Ugnslax med asiatisk touch

Jag blev nyfiken på ett laxrecept där man tillagade fisken på låg temperatur i ugnen, endast 100 grader.
Resultatet blev gott, och självklart ändrade jag lite på receptet i övrigt, så här kommer min variant

Till 4 personer behöver du
4 portionsbitar laxfilé
Blanda till en dressing av:
4 msk rapsolja, 2-3 msk hackad inlagd ingefära på burk, 1 msk cintronsaft, salt och peppar.

Sätt ugnen på 100 grader, lägg laxen på ugnsfat, krydda med salt och svartpeppar. Sätt in hela termometerröret längs en av fileerna, täck formen med plastfolie. Stek ca 30 minuter till 52 graders innertemperatur. Häll dressingen över den varma fisken.

En gurksallad är god till:
skiva en gurka med osthyvel, blanda med en hackad chili, 1 tsk salt, 1 msk socker, 1 msk rapsolja, 1 msk vitvinsvinäger, 1 tsk sesamolja.

Till detta wokade jag nudlar och grönsaker.

En riktig höjdare till mjäll o god lax med asiatisk touch!

4

13 Comments:

  1. Oj, så gott det ser ut och verkar när jag läser receptet! Sparar och testar nästa vecka, den här veckans matsedel är klar men jag ska hämta lax på affären på onsdag :)
    Kram fina Paula <3

  2. Mmm och vilken vacker tallrik! Imorgon ska jag rimma färsk torskrygg, det var bra pris på den i butiken idag=) Ha det got!

  3. Det lät spännande måste prova. Lax är min favorit fisk så jag passar på när det är extrapris.
    Pussar till fyrbeningarna.
    Kramar

  4. Det såg väldigt god ut! Du är verkligen en mästerkock! Å nu vet jag också att man kan använda plastfolie i ugnen. Det hade jag aldrig vågat;-)

  5. Tack för detta recept! Ska testas. Hade heller ingen aning om att det fungerade med plastfolie i ugnen.
    Har testat ditt andra laxrecept med sojainkokt lax. Blev riktigt bra.
    Kram

  6. Du är så duktig på att laga mat såg gott ut själv blir det mat som ska gå snabbt

  7. Du är verkligen fantastisk … tack för receptet! Ska absolut testas!
    Kram

  8. Karin Eklund

    Ser urgott ut ditt recept. Här ska också testas. Men plastfolien är väl knappast den vanliga folien utan den där alldeles speciella som prasslar som cellofan? den som man använder till skinkstekar osv.

  9. Såg väldigt gott ut.
    Vi åt också lax igår, men det var stekta filébitar med spenatstuvning till.
    Kram/Kicki

  10. Såg väldans gott ut det där :-)

  11. Det både ser och låter supergott! Tack för recepttips!

  12. Tack! Det där ska jag prova. Har 4 kg laxfilé i frysen så ett nytt recept är välkommet.

  13. Det ser gott ut. Jag skulle gärna ha testat om jag fortfarande var allätare men jag får nöja mig med att föreställa mig hur gott det var :D
    Kram

Kommentera