Bloggen

Staycation

Av
den
19 mars 2009

Jag bara älskar dessa tokroliga engelska och svengelska nyord!
Vacation betyder ju semester, men nu i ekonomikrisens tider läser jag att amerikanerna satsar på “staycation” istället dvs. man stannar hemma på semestern!
Har du börjat planera sommarens semester?

Vi hade ju tänkt att hyra en stuga några dagar i maj lite längre söderut i landet för att riktigt få känna på våren!
(fantastiskt bra illustration, maken fiskar inte och jag solar inte, haha)

Men nu har vi börjat tänka om.
Vi är ganska sugna på att skaffa en gammal husvagn till sommaren.

Inte så mycket för att åka runt under en semester i, utan mer för att ha stående på något idylliskt ställe skapligt nära hemmet där vi kan tillbringa lediga kvällar och helger.

Bägge alternativen har vi inte råd med, och någon längre semester under sommaren kommer maken inte att ha om affärerna går någotsånär skapligt! (o det får vi ju hoppas!)
Så jag tror att vi satsar på en husvagn, den är ju faktiskt flyttbar om vi skulle få möjlighet att vara borta några dagar.

Vi har under årens lopp flera somrar haft husvagn stående på något naturskönt ställe dit vi kunnat åka ut på kvällen, grilla, bada och låta jyckarna springa, där vi sovit över och sedan åkt hem efter morgonfikat.
Man får ut jättemycket av en hel lång sommar på det sättet, känns nästan som man är på “ständig semester”.
Så nu får jag börja kika på husvagnsannonser, tror man ska vara ute i god tid innan husvagnssäsongen börjar, för då lär priserna gå upp.

Så, nu är jag nyfiken! Berätta hur du tillbringar ledig tid i sommar! Båt, stuga, husvagn, utlandsresa?
Visst är själva planeringen halva nöjet!

TAGS
17 kommentarer
 1. Svara

  åsa

  19 mars 2009

  Ja, om jag får bestämma så blir vi hemma heeeela sommaren…
  Tycker ju att det räcker med att maken vill att jag ska flänga och fara till England “stup i kvarten”, men det där med husvagn låter ju perfekt, bara att sova över om man vill..
  Skulle det bli så, att maken vill åka på semester då blir det bara ett par dagar och i så fall blir det nog “uppöver”.
  Ha dé!/Kram

 2. Svara

  Eva-Lena

  19 mars 2009

  Hej Paula!

  Vår lokalradios reporter Larry Forsberg försvenskade ordet till “hemester”!

  Vi planerar för vilken gång i ordningen vet jag inte att åka till Blekinge och Österlen som jag aldrig sett. Tyvärr är det långt att åka, men “resan är ju mödan värd”, eller “målet är ingenting vägen är allt” osv.

  Drömsemestern i maj är annars att få åka i Norge och se alla blommande fruktträd i Gudbrandsdalen. Det måste vara magiskt! Vi har åkt där på högsommaren, och den skönheten är oslagbar i sig, men vårblomningen måste ju vara ofattbart vacker!

  Jag älskar att vara ute med vår gamla (men jättefina) husvagn. Det är absolut den allra bästa semeser man kan ha. Vi har ju stuga också, men jag skulle gärna avstå stugan till förmån för husvagnen, men där säger maken stopp!

  Det är nog smart att titta efter husvagnar redan nu, man kan ju få en fin husvagn för en billig penning.

  Vi kommer nog att åka en sväng i Bergslagen också (dina trakter), det är vårat favoritresmål. Lugnt och skönt och många små smultronställen. Mest älskar vi Säter, dit vi gärna skulle flytta. Vilka städer mer än Säter har en badstrand så nära centrum, och där man dessutom får bada tillsammans med sin hund.

  Jag är fortfarande sjuk och mår pest! Det är såååå trist, speciellt som vädret varit så vackert några dagar nu.

  Mitt tips till dig: Köp en billig husvagn och ställ på campingen i Säter, det är nog inte så dyrt. Fin liten camping, med bra service och hundbad inpå knuten med skön sandbotten.

