Bloggen Livets glädjeämnen!

Test av ögondroppar

Av
den
4 oktober 2017

Nu blir det en blogg om mitt test av nya ögondroppar.
Jag skrev om den på facebook och fick många reaktioner och blev varse att det inte bara är jag som har problem med mina ögon.

Jag blev utvald att få testa nya produkten

en gel för torra och irriterade ögon.
Mina problem tror jag faktiskt är ärftliga då jag minns min far som alltid var rödögd och led av rinnande ögon.
Han använde nästan alltid solglasögon då han gick utomhus, något jag på den tiden tolkade som fåfänga…

Hur som helst så har mina besvär varit till och från genom åren.
Kanske beroende på ålder och många mediciner så har jag på senare år fått ökade problem.
Jag har provat det mesta från apotekshyllan utan att märka någon egentlig skillnad.

På vintern är det extra jobbigt med kyla kombinerat med vind, då flödar tårarna konstant.
Att sminka ögonen är inte aktuellt om man inte vill se ut som en clown efter några timmar…

Men nu till det positiva, de här dropparna är de bästa jag prövat!
Mitt problem var att lyckas pressa ur droppen ur förpackningen

då jag inte har så mycket styrka i fingrarna.
Men med det rätta greppet så går det bättre och bättre och det kommer bara ut en droppe åt gången, precis som sig bör.

Det finns olika produkter för lite olika behov, hylo-gel som jag har testat är den kraftfullaste av dem.
Det känns som man får en smörjande hinna på ögat som känns behaglig och gör att tårflödet stoppas.

Jag vill dela med mig av min positiva erfarenhet, och nej, jag har inte fått betalt för att skriva inlägget, förutom då att jag fick testprodukten utan kostnad.

TAGS
6 kommentarer
 1. Svara

  Gunnel

  4 oktober 2017

  Mitt problem är torra ögon och jag har med testat många sorter. En som skulle vara väldigt bra var med just den korken som du visar. Jag var inte människa till att få ut något ur den och när Göran sen hjälpte mig, tyckte jag dropparna var kass. Pengar rakt i soptunna. Jag har hittat en gel som fungerar ganska bra så jag får nog hålla mig till den. Jag kan fortfarande inte själv droppa mina ögon….och jag har försökt…många gånger. Kram

 2. Svara

  Anki

  4 oktober 2017

  Så bra om det funkar med nya dropparna! Synd bara att det ska vara så besvärligt att droppa i sina egna ögon.
  Har som tur är inte några sådana problem, men min mamma hade och hon provade massor med olika utan att få riktig hjälp. Kanske lyckades hon inte att behandla sig själv och även om jag hjälpte henne då och då, så blev det ju inte regelbundet.
  Ha det gott!
  Kram

 3. Svara

  Karin Eklund

  4 oktober 2017

  Grattis till välfungerande droppar.
  Det är förunderligt att “man” inte har tänkt till när det handlar om att få ut “medicinen” ur förpackningen. Det är något jag har märkt själv ju äldre jag blir….också jag har en liten släng av artros i händerna. Det tycks tillverkarna inte tänka på alls. Man ska nästan vara trollkvinna för att lyckas med det till synes mest självklara ibland.
  Ha det gott Paula!

 4. Svara

  Kersti

  4 oktober 2017

  Fantastiskt att hitta droppar som fungerar. Jag har liknande problem speciellt så som du skriver när det är både blåst och kyla. Vet du var man kan köpa de som du provat. Tänker att det kan vara värt ett försök.
  Kram

 5. Svara

  Tove Olberg

  5 oktober 2017

  Vilken läcker ögonbild!
  Jag har också problem sedan en tid och skaffade droppar som hjälper gott. Har testat lite olika, flaskdropp och engångspipetter som jag fastnade för, de är smidiga. Mina ögon blir torra inne och rinner över ute i synnerhet vintertid. Så är det ju en konst att få dit droppen till vardera ögat, men det går bra än så länge 🙂
  Bra du hittat din sort!
  Pörtets invånare hälsas fin tordag
  här från residenset!

 6. Svara

  Astrid

  5 oktober 2017

  Jag har haft problem en tid men nu är det bättre
  Vet inte om det var någon medicin som jag var känslig mot

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 67
 • 235
 • 1 654 712
 • 5 125
 • 66 106
Sök här