Vårdagjämning

Vad spelar det för roll att det toksnöar idag på vårdagjämningen, det viktigaste är att nu vinner ljuset över mörkret!

Utanför mitt fönster…

är det något mer snö än ifjol 2016

och så här såg det ut, nästan identiskt, 2015

Det innebär alltså att här uppe på Älgsjökullen är vi helt i fas med årstiden även i år!

Dock är vi inte helt i fas vad gäller halkan, idag var jag tvungen att ta med mig sparken att ta stöd mot när jag gick de tio metrarna till fågelmataren!

Inte var det bättre när vi tog en promenad, medarna på sparken får inget fäste utan kanar hit och dit ..

Och nu till något helt annat:

Eftersom våren nu är officiellt invigd så måste jag ju få visa vårens modetrender, voila!

Det kallas fall-off-jacket, och det ser inte klokt ut eller hur?

Samma trend benämns också off-shoulder-jacket och nu vet ni hur ni ska klä er i vår, kära vänniskor!
Lika illa som jag tycker om låga byxor som riskerar att hasa ner över rumpan lika illa skulle jag trivas i en jacka som hasar nerför axlarna…
För att inte tala om nordanvindarna som då viner om halsen!

Jaja, det har väl alltid varit så att det moderna är motsatsen till det praktiska, och lika säkert är det att det är ungdomarna som får ta smällen och försöka rätta sig efter alla coola stilar, medan tanterna kan le i mjugg och fortsätta klä sig hur tråkigt och praktiskt som helst..

0

12 Comments:

 1. Tack Paula men det modet får vara för min del, så jag håller med dig :lol: Vädret, jag vad säger man?? Jo, var rädd om dig!!! Det är inte riktigt lika illa här utom på den uppskottade gången runt huset, där går inte ens Artemis längre, hon håller sig på skaren! Kram på’re :love: :love:

 2. Men vad snö du har! Vi har nästan helt bart nu. Men de hotar med mer snö i natt men det är knappast nåt som kommer att ligga kvar.
  Håller med dig om att det ser inte klokt ut med jackor som hänger nedanför axlarna. Vilket påhitt! Fånigt.
  Fortsätt du att hålla dig i sparken.Jag har inte använt min i vinter. Den står utanför dörren och väntar fortfarande men jag får väl bära tillbaka den snart. Jag kan väl kanske använda den om jag vill sitta ute i solen en stund innan jag bär bort den. :-)
  Kramen.

 3. Mycket snö kvar fortfarande hos dig … här försvann gårdagens morgonsnö lika fort som den kom :)
  Hm … undrar hur någon kommit på detta vansinniga mode?!? Inget för mig i alla fall!
  Ha en bra dag!
  Kram

 4. Här snögloppar det just nu. Men som du skriver, huvudsaken är att ljuset tar över alltmera.
  Man kan ju inte annat än att skratta åt modet. Det ser ju inte klokt ut alls. Vad tänker modeskaparna med
  och de som ställer upp med att visa eländet? ( de får förstås betalt för det, men ändå)
  Men kanske de tycker att det är urtjusigt.
  Jag skakar på huvudet. Inget för mig heller. Jag vill ha kläder som är hela och inte hänger som trasor.

  Dina isbjörnar. Wow! Så vackra de är, så fina. Jag brukar sällan tycka om prydnadsfigurer, men de du visar på bild gillar jag verkligen.

  Ha en fin dag!

 5. Vad gäller modet så tänker jag att det positiva med några av dina bilder är att en borde kunna sy ihop något själv :-)
  Det är endast snyggt på bild tycker jag.
  Kul att kunna titta tillbaka på hur det var åren före denna vårdagjämningen. Dina fönster med tillbehör på insidan är jättefina Paula! De där två björnarna gillar jag.
  Härliga bilder!
  Och nu är våren en dag gammal :-)
  Ha det fint i pörtet!

 6. Här är det kläder efter väder som gäller och dessutom praktiska sådana! Håller med dig, det ser inte klokt ut och jag skulle bli fullständigt galen på att ha det nerhasat och ivägen hela tiden. Jag går ju liksom inte på catwalk när jag ´är ute. Du ha det bästa och här blåser det så in i……
  Kram

 7. Den här modekompositionen passar bra ihop med den där byxlinningen sitter nedanför rumpan… men är en liten aning obekväm, särskilt i vårvinterväder – det tror jag bestämt! :-P

 8. Så spännande att läsa din kommentar. Jag bor 1 mil från Nynäshamn i Ösmo. Jag brukade också ta pendeln till arbetet i Stockholm på 1970-talet. Kanske har vi setts?

  Det var i lördags vi promenerade i Tyresö Nationalpark – inte från Tyresta by utan drygt 5 kilometer förbi – en “rundbana” på stigar från en “bilväg”, där vi ställt bilarna, till Årsjön och tillbaka igen. Här och där fanns snö i skogen men generellt är det mesta borta här i trakten nu.

  Så där kan mina kläder se ut efter att jag promenerat mig svettig och måste lätta på dem för att svalka mig – skrattretande moderiktig i år.

 9. HURRA för våren även om den är lite blygsamt trög så här i början. Förr, du vet på den gamla goda tiden, var 1 maj en hållhake på att det var dags klä sig vår/somrigt med ny kappa och skor mm. Kom att tänka på det när jag ser dina modebilder. Det enda jag skullle kunna tänka mig av det du visar är kappan. Men ack ack ack, förstår inte varför de har hängt på kläderna så konstigt på modellerna. Overkligt ju! Eller är det en illustration att vårlig värme är på väg kanske.

  Nu önskar jag dig en riktigt skön onsdag! Kram

  PS. Snygg du är på nya bilden i “om mig” DS

 10. Vilket fult mode! Det måste kännas obekvämt att ha något hängande på trekvart. Tacka vet jag en rejäl jacka som sitter som den ska.

 11. Ja visst är ljuset helt underbart! Och efter helgen blir det ännu ljusare på kvällarna!! Halkan ser inte lika rolig ut. Här är det mesta borta, men ligger kvar isfläckar i skogen här och där.
  Och det där modet föll mig inte alls i smaken… Är nog också lite mer praktisk när det gäller kläder. Sköna rejäla skor är A och O. Kram på dig!

 12. Sjuttonåringen och jag pratade om trender för några dagar sen. Det är inne med nätsrumpor som ska dras upp högt i midjan. Sen låga byxor som matchas med magtröja. Va??? Ungefär lika illa.
  /P

Kommentera