Bloggen Matrecept och kökstips

Vad blir det för mat???

Av
den
20 november 2017

Ibland, ganska ofta faktiskt, så blir jag så himla less och blasé på maten jag stoppar i mig…
Fantasin är lika med noll och lusten att laga mat lika obefintlig…

Ibland kan man ju känna sig sugen på något visst, och då är det enkelt, men när man inte gör det ….

Jag satt igår kväll och bläddrade i gamla tidningar som jag sparat just för att eventuellt få lite tips på lättlagad och god mat.
Jag har helt andra kriterier nu när jag är solokvist än när jag hade familj.
Få ingredienser, bra priser och fort ska det gå…. 😀 ja om det inte kan sköta sig själv i ugnen vill säga.

Idag när jag gick till affären letade jag efter fiskbullar i buljong 😆
Hittade bara burkar i olika såser så jag frågade om det fanns frysta.
Det gjorde det inte men det skulle allt finnas på burk, och mycket riktigt så var det jag som inte hittat dem.
Jag berättade att jag vill ha dem i buljong för jag ska tillaga dem i kokosmjölk.
Tjejerna i butiken såg ut som fågelholkar 😆

Jag får väl berätta för dem hur de smakade när jag väl prövat…
Allt som är lite annorlunda och låter knasigt provar jag gärna 😀

Idag bestod min middag av färdiga falaffel med korngryn, rotsaker och spenat.
Korngryn är en av mina favoriter som jag hellre äter än t.ex pasta. Sen köper jag “hackat och klart”-grönsaker i påse, för det är både enklare och blir inte dyrare än att handla olika sorters rotsaker och stå o skala och tärna… Passar perfekt för litet hushåll, och kan användas till det mesta, bland annat i tomatsås och soppor.

Till anrättningen serverade jag en kall yoghurtsås och skivad jalapeno för hettans skull 😉

Jag gillar Santa Marias nya kryddpastor både i såser och i matlagning och har just nu tre sorter hemma. Idag använde jag både franska örter och ingefära.
Godaste dipsåsen gör jag på turkisk yoghurt med dillpasta, kanongod!

Mycket nöjd och belåten blev jag på min enkla måltid som endast krävde en kvart i ugnen.

Få se om jag tar mig an fiskbullarna imorgon, det beror på om inspirationen infinner sig!
Dela gärna med dig av något gott och lite ovanligt recept som du gillar!

Något matte däremot inte gillar alls är när det ser ut så här i kattmatskålarna!
Såsen o gelen duger men inte bitarna…..sen går det en kvart och katterna är åter hungriga!
Tror ni jag ger efter… 😉
Nä, faktiskt inte, jag har ruttnat helt på bortskämda katter, de får antingen gå ut och jaga eller äta torrfoder, BASTA!
Tips någon? Jag tänker inte testa femtielva olika sorters kattmatsmärken och smaker för att se vilken som eventuellt duger just idag :thumbsdown:

TAGS
9 kommentarer
 1. Svara

  Ninni

  20 november 2017

  Jaadu, det där med mat. Det är inte ofta jag tycker det är direkt roligt att laga mat och inspirationen uteblir i stort sett för jämnan. Jag har ju lärt mig vad som går hem hos sambon och vad som inte är lönt att laga. Han är av den generationen som skulle kunna äta potatis till alla måltider. Svensk husmanskost ska det helst vara även om han tycker det är roligt och gott att äta syriansk mat då och då. Grönsakerna ska helst vara kokta eller stuvade de “råa” står han över.
  Vill jag testat nåt nytt så får jag ibland höra att “det där behöver du inte göra fler gånger” eller om han tyckt att det gick bra att äta det så säger han… ingenting.
  Kvällens fläsklägg med rotmos gick hem i alla fall. 🙂
  Kramen.

 2. Svara

  Lillian

  21 november 2017

  Innimellom så kunne jeg tenke meg å bare kunne lage mat til meg, bare kjøpe ting jeg liker og kunne spise bare sånne ting en har lyst på. Men med en sær mann som slett ikke skal ha noe som ligner på grøntfor i en eller annen variant, så blir en litt lei. Han kan til nød strekke seg til kokte gulerøtter. Jeg og minstemann koser oss med både salat og annet sunt som frister. Men når flere skal spise så må man nesten ha litt som alle liker. Da har det lett for å bli både ensformig og gjentagende meny.

