Bloggen Matrecept och kökstips

Kycklinglever med svamp och getost

Av
den
8 augusti 2010

Det var längesen jag skrev något om mat, men äta bör man annars dör man, detta totade jag ihop till middag igår, både maken och jag gillar lever, inte minst den milda och goda kycklinglevern

Jag använde 1 paket fryst kycklinglever, en skvätt rödvin, 2 msk bredbar chevre, lökringar, en näve blandsvamp jag hittat på dagens skogspromenad, 2 tsk viltfond och salt och citronpeppar.

Dela levern i lite mindre bitar, torka av o stek i smör. Lägg i lök och svamp, fortsätt fräs tills allt fått en stekyta, salta och peppra. Pudra över lite vetemjöl och häll i en skvätt (1-2dl) rödvin. Klicka i osten och smaka till sist av med viltfond. Låt inte koka för länge, levern blir godast då den ännu är lite rosa inuti.
Under tiden fixade maken potatismos, sen högg vi in och åt så mycket att jyckarna bara fick ett par ynka smakbitar…

Jag går fortfarande på sparlåga, denna eländiga sommar vill jag glömma så fort som möjligt.
Ingenting känns lustfyllt, den ena dagen läggs till den andra i väntan på ett bröllop och en flytt.
Imorgon ska vi åka till huset och prata med målaren och då ska jag passa på att ta bilder inifrån huset.

Avslutningsvis vill jag visa hur tokigt det kan bli, maken har senaste året haft enorma problem att få tag i bra snickare som kan jobba med att sätta i fönstren han säljer, han har provat många firmor, den ena sämre än den andra….

Av rent humanitära skäl har jag täckt över firmanamn och adress till dessa “hatverkare”, men jag kan lova att maken inte kommer att anlita dem flera gånger, inte pga stavfel utan för att husägaren redan första dagen meddelade att nu fick det allt packa ihop och försvinna. Fönstren var både vinda och skeva….suck

TAGS
17 kommentarer
 1. Svara

  Ragnvi

  8 augusti 2010

  Hej på dig du tappra! Innan jag glömmer; grattis till maken i efterskott!
  Alltså…när ekonomin strular då strular allt! Ingen olycka kommer ensam…suck! Hoppas det åtminstone löser sig med bilen nu!
  I sommar har vi haft lite ekonomi…men gruvar mig inför vintern när dyra elräkningar ska betalas igen…vi har egentligen inte råd med det här men…och jag har absolut inte råd att köpa nya dyra barnkläder! Man kan hitta mycket fint på loppis tack o lov!
  Kramen!
  Ragnvi

 2. Svara

  Astrid

  8 augusti 2010

  Det ser ju ut att ha varit en smarrig middag i alla fall.
  Jag som älskar lever har aldirg testat kyckling? Det måste jag nog ändra på
  Nu har ja ginte besökt din blogg så mycket på senare tid så jag vet inte riktigt vad som hänt varför du låter så nere
  Måste nog läsa

 3. Svara

  Anki N

  8 augusti 2010

  Det låter alltid så gott när du beskiver mat o mitt stilla sinne har jag alltid känt att du är en redig matmora som jag skulle vilja äta hos. Så en vacker dag dyker jag nog upp, MEN DU, lova då att du inte har lever, precis som jag lovade DIG att inte ha stuvade kroppkakor när du kommer hit. Nja så är det, jag äter inte lever även om ditt recept lät så gott, så går de inte när de väl kommer till munnen min!!!

  Oj dåliga hantverkare, de var inte bra. Otroligt trist när han är i behov av dem för att få i kundernas fönster. Hoppas han finner något proffs som han alltid kan anlita sedan. Ja hoppas allt elände är slut för Er nu, med trasiga bilar o dåliga hantverkare o annat trist. Bröllop de e ju underbart ((säg ingen men jag ska oxå snart)) när var de dottern skulle till o gifta sig, i september vill jag minnas. Oh så flytta. De e ju oxå kul, om man nu vill flytta. De vill väl däremot inte jag, hoppas få vara kvar här till jag blir 92 o klart jag hoppas på att få bli så gammal med. Kan du se mig rida omkring här ute som 92-åring? Blunda så går det..hihi.

