Bloggen

Vårtecken!

Av
den
25 mars 2019

Så här på självaste vårfrudagen passar det väl bra med några vårtecken siktade i södra Dalarna!

 

 

Titta, titta, lågskor på fötterna och långkalsongerna är förpassade till garderobens innersta skrymsle!

Det är nästan så man känner sig lättare och smalare bara av att slippa extra lager av kläder, fast det är ju förstås en sanning med modifikation..

 

 

Vattnet forsar fram i den annars så timida bäcken, men var är Näcken?

 

 

Tog med flickorna ner till badstranden, men hoppsan, här låg vintertäcket kvar minsann!

 

 

Långhåriga systern kastade sig vällustigt omkull och rullade runt…

 

 

..o runt..

 

 

Nu undrar du vari vårtecknet består? Jo kanske är det så att det kliar i den gamla vinterpälsen…

 

 

Blöt, rufsig…och lycklig!

 

 

Fräknar är ju ett vårtecken, så även fräkniga ägg som en vårrusig höna har värpt åt mig!

Fräknar förresten, det var länge sedan jag ens hörde ordet!

När jag var barn spanade alltid min mamma extra noga på min näsa på våren för att där i mitt ansikte hitta det optimala vårtecknen, fräknarna!

Självklart hatade jag fräknar, mest kanske för att mamma tyckte det var så “gulligt”. För vem ville vara mammas gullegris?

Har du fräknar? Självklart tycker jag nu som vuxen att de är “jättegulligt”…när jag slipper dem själv.

 

 

På tal om barn, mitt barnbarn har skaffat en ny leksak, en elscooter!

Hopfällbar, smart att ha i storstan, enkel att ta med på tåget till mamma i Falun! Men skoter, jag vill nog kalla den elsparkcykel, en skoter ska man väl kunna sitta på? eller?

 

 

Och sist…men absolut inte minst, tvärtom, vad tror ni jag hittade vid husväggen, det lyste så gult och vackert i morse, en e

 

 

TAGS
10 kommentarer
 1. Svara

  Mia

  25 mars 2019

  Vårtecken….jaja, jag väntar ett tag till, kan möjligen vara att jag ser tio gruskorn på vägen…Nej, jag ska inte vara negativ, det kommer hit också, men utan kickbike (som jag kallar den) eller krokusar! Vi har inga rabatter att tala om runt det här huset, så jag får nog smyga hos nån granne för att kolla. Tyvärr har jag inga fräknar heller, när jag var yngre (MYCKET yngre) ville jag ha kopparrött hår, fräknar och en liten glugg mellan framtänderna, varför vet jag inte, visste det nog inte då heller 🙂
  Kram på’re

 2. Svara

  BP

  25 mars 2019

  Betydligt fler vårtecken hos dig än hos mig. Okej då, ingen snö kvar här, men jag har fortfarande inte sett en enda vårblomma trots plusgrader i nästan en hel vecka nu.

  Har sett ägg i olika färger hos några bloggare, men aldrig ägg med fräknar. Ser ut som ett marmorägg på något sätt. Jag hade fräknar när jag var barn och gillade dom. Får faktiskt fortfarande fräknar eller kallas de för pigmentförändringar nu;-)

  Dessa el-skotrar är så otroligt populära och man ser dom överallt, mest med killar som förare tyvärr. Vet inte vad dom heter på riktigt, men har då inte sett någon än som faktiskt sparkar sig fram på en;-)

 3. Svara

  Ditte

  25 mars 2019

  Känslan av vår är viktig och den förmedlar du verkligen. Lågskor på och kalsongerna borta. Säkert dröjer det innan snön är borta men våren finns där ju ändå i luften. Fräkniga ägg har jag aldrig sett tidigare men någon gång ska vara den första. Och fräknig var jag för egen del som liten och tonåring. Oj, så ledsen jag var för detta. Lite fräknar har jag även haft med mig i livet men de har inte senare i livet bekymrat mig.
  Dessa elsparkcyklar ( tycker också att man sitter på en scoter)
  syns i Stockholm på många ställen . Värst är de som hyrs sedan slängs på gator och och trottoarer när laddningen tar slut. Har man sin egen tar man säkert hand om den. Men sparkar sig fram tror jag bara man gör om batteriet är slut.
  Njut nu av din fina krokus och visst piggar den upp.
  kram!

 4. Svara

  Ninni

  25 mars 2019

  Ja nu kanske vi kan börja se vårtecknen. 🙂 Jag tog fram promenadskorna idag och en tunnare jacka. Vi skulle bara iväg och handla en sväng och inte ens vara ute nåt men det kändes otroligt skönt att få klä sig lite tunnare.
  Skönt för Blinka att slippa klåda i pälsen men synd om syrran som fortfarande har sin kvar.
  Elskoter är då inget för mig. Jag vill sitta annars får det vara och nog borde en skoter ha en sits av nåt slag.
  Vi har haft det rejält blåsigt i helgen och solen sken från klarblå himmel. Solen gjorde att man ville vara ute men fy fagerlund vad jobbigt det blev med blåsten. Och kroppen protesterade som vanligt när det är blåsväder. Det var allt tur att det var mycket skidåkning att njuta av både lördag och söndag.
  Kramen.

 5. Svara

  Susjos

  26 mars 2019

  Nämen se, en krokus även uppe hos dej! Så härligt, våren är på väg med stormsteg! JAg har dock inte sett några krokusar än, men så är det mycket betong här runt omkring!
  Underbart för hundarna att få rulla runt i snön, de gillar visst vintern?!
  Fräknar är gulligt, