Bloggen

Tillbaka till verkligheten

Av
den
1 juli 2012

Idag var sista dagen på fri-idrotten och jag har njutit av fina och spännande tävlingar i väldigt varierande väder, idag bjöd dock Helsingfors på strålande sol.
Många svenskar överträffade sig själva och det kändes faktiskt som om gänget fick en nytändning!
Höjdpunkten var förstås Moa Hjelmer men även många andra lyfte sig rejält.
Finland fick mest stolpe ut, inte helt ovanligt att de underpresterar när det gäller, men nog tyckte jag idag att det var förfärligt orättvist då en finsk löpare som gått till final på 1500 m blev knuffad så han ramlade 500 m före mål. Han som knuffade blev diskad men det hjälpte ju föga…för finnen var tävlingen över.

Annars tycker jag att vi skulle byta ut Finnkampen mot Nordiska mästerskap, Norge är faktiskt bäst av de nordiska länderna i många grenar och även Danmark är på g.

Nu får jag vänta nästan en månad, sedan är det OS, och det ser jag fram emot! Undrar hur det då ska gå med bloggandet…

Igår pausade vi från teven under några eftermiddagstimmar och gav oss ut på äventyr

De här sötnosarna var målet för dagen!
Ser du ett hjärta på vänster framben! Häftigt!

Jag har googlat och läst att alpackan är ett kameldjur som härstammar från Anderna.

Dom kom inte precis rusande när man närmade sig utan stod avvaktande ganska länge. De var alldeles nyklippta och jag hade gärna velat känna om de var så mjuka som de såg ut!

Alpackan producerar världens finaste ull, är mycket intelligent och lättskött

Att de var tystlåtna kunde jag konstatera, läste att de låter som ett hummande, som om man pratar med stängd mun!
Jag vill ha en alpacka eller två!

Det var här på Morhagen vi besökte alpackorna.

Man kör i kringelikrokar på Sunnansjös smala vägar

tills man kommer till ett gammalt fäbodställe som ligger vackert vid sjön

Nog finns fäbodkänslan kvar i de här gamla byggnaderna!

Här ute på vischan drivs Morhagens konferenshotell och det såg fantastiskt fräscht och välskött ut.
Ett utmärkt mål för en sommarutflykt där man även kan spela minigolf och få sig något till livs

Imorgon ska det komma någon hit för att se på huset.
Planerar väl in en hundpromenad då så att de får titta i lugn och ro.
Hasse har jobb ännu denna vecka, sedan stänger firman för semester. Då blir det oavlönad semester för Hasse, förra sommaren hade han turen att få jobba extra i livsmedelsaffär men den har nu bytt föreståndare.
Några semesterresor blir det inte tal om, men några dagsutflykter ska vi nog göra.
Det finns många ställen jag vill besöka, bl.a Carl Larsson-gården som jag ännu inte sett, Orsa björnpark och kanske också Zornmuseet.

Så gubben min, nu vet du vart vi ska styra kosan, hihi

TAGS
14 kommentarer
 1. Svara

  TT

  1 juli 2012

  Så söta dom är, alpackorna!!
  Carl Larsson-gården är ett måste, där har jag varit men jag vill också se Zorngården och Orsa Björnpark, får se vad man hinner i sommar.

 2. Svara

  Nette Cecilia

  1 juli 2012

  🙂 Tänk om kunde få besöka Zorn museet o Carl Larsson det vore fantastiskt men det är ju så långt borta .I vårt TV spelas det fotboll ikväll min man har fått semester ,annars brukar han ha gått o lagt sig den här tiden .Nå ja han måste väl få titta på sista matchen det är enda han tittat på .fina bilder från utflykten det ser ut som om dom klippt alpackorna .Härlig ull det kommer från dom ,men priset är inget för mig,ha en fin vecka ,Nette 😎

 3. Svara

  Mia

  1 juli 2012

  Jag vill också ha såna gosedjur 😉 Dom ser då verkligen snälla ut…
  Jag tycker det är fantastiskt vilka smultronställen du hittar! Och fler på gång, ser jag…
  Ofta blir man ju hemmablind och ser inte det vackra i närheten…
  Skit med obetald semester! Men vad göra? Stor kram på er!

 4. Svara

  Malin

  1 juli 2012

  Jag vet precis vad du hade valt! Myggen hade inte tinat fram i Abisko när jag var där, men jag blev faktiskt myggbiten på Kos! Och här hemma har vi oxå ovanligt mycket mygg.

  Här har det varit mycket fotboll den senaste tiden, och lär bli mycket OS så småningom oxå, även om inte jag sitter bänkad så ofta.

  Vi har oxå blivit med gosedjur, förhoppningsvis kan vi behålla dem åtminstone över sommaren, vi får se. Inlägg kommer så småningom.

  1982 el var det 1984 kanske, då var jag i Falun på 5-dagars O-ringen med min familj, då hade det precis varit inbrott i Carl Larsson gården så vi fick inte komma in där.

  Kram

 5. Svara

  Marketta

  1 juli 2012

  Ja, här undviks allt vad sport heter. Det är ju så tråkigt och titta på.

  Det är nån här i trakten som har lamor som vaktar mot vargar, och jag har hört att alpackor också skulle kunna göra det. Vet inte. Men du verkar alla fall ha mycket nytt och spännande och se fram emot. Jag har ju varit på allt det där, men jag gillade Carl Larsson gården mest av allt av dom där.

