Bloggen

Liten lägesrapport..

Av
den
14 december 2019

Natten var lugn, försökte få Blinka att kissa på morgonen, men det blev nummer två istället..
Hennes intresse för vintersport var inte så stort innan men nu är det obefintligt..

HaltaLottas behov av närhet är stort, här på golvet vid datorn ligger hon även i vanliga fall gärna när det blivit för varmt i hundkorgen.

Otroligt vilken lång dag det blir då man är hemma och inte ska gå på en enda promenad!
Himmel så rastlös jag blev, lika bra att låta händerna arbeta, hacka grönsaker är alltid produktivt, man tager vad man haver..

Det blev en jättegod ratatouille, enligt eget huvud…perfekt tillbehör till en köttbit som sprungit genom en het stekpanna och är så där härligt blodröd inuti…

Jag köpte ett dyrt veterinärfoder till Blinka eftersom hon hade lite förhöjda levervärden, tack o lov är hon matglad och stoppar i sig det mest, helst inte morötter dock..
Men i förlängningen kommer jag nog att återgå till mitt “vanliga” foder till humanare pris, eftersom en operation ändå inte är aktuell.

Ja så här har Blinka fördrivit dagen, hon byter sovplats mellan varven men är helt klart påverkad av smärtan och eller medicinerna. Man skulle kunna tro att jag gett henne sömnmedel för jag har aldrig sett henne så trött förut…Och det är ju himla bra när hon ju ändå bör hålla sig i stillhet.
På de korta rastningarna ut till husgaveln hoppar hon på tre tassar, gör det hon ska eller går bara direkt in igen.

Ingenting kul på burken ikväll, det blir till att engagera play-kanalerna för att hitta något som får tiden att gå.
Jisses vad långsamt det är…

Tack för all tröst och uppmuntran ni ger oss, det ger så mycket styrka.
Jag vill ju att Blinkas och min gemensamma resa ska fortsätta ett tag till!

TAGS
16 kommentarer
 1. Svara

  Britt

  14 december 2019

  ?????

 2. Svara

  BP

  14 december 2019

  Blinka ser onekligen aningen nere ut, vilket ju har sin förklaring. Dessutom har hon min “inställning” – vintersport är okej med highlights, men annars är jag inte heller så värst intresserad. Å morötter gillar jag inte heller, men måste säga att din ratatouille ser riktigt god ut. Å jag gillar också kött som är blodigt:-)

  Du är ju van att röra på dig, så att du är rastlös och är aningen uttråkad förstår jag. Du vågar väl inte gå på en promenad själv antar jag, då du är orolig att någonting händer med Blinka. Knepigt…

  Citatet gjorde mig nästan tårögd…

 3. Svara

  Britt

  14 december 2019

  Nej det skulle inte vara frågetecken. Det skulle vara hjärtan
  Molly och jag tänker på dig och Blinka

 4. Svara

  Britt

  14 december 2019

  ?????

 5. Svara

  Mia

  14 december 2019

  Vi är många som undrat hur det går förstås, tack för uppdateringen <3 Pälsklingen känner vad hon orkar just nu, dom är kloka de små liven! Jag förstår att du klättrar på väggarna, du som är van att vara ute och promenera men idag har du ju hittat nåt att göra förutom att se skidåkningen och det är väl tur att den går nu!
  Nospuss till Blinka och kram till dig!

 6. Svara

  Minton

  14 december 2019

  Lilla sötnosen ser trött ut och det beror nog på medicinen. Har tänkt på den lilla idag så det känns bra med en lite rapport. Minton har ätit smärtstillande efter en operation i tassen och han sov väldigt mycke.
  Puss till Blinka från oss.?

 7. Svara

  Ditte

  14 december 2019

  Tack för uppdateringen! Jag har verkligen funderat på hur ni har det och framförallt Blinka. Blinka ser trött ut men det är klart att medicinerna gör sitt till för att hon är extra trött. Hoppas inte Blinka har alltför ont. Men jag förstår att det inte blir några promenader.
  Din oro förstår jag och visst måst du hitta på något att göra nu när du inte direkt lämnar hemmet. Men att göra något skingrar i alla fall tankarna för stunden.
  Citatet är fint och rörande. Men vi tänker positivt. Absolut.
  Många tankar till dig, Blinka och katterna.
  Kram

 8. Svara

  BrittMarie Bengtsson

  14 december 2019

  Stackars Blinka, och stackars dig! Det måste vara jobbigt, men du får många goda råd. Hoppas det går bra!
  Kram

 9. Svara

  Skyttlat

  14 december 2019

  Tack för påhälsningen! 🙂
  Skönt att höra att det kan bli bättre. Vi håller tummar och klor att det går vägen!
  Det såg gott ut med Din middag, men så är Du ju en hejare på matlagning också. Själv har jag ingen fantasi när det gäller matlagning, det blir mest färdiglagat i micron.
  Hoppas nu på det bästa och önskar Er en God Jul och Ett Gott Nytt År! Kram ?

 10. Svara

  Skyttlat

  14 december 2019

  Det skulle vara ett hjärta istället för ett? Hahaha!

 11. Svara

  Carina Larsson

  15 december 2019

  Värk tar en massa energi och mediciner gör att man blir trött. Jag tror inte djuren är rätt lika människor när det gäller det.
  Klart att Blinka ska klara upp det här. Hon har ju hjälp av sina kattvänner. Ge det lite tid.
  Kramen.

 12. Svara

  Karin Eklund

  15 december 2019

  Blinka-liten ? jag lider med er båda två. Hoppas hoppas innerligen att det svänger till det bättre. Varm kram till er båda ??

 13. Svara

  Anki

  15 december 2019

  Bra med en uppdatering, för såklart vill vi veta hur det går med världens finaste Blinka. Bra att hon tar det lugnt … men förstås blir det lätt långtråkigt för dig som är en utåtriktad och aktiv person – bra att kunna fixa lite gott käk i alla fall – ser väldigt aptitligt ut!
  Hoppas nu det snart blir lite bättre och att den värsta smärtan lugnar sig. Tänker på er!
  Kramar!

 14. Svara

  Ama de casa

  15 december 2019

  Tack för uppdateringen! Blinka ser onekligen lite trött ut, men som du säger (skriver) så är det ju inte så dumt eftersom hon ska hålla sig lugn.
  Förstår din rastlöshet. Oron på det gör det självklart inte lättare…
  Fast jag och Blinka är helt överens på en punkt – morötter är INTE gott!

  Ha nu en fin tredje advent.
  Stor KRAM!

 15. Svara

  ibod11 - Ingrid

  15 december 2019

  Det kom en tår när jag såg sista bilden. Det är så sorgligt när man är i den situationen att dagen för ett beslut närmar sig. Jag tror inte att det bara är rastlöshet som gör dagen tråkig utan det är nog en ordentlig portion oro också för hur din lilla vän mår. Du har nog rätt i att det är bra att Blinka är trött och bara vill ta det lugnt. Kanske är det vad som behövs för att hon ska repa sig tillräckligt för att kunna fortsätta ha ett bra liv. Det ni går igenom nu är inte lätt. Det hjälper inte att man ända från början har vetat att den dagen kommer. Man älskar ju sin kompis och vill den väl och samtidigt vill man vara tillsammans alltid.
  Kramar <3

 16. Svara

  "LillaSyster"

  15 december 2019

  Tack för uppdateringen, tänker på er. Kram

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 312
 • 516
 • 1 578 849
 • 4 989
 • 64 288
Sök här