Bloggen

Heja Norge!

Av
den
29 juni 2012

Finnar och svenskar i all ära..

i fri-idrottens värld är det Norge som regerar!
Oj vad många bra prestationer vi har sett under EM, var det någon som trodde att det bara var Thorkildsen som hade medaljchans….

Spännande tävlingar är det, och programmet är väldigt komprimerat på få dagars tävlande, så det blir verkligen inte mycket tid över till annat.
Dock hade det katastrofala inträffat att mina låneböcker tagit slut!
Och bara vetskapen om att inte ha en bok att öppna gjorde att jag fick abstinens, oavsett om jag sedan i verkligheten har tid just nu eller inte!
Alltså fick biblan följaktligen ett snabb-besök idag, och nu har jag åter en försvarlig bunt att välja och vraka bland!

Gässlingarna har vuxit rejält såg jag igår då jag gick längs min vackra å med Blinka, men det var sista promenaden där för den här säsongen!
Det är nämligen väldigt högt gräs på bägge sidor av den lilla stigen och direkt hittade jag en fästing som promenerade omkring på Blinkas svans! På kvällen kröp en längs min arm, så härefter håller vi oss ifrån allt högt gräs och sly!

Jag ville passa på att fånga de fina näckrosorna på bild, men det var som synes inte så lätt bland all växtlighet

Då får man närma sig från ett annat håll..

Trägen vinner, får jag presentera ett nyförälskat näckrospar!

Förlåt du gula näckros för att jag mobbar dig, men du är inte lika vacker som dina vita släktingar!

Härmed önskar jag alla en
FANTASTISKT TREVLIG HÖGSOMMAR-HELG!

TAGS
11 kommentarer
 1. Svara

  Mia

  29 juni 2012

  Ha en fin HÖGSOMMAR-helg du också 😉
  Nog är det märkligt, varje gång jag lägger mig på soffan för att se friidrotten, så somnar jag! Det får blir en skärpning nu, känner jag…
  Kram på dig finaste Paula!

 2. Svara

  annette

  29 juni 2012

  Nja, nu är jag inte så glad över de Norska framgångarna, hellre Svenskt eller Finskt, tycker många från Norge är rejält kaxiga och saknar ödmjukhet!
  Ja håll Er undan fästingarna så gott det går, finns det näckrosor redan måste ju sätta fart här och inse att juni snart är gången, har en känsla av att jag stannat upp i mitten av maj ungefär;)
  Ha det så gott i friidrottens värld och i övrigt oxå!

  Kramen

 3. Svara

  BrittMarie

  29 juni 2012

  Ha, ha har du också norsk fasadflagga? Vi har just tagit ned vår. Den är bara framme när vi har norskt besök. Nu har de åkt hem efter 1 veckas visit hos oss. Nu är det tyst hos oss igen.
  Usch för fästingar. De försöker man hålla sig undan. Jag har tagit bort några från Lennon i år. De biter sig fast “som tusan”. Bättre att sitta inne och se på tv i så fall.
  Ha det bra i tv-soffan!

 4. Svara

  Marketta

  30 juni 2012

  Jag belönade mig själv med en bok och en liten Fazers blå efter en ganska lyckad besiktningsvända 😆 . Jag hittade sista delen till Grottbjörnens folk på rea. Jag har ju läst dom tidigare böckerna, så då vill jag ju läsa den här som kom sist.

  Dom håller förresten på med fästingundersökningen fortfarande. Såg det i reklambladet idag.

  Kramizzar
  Marketta

 5. Svara

  Malin

  30 juni 2012

  haha näckrosmobbaren!!

  Har inte sett nå friidrott alls..

  Här har vi värsta höstrusket idag 😥

 6. Svara

  Cina

  30 juni 2012

  Nu är jag säkert portad i från biblioteket igen.Jag har ju skrivit att jag och bibliotek inte går ihop.Lånade böcker i mars.Fick en påminnelse i maj att jag inte lämnat tillbaka dom.I onsdag så fick jag ett telefonsamta i från biblioteket att det var en bok kvar jag missat att lämna in.Elias lånade ju en barnbok,vilket jag totalt missat 😳 Aldrig mer låneböcker för min del 😐

 7. Svara

  Mia

  30 juni 2012

  Men igår överraskade Moa verkligen! Tror många, med mig, blev smått chockade! 😛 Fast på ett positivt sätt *L*
  Ha en fin kväll, goingar!

 8. Svara

  Aforia/Lena

  1 juli 2012

  Friidrott roar inte mig. Jag somnar bara 😉 Tänk idag är det den 1 juli och jag har inte känt av sommaren speciellt mycket. Men nu måste man passa på och njuta för som Ledin sjunger: Sommaren är kort och nästan regnar bort!
  Det är väl precis vad juni har gjort, regnat bort. Fast den första dagen av juli bådar gott, sol och 25 grader ute. Me like!
  Ha det gott i högsommarens första helg!

 9. Svara

  Mia

  1 juli 2012

  Lägenheten ligger här i Hällnäs, i samma hus som vår lilla servicebutik. Har inte fått nån klarhet i hur hög hyran är, jag flyttar inte till ett dyrare boende..Sen tycker jag det är så mycket annat som hänger i luften, oklarheter… *L*
  Kram på dig, goa!

 10. Svara

  Sylvia

  4 juli 2012

  Ha så trevligt framför TV:n. Själv har jag noll och intet intresse av idrott, menmin man på sin tid satt klistrad vid TV:n vid alla större evenemang. Tur vi är olika.

 11. Svara

  Ninni

  31 juli 2012

  Njuter av bilderna. 🙂

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 460
 • 520
 • 1 640 652
 • 5 100
 • 65 736
Sök här