Bloggen

Helgen som var..

Av
den
2 oktober 2017

Bara för att man bytte blad i almanackan så blev det plötsligt väldigt mycket senhöst här…
Prassel prassel låter det från alla fallna löv…jämför med fotona från samma väg för bara några dagar sedan

Den här helgen har jag smaskat i mig en massa goda ostar som jag fick av en granne som nu flyttat och tagit med sig ytterligare ett mysigt djur från gården!
Gillas inte!

Jag har höstpyntat… :mrgreen: jaaa, jag är ironisk..

och jag har tillagat och paketerat en himla massa hundmat, ca 40 påsar med kyckling, kycklinglever, ris och morötter..

Och nu är det redan måndag och jag undrar vilket jäkla ljushuvud på SVT som planerat tablån!
Hur kan man lägga följande program efter varandra på en måndag:
-Fråga doktorn
-nya emotsedda serien Vår tid är nu
-spännande Doktor Foster
-ännu mer spännande Top of the Lake
PUH!
Tv-maraton på drygt fyra timmar och övriga kvällar visas knappt något sevärt!
Som tur är kan jag ju titta senare på en del på Play, för jag är inte säker på att jag har lust att hasta mig igenom alla favoritprogram på en och samma gång..
men nog tycker jag att de kunnat sprida ut tv-serierna lite mer över veckans sju dagar..

Idag har regnet stått som spön i backen från tidig morgon, visserligen inte helt oväntat, men nog så drygt. Vi var som två blötdjur när vi kom hem efter en tripp på byn, Blinka och jag,trots rejäla kläder och ett paraply som mest bara var i vägen. Nog tyckte jag mig se en mild förebråelse i Blinkas blick när jag torkade henne torr, men heter det hundväder så borde hon ju gilla det?

TAGS
17 kommentarer
 1. Svara

  Mia

  2 oktober 2017

  Hundväder…har aldrig förstått varför det heter så?? Min sessa vänder i dörren!!! Åtminstone till dess att hon måste ut, annars spränger hon blåsan..
  Vad duktig du är som gör egen hundmat, jag började en gång men tröttnade :mrgreen: Nu är det diet och konditionsträning som gäller, samtidigt som jag inte vet hur mycket jag ska tillåta henne att springa med tanke på att hon kanske är dräktig??
  Kram på’re :love: :love:

 2. Svara

  Kicki

  2 oktober 2017

  Men fy fasen vilket väder! Vi hade ändå turen, eller var det skicklighet, att komma ut i skogen utan regn.?
  Är det kaninen som flyttat?
  Kram

 3. Svara

  Synnøve

  2 oktober 2017

  Goda ostar säger man inte nej tack till. Synd dock att grannen flyttat. Hoppas du orkar se hela kvällen på tvn. Jag ska se på Landgång nu 😀
  Kram från nabolandet.

 4. Svara

  "LillaSyster"

  2 oktober 2017

  Busväder här med under eftermiddagen – inte för att de störde mig som stod inne och jobbade. Och när jag skulle hem så var det uppehåll! Men mer regn är visst att vänta till natten och Elvis var lite lagom fuktig nu när han kom in. Ja, ja det är ju höst även om jag kör på i 3/4 jeans och t-shirt! (Innan hette det är inte oktober ännu, vi får se hur länge det går, blir det inte kallare än det varit idag är det helt okej) Du ha det gott där i TV-soffan! Flitig som en myra har du varit som fixat hundmat för ett bra tag framöver – här är vi lata och köper blötmat på nätet – det är billigare att ta det från Tyskland ända hem till dörren än att köpa det i butikerna här. Kram på dig! :love:

 5. Svara

  Ninni

  2 oktober 2017

  Nu steg nivån på hösten med flera pinnhål. Blåsväder och regn och gråare än grått. Usch. Men trots detta har jag stått några timmar på altanen och planterat om mina stora blommor som jag skulle ha gjort sen i våras men skjutit upp hela tiden. Men den förestående operationen fick lite fart på mig och det faktum att det faktiskt var 13º ute och att vinden inte riktigt letade sig in på altanen gjorde att det var riktigt behagligt arbetsväder. Vila får jag väl göra efter operationen. Men nattsömnen riskerar att utebli p.g.a. värken förstås. :hmm:
  Vad tråkigt för dig att mista ännu en granne. :thumbsdown: Det är väl inte alltför många som bor i närheten som du kan prata med då och då.
  Foster och Top of the lake har vi inte börjat titta på. Kanhända vi missat nåt? Men vi såg inte första säsongen av Top of the lake så då kändes det knas att börja nu. Hoppas att du njuter av din tv-kväll.
  Kramen.

 6. Svara

  Leila

  3 oktober 2017

  Vi har haft ett riktigt busväder. Usch och tvi vale. Alva vägra kissa. Hon kan hålla sig hela dagen bara hon slipper gå ut i regnet. Tokhund 🙂 Vad duktig du är som fixar hundmat själv. Min hund är så kräsen. Det enda hon gillar är färskfoder som vi köper på Granngården och sen kokar. Luktar blä. Men jag är tacksam att hon i allafall äter nu. Angående gubben Agueli som du skulle googla så tror jag inte han var vidare känd, Sala måste ju ha nån konstnär att skryta över 🙂

 7. Svara

  Anki

  3 oktober 2017

  Så fin present du fick som avsked från grannen… trist att de flyttar.
  Härlig bild på Blinka där på vägen bland alla björklöven! Du är duktig som lagar hundmaten själv!
  Regnet kom hit på eftermiddagen igår, men upphörde framåt kvällen – just nu drar gråa moln snabbt över himlen och jag hörde på radion att det skulle bli regnskurar…
  Tittade inte på tv alls – var på svampklubben inne i sta´n och var inte hemma förrän efter 22 … 🙂
  Önskar dig en fin tisdag!
  Kram