  Jag antar att du inte är så förtjust i allmänna campingar, det är inte jag heller egentligen, men det är mycket fördelar med toaletter, dusch och trygghet utifall man vill vara i husvagnen ensam någon natt då och då. Säters camping är en ganska fri camping, inga asfalterade rutor och grannar tätt inpå.

  Ha det så gott ni hittar säkert på nå´t bra!

 3. Svara

  britten

  19 mars 2009

  å det är jättemysigt med husvagn…första sommaren jag och maken var tillsammans lånade vi fars och åkte upp i lappland…tärnaby, Boden , arvidsjaur, Luleå, och sen Norge…maken som är Stockholmare tyckte att det var fantastiskt…på senare år har vi lånat en husbil ibland och åkt på kortare turer …det är så härligt…så jag tycker det låter som en underbar ide att hyra en husvagn…jag hoppas få var auppe på gården så mycket som möjligt om hälsa och tid och pengar tillåter…kram

 4. Svara

  annette

  19 mars 2009

  Låter väl väldigt vettigt som Ni tänkt med husvagn, är ju skönt att ge sig iväg bara en kort sträcka föe en kväll eller helg, S.t Anna finns ju kvar till ett annat år, själv tycker jag om att vara hemma en del då jag är hemma så lite, men annars är det fjällen som gäller för mej, i år skulle jag vilja åka uppåt Vindelfjällen, men inget är bestämt ännu!

  Ha det så gott och hoppas Ni får tag i en FIN och BILIG husvagn!

  KRAM! //annette

 5. Svara

  leila

  19 mars 2009

  😀 vi har husvagn och har campat nu i över 10 år varje sommar. Det bästa med att campa är att man kan vara som man är och att det vimlar av barn och hundar 😀 Man kan gå omkring i sina slitna joggingbyxor, sätta sig med ett glas vin utanför vagnen på kvällen i bara mässingen och ingen reagerar. Jag rekommenderar det starkt för oss djurägare och för oss som inte har så mycket i kassan. I år så åker nog bara jag o gubben o julia plus hjördis , våra pojkar börjar bli för stora men i alla år har vi åkt sju personer med hund eller hundar och det har funkat super. kram kram
  ps, på leksands camping kan man ta med sig hunden till baren 🙂

 6. Svara

  Åsa

  19 mars 2009

  Jag minns min barndoms semestrar i husvagn, rätt likt Sunes sommar… :$
  Jag ska vara hemma hela sommaren, försöka att få lite växtlighet på tomten och påta i växthuset när jag nu får hit det.
  Kramis

 7. Svara

  TT

  19 mars 2009

  Vi vill göra iordning en gammal skåpbil till husbil. Inredningen har vi i den gamla vagnen som står i stugan som gästlya för närvarande.
  Snön har tyvärr tryckt sönder den lite i taket så den får snart skrotas.
  Men visst är det härligt att bara kunna dra iväg en helg för lite rekreation.
  Kramar!

 8. Svara

  Kersti

  19 mars 2009

  Vi delar tiden mellan torpet och stan. Jag har sommarlov så min ledighet är lång. Brukar vara skönt att strosa i stan, gå på jazzfstivalen, åka ångbåt och lite sånt. Sedan ärvi på torpet där mannen håller på att timra ett hus. Han jobbar med det och jag latar mig. Kanske att det blir en liten vandring på sörmlandsleden om vädret är någorlunda.

 9. Svara

  Doris/doje

  19 mars 2009

  Fiffigt ord 😉 .
  Låter som en bra idé med husvagnen men får ni + djuren plats ?
  Som du ju redan vet ska jag hälsa på i Sverige i sommar, Maken påpekade visserligen att det ju är “kris” och att jag därför borde skippa att resa men det finns mycket annat som vi borde spara in på först :devil: …
  Sitter just och tittar på väderleksrapporten på TV och det ska visst börja snöa igen på måndag 😥 , så var det med de vårtecknen här …
  Önskar dig en skön helg !
  Kramar, Doris

 10. Svara

  Synne

  20 mars 2009

  Godmorgon.
  Vi blir nog hemma hela sommaren. Maken jobbar och det ska jag med. Vi har ju en vecka i oktober bokat med tur till Madeira i år så det blir våran semester. Den första så på 15 år faktiskt.
  Men annars är min dröm att åka HUrtigruta, men det är så hiskligt dyrt….

