Fem en fredag

Fem-en-fredag # 23 Bäst

Av
den
10 juni 2022

# 23 Bäst

Vilken har varit din bästa semester?

Många har varit minnesvärda, men jag känner att jag vill lyfta fram en semester när dåvarande maken och jag hyrde en gammal jaktstuga på en “öde ö”. Vi var oerhört slutkörda efter en intensiv jobbperiod som egenföretagare och ville bara komma bort från allt och alla. Vi tog med oss våra jyckar och fick låna en liten båt för att komma ut till ön som låg i en sjö här i Dalarna. Stugan saknade el och bekvämligheter. Hela ön var ett naturreservat så det fanns inga vägar utan mest bara skog. Behöver jag säga att finnkäringen stortrivdes? Som Robinson Crusoe traskade vi omkring varma dagar utan en tråd på kroppen…Vi kom hem vederkvickta till kropp och själ!

Vilken tycker du är bästa månaden?

September eller oktober, numera har september nästan blivit en sommarmånad, jag föredrar den höga friska höstluften med skogen full av svamp

Vad är nummer 1 i ditt liv?

Min familj, barn, barnbarn och barnbarnsbarn samt Daniel!
Att trivas med livet i största allmänhet, och att bo i mitt pörte, oavsett var det geografiskt råkar finnas.

När tävlade du senast, och i vad?

Numera tävlar jag inte i några fysiska grenar men tycker det är skoj med olika typer av frågesport, jag tävlar varje dag med andra likasinnade i bland annat Vetligan och Quiz Planet på nätet.

Vad är det bästa i livet just nu?`

Jag är glad att jag mår bra igen och känner mig pigg. Ser fram emot sommaren som ska innehålla både lata dagar, utflykter och resor.

Flera deltagare hittar du som vanligt hos Elisa

Med den söta lilla kattfoten önskar jag dig en härlig sommarhelg!

TAGS
23 kommentarer
 1. Svara

  Hanneles bokparadis

  10 juni 2022

  Vi paddlade kajak i Mellerud och hittade en egen ö där vi tältade, tänk att det finns såna platser fortfarande! Jag är ganska kass på frågesport…

 2. Svara

  Minton

  10 juni 2022

  Den semestern lät underbar. Lille Daniel är självklart din favorit.
  Kramar från oss

 3. Svara

  Karoleen

  10 juni 2022

  Den där semestern lät underbar, skulle så vilja åka iväg så nu med maken och Max. Det hade varit så skönt att stänga av allt annat!

 4. Svara

  Karoleen

  10 juni 2022

  Oj, jag lyckades trycka av innan jag var klar ? Underbart att bara vara och vara! Hoppas du får en trevlig helg.

 5. Svara

  Ama de casa

  10 juni 2022

  Visst är det skönt att vara på en “öde” ö och gå runt som man är. Sen gillar jag även både småbyar och storstäder – var sak har sin tid 🙂
  Skönt att du mår bra nu och att du känner dig pigg!

 6. Svara

  LillaSyster

  10 juni 2022

  Glad att höra att du mår bra ?
  Inte dumt med en egen ö =)

 7. Svara

  bpz3

  10 juni 2022

  Det var ett riktigt “gladinlägg” som är du helt enkelt. Du borde faktiskt ansökt till “riktiga” Robinson på tv. Du hade nog tagit publiken med storm. Tror du hade kommit väldigt långt.
  Iland när jag zappar hamnar jag i någon frågesport på tv. Måste säga att jag är väldigt förutsägbar. Allmänna frågor, film och musik är lika med noll. Sportfrågor – nio av tio. Ja, ja…;-)
  Skoj att du har planer för sommaren. Idag kändes det faktiskt sommar på riktigt. Man kan fortfarande sitta ute på balkongen utan kofta:-)

 8. Svara

  Ditte

  10 juni 2022

  Lite mer av “bäst i test”. Och visst är det roligt att det finns mycket som är bäst. Blir extra glad av att du nu tycker att du mår bra och kan ta dig an sommaren med god aptit. Och en hel del fint på agendan.
  Ja, en egen ö vore inte dumt. Maken hade två i Ålands skärgård men sålde dem. Lite trist nu kan jag tycka.
  Varm kram

 9. Svara

  A ROOM OF MY OWN

  10 juni 2022

  härlig semester på enslig ö med kokospalm och ingen elektricitet. måste ha varit vilsamt. lata dagar, utflykter och resor låter som ett trevligt program för sommaren. och jag gissar på goda grunder att det ingår barn, barnbarn och barnbarnsbarn i programmet. en helt bedårande bild på Daniel

