Bloggen

Tråkhelg

Av
den
18 maj 2009

Det bidde en riktig tråkhelg i pörtet…
Mannen jobbade hela helgen och inga barn dök upp…
Så kan det gå!

Inte har min läkare heller ringt, när jag var på läkarbesöket förra veckan skulle fler provtagningar göras och nu väntar jag på utlåtanden.
Inget är som väntans tider…jag känner mig lite orolig och totalt ofukuserad.

Bara att bita ihop, ta nya tag och hoppas att kommande långhelg inte blir fullt lika kall och regnig som långtidsprognosen låter påskina!

På hundpromenaderna i helgen följde jag vårgrönskans framfart

Häggen blommar för fullt och avger sin speciella och säregna doft

Ännu blommar vitsipporna där marken är fuktig. Stora och höga sträcker de sig upp mot den varma solen. Granskotten växer och är snart plockbara! Granskottsdricka och syltade granskott ska tillagas!

Förutom gula maskrosor och kabbeleka är det mest vita blommor än så länge

En titt genom vårskira buskar och blader

Harsyra har vi väl alla plockat och ätit som barn. Goda i sallader och ger också en fin smak åt kokkött!

Nu hoppas jag att jag har något roligare att förtälja nästa gång, jag får helt enkelt ta mig en bloggrunda och hoppas ni haft något kul för er i helgen!

TAGS
10 kommentarer
 1. Svara

  Malin

  18 maj 2009

  Jag gillar lukten av blommande hägg, och är rätt så avis på era vitsippor, ngt vi inte har här uppe. Du verkar ha så många fina promenadvägar att uforska.

  Hoppas farbror doktorn hör av sig i morgon och har en lösning på problemet. Stöt på om det inte hörs ngt, hemska att gå o vänta.
  Kram

 2. Svara

  jette

  18 maj 2009

  Trökhelg kanske.. men finfina bilder 🙂

 3. Svara

  Marketta

  18 maj 2009

  Fina bilder du har tagit igen.

  Den där you tube filmen ser jag alldeles normalt. Den öppnas inte ens i nån ny ruta, utan den spelas upp i bloggen.

 4. Svara

  BrittMarie

  18 maj 2009

  Jag fick också tråkhelg, för jag tvingades jobba ett extra dygn. Just då var det jättefint väder här. Idag tog jag flexledigt, och då var det busväder. :silly:
  Hoppas nu din doktor har något bra att komma med.

 5. Svara

  Ragnvi

  19 maj 2009

  Godmorgon! Kom just in efter morgonpinken med hunden…häggdoften var bedövande ute!
  Hoppas din helg nu blir lite bättre för dig! Har läst ikapp lite hos dig…jisses vilken huggorm! Fyy! Just för hundarnas skull…Jag träffade också på en orm…i stadsparken i Örebro! Fast det var bara en snok, pust!
  Kramen!
  Ragnvi

 6. Svara

  TT

  19 maj 2009

  Ja, jag gillade också Finlands låt men tycker det är lite trist att tävlingen mest består av disco-dängor numer, blir lite slätstruket.
  Kanske behövs en Lordi-chock snart igen! 😀

  Hoppas du får svar snart, enerverande att vänta på sånt.
  Hoppas också att vädret blir bättre när man nu ska få fyra dagars ledighet, vi tänkte oss uppåt stugan, eventuellt redan imorgon kväll, men det beror på vädret.
  Ha en bra vecka, kramar!

 7. Svara

  hönsakadorran

  19 maj 2009

  Hoppas din doktor hör av sig innan helgen, det är inte roligt att gå och vänta. Man tror alltid det värsta. Det hade varit roligt om ni kunde komma till skåne en gång, min dörr är alltid öppen. Vi har sängplatser åt er och hundarna. Hade varit roligt att ses.
  Kram, hoppas denna helgen blir bättre för din del.

 8. Svara

  Gunvor

  19 maj 2009

  Jag kan inte påstå att helgen varit tråkig precis. Här har det kalasats både lördag o söndag.Eller vi hade riktiga kalaset på lördagen. Sen var det hämtning av bilar på söndagen o lite fika o sånt . Jag har ju lilla barnbarnet hemma också. Mamma o barn stannar hela veckan o pappan åkte hem o jobbade. Det är så härligt att ha dom hemma! Nu får man ju rå om henne så mycket man vill o lite till.
  Hoppas din doktor hör av sej nu i veckan annars får du ringa o stöta på.
  Vilka härliga bilder..riktiga försommarbilder.Jag gillar häggen med dess doft, fast inte inomhus. Det blir för starkt.
  Ha det gott nu O Kram på dej!

 9. Svara

  Nilla

  19 maj 2009

  Härliga bilder du bjuder på. Så våren är i full blom i Dalarna också. Men vilken tråkhelg du fick då. Tur att du har sällskap av dina djur i alla fall. Jobbigt att vänta på läkarsamtal, svårt att tänka på annat då. Hoppas att doktorn har hört av sig nu, och att allt är bra med dig.
  Kram

 10. Svara

  Turkulainen

  21 maj 2009

  Moi! Jag vill bara berätta att jag hade hjälp av din blogg för en översättning från finska till svenska som jag jobbar med. Den handlar om Akseli Gallen-Kallela som reste till Paris i slutet av 1800-talet och eftersom han var “mieleltään epämääräinen ja juureton” kastade han sig in i nöjeslivet. Juureton, ja det är ju rotlös, förstås, men hur översätter man epämääräinen? Jo, just som du skrev i din blogg – ofokuserad! Tusen tack och god fortsättning på våren.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 293
 • 363
 • 1 626 687
 • 5 069
 • 65 363
Sök här