Av
den
9 augusti 2016

Till rutinerna i livet hör ju onekligen att laga mat och äta…

De som känner mig vet att jag gillar bäggedera :mrgreen: men numera tryter fantasin och lusten betydligt, inte för själva ätandet dessvärre, men för att hitta på maträtter och att tillaga den.
Då är det praktiskt att när man ändå sätter igång så gör man flera portioner och fryser in, det är en bra idé även om man inte jobbar och äter matlåda.

temarutiner

Senast jag gjorde “storkok” stod kålpudding på agendan.
Nu gör jag inte den svenska varianten utan något vi finnar kallar “kållåda” som innehåller ris som jag tycker gör rätten mindre stabbig.
Nå, denna gång använde jag istället korngryn som jag kokade tillsammans med kålen och köttfärsen ca en halvtimme innan jag hällde över i ugnsform.
Sen gjorde jag en sås där jag använde buljong, ägg och en skvätt tomatsås som jag hade över sedan tidigare.
Skjuts in i ugnen en timme, och nu hade jag mat för en hel bataljon!

Mitt bidrag till tisdagstema

TAGS
11 kommentarer
 1. Svara

  Titti Melender

  9 augusti 2016

  Mmmm… den varianten minns man sen barndomen. Det måste jag göra för det var så himla gott, och som du säger, inte så stabbigt.

 2. Svara

  Violen på Brandholmen

  9 augusti 2016

  Så gott det låter! Länge sedan jag åt kålpudding och din variant verkar extra god! Skönt att ha lite mat i frysen, det går ju nästan lika fort att göra flera portioner när man ändå är i gång!

 3. Svara

  Eva-Lena

  9 augusti 2016

  Du är då duktig och händig du! Jag river ut recept i dagstidningen nu, i morgon blir det inkokt lax. Kokar in för två mål, så äter vi den med varm sås ena dagen och en kall majonnäs/creme fraichesås den andra. Jag har ju sedan jag började äta cellgifter så dålig aptit, har blivit så kräsmagad, så det är jobbigt att hitta på något som duger åt frun, och som samtidigt fungerar med hennes diabetes 2.

  Apropå datorer som du hade ett inlägg på FB om: Jag har en urgammal “häck” som jag köpt begagnad av min bror, den är nu så seg så svarstiderna är modemlånga, mycket tålamodsprövande. Jag har köpt en ny begagnad för tusen spänn av min kusins sambo, den ska när min kära make får tid installeras, fram till dess så får man rulla tummar eller vattna blommor i väntan på svar…

  Allt gott till dig!

 4. Svara

  Gärdsmygen

  9 augusti 2016

  Ja äta och matlagning tillhör verkligen rutinerna. De rutiner som man kan bli riktigt trött på och som ibland kan vara så roligt.

 5. Svara

  Klimakteriehäxan

  9 augusti 2016

  Just det d’r med matlagning är en humörfråga tycker jag. Ibland urtrist. Går på rutin för att man måste. Andra dagar är det lustfyllt!

 6. Svara

  Anneli - A'la Foto

  9 augusti 2016

  Menar du att det är kålpudding/låda på bilden? Det ser inte alls ut som mamma brukar göra! 🙂 Den ser ju god ut !
  Och ja, mat är gott men matlagning inte jätteroligt! Jag önskar jag hade en kock här hemma så jag fick god vällagad mat varje dag! Och gjord av någon med fantasi och god kunskap! 😉

  Ang. min tomatplantor och physalisen så har jag dem ute i trädgården hos min mamma! Hon har mera plats för dem där. Så hon hjälper till att sköta dem när jag inte är där! 🙂

 7. Svara

  Marja

  10 augusti 2016

  Mums, det ser gott ut. Jag tror min mamma gjorde något liknande. Jag brukar också laga en stor sats och sen frysa in. Så bekvämt att bara ta fram sedan.
  Hoppas kållådan smakade gott! :thumbsup:
  Kram!

 8. Svara

  "LillaSyster"

  10 augusti 2016

  Det var en ovanlig kålpudding, men den ser himla god ut!
  Visst är det smart att göra storkok, det tar ju samma tid som att göra en portion nästan.
  Nä, det där med att hitta på mat…. det tar bara stopp ibland och då är det himla smidigt
  med de där matkassarna – bara att laga och äta vad någon annan har hittat på. Så ibland blir det att vi hämtar en sådan i butiken, har testat lite olika företag. Men City Gross är den jag gillar bäst för då är det alltid färska varor! Ha en bra onsdag. Kram

 9. Svara

  Kicki

  10 augusti 2016

  Det var då en egen kålpudding, Vad jag kan se är där också oliver.
  Jag har också kokt ris i (kokad till gröt först), men kokar inte köttfärsen.
  Kram/Kicki

 10. Svara

  anemonen

  10 augusti 2016

  Yummie det här. Den ser god ut och spännande ny rätt för mig. Jag älskar kål i alla former.

 11. Svara

  Menageriet

  10 augusti 2016

  Ser riktigt gott ut! :thumbsup:
  Korngryn är väl inte någon favorit hos mig annat än i pölsa. Men jag har ju aldrig smakat Din kålpudding heller?
  Inte så ofta jag lagar den heller, men Du gav mig ett tips där.
  Rutiner överhuvud taget är inget som jag har och absolut inte när det gäller mat. Jo kanske? Korv och potatis och spagetti och köttfärssås? :mrgreen:
  Ha det så gott och kramar! 🙂

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 66
 • 235
 • 1 654 711
 • 5 125
 • 66 106
Sök här