Tjuvkik i nya pörtet

I måndags åkte vi en sväng till nya pörtet

Högt upp på kartan syns en svart prick, det är byn där vi ska bosätta oss

Här står jag på farstubron o tittar ut över den ovårdade tomten.

Inne i köket lyste flitens lampa, det visade sig att det är vår kommande granne som fått i uppdrag att göra uppsnyggningen av huset.

Köksluckorna målas klassiskt vita, jag gillar att ha två fönster i det rymliga köket, här kan jag stå och drömma mig bort medan jag diskar, tsss

Lilla sovrummet bakom köket där vi kommer att slagga. Dels för att Loppan och jag, vi gamlingar, ska slippa så mycket spring i trappor, dels för att maken, gamlingen, ska ha nära till dass!

Nu har vi klivit in i vardagsrummet, inte särskilt stort men med två ljusinsläpp så känns det luftigt ändå. Här ska väv upp på väggen och målas – just det – vitt. Golvet ska slipas

Utsikten från vardagsrummet med den fina ån som rinner vid tomtgränsen. Tomten ska också fixas till innan inflyttningen.

Nu är vi uppe på övervåningen där hallen kommer att utgöra datarum

I omvänt perspektiv ser man att det finns gott om utrymme för databord och hyllor

Om jag sträcker på nacken så kan jag sitta här och vänta på att kreativiteten ska flöda..

Master bedroom kommer att bli gästrum, välkomna kära vänner, hoppas ni kommer att trivas här!

Oj vad jag har börjat längta tills vi är färdiginstallerade i pörtet, själva flytten är ju inte mycket att stå efter…

Nu gott folk är det så att bloggen får stå i träda ett tag. Hur länge vet jag ännu inte, det beror på när alla ledsamheter börjar sina och jag kan börja se en väg ut ur denna trista situation. Just nu går det inte en dag utan nya tråkiga besked och jag känner att jag inte har energin och lusten att skriva.
Alla har vi svackor och mindre bra perioder i livet, just nu är jag i en sådan, och jag återkommer när jag känner att jag fått fotfäste i tillvaron och kan se lite ljusare på framtiden.
Ha det gott så länge alla goa vänner!

0

50 Comments:

 1. Känner med dig ang bloggandet och det andra…livet har sina ups and downs…så är det, men ack så jobbigt när det kommer slag i slag…Kramar om dig och önskar innerligt att det blir bättre inom en snar framtid…Är lite lågvatten här också, men, men…
  Härligt boende får ni i alla fall, det kan ingen ta ifrån er!
  Kraaaam!!

 2. Inger och Lasse

  Sänder dig en stor kram hoppas den värmer.Ibland har man svackor och då ska man bara ta hand om sig själv, hoppas du skriver snart igen för det är så tomt när inget är skrivet från Pörtet.Kraaaaaaaaaaaam.Inger

 3. :roll: hoppas det vänder till det bästa med nya steg !!
  Lycka till i nya “pörtet” önskar dej all lycka

  efter regn kommer sol /kramis

 4. Stället ser ju helt underbart ut och även rummen. Det köket skulle jag vilja ha
  Ta det nu lugnt med allt så ska du se att allt löser sig till det bästa
  En kram får du på vägen

 5. Ja, ibland är det som allt jobbigt och tråkigt bara ramlar över oss i perioder, tur då att Du har flytten till nya pörtet att se fram emot, ser verkligen härligt ut och utsikten från fönstren ut i trädgården och ner mot ån är ju underbar!

  Ta den tid Du behöver och jag hoppas och tror att allt löser sig i slutänden, vi finns kvar här och väntar på Dej!

  Styrkekram

  annette

 6. Ni kommer verkligen att få det jättefint!!!! Du skall se att du blir glad igen när ni kommit iordning i huset.

  Men det gör mig ledsen att läsa att det forsätter att droppa över ledsamheter på Er. Hoppas verkligen det vänder nu.

