Bloggen

Tyst i luren..

Av
den
12 maj 2011

Idag åkte maken iväg på turné till Stockholm och Enköping. Han har utbildningsdagar och kommer hem på lördag kväll.
I morse kollade han att jag hade batteri i mobilen, jag slarvar själv med det eftersom jag aldrig bär den med mig, och si, den var stendöd!
Inte en susning till liv ..och någon fast telefon har vi inte!

Lite isolerad kan man ju känna sig utan att kunna kommunicera med omvärlden..
Jag fick helt enkelt behålla Hasses mobil och han får försöka skaffa en ny under resans gång.

Nu kommer Blinka att vakta sin matte nogsamt, när husse är hemma slappnar hon av, men är han borta, i synnerhet över natten, då törs Blinka bara sova “hundsömn”
“Hundsömn” sov jag också inatt, vaknade av muller och dån då åskan gick. Välbehövlig urladdning kan man säga!

Det får också bli en välbehövlig paus i krattandet, nu pallar inte kroppen mer. Titta va mycket skräp, alla tre högar med torra kvistar kommer från busken i mitten!

Inte lär jag hinna känna mig ensam bland alla djuren, jag har ju både de tama och nu fåglarna som simmar i ån.

Avslutar med en tänkvärd dikt som var införd i vår lokaltidning härom sistens

Man har uttryckt bekymmer för hur det ska bli
för äldre som räds teknikhysteri
och väljer att leva på gammaldags sätt
helt utan intresse för internet
För somliga människor kan det nog vara
en invecklad utveckling,
kan man befara
men tvekar du är du en hopplös person,
ett hinder för framsteg och evolution.

I framtidens värld styrs vårt liv av datorn,
från barndomens gåstol och fram till rollatorn.
Vår glädje i livet och höjden av lycka
det är att i ensamhet sitta och trycka
Då offrar vi gärna den mänskliga värmen
för lyckan att kunna få umgås på skärmen.
När datortekniken fulländats till slut,
behöver du inte ens längre gå ut!

Fint skrivet av Malte Enmalm, men det går ju faktiskt att kombinera de båda världarna på ett lyckat sätt.

Jaha, hör ni gott folk, ikväll gäller det för Saade! Finland gick till final, bara Sverige kvar nu, men hur i friden misslyckades Norge så kapitalt? Jag måste säga att hon var sämre live än på videon men ändå tillhörde hon ju klart de tio bästa!
Det är nog bara att tuta och köra, går det så går det!

TAGS
18 kommentarer
 1. Svara

  Mia

  12 maj 2011

  Himmel så skönt att du har en vakthund i huset nu när Hasse är iväg… ;-)) Blinka kan man lita på!
  Läste att det hade åskat uppe i Vilhelmina också, det måste väl ändå vara tidigt med åska, eller har jag kanske fel…
  Ni bor så ljuvligt, så jag blir avis, men jag är INTE avundsjuk på att du måste rensa ur buskarna. Fast det blir ju fint sen förstås, men var för jisse namn rädd om dig!
  Melodifestivalen har jag inte sett ett enda avsnitt av, har hört den svenska låten och då får jag bara Lilly o Sussie’s “Oh mama can’t you tell” på hjärnan…så för min del får han gärna åka ut 😉
  Kram på dig och akta ryggen!

 2. Svara

  Barbro Z

  12 maj 2011

  Gott med gott om fyrbent sällskap när nu det tvåbenta beger sig ut på vandring. 😛
  Det var ju nästan halva busken du rensade bort där. Slitigt värre – men det blir fint.
  Melodifestivalen får vara för min del. Jag brukar titta på natten när stora finalen är – såpass sent så jag bara ser vinnaren när h*n gör sitt segeruppträdande. Jag har så förfärligt svårt för att avgöra vad som är bättre än något annat. Vad som däremot inte är något bra – det är lättare att tycka till om 😉 Men självklart, så håller man ju ändå tummarna för de svenska bidragen varje år.

 3. Svara

  åsa

  12 maj 2011

  Det där med urladdad mobil, det känner jag igen!
  Kollade min efter att ha läst din blogg och den var stendöd!
  Är inte mycket för telefoni och speciellt inte mobil…
  Va duktig du varit som rensat och krattat så mycket, jag tar det vääääldigt lugnt med just det..
  Förstår att Blinka blir beskyddande då husse är borta och du ska “sköta” dig själv, måste vara skönt att ha henne.
  Jag bryr mig inte ett dugg om Melodifestival och om Saade går vidare, tycker att hela konceptet spårat ur alldeles..
  Ha dé!/Kram

 4. Svara

  TT

  12 maj 2011

  Ajaj…. själv går jag inte många meter utan mobilen eftersom vi också har tagit bort hemluren. Fast nu när dotter J lever lugnt är jag inte lika stressad så jag ska lära mej lägga den hemma ibland. 🙂

  Men vaddå… har länder redan åkt ur? Jag fattar nada?!