 8. Svara

  Gunnel

  3 oktober 2017

  Så mycket löv har vi inte här på marken än. Det kanske heter busväder för att hundar inte gillar det precis som jag tror inte att busar gillar busväder. Regnet stod som spön i backen här igår, och just nu skiner solen. Det gäller att hänga med i svängarna. Kram

 9. Svara

  Tove Olberg

  3 oktober 2017

  Välfylld inlägg Pörtedamen
  God granne som flyttar är inte så bra 😥
  Men du reder dig efter alla godsakerna 😉
  Höstkram från residenset 💡

 10. Svara

  Birgitta Malmstedt

  3 oktober 2017

  Härliga höstbilder. Trist att den goda grannen flyttar. Sådana kan man aldrig få för många av. Tack för att du skickade över oktoberämnena. De verkade väldigt inspirerande, men jag tar paus från Veckans rubrik hela hösten. Jag har anslutit mig till en annan grupp, Gems weekly photo challenge.
  Hälsningar
  Birgitta

 11. Svara

  Carita

  3 oktober 2017

  Fina höstbilder och gott att äta och dricka – kul att hitta tillbaka hit till din blogg!

 12. Svara

  Mias Mix

  3 oktober 2017

  Man kan riktigt se hur det prasslar bland alla löven! Jättehärlig bild!!! Inte lika härligt med regn men det behövs ju efter den torra sommaren. Vad duktig du är som kokar egen hundmat.
  Ja äntligen börjar livet se lite ljusare ut! Sonen är utskriven från sjukhuset efter nästan ett år där. Han har börjat gå igen, vilket han inte gjort sen i november förra året… Man tror knappt det är sant och är livrädd att det ska bli bakslag. Men samtidigt måste man glädjas åt det som händer just nu! Han har en lång väg tillbaka men eftersom jag inte ens vågade tro att han skulle komma tillbaka känns det helt fantastiskt.

 13. Svara

  Mias Mix

  3 oktober 2017

  Just ja, glömde svara dig. Visst var mina föräldrar på besök nyligen!

 14. Svara

  Anki

  4 oktober 2017

  Go´morron … bara jag igen 🙂
  Svar på din fråga: Hagvaxingarna – de som växer i hagmark vill ha naturbetesmarker med inslag av buskar och örter – bara gödslade av djuren – inte alltför hårdbetade, men annars spelar det ingen roll vilka djur som betat… får och kor äter ibland svamp sägs det och hästar trampar sönder dem… ja inte vet jag om det är sant, men så är det kanske 🙂 Bäst är nog annars gamla slåtterängar som fortfarande hävdas, men de är ju sällsynta numer.
  Kram

 15. Svara

  Eva

  4 oktober 2017

  :love: Hallå härliga tjejen, så duktigt att laga hundmaten själv, är huvudingredienserna de som du skrev, hur tillagar du detta Paula.
  Ludde börjar ju bli vuxen och kan väl pröva annat är ‘köpemat’.
  ‘Hundväder’ det är när inga hundar vill gå ut, hi hi . . . ja så tolkar jag det.
  Idag är det verkligen ett riktigt hundväder, man bara går ut några ‘kissminuter’, sen in igen, även husse och matte vägrar att gå ut. Det kommer sådana häftiga stormvindar och putsar alla fönsterna på en och samma gång, Ludde gillar inte de vindarna för han skäller hela tiden, tror att någon knackar på fönsterna, hi hi . . .
  Ja höstmörkret sänker sig snabbt nu, förra veckan hade vi ett fint Brittsommarväder, men denna veckan är det helt omvänt, som tur fick vi gjort en hel del i trädgården för att vi visste att detta stormiga skulle komma.
  Nu börjar jag bänka mig vid tv:n i lugn och ro och många favoriter har det blivit.
  Har tappat namnet på e finsk ny serie, den börjar på V, ett namn på en man, kan inte hitta denna serie på nätet hur jag än vänder och vrider på serien. Denna ‘hemliga polis’ har en underbar grov röst (som jag tände på, hi hi) den villl jag följa.
  ‘Jordskott’ kommer tillbaka, konstigheter som händer i norr och lite kusligt, gillar.
  – Fråga doktorn, den passade mig denna måndag om IBS, lite mer info skadar inte.
  Sen lovar jag dig, ska inte plocka de svamparna och inga andra, men de såg fina ut och trodde de var ätliga, men det märkliga i naturen är att det ‘onda’ ska beblanda sig med det goda. Är det inte så . . .
  Ja då får vi kura skymning Paula, kanske tända ett ljus och gosa med våra mjukisar,
  kaffe och kanelbulle för dem som önskar det . . .
  Höstkram, fast inne i stugan/ Eva
  :kiss: :love:

 16. Svara

  Astrid

  4 oktober 2017

  Så du gör också egen hundmat. Dottern har ju bott har nu i några månader så vi ar slukat serier på TV
  Hon flyttar om en dryg vecka så då blir det väl mer dator och bloggande
  Du fortsätter att leverera fina foton, alltid kul läsning

 17. Svara

  Anni

  5 oktober 2017

  Ja jisses vilken skillnad mot din skörd av soliga septemberbilder tidigare! Nu är det riktig höst.
  Tänk att jag trodde att det var trattkantareller i alla påsar …
  Kan inte låta bli att le åt din tv-kväll. Jag ser inget av dessa program, däremot alla lättsamma Kockarnas kamp, Dessertmästarna, Hela Sverige bakar … – kan du se något mönster där? 😀 😛 😀

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 458
 • 559
 • 1 651 890
 • 5 116
 • 65 975
Sök här