  Jag kommer att sakna dig, men då jag har dig på bloglovin så märker jag när du gör comeback igen.

  Många kramar Malin

 7. Vilket härligt hus! Nyrenoverat också, så sköönt. :mrgreen
  Hoppas att det inte är något riktigt allvarligt som händer hos Dig? Det ordnar sig alltid med skridskor, bara det blir is, som jag brukar säga. Det stämmer nästan till 100% i alla fall. Du vet ju vad jag har gått igenom och jag landade på fötterna, som vanligt. :lol:
  Ta Du en välförtjänt bloggpaus och kom tillbaka när Du känner för det. Jag kommer i varje fall att hälsa på här ibland och skriva en hälsning.
  Lycka till med allt och hoppas att Ni kommer att trivas i pörtet!
  Kramar från oss! :smile:

 8. Hoppas att saker och ting har löst sig innan ny flyttar till nya pörtet. Nu ska det väl bara kunna bli bättre, det kan väl knappast bli sämre :sad:
  Det ser jättemysigt ut, där tror jag ni kommer att trivas. Jag kommer gärna på besök, behöver inte testa gästrummet, avståndet är ju inte så avskräckande.

  Parhusen på vår gata är nu till salu. Ett är sålt, köparna håller på att riva ut det ena köket, så de ska väl göra enkelbostad av huset. Huset är otroligt billigt, bara 225.000. Taxeringsvärdet är över 1 miljon!
  Jag kollade det på hemnet.se idag.
  Kramen

 9. HA säjer matte!
  Det är inte så långt till dej efter flytten.
  Vill du ha besök av en svamphund????????????

 10. Det är ju alldeles för tungt för er nu, måtte det ljusna på alla fronter snart!
  Förstår till fullo hur ni tänker disponera husets rum! Härligt med mycket fönster, särskilt i köket. Och utsikten är rogivande, tänk Dig sedan ett blickfång av en blommande buske!
  Det blir inte lätt att klara sig utan Ditt bloggande, men det får aldrig kännas som ett tvång, det är endast man själv som avgör då man vill blogga. Kram till er!
  Foton från dopet kommer i sinom tid, tack för intresset!

 11. Kramen , den verkar behövas ……

 12. Hej min vän….Nu har jag läst ikapp här inne hos dig..ser att det hänt en hel del, förstår att du känner dig trött och sliten och uppgiven, jag önskar att det vänder snart att du får lust och glädje och en högvinst på posten.
  Tror att ert nya pörte också blir fint.

  Själv är jag tillbaka efter en tung och slitsam sommar både fysikt och mentalt…

  så är livet ibland ..måste få gå det också….stor kram till dig och här kommer en extra kram som bringar tur……——-…….

 13. Det ser jättemysigt ut!!! Vi kommer gärna och hälsar på, vi behöver bara fixa lite fler extrasängar så kan vi sova över! :razz:

  STOR kram och puss!

 14. Käraste Paula, nu har jag uppdaterat mig efter min frånvaro. Så mycket sorger och elände ni har drabbats av. Förstår att du inte orkar bry dig om bloggen just nu. Jag hoppas verkligen att det löser sig för er på något sätt. Du har i alla fall ditt nya hem att se fram emot, även om själva flytten inte är så rolig. Jag vet. Och du har din kära Hasse, din vackra dotter som snart ska gifta sig, och dina fina barnbarn. Men som sagt, pengar kan man inte leva utan, tyvärr. Kom snart tillbaka.
  Många kramar

 15. Du ska se, att allt kommer att bli bättre nu, var rädda om varandra och var speciellt rädd om Hasses rygg då ni flyttar…
  Kommer ihåg “sista” flytten..
  Ha dé!/Kram

 16. Jättefint hus, jag tror ni kommer att trivas där!
  Jag tror och hoppas också att du kommer tillbaks när allt vänder, för det gör det, och då finns vi här och väntar.
  Ha det så jättebäst ni kan, KRAM!