 3. Svara

  BP

  21 november 2017

  Konstigt – jag har haft samma känsla/olust att laga mat sedan jag blev panschis. Ingenting smakar gott och allt som vi lagade från grund förut är en pina att ta itu med. Lösningarna i vårt fall har varit/är två:

  1. Vi går ut och äter lunch på olika restauranger. Väl värd pengarna!
  2. Kvällsmat: Kolla Jamie Olivers mat. Ingenting tar mera än max 20 minuter att laga och är sååå himla god. Å ofta gör ugnen eller stekpannan (med lock på) jobbet.

  PS. Fiskbullar – det är kattmat, precis som stekt strömming;-) DS.

 4. Svara

  lotta

  21 november 2017

  Jag älskar fiskbullar; äter de med olika tillbehör eller bara som de är. Ingen annan i min familj tycker om fiskbuller. När jag inte är sugen på att laga något gör jag bara en sallad på kyckling, lax eller vad jag nu hittar i frysen. Snabbt och lätt!
  Nu ska jag snart få gå hem och lägga mig och invänta jobbnatt två av tre.

  Kram 😀

 5. Svara

  Anki

  21 november 2017

  Ja, inte är det lätt att vara kreativ med maten varje dag … oftast blir det “det gamla vanliga” 🙂
  Fiskbullar är gott – så det ska bli spännande och se vad det blir för gott av dem tillsammans med kokosmjölk – låter som en något udda kombination.
  Tack för tipset om kryddpastorna – de har jag missat!
  Hm … det är ju du som är matmamman av oss två och detta recept har du förmodligen redan. Jag köper färsk kyckling som jag kokar – det går fort och den sköter sig själv i kastrullen. Gör sedan en klassiska dillsås – lite ättika i som till dillkött. Sen bara lite potatis till det – blir riktigt gott. Av buljongen gör jag nästa dag en riktigt god soppa med potatis, morötter, purjolök och vad jag nu har hemma … äts med gammaldags klimp . Allt “rens” från kycklingen får Sixten och han bara älskar det 🙂
  På tal om kattmaten … Sixten äter bara den med gelé – den med sås gör han som dina slickar upp såsen och lämnar resten.
  Kram

 6. Svara

  Pernilla

  21 november 2017

  Blir jag någongång ensam, då kommer jag nog svälta ihjäl. Eller så kommer jag fullkomligt rulla fram för att jag bara ätit onyttigt och småätit. Att laga mat till sig själv är liksom så ONÖDIGT tycker min hjärna.
  /P

 7. Svara

  Astrid

  21 november 2017

  Dottern och jag byter foton för att få inspiration till mat på messenger
  Jag köper mest frysta grönsaker nu som inte förstörs
  Jag tror fiskbullar finns i bara någon vattnig buljong som du kan hälla bort
  Men jag köpte med hummersås som jag älskar

 8. Svara

  "LillaSyster"

  21 november 2017

  Jag har börjat att servera mindre portioner till katterna och ger dem heller lite oftare, så att det är tomt i skålen. När det ser ut så där går det ibland att lura i dem genom att tillsätta bara lite nytt och lite, lite vatten och röra om så att det blir “såsigare”. Gelématen ratar de helt ingen idé att servera. Gourmet perle funkar bäst och den beställer jag från zooplus och den kommer ända hem till ytterdörren.
  Fiskbullar är ingen favorit, tror inte att det hjälper att tillaga den i kokosmjölk. Här blir det lax ikväll, med potatis/qinoa till den som hellre vill ha det och sås på räkor och crème fraiche och lite hackad dill där i. Ha det gott, nu ska jag åka och jobba. kram

 9. Svara

  Marja Granqvist

  22 november 2017

  Så mycket gott du äter. Jag äter också gärna korngryn, men ännu hellre helt bovete. Steker upp i lite smör dagen efter och det blir så knaprigt och gott. Sen äter jag faktiskt laxbullar, men de är förstås i hummersås. Förr fanns de i citronsås och det var godare, men det är länge sedan den varianten försvann.
  Kram!

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 41
 • 172
 • 1 654 288
 • 5 125
 • 66 098
Sök här