  Kramizzar
  Marketta

 6. Svara

  Sylvia S

  2 juli 2012

  Tur att vi har olika intressen här i livet. Idrott har aldrig lyckats engagera mig, hade inte vetat att det var VM i fotbollen om inte några på FB kommenterat resultaten.
  Min man på sin tid hade mycket nöje av alla idrottssändningar på TV. Han var nog lite ledsen ibland att jag inte delade hans intresse. Han hade tyckt det varit mysigt om vi båda hade setat i soffan och hejat på de duktiga utövarna. Jag läste i stället. Som sagt vi är alla olika.

 7. Svara

  Kicki

  2 juli 2012

  Vad jag tycker om sport, det vet du ju. Alltså not. 🙁
  Vilken trevlig utflykt ni gjort. På Carl Larsson gården har jag varit, men inte på dina andra utflyktsförslag. Jag är överhuvud taget dålig på att ta mig för, även om det finns många ställen i närheten som jag gärna skulle besöka.
  Hoppas Hasse hittar några timmars extrajobb att rädda sommarkassan med. Det är ju inget vidare att bara jobba mot provision. Kramen/Kicki

 8. Svara

  Menageriet

  2 juli 2012

  Hej!
  Har problem med datorn men passar på att kika in hos Dig, medans den funkar.
  Tänk om man hade en sån fin vall? Vilket drömställe! Visst är dom söta, alpackorna? Spottar dom också som lamorna?
  Kom att tänka på min farmor, som satt framför vedspisen och rökte pipa. Hon spottade och prickade askluckan och när hon hälsade på hos oss och gjorde likadant, så stod grannarnas ungar bredvid och var full av beundran.
  Här har hänt en hel del ser jag sen jag var här sist och fina bilder lägger Du in som vanligt! 🙂
  Trist att vara utan pengar på sommarn, men hoppas det löser sig, så Ni kan åka på kortsemestrar iaf? Inget vidare sommarväder vi har, så det passar ju att åka runt och titta i stugorna.
  Ha det gott! Vi hörs!
  Kram 🙂

 9. Svara

  Ankii

  2 juli 2012

  Så söta, tycker absolut du ska skaffa dig några:) Sen kan du göra ullkoftor till oss som inga har:)

  Men då, de var en dålig fira som inte erbjuder förskottsemester till Hasse:( lågt…eller är han kanske inte fast anställd, då går de ju inte. Att vara ofrivilligt ledig i två veckor är ju ett jätteavbräck på inkomsten..

  Nåväl min gubbe ska väl inte heller ha så mycket semeter i sommar, säger han:) vi får väl se.

  Kramiz på dig.

  Fi

 10. Svara

  Ragnvi

  2 juli 2012

  Go´middag i Pörtet!
  Först: Jag har testat ditt bildhanteringsprogram o gillar det också! Fast det blir med photoscape ändå…
  Sen: Såå underbart söta dom är Alpackorna! Du har verkligen lyckats fånga deras charm på bild! Och dina midsommargäster…svårt att säga vem som är sötast där!
  Har läst ikapp massor hos dig…jag är en urusel bloggare ….igen! Och precis som du skriver så blir det ju OS också….jag längtar!
  Nu får du njuta så mycket du kan er sista tid i byn innan ni flyttar! Jag beundrar dig! Men avundas inte dina onda knän! Och händer! Hoppas du får må lite bättre i sommar!
  Kramen!
  Ragnvi

 11. Svara

  annette

  2 juli 2012

  Sötnosar som Du hittade, har fått prova tröja som var gjord av sådan ull, och det var det skönaste plagg jag någonsin haft på mej, så underbart skön och söta är dom oxå:)
  Verkar var en plats att komma ihåg!
  Tur OS dröjer lite så Du får träna upp Dej för att orka med soffan igen, Carl Larsson och Zorn har jag besökt, kan bara minnas att jag tyckte det var väldigt fint att få uppleva, även om det är många år sedan, men tufft att Hasse får oavlönad semester , inte riktigt samma känsla, fast jag tror nog att Ni kan ha det trevligt ändå och fördriva tiden på ett alldeles ypperligt sätt!
  Ha det gott i veckan!

  Kramen

 12. Svara

  Gunvor

  5 juli 2012

  Härliga gulliga djur! Jag har träffat en alpacka en gång och den var ursöt. Jättefina bilder på dom.

  Vilket underbart ställe det verkar vara Morhagen..fäbodvallen ser också fin ut. Det är sommar när man kommer till en sådan.
  Ha det gött! Kram!

 13. Svara

  Doris

  11 juli 2012

  Både Carl Larsson och Zorngården låter spännande ! Hoppas att det kommer bilder ?
  Sköt om dig, kram.

 14. Svara

  Ninni

  31 juli 2012

  Underbara bilder!!!
  Inte behövar man göra semesterresor för att se det som är vackert inte när det finns nästgårds och vi har ju ett otroligt vackert land med mycket fint att se.
  Vi gör inga resor vi heller denna sommar mer än till olika sjukvårdsinrättningar i länet. Men det har funnits mycket att göra hemikring även om en hel del kostar… har inte orkat med allt vi tänkt oss men så är det ju när hälsan är skral.
  Kram.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 275
 • 363
 • 1 626 669
 • 5 069
 • 65 363
Sök här