 17. Oj, vilken lyxkåk ni flyttar in i, det ser kanonfint ut. Vi blir kvar i Söderbärke, samma område tom. Det är bara en stor gräsplan mellan husen, så jag kan träna och leka med hundarna på samma ställe som förut. Jag har tänkt att eftersom vi nu till slut fick en större lägenhet, att vi skall bo där tills vi hittar vårat drömställe. Jag vill bo nära vattnet.

  Hoppas allt ordnar sig till det bästa, men jag tror det kommer att gå kanonbra när ni kommit till ert hus.

  Kramizzar
  Marketta

 18. Käraste goa Paula, hoppas att det snart vänder till det bättre för dig och Hasse, såå jobbigt att försöka vara glad när allt strular ju …
  Erat nya hem ser verkligen lovande ut, hoppas att ni får tillträde snart så att ert nya, bättre liv kan börja !
  Måste få berätta att man börjat visa Doktor Åsa här och i går såg jag avsnittet med Saija ;-).
  Sköt om dig !
  Kramar, Doris

 19. Du får tänka på flytten som en “omstart”, ett steg bort från de tråkigheter ni drabbats av.

  Vilket gulligt hus ni flyttar till! Så mysigt att ha utsikt över ån, jag skulle bli direkt filosofisk med den utsikten. Låta sorger och besvärligheter flyta bort, likt höstlöv på vattnet… Oj, jag blev filosof redan nu. ;)

  Lycka till och var rädd om dig! Det finns bara en du! *kram*

 20. Hej där i pörtet.
  Förstår det är dags att varva ner lite. Det blir för mycket ibland.

  Huset blir ju kanonfint. Hoppas det är en plats ni kommer trivas på nu.
  Tänk så skönt att kunna ha de där tvåbenta ute på tomten. Ser ut som Hasse får sätta upp staket runt om.

  Själv sitter jag här seg och trött. Har varit och handlat och ska få in det i frysen. Sen blir det lite mat innan jag ska jobba några timma. Gubben ska jag ha i säng.
  Han har jobbat natt till idag sen for vi och handlade…. Så nu är det snart nattidags tycker jag hihi.

  Hör av mig snart.
  Kramen från oss här i nabolandet. Tänker på er. :smile:

 21. Jag hoppas du får det lite lugnare snart och att du kommer tillbaka snart igen.
  Livet är lite tungt ibland och då är det bra att pyssla hand om sig själv. Var rädd om dig vännen!

  Vad fint ni kommer få det i ert nya hus. Själva flytten är lite lagom men herregud så skönt när allt är på plats:).
  Kramar

 22. Saknar dig redan!!! Bloggvärlden utan min gamla ((inte du, utan vänskapen)) hihi, bloggvän Paula blir så tomt. Men jag blundar o känner efter o de känns som de mesta kommer att reda till sig på “tråkighetsfronten” för Er del o att en ljus o bra höst stundar. Vilket härligt hus ni funnit, för visst är det väl ett hus Ni ska hyra, med trädgård o allt. Gott att få det lite tillfixat oxå innan ni flyttar in, men de ser fräscht ut redan nu tycker jag. Att bo precis intill naturen och vatten är en ädel tillgång, oh de ska man njuta av o vara tacksam för. ((är jag)) :smile:
  Min stackas gubbe har oxå drabbats av lite otur här sista dagarna. Lånat en cementblandare till traktor (modell större) på den hoppade kedjan o slog sönder drivanordningen, o traktorn (grannens) som skulle köra den, sållade olja så nu har han lagt 1 dag bara på reparationer för att kunna jobba. Tur han kan själv, tur i oturen. Man ska inte låna andras saker, de går bara sönder..Men ibland är de nödvändigt för man kan ju omöjligt ha allt själv. Vi gjuter kanten på ladugården nu, en bit av den står bara på staplar av sten, så gjorde de förr…hua.
  Hoppas ni får en trevlig helg o att alla tråkigheter ebbar ut………….o försvinner all världens väg
  Kramiz Anki N

 23. Säger som alla andra..ta den tid du känner att du behöver för att ladda alla batterier. Och skicka allt elände all världens väg! Och strunta i bloggen så länge. Snart vänder det!
  Huset ni kommer till ser jättemysigt ut.Härligt både inne och ute med ån som ni har så nära. Den skulle jag vilja ha!
  Håller tummarna att allt löser sej snart. Många varma kramar till er i pörtet!

