Svalan har anlänt!

svala
Vilken lycka!
“Där svalan bygger bo lever lyckliga människor”
Finns det inte något kinesiskt ordspråk som lyder ungefär så? Någon som vet??
I går morse satt jag vid datorn och såg i vänstra ögonvrån något som rörde sig i luften utanför fönstret.
Inte en gång, utan fram och tillbaka.
Tittar ut, och ser en trafik som vida överskrider landningsbanorna på Arlanda!
Kliver ut i tofflorna, måste kolla…

svalbo
Javisst, där under taket bor dom ju!
Gick runt huset för att se hur det såg ut och ser att förra ägaren har spikat upp en fågelholk på tvären under taknocken! Ganska fiffigt va?

svalbo

Senare igår fick jag höra att svalorna brukar komma till Säfsen mellan den 5-10 maj, och dom verkar ju hålla tidtabellen även i år!
Nu hoppas jag bara att inga ungar ramlar ur boet när den tiden kommer, för vi har ju ett par små rovdjur som gärna gömmer sig i buskarna…

katterna
Ytterst väl kamouflerade ligger dom här bägge två o spanar…

piano
Sin långt framskridna graviditet till trots (hon ser ut att kunna spricka när som helst) så är Piano ute o spatserar vid bärbuskarna.

0

7 Comments:

 1. Jo du. det är så vackert ute och alla dessa ljuvliga fågelläten som nu är..
  Tvättstugan idag.. tyvärr.
  Nu kommer min dotter.. ska vara frisör åt henne.. hörs.. Kram

 2. Fiiina bilder:)
  Det är verkligen vår när svalorna kommer. De är inte dpliga på att passa tiden minsann. *ler*
  Kisse-bilderna är jättefina. Tänk om man var så himla rörlig när man var höggravvid! *skratt*
  kram Laila

 3. Känner inte till nåt sånt kinesiskt ordspråk men det finns säkert.
  Fint är det i alla fall och du är så skicklig på att fota så kom inte å säg att du e korkad för då …
  Det skyar lite här och ser ut att bli åska. Vi får väl se vart det tar vägen. Annars har jag messt sysslat med “pappersarbete” idag .. Blankettsverige ..// Fint att du hittade pilen och albumena … ska in och rensa där strax tänkte jag för eftersommaren blir det väl nytt tror jag.
  Vill inte ha för mycket bilder på Spacet för det blir så segt då.
  Ha det fortsatt gott med alla dina djur .. vilda som tama Kramen/
  M

 4. Hej, jag tycker så mycket om svalor, jag saknar de lite från huset jag flyttat ifrån. jättefina bilder. nu vet jag hur muklor ser ut, tror jag iallfall. Tänk, jag visste inte att man kan plocka murklor, undrar om det finns såna här i skogarna? kram på dig leila

 5. Hello Paula.. Tack för dina rader i min blogg.
  Jo det kan du tro det blev en spruta i ryggen o sen var den bra. Ha ha ha .Nej du ett lass med tabletter för 680 :- Så jag slipper vara deppig va proffesorn nu tror det för !! Nu knapra lite nya piller och hoppas man blir bra.Hurra för den fantastiska Svenska Sjukvården .
  Ha en goer vecka

 6. Fiffiga holkar… måste prova bygga. Våra svalor har inte kommit ännu, men när dom kommer ska jag meddela dem var jag satt upp eventuella holkar… .

 7. Så som du beskriver vill jag oxså ha det.. absolut ingen tomt att pråla med och gillar det där lite sommarängiga med lite vildvuxet kring mej. Gå ut som man är.. toppen. Måste vara helt underbart..
  Kramizzar igen.. från henne här i söder med balkong

Kommentera