  Husvagn tycker jag låter bra. Har sjökva funderat på en liten en för bara oss två. Får se vad det blir.
  Klems Synne.

 11. Svara

  Astrid

  20 mars 2009

  Ja husvagn är nog ingen dum ide.
  Många ställer ju sin husvagn på ett mysigt ställe och åker ut på helgerna.
  Vi skulle få köpa en prototyp en gång (Polarvagnen)en stor och fin,men nä vi satsade i aktier i stället som sjönk i värde direkt.
  Vårt livs misstag.

 12. Svara

  Anki Enbom

  20 mars 2009

  Man ska ha husvagn *lalala* *skratt*
  Ja, jag önskade att gubben var lite mer intresserad av husvagnslivet.
  jag skulle vilja ha en precis som du säger uppställt på ngn trevlig plats. Ha den som en sommarstuga och sen finns ju möjligheten att flytta den och åka på semester om man vill.
  men gubben delar inte det intresset tyvärr.
  Skönt att det finns fler som måste ha ärenden för att gå på promenad.
  Så slipper jag känna mig så ensam *ler*
  Hoppas du får en superfin fredag
  Kramen

 13. Svara

  Leena

  20 mars 2009

  Hej,
  Min semester är lång och solig, hoppas jag.
  En del blir det jobb här hemma med husbygget…trädgården kommer att många år att få iordning.
  Men det blir några veckor i Finland i en stuga vid en sjö någonstans mitt i skogar och sjöar. Tystnad och stillhet, bara naturen runt oss…

  Jag har något till dig på min blogg.
  Kram

 14. Svara

  Nilla

  20 mars 2009

  Ja det vet du väl var jag firar semestern. I längan på Österlen så klart. Men när dom två äldsta barnen var små så hade vi husvagn några år. Vi hyrde även små stugor i olika delar av landet. I bland med både vatten, el och till och med tvättmaskin. Men även små campingstugor med endast en kokplatta och två våningssängar. Och där har vi bott fem personer och två hundar. Allt går om bara viljan finns. Hoppas att ni hittar någon husvagn. Den vi hade var begagnad och jag sydde rullgardiner och fixade till den. Den blev så fin så.
  Kram

 15. Svara

  lelu

  20 mars 2009

  Ja i år vet man inte vad som kommer ske …. positivt .
  En av döttrarna föreslaget en utlandsresa för mamma +2 döttrar för att bara rå om varandra .. gapskratt …får se vart det bär..
  Annars en tur till Småland du kära och till Laholm för att hälsa havet … helst norrland ..men man vet ju aldrig vart det kan sluta..rätt som det är kommer någon ny ide fladdrandes.//trevlig helg till alla o en var Lena

 16. Svara

  Lotta

  20 mars 2009

  Husvagn är toppen. Men billig och bra rimmar dåligt, tyvärr. De flesta vagnar är dyra och de billiga är oftast skräp, tyvärr. Vi letar också efter en bra, billig vagn och har inte hittat något vettigt under 50 stora pengar 🙂
  Värst vad du var uppmärksam 🙂 Jag har ändrat ananas till Linsgryta, som är lika gott…
  Just nu har jag läst ut en ungdomsbok i Twilight serien. Den sista var bäst. På listan finns Vindens skugga, halva ljudboken kvar. Efter det ska jag våga mej på Oats. Testade för länge sen och gillade henne inte alls men har hört så mkt bra och ska ge böckerna en andra chans.
  Ha det gott
  Lotta

 17. Svara

  Bia

  22 mars 2009

  Staycation är vårt semesterval!
  Ingen av oss är sugna på att resa, åtminstone utomlands. En vecka i en stuga på västkusten har jag längtat efter i flera år, men har inte haft råd när jag fått min “lön” från FK. Å nu har pengarna gått till flytten och nya möbler… Men vi trivs så bra här hemma så vi gör som vanligt, köper sommarkortet på buss och åker omkring i Östergötland.
  Synd att ni inte kommer hitåt i sommar, men en uppställd husvagn skulle jag också välja!
  Kram/Bia

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 39
 • 172
 • 1 654 286
 • 5 125
 • 66 098
Sök här