 24. Det ser helt fantastiskt ut det nya pörtet. Hoppas nu att du hittar lite gnista och energi igen. Det är tungt när man liksom tappar bort det. Men du kommer tillbaka och det ser jag fram emot. Ta din tid, jag och alla de andra kommer att vänta. Kram

 25. Vad fint ni får det! Kommer att besöka området i veckan, eller passera igenom. Har ju semester, ovant nog. Allt gott till er!

 26. Tråkigt att läsa att ni inte har det så roligt i tillvarorn just nu,men det är som du skriver:det går upp och ner.
  Huset ser ju jättemysigt ut.Jag älskar själv äldre hus,det är en speciell känsla.
  Kram

 27. Hoppas tråkigheterna sinar SNART! Så fint det kommer att bli i nya pörtet. Man kan se på bilderna att snart kommer målarna. Det är fullt med målarfärgsburkar i garderoberna. Radion står beredd i fönstret, och då går det som bara den att fixa till i rummen. Snart sjuder det av liv där, och du står i köket med dina rykande grytor. Kantarellerna hänger på tork på trådar i hela huset, och hundarna skäller. Jojomensan jag kan se er framför mig..
  Kramar

 28. Det här kommer att bli JÄTTEBRA och du vet att jag verkligen känner med dig för allt trist som händer och jag hoppas sååååå att det snart blir bra igen! Kraaaaaaaaaaaaaaaaaaaam till er alla!

 29. Ert blivande, nya boende ser jättefint ut, syster!
  Hoppas mer positivitet flödar in snart igen!
  Massa kramar!/Lillsyrran Tette.

 30. Saknar Dig & Tänker på Dig!!
  Temperaturen ut är väl Paulas nu. Lite svarlare, lite mer höstlikt. Oh jag gillar det oxå. Vet du?! En av mina ungar ska oxå gifta sig i september, så både du och jag får bröllopsfestligheter då…härligt!!
  Kramiz Anki N

 31. Mysigt pört ni ska flytta till!

  Hoppas att alla tråkigheter reder ut sig snart och stt du mär bättre till flytten. Jobbigt med sådana perioder, men det blir bättre förr eller senare.

  Själv ligger jag väldigt lågt på mina bloggsr, har intevlust att blogga eller fotografera just nu.

  Kram Caroline

 32. Morning i Pörtet! Det nya Pörtet verkar vara ett riktigt litet paradis! Tror säkert ni kommer att trivas där!
  Men så ledsamt för dig/er med allt annat! Förstår hur du känner det just nu. Hoppas hösten blir bättre än sommaren!
  Styrkekramar!
  Ragnvi

 33. Vill mest bara sæga att jag tittar in før att se hur du har det. Inget liv…men hoppas du snart får ny energi. Det blir roligt att få komma till nytt. Kram

 34. Hej!
  Nya pörtet blir säkert bra och trivsamt. Du ska se att allt vänder sig till det bättre.

  Själv har jag gubben på sjukhus. Han vaknade i natt vid tvåtiden med förfärliga magsmärtor, han bara skrek. Ambulansen kom snabbt, så nu är han i alla fall omhändertagen. Klockan är snart sex, jag har inte sovit alls. Men nu ska jag försöka ta mig en morgonlur.

  Vi ska tro, bägge två, att allt blir bra.

 35. Kommer garanterat att bli ett helt perfekt pörte !!!

  Nu är jag tillbaka i bloggvärlden igen med massor av energi som laddats i sommar ! Har ju bara småbloggat lite i sommar…och facebookat :) !