 5. Svara

  annette

  12 maj 2011

  Underbart att ha Blinka som vakar över Dej när Hasse är borta och förkovrar sig, blir lite full i skartt när det gäller mobilen, jag är lika dan, den finns aldrig med vilket retar många;)

  Ta det lite lugnt nu med trädgården, Du skall bo i det här pörtet många år till, så Du hinner nog med allt Du vill göra!!!!!!
  Vilken fin och tänkvärd dikt, den skall jag försöka ha i åtanke!´

  Ha det så bra nu och krama vakthunden;)

  Kramen!

  annette

 6. Svara

  Ninni

  12 maj 2011

  Vad skönt att Hasse lämnade sin telefon hemma till dig och fixar sig en ny själv. Du kan ju bara inte gå där ensam i flera dagar utan telefon för tänk om det händer nåt. Tur att han kollade…
  Vad du jobbar och sliter. Jag blir avis för jag är inte alls i form just nu utan har än den ena krämpan efter den andra och känner mig bara tröttare och tröttare. Jag som borde vara i toppform nu efter semestern.

  Jag vaknade också av åska i morse. C hade nyligen klivit upp och gick runt och drog ur kontakter men först hämtade han tidningen – innan det började regna för han ville inte bli blöt av regnet det första han gjorde på morron. 🙂

  Det var en fin och tänkvärd dikt.

  Var rädd om dig!
  Kram.

 7. Svara

  elisabeth

  12 maj 2011

  det är ooooootroligt vad det blir mycket skräp under tiden från hösten till våren har jag märkt på senare tid, all blåst gör väl sitt till. Jag har så mycket träd som ger allt möjligt så städa tomten kan man göra i all oändlighet om man skulle vilja…. ha ha. Roligt när man kan göra det efter behag – bra med tv-program som säger att man inte ska städa tomten, såna lyssnar jag gärna till 🙂
  Ha en fin fredag!

 8. Svara

  catja

  12 maj 2011

  Alltid skönt med hundvänner både som ensam och i sällskap. Vad vore livet utan djur omkring sig?!! Funderar lite på ert hus och hur ni bor. Ser ut som ni har vatten som gräns, är det så? Bilden här med fåglarna och det röda huset, är det ert? Vore kul med en bild så man ser hur huset ligger i förhållande till vattnet och naturen.
  Städa tomt är evighetsarbete. Jag vill reducera så mycket som möjligt för att kunna njuta istället. SKa ta bort ett gigantiskt trädgårdsland bl.a. Det är så stort att jag inte vet hur man ska kunna odla på allt, och inte minst, ta hand om det som blir! I fjol fick jag så mycket jordgubbar att det ruttnade bort. Fick inte plats med allt i frysen heller. Tittar ut varje dag på gräsmattan som snart vuxit hur högt som helst…snart får jag ha lie men har inte ork…
  kram

 9. Svara

  Malin

  12 maj 2011

  Kommer o tänka på när min far alltid envisades att stänga mobilen när han inte använde, dvs ringde m den. Han är bättrat sig nu 😀

  Kratta o klippa osv brukar gå bra, jobbigare att ta undan allt sen.

  Sv: Sonen har valt tennis helt själv, han hade tjatat om det länge o vi sa nej, tills vi hörde att kompisens två barn spelade.. Då fick han pröva o på den vägen blev det.. Får se hur länge han håller på, det är väl ganska liten risk att han försörjer oss på ålderns höst 😀

 10. Svara

  Ragnvi

  13 maj 2011

  Och gick gjorde det! Fy sjutton vad spännande det blev igår kväll innan Saade gick vidare! Tycker det är lite synd att inte Norge kom med, gillade låten! Och då hade ju hela Skandinavien varit med!
  Mobil…jag är som du! Har noll koll! Fast vi har fast telefon….
  Härliga motiv från dina promenader! Kolarkoja o skön natur! Hörde lite natur igår morse…liiite muller o några regnstänk, vill ha mer väta men inte åska!
  Kratta…..näpp, inte med denna ryggen iår!
  Kramen!
  Ragnvi

 11. Svara

  Kristina

  13 maj 2011

  Så fint att du har en livvakt i Blinka=) Tänk så kloka och tillgivna de är de små liven! Tur att ni kollade mobilen, du måste ju kunna nå och nås nu när du är ensam.
  Kratta fy sjutton så jobbigt, var rädd om dig!
  Dikten var jättefin, men säger som dig, man kan ju kombinera allt man vill, då blir det bäst också.
  Har bara sett finalen av den svenska melodifestivalen, sen inget mer, minns inte ens hur den går Saades låt. Får väl säga må den bäste/bästa vinna.
  Jag har ju som du kanske läst fått sommarvik på äldreboendet i grannbyn 3km bort och ska jobba hela sommaren. Har faktiskt fått börja lite tidigare då jag sa att jag kan starta när som helst, det känns som att ha vunnit på tipset! Jobbar hela lördan och söndan nu i helgen.
  Sköt om du riktigt nu vännen! Många varma kramar!