  Jag stänger min blogg någon vecka därför att jag får hem barn o andra nu någon vecka. Härligt
  Kramiz Anki N

 4. Svara

  Ninni

  8 augusti 2010

  Jag måste då erkänna att jag aldrig ätit kycklinglever däremot både svin och nötlever och det är ju jättegött. Ska testa kycklinglevern också nå tag.
  Dålig ekonomi och bekymmer av olika slag lyckas ta gnistan av de flesta. Jag hoppas verkligen att det ordnar sig för er och att det blir sol och lycka i ert nya hem framöver. Ser fram emot bilderna.
  Hälsa och gratta Hasse i efterskott.
  Kram!!!

 5. Svara

  Gunvor

  8 augusti 2010

  Hoppas födelsedagen var trevlig åtminstone(o det var den ju!) när så mycket annat strular. Men det blir bättre tider var så säker. Jag har också firat i helgen men det var prick tio år mer,dagen efter Hasse, som jag fyllde. Så nu har man avverkat det också.
  Och tänk..du har ju ett bröllop att se fram emot. Det låter så mysigt. Och så flytten. Kul när det är klart. Det händer en del roliga saker också.
  Må så himla gott i Pörtet ned alla dina små pälsklingar o älskling! KRAM!

 6. Svara

  catja

  9 augusti 2010

  Det var næstan så att skylten stæmde – “HATverkare”. 😆 Man blir iaf fylld av irritation øver sådant. Hat ær kanske att ta i men irriterad blir man. Sedan kan jag inte førstå hur man kan med att læmna ett jobb som inte ær bra. Man har væl før fan yrkesstolthet eller det har de tappat på vægen? Jag skulle skæmmas om jag gick hem och inte hade gjort ett gott jobb føre det…usch vad pinsamt.

  Lever får du gærna behålla dær uppe…getosten också. Få saker jag inte gillar men de två ær några av dem… sniglar, musslor och ostron går också bort. Annars vælkomnar både mage och gom det mesta annat. Iaf vad jag kommer på. 🙂

  kram på dig och KEEP SMILING snart blir det bættre tider!

 7. Svara

  Eva

  9 augusti 2010

  Hej Paula…nu var det lääänge sen…jag måste återvända och läsa ikapp lite senare i min dag…

  Förstår i alla fall av det jag läser, att sommaren inte varit den allra lättaste hos dig/er…bra i alla fall att du/ni är optimistiska 😉

  KRAM från Eva

 8. Svara

  Kicki

  9 augusti 2010

  Hoppas att ni fick en trevlig dag, när Hasse firade femfalt 😛 Grattis bakefter!
  Ni behöver ALL uppmuntran som går att få. Hoppas att allt ordnar upp sig.
  Maten såg INTE god ut, en massa snuskiga leverslamsor, nä, lever äter jag INTE 🙁 . Blev tvingad att äta det när jag var på barnkolloni. Kräktes en hel natt, sen dess tar jag det inte i min min.
  Kram på er båda!

 9. Svara

  Veronica

  9 augusti 2010

  Ja, jag kommer ihåg vildmarkslekplatsen, dit skulle va jättekul att åka med Aston någon gång, han är så nyfiken på allt så det är jättekul att göra sånt med honom. Haha, jo, man får välja de sakerna som de klarar av och vågar! Kram!

 10. Svara

  Sigge Svamphund

  9 augusti 2010

  BLÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄ sa matte om maten. Lever är oätligt!
  Åskar får matte dejta hur mycket hon vill bara jag slipper släpas ut i hälsovådliga regnet.
  Idag har jag ju blivit så skadad att jag funderar på om jag kommer att överleva natten.
  Det där med belöning vid svampfynd. Jo jag får korv/köttbullar/blodpudding men just nu föredrar jag kast med grankotte.