  ***
  KRAAAM EVA

 36. kikar in efter ett semester-uppehåll, vad roligt du visar korten som du gör :-) och hoppas du känner dig bättre med starkare känsla av att livet är sååå ljuvligt och att det ska levas fullt ut. Jaaaaa. det var kanske inte rätta orden, men tänker på dig och skickar kramar och lika glad som vanligt när du är på banan igen sen. Jaaaa man kan också tycka att dessa berg- dal baneperioder vi alla drabbas av i livet ibland kunde vi vara utan, men tyvärr är det tydligen inte så. så roligt när du finns till i livet man blir sååååå glad av dig och din blogg – DET VET DU ! Det blir som en lisa för själen sen när du blivit hemmastadd i nya pörtet !
  kram kram elisabeth

 37. Hur har du det? Tänker mycket på dig/er. Hoppas att det löser sig för er.
  Många Kramar

 38. Hej Paula!
  Hoppas att det har börjat ljusna för er !
  Sköt om dig !
  Kramar, Doris

 39. Jag saknar dina inlägg och börjar bli orolig för hur illa ställt det är. Men nu är det ju inte så långt kvar till flytten med nytt liv och nya krafter (förhoppningsvis).
  Stor kram!!

 40. Saknar dig……………………hoppas!!! de ordnat till sig.

  Kramiz Kramiz :roll:

 41. NÄÄÄ Paula, nu skiter jag i hur illa det är ställt, nu VILL jag ha ett lite livstecken från dig !!
  Sköt om dig
  Kram, Doris

 42. Hej Vännen,
  tänker på dig …
  Nya pörtet ser kanonfint ut, där kommer ni att få det bra!
  Varma kramar

 43. Ville bara säga….saknar dig o önskar så att ALLT är bättre!!

  Kramiz Kramiz

 44. Land går inte att köpa som lösnummer längre har matte fått veta.
  Men det går att beställa enstaka nummer genom LRFmedia som ger ut den.

 45. Att du tar en vilopaus med bloggen förstår jag mycket väl. Du kan väl inte alltid vara den som ska hålla ångan uppe och skriva och underhålla oss andra. Det har varit mycket åt er nu ett tag och det behövs tid för att komma igen.
  Ert nya boende ser härligt ut och jag hoppas ni kommer att trivas där och att det vänder för er nu så att allt ordnar sig.
  Jag har fått ändan ur vagnen och skrivit lite nu men lusten finns inte riktigt än. Det har varit rätt pressat här i sommar då yngsta, Linn, har haft det otroligt jobbigt och struligt och jag har ju naturligtvis försökt finnas till hands och hjälpt till så gott jag kunnat och blir det stressat och pressat så vill inte kroppen vara med längre så det tär hårt på en gammal käring. Men nu börjar det ljusna för dotra och då känns det bättre även för mig.
  Jag håller tummarna för att allt ordnar sig till det bästa för er och jag tänker ofta på er.
  Kram.

 46. fyller på med en extra kram till dig….. fylla på i kommentars-siffrorna :-)
  Förstår ni har lite fullt upp med flyttningen. Hoppas du hinner/ orkar fylla på svampförrådet lite också samtidigt som vovvarna behöver lite motion och frisk luft, men de får de ju massor av nu i nya boendet.
  elisabeth

 47. …och jag tjuvkikar efter dig…

  kram

 48. kommer in med en liten kram till dig..tänker på dig och undrar hur det går med allt ..hoppas det vänder ..eller hoppas det har vänt…kram

 49. Så fint ni kommer att bo i det nya pörtet! Förstår att du lääängtar ~~~
  Hoppas att allting vänder och blir lika ljust och fint som det ser ut att bli i era nya livsrum.

  Kram från Eva

 50. Hur har du det? Saknar dig. Du måste ju berätta för oss om bröllopet. För det var väl i lördags om jag inte minns alldeles fel. Hoppas att ni hade det riktigt trevligt.
  Många kramar

Kommentera