 12. Svara

  Kicki

  13 maj 2011

  Men varför laddade du inte bara telefonen, det tar väl inte så många timmar?
  Jag har inte kollat “schlagerståhejet” över huvudtaget. Jag har nästan slutat att se på TV på kvällarna. Alla reklamavbrott irriterar så, då sitter jag hellre och lyssnar på en ljudbok samtidigt som jag lägger pussel. Men vad jag förstått så gick Saade vidare. Jag tycker låten är enformig och ganska tjatig.
  Ni har då verkligen vad ni gör för att få tomten i skick, så eftersatt som den varit.
  Men trevligt att ni kunde skyffla fram stenplattorna till uteplatsen.
  Vi har en gångväg utefter dammen med stora stenplattor, som också är dolda av gräs. Jag brukar sparka undan en del när jag har stövlar på mig, men det är inget vidare bra sätt för man får ju ont. Jag borde ta en spade med mig och skyffla bort lite nu och då. Den hör ju till allmänningen, men eftersom vi klipper en väg åt oss med gräsklipparen, så kan vi väl skotta stenplattor också. (Det finns då ingen annan som håller efter iaf.)
  Just nu har jag en rabarberpaj i ugnen, årets första 🙂 , himla gott med vaniljsås till. Men du, som inte är nån gottegris, håller väl inte med 😉
  Versen i tidningen läste jag också när den var inne, tyckte den var så träffande att jag läste den för Berra också då.
  Tur att du har en riktig “vakthund” när du är ensam hemma.
  Kramen/Kicki

 13. Svara

  Christina

  13 maj 2011

  Min mobil dog också för någon månad sedan så det var bara till att skaffa en ny.Ringer ju nästan aldrig med den,men det känns ändå tryggt att ha en när man ger sig ut med bil här på bondevägarna 😉
  Mina hundar är också väldigt vaktbenägna när Ari arbetar sent.Ibland blir det för mycket för då ska det morras för varenda lite knarr som hörs.Inte alltid så bra för nattsömnen.
  Ha en bra helg.
  Kram

 14. Svara

  Helen

  14 maj 2011

  Ja det blir lite Sverige-Finland igen, ikväll i Eurovision och i morgon är det ju final i hockeyn och då ska Sverige o Finland mötas igen.. intressant helg !!

 15. Svara

  Punatukka

  14 maj 2011

  Tar dig i örat,aja baja….ladda genast man vet aldrig när den behövs! Lite skämt o lite allvar förstås när du har vakthund men men….Min mobil ligger i en låda nånstans,jag använder den nästan aldrig.Nu är det mycket spännande på gång…schlager och hockey,schlager för mig som ju “måste” hålla på Saade och hockey för Eken.Norges låt var riktigt bra så jag fattar inte heller vad som hände,hmmm! Nu är det frukostdags…kramar om och önskar er alla en sköööön helg! 🙂

 16. Svara

  Boman

  14 maj 2011

  Tja, mobilen är bra att ha, ifall att något händer i varje fall, även om du har grannar rätt nära. Och om maken vill säga dig något. Brukar glömma ladda min också, den har lite svagt batteri.
  Vilket jobb med allt krattandet. Tips till nästa vår, elda upp skräpet istället för att kratta, om väder och vind, och grannar tillåter förståss. Marken och plantorna mår bara bra av det. Eller bjud barn och barnbarn på en rensningshelg.

 17. Svara

  Nilla

  14 maj 2011

  Vilken tur att du har Blinka…en vakthund av hög rang…eller hur. Det små brukar i alla fall låta som om de är stora och farliga 😉
  Kram

 18. Svara

  turkulainen

  14 maj 2011

  Mobilen, äää, ja avskyr den! Vi har inte heller någon fast telefon längre, och jag är verkligen inte van vid att sätta på telefonen på morgonen och stänga av den på kvällen. Väldigt ofta är jag onåbar, eftersom jag glömt att sätta på telefonen!

  Vi har tidigare diskuterat skillnader i finlandssvenskan och rikssvenskan. Här har vi en igen: fast telefon. På finska heter det lankapuhelin, och därför har det hos oss blivit vanligt med “trådtelefon”. Men den svenska språkbyrån i Finland har nog informerat ordentligt om att ordet är en finlandism och att det heter “fast telefon”.

  Dikten var tilltalande, tack för den.

  I morgon söndag ishockeyfinal Sverige -Finland. Ska bli jättespännande. Vilketdera landet hejar du på? Min tippning: Sverige vinner.
  Ha det bra.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 665
 • 681
 • 1 603 805
 • 5 032
 • 64 895
Sök här