 10. Svara

  Mirjam Halvarsson

  11 juni 2022

  Visst har du nån gång skrivit i bloggen om den semestern? Det lät helt underbart <3 precis nåt sånt skulle jag uppskatta också 🙂 Att hösten är en favorit, är inte så svårt att gissa och jag kan nog hålla med!
  Bilden på kattfoten är underbar. Den ack så lilla blomman är ett fint exempel på ett av naturens konstverk <3 Kram på're

 11. Svara

  Monika

  11 juni 2022

  Ibland tänker jag att jag borde åka någonstans där det inte finns någon annan, förutom möjligen sambon då. Jag tror verkligen att jag hade gillat det.

 12. Svara

  Anna-Lena

  11 juni 2022

  Du överraskar hela tiden. Öde ö.. utan kläder… aldrig att jag skulle kunna komma på tanken…än mindre genomföra…
  Nöjd med livet, det tycks du vara. Men har man haft en spännande, så förstår jag att man är det ! Kram

 13. Svara

  p169sun

  11 juni 2022

  Håller med dig om september och oktober, det är inte mycket som går upp mot en vacker höstdag med klar och hög luft. Men öde ö utan el och wi-fi det hade jag nog inte klarat många timmar. Jag blir stressad om jag glömmer min iPhone när jag ska gå ut med soporna… Nja, lite överdrivet kanske men inte mycket. Ha en skön helg!

 14. Svara

  Violen

  11 juni 2022

  Det måste ha varit både spännande och avkopplande med en semester á la Robinson Crusoe! Inga krav, bara ta dagen som den kommer låter helt underbart!
  Lille Daniel är helt bedårande, svårt att inte gilla honom!
  Ha en riktigt skön helg!

 15. Svara

  E

  11 juni 2022

  Vilken semester! Det är något speciellt med att försvinna bort från allt ett tag 🙂 hoppas du får en finfin sommar!

 16. Svara

  Ninni

  11 juni 2022

  Vilken häftig semester på en öde ö! 😀

 17. Svara

  Kina Hellquist

  11 juni 2022

  Vilken avkopplande och välbehövlig vistelse ni måste ha haft på ön. Att vandra är också avkopplande, och går man rätt tidpunkt så är det inte så många andra heller. Jag tror att nutidsmänniskan skulle behöva ha många vistelser på öde öar eller på en vandring i fjällen. Ha det gott i pörtet! Kram!

 18. Svara

  Susjos

  11 juni 2022

  Den semestern gick inte av för hackor, härligt och välbehövligt!
  Och visst är det ljuvligt med lata sommardagar, och att få hälsan tillbaka!
  Ha det fint!
  Kram!

 19. Svara

  ibod11 - Ingrid

  12 juni 2022

  Den härliga semestern var nog nödvändig och precis rätt. Var det då ni hittade alla kantareller? Jätteskönt att du mår bra nu igen och att planerna kan bli som det är tänkt 😀 Jag gillar sommaren men precis som du så kan jag längta till hösten och alla färger. Den här sommaren har än så länge inte varit för varm och då längtar jag inte riktigt lika mycket efter hösten.
  Jättefina bilder och Daniel är så söt mitt i allt det gröna 😀
  Kram

 20. Svara

  Åke

  12 juni 2022

  Öde ö, fy vad läckert och utan el. Total isolerad från omvärlden. Perfekt. Stillhet på riktigt.

 21. Svara

  Bokdamen

  12 juni 2022

  Öde ö låter ju underbart, kan längta efter det ibland men inte helt säker på om jag skulle klara det så väldans länge, men vem vet jag kanske inte skulle vilja lämna ön 😉 Härligt att du mår bra. Ha en skön söndag och en fin kommande vecka.

 22. Svara

  Äventyret framtiden

  12 juni 2022

  Det låter som en drömsemester också för min del. Ibland är det det enda rätta att bara vara utan all bekvämlighet man är van med, Internet, el, vatten osv. …man klarar sig bara förutsättningarna finns. Vatten är förstås väldigt viktigt att ha men det brukar ju gå att ordna. Låter himmelskt och efter en period där man nästan har gjort slut på sig själv är det en lisa för själen att bara vara ett med naturen och sig själv.
  En fin fem fredag-sammanställning. Du har ett tacksamt ödmjukt sinne med krutet så där lagom portionerat på det hela. Den där finska sisun menar jag förstås.
  Kram

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 305
 • 516
 • 1 578 842
 • 4 989
 • 64 288
Sök här