Bloggen

Tråkdag i pörtet

Av
den
19 februari 2016

Städdag = tråkdag, kan inte begripa dem som tycker det är skoj att stå med huvudet i skurhinken…

0219b

Astrid tar sin tillflykt på köksbordet och ser mycket förnärmad ut, Torsten har flytt ut på gården…

Min dotter påstår att mina djur är så rädda för dammsugarljudet bara för att dom hör den så sällan :mrgreen: , kan det verkligen stämma? :rodna:

fjarrkontroll

Hör och häpna, jag fick till och med ett ryck och rengjorde mina fjärrkontroller!
Så här skulle dom helst se ut, minns hur lång tid det tog innan jag lärde mig få igång teve och box… :oj: minst hundra onödiga knappar..

Nu blir det en stillsam fredagkväll framför teven, imorgon ett loppis-pass och köttsoppskok, låter avancerat eller hur?

Vad ska du hitta på i helgen?

TAGS
11 kommentarer
 1. Svara

  Menageriet

  19 februari 2016

  En av mina katter får panik och ska ut när jag drar igång köksfläkten?! :mrgreen:
  Nej, varken städa eller laga mat är min starka sida.
  Önskar Dig en trevlig helg! Själv ska jag städa lite pö om pö, annars kan jag ju skrämma slag på mina djur?
  Kramar! 🙂

 2. Svara

  BrittMarie

  19 februari 2016

  Hujedanemej vad tråkigt jag också tycker det är att städa. Jag har nu en nyopererad gubbe hemma, och jag superstädade inför detta. Man fick ju höra att det är så mycket baciller på sjukhuset. Hur mycket hade inte vi hemma hos oss då tänkte jag. Föresten behövde ju jag också städas, som går på sjukhuset dagligen och kanske drar hem “skit”. Nu har jag städat färdigt för ett tag. Ronja är inte alls rädd för dammsugaren. Hon har väl inte vett att vara rädd.
  Hoppas du kan zappa mellan kanalerna nu och slappa lite. Ha en fin välstädad kväll!

 3. Svara

  Ninni

  19 februari 2016

  Jag tror inte det blir så många knop här i helgen. Skidåkning och virkning hade jag tänkt mig. Har en hel del strykning som jag borde beta av, byta gardiner…har fortfarande julgardiner uppe… ja nog finns det att göra om orken och lusten kommer.
  Ha en skön helg!
  Kram.

 4. Svara

  Hillevi

  20 februari 2016

  Vispade också runt med dammsugaren igår, usch och fy, så trist. Men det var som tur var inte sol, så jag slapp panikattacker! Övriga dagar får det se ut hur det vill, det måste ju ändå synas när man väl kommer till skott! 😀

 5. Svara

  Pernilla

  20 februari 2016

  Ska snart sätta fart och dyka ner i sängen….ur med lakan! Dott har träningstävling i ridhus i 2 timmar i eftermiddag och sen har hon möte efter det. Suck! Det är för många mil att köra fram och tillbaka så det är vara att snällt vänta. Till råga på det, så har hon kurs med hund nr 3 i morgon så vi återvänder dit då igen. Önskar det fanns mer lediga timmar.
  /P

 6. Svara

  Mias Mix

  20 februari 2016

  Städa är verkligen inte kul, men skönt när det är gjort. Nu kan du njuta av ditt fina hus! Vi har ju fördelen att vara två så vi har gjort en uppdelning, min man dammar och dammsuger, jag fixar tvätt, strykning och toaletter. Men eftersom han reser mest hela veckorna får han ju alltid städa på helgerna och det händer att jag tycker lite synd om honom och städar tills han kommer hem 🙂
  Intressant det där med kassar och flyktingarna. Sånt man inte tänker på… Hur annorlunda vi lever.
  Kul med loppisen. Det verkar ju ganska bra för er. Min son satte ut en annons på facebook med lite möbler och han fick två olika saker sålda på stört och blev 200 kr rikare.
  Vi ska ut och käka med goa vänner ikväll, annars blir helgen lugn, några turer med hästen, tid för bloggande, lite bakning mm.
  Ha en riktigt skön helg!

 7. Svara

  Marit Johansson

  20 februari 2016

  Haha.. Astrid ser skeptisk ut

 8. Svara

  Anki

  20 februari 2016

  Städning tillhör inte favoritsysselsättningarna … här bestämmer Sixten när det ska dammsugas. Är det skitväder och jag inte har hjärta att skrämma ut honom, då får dammsugaren ledigt 🙂
  Idag ska jag testa dina köttfärsmuffins – än en gång, tack för receptet 🙂
  Kram

 9. Svara

  Kicki

  20 februari 2016

  Städning är nåt jag tycker allt sämre om. Kan det bero på åldern. Man vill väl leva den tid man har kvar utan att slösa bort den på städning.
  Mina hundar som aldrig brytt sig om dammsugaren tidigare, möjligen har dom velat vara närmast för att bli dammsugna. Men nu ryker Triss och Maya ihop så fort man sätter på dammsugaren.
  Triss kan gå till anfall på den när den står undanställd i groventrén.
  Kram

 10. Svara

  Gun-San

  21 februari 2016

  Håller absolut med dig, städning är pest och pina och skulle jag vinna pengar på en trisslott skulle dom pengarna gå till en Rut som kom och städade varje vecka, det kallar jag guldkant. För ett antal år sen tyckte jag att min egen skit får jag väl själv ta hand om, men nu har det ju växt upp en liten städarme som försörjer sej på att städa åt folk så varför inte?

 11. Svara

  Malin

  22 februari 2016

  haha bilden med Astrid på köksbordet är störtcool!! Sådana vardagsbilder gillar jag.

  Städa är inte kul, men det är skönt en stund efteråt. Fast jag tycker mest jag plockar plockar plockar och hinner inte till skurhinken särskilt ofta.

  Kram

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 64
 • 235
 • 1 654 709
 • 5 125
 • 66 106
Sök här