Läst

Söndags-smakbit # 8

Av
den
28 februari 2021

 

Bloggen Betraktelser ger oss varannan söndag chansen att publicera ett litet smakprov ur en bok vi läser.
Där får du många spännande boktitlar att kika närmare på.

Jag är alldeles på sluttampen av romanen snöstorm av Augustin Erba.
Jag har nästan sträckläst den, välskriven och fängslande och jag vill inte att den ska ta slut. Titeln är länkad till förlaget där du kan läsa mer.

Smakbit sid.40

“När han fick syn på mig brukade han räcka över en rostad smörgås och jag bredde sylt på den. När jag bodde hemma var jag tvungen att äta upp hela brödet, men David sa aldrig något om att jag lämnade kvar kanterna. Första gången hade han frågat vilket pålägg jag ville ha och jag svarade hallonsylt. Vi gick till affären och köpte sylt tillsammans, han köpte femton burkar som stod i hans stora, ödsliga kylskåp. Det var när vi köpte så mycket sylt som jag anade att jag skulle bli kvar hos honom längre än någon hade sagt”

sid 178

“Det var under Åke Linders föreläsning som jag förstod att världen var fullständigt begriplig, att allting hör ihop och att det egentligen handlar om två saker: att våga se världen som den faktiskt ser ut, och att sedan våga fråga sig varför. Den som vågar fråga varför erkänner att hon inte begriper. Den som vågar fråga varför accepterar att frågan kanske inte får något svar, att den kanske inte kommer att få svar under hela ens livstid.”

sid. 225

“Jag försökte se mitt kommande liv framför mig. Jag skulle kunna tillbringa en evighet i ett gråmålat kontorsrum med halvt neddragna gulnade persienner, en döende pelargon i förnstret; lutad över en teori som jag ägnade mitt liv åt att försöka bevisa utan att veta om jag eller liemannen skulle hinna först till slutet av ekvationen.”

TAGS
16 kommentarer
 1. Svara

  Monika

  28 februari 2021

  Femton burkar sylt… det hade räckt i en evighet här ? Har inte läst boken, men har hört väldigt mycket om den.

 2. Svara

  Hanneles bokparadis

  28 februari 2021

  tyckte om denna

 3. Svara

  Lottens Bokblogg

  28 februari 2021

  Tack för smakbitarna. Är nyfiken på den här författaren.

 4. Svara

  Susie på Stjärnarve...

  28 februari 2021

  Har bestämt mig för att bara läsa roliga underfundiga eller spännande böcker. Allt för att jag ska bli på bra humör – och den här boken kände jag redan nu var alldeles för melankolisk och sorglig…..
  KRAM/Susie

 5. Svara

  Anna

  28 februari 2021

  Jag tyckte så mycket om den här romanen, den var väldigt fin att bokcirkla också. Det finns mycket att samtala om och texten lämnar tolkningar som man blir sugen att prata om.

 6. Svara

  astridterese

  28 februari 2021

  Jeg liker ordet sträckläst – vi har ikke noe norsk ord for det. Når jeg liker en bok og har tid til det sträckläser jeg ofte bøker 🙂
  Ha en riktig fin søndag!

 7. Svara

  Robert W

  28 februari 2021

  Hallonsylt på varje smörgås? Det skulle jag tröttna på tämligen snabbt. Tack för smakbiten!

 8. Svara

  Augusta

  28 februari 2021

  Interessant! Alle utdragene var så ulike. Skjønner at det er spennende å lese denne boken, at du måtte vite hva som skjedde videre med jenta. For hun var vel ikke frivillig i det kjøkkenet?
  Ha en fin søndag videre (jeg skal forsøke å få tak i denne boken)

 9. Svara

  Marie Eggimann

  28 februari 2021

  Tack för smakebiten, lite nyfiken

 10. Svara

  Birthe

  28 februari 2021

  Spennende smakebiter 🙂

 11. Svara

  Bokdamen

  28 februari 2021

  Kollat på den här på jobbet, bläddrat lite och så, men inte kommit längre så intressant med smakbitarna, lite nyfiken blir jag.

 12. Svara

  Åsa

  28 februari 2021

  Det var en fasligt massa sylt! 😀 Tack för smakbiten.

 13. Svara

  Villa Frejas bokblogg

  28 februari 2021

  Först blev jag sugen på rostat bröd, sedan väldigt nyfiken på berättelsen. Tack för smakbiten.

 14. Svara

  Ditte

  28 februari 2021

  Tack för smakbiten. Har läst boken och även “Ensamhetens broar” och “Blodsbunden”. Jag tyckte de också var bra och tänkvärda.
  Kram

 15. Svara

  ElisabetR

  28 februari 2021

  Tack för tipset. Titeln ska arkiveras :-).

 16. Svara

  A ROOM OF MY OWN

  28 februari 2021

  jag älskade Augustin Erbas första roman så jag köpte Snöstorm när den kom i pocket. har hört så mycket gott om den också. tack för smakebitarna!

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 297
 • 354
 • 1 626 682
 • 5 070
 • 65 364
Sök här