 11. Svara

  Malin

  9 augusti 2010

  Hatverkare, det var en bra och i vissa fall användbart ord, tyvärr 😕

  Hoppas att det börjat det ordna upp sig m allt trassel nu så du får njuta av dotterns bröllop.

  Mattips är alltid välkommet, vi har sån mattorka emellanåt så det inte är sant.

  Kram

 12. Svara

  Ragnvi

  10 augusti 2010

  Morning! Nu är jag här igen…glömde svara på din fråga hos mig…den blivande modern, min dotter alltså, ska väl hinna fylla 28 innan bebisen anländer!
  Kramen o fortsätt blogga! Läste nånstans att du hade andra fundileringar!
  Ragnvi

 13. Svara

  Punatukka

  10 augusti 2010

  Jag ääälskar lever i alla former så det här receptet lägger jag till samlingarna 🙂 Måtte hösten bli bättre för er kära Paula så att allt jobbigt kan läggas i “sämre dagarminnet” och de bättre knackar på….Din man har verkligen också haft sin beskärda del så samma sak gäller förstås honom! Allt gott till er,kramar till er alla!

 14. Svara

  åsa

  10 augusti 2010

  Kycklinglever, det är den godaste levern enligt mig och jag blev riktigt sugen…
  Hoppas att det ordnar sig för er, det är inte roligt just nu förstår jag och jag hoppas verkligen att maken din hittar några hantverkare som han kan lita på.
  Ha dé!/Kram

 15. Svara

  elisabeth

  10 augusti 2010

  det är sååå gött Paula om du kommer igen med lite mat, det är så insprirerande att tänka på mat i och med dina inlägg, vare sig man gör mat själv eller inte, de som inte lagar får säkert en dos i alla fall. Förstår din make har det jobbigt med leta arbetshjälp, jaaaa tänk att allt ska vara så krångligt. men det verkar vara mycket fuffens i den där hantverkar-världen. Har inte kolla på typ fuskbyggarna som jag vet gått på tv:n, för mig känns det liksom att det blir föööör mycket, det är så mycket dravel och skit på tv:n, hoppas ingen blir sur. Men slösa livets viktiga timmar titta på det ena efter det andra, om inte tala om alla matprogram, inredningspogram, fast tv:- är ändå bra…. hi hi. Tror det kan bero på vad man är för fas i livet, just nu är tvn inte det jag prioriterar. Hoppas han kommer hitta nån bra, utbudet blir väl de som finns omkring och de duktiga är väl upptagna! förstås. men vad kul få gå på bröllop, och dottern din också, njut av dagen, en verkligen speciell dag.
  kram kram elisabeth

 16. Svara

  Synne

  10 augusti 2010

  Godkväller i stugan kära vän.
  Ser du är i matlagningsmodus igen.
  Men lever !?!….
  Det går ju inte att äta.
  Den enda leverprodukt jag äter är Arboga leverpastej…

  Det var hemskt vilken otur Hasse har med sina hantverkare! Förstår inte att det ska vara så vanskligt att finna BRA folk! Har han hört sig för här?
  Vad exakt är det för hantverkare han behöver?
  Hatverkare måste vara speciellt usla, man kan undra vad de hatar?

  Annars är allt bra här. Vi jobbar, bilen går så det susar. Kylskåpet fungerar.
  Hur går det med eran bil?

  Nu ska nabokäringa hoppa i säng.
  Ögena är tunga….
  Hälsa gubben, den höglöpande Blinka och snälla Loppan från alla oss här.
  Kramen Synnöve. :mrgreen:

 17. Svara

  Mia

  11 augusti 2010

  Mmmmm, så gott med kycklinglever, en råvara jag mer eller mindre hade glömt bort…detta måste åtgärdas å det snaraste! 🙂
  Suckar med dig…hantverkare…det är ett folkslag för sig 😈 …Hoppas det löser sig, så han hittar nån firma han kan lita på…

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 303
 • 354
 • 1 626 688
 • 5 070
 • 65 365
Sök här