Bloggen

Underbart är kort..

Av
den
10 juli 2012

Som jag gått och väntat på att mina ynka pioner ska slå ut!

Och när de äntligen blommade var det över på tre dagar!
Tur man har förevigat dem på kort!

Inne i Smedjebacken hittade jag denna vackra buske, som vanligt har jag inte en aning om vad den heter

Det råder ingen större trängsel på stranden denna sommar..

..och kvällarna börjar redan bli mörkare, 22.30 är kortet taget

En del människor är så kreativa och lyckas skapa så mycket vackert omkring sig, smygfotade i byn en dag utanför en gård, men jag hade säkert inte behövt smyga, gör man det såhär vackert så har man säkert inget emot att andra visar uppskattning!

Dagens nostalgifoto:

Lyckliga nyblivna ägare till Klotens Värdshus sommaren 1995

TAGS
12 kommentarer
 1. Svara

  Menageriet

  10 juli 2012

  Detta är en Paradisbuske (Kolkwitzia amabilis). Visst är den vacker? Planterade en sån innan jag flyttade från huset, men den var ju alldeles för ung för att hinna blomma, tyvärr.
  Ja, i år har inte pionerna stått så länge, för allt regnet. Det är ju synd på dessa vackra blommor. En av mina favoriter!

  Tänka om man hade en sån kreativ sida? Men man kan ju bli inspirerar av att andra fixar till det vackert.
  Själv har jag tappat fixarlustan och blogglusten också för den delen. Kan ju inte gärna skriva om att Famos käkade på en död harpalt igår och att Rollie är nästan blockhalt på ena bakbenet, eller hur? Han börjar ju bli gammal, så det är väl inte så konstigt att han blir stel i både rygg och ben?
  Vilket härligt foto på Er! Ni ser så kära och lyckliga ut! 😛
  Hur går det med flytten? Du har ju redan börjat rensa, ser jag? Visst är det roligt att titta på gamla foton ibland? Egentligen skulle man göra en tavla av det som är värt att spara, så man kan se dom lite oftare, istället för att ligga undangömda.
  Kram från oss och ha det så gott! 🙂

 2. Svara

  annette

  10 juli 2012

  Ja, underbart är kort, men det är ändå ljuvligt dom korta stunder vi får njuta av så vackra blommor som på Din bild, här har blommorna inte en chans längre, allt slås sönder av störtskurar!
  Kraetiva människor finns det ju gått om, jag tillhör inte dom vad gäller sådan kreativitet, men jag gör som Du, njuter och fotar andras fina dekorationer;)
  Vilken fin bild på Er, 1995 så kul att få se, det var tider det;)
  Ha det gott!

  Kramen

 3. Svara

  Mia

  10 juli 2012

  Åh pioner! Dessa älskade blommor har en speciell innebörd för mig. Min farmor, som var min extramamma, hade en hel allé med pioner in mot huset och jag minns hur fascinerad jag var av dom och myrorna som kröp omkring i dom *L*
  Vad fina ni var redan på den tiden, Paula…lika fina som idag 🙂
  Kram på er!

 4. Svara

  Gunvor

  11 juli 2012

  Visst är det sorgligt att vissa blommor är så kortlivade. Som Vallmon o Pionerna. Mina älsklingar(vallmoblommorna) har varit enorma i år men hinner bara slå ut så är det över, mest p.g.a regnet. När jag äntligen fick plantera i mina stora krukor så blev det jättefina dubbla petunior. Men dom gillar ju inte heller såå mycket regn så i går var jag tvungen att sätta upp paraplyer över dom. Hoppas att dom tar sej.

  Ja nu måste det väl vända om vi ska hinna med nån sommar överhuvudtaget.
  Helena med fam. åkte tillbaka till sitt sommarställe i går. Vi var ute i regnet innan dom åkte.Vi lekte i lekstugan och åkte i skrindan, så nu är mormor lite trött i dag. Är inte riktigt hundra pigg än.
  Jättefint nostalgifoto på ungdomarna! Ha det bra i regnet! KRAM!

 5. Svara

  malin

  11 juli 2012

  Mina pioner har precis börjat slå ut nu.
  Vissa är verkligen duktiga på pyssla o göra fina arrangemang, bra att du smygfotade så du kunde inspirera oss 🙂

  Jättefin bild på dig o gubben, ni ser så unga o kära ut.

  Kram

 6. Svara

  BrittMarie

  11 juli 2012

  Men titta! Du har ju precis samma pion som jag har (Boul of beauty). Den är fantastiskt fin, men som du säger, kortlivad. Hoppas ni inte har regnat bort nu! Jag hörde att det var lika mycket regn i Dalarna som i Småland.
  Det var ett ungt och vackert par på sista bilden. Först trodde jag tjejen var Paulina 🙂
  Kram

 7. Svara

  Lisa

  11 juli 2012

  Så sööööta ni är. Och säkert väldigt kääära.Jag gick sista snigelronden igår kväll 21:30. Det var nästan mörkt, men mina falkögon hittade en massa sniglar.Ha det gott alla. Kram Lisa.

 8. Svara

  Bia

  12 juli 2012

  Kul att se fotot på er! Det påminner mig om ett av mina planerade pensionärsprojekt: att gå igenom och skanna gamla foton. Kanske bäst att sätta fart nu! 🙂 Kram!

 9. Svara

  TT

  12 juli 2012

  Jag som väntat i hundra år på att få ha pioner… så regnar de bort helt! Suck!
  Kul bild på er… tänk vad mycket ni gått igenom tillsammans! Kram!

 10. Svara

  Kicki

  12 juli 2012

  Kära nån så unga och söta ni är!
  Busken en paradisbuske har vi också som blommar fint just nu.
  Visst är det sorgligt med pionerna. Jag plockade in några som knoppar, som blommar fint i vas i allafall.
  Kramen

 11. Svara

  Eva-Lena

  13 juli 2012

  Pioner är verkligen underbara, men ack så flyktiga, kanske därför de är så älskade, man får aldrig nog…

  Apropå pyssel, jag är faktiskt en pysslare, men man får inte glömma det ack så viktiga “less is more”. Sen skulle det vara ännu roligare att göra fint med ett sådant fint hus som dina grannar verkar bo i.

  Jösses vad unga och vackra ni var/är, och ser så kära och nyförälskade ut! Hade du kort hår då?

  Jag har ju läst det på din blogg, men ska uppdatera mig på historien bakom er flytt. Borde göras en dokumentär om ditt spännande liv tycker jag. Från Helsingfors (?) till de djupa Dalaskogarna…

  Kram!

 12. Svara

  Ninni

  31 juli 2012

  Vilken fin pion!!! Och paradisbusken var otroligt vacker. Vad jag beundrar folk som kan få upp så fina växter och dem som gör så fint med olika medel. Själv har jag ingen fantasi alls i trädgårn. Är glad åt våra 14 jordgubbsplantor som vi äter av nu. SÅ gott med egna jordgubbar!
  Underbara bilder och jag njuter av var och en av dem. Tack för att du tar så fina bilder och delar med dig av dem.
  Kram.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 479
 • 499
 • 1 641 170
 • 5 101
 • 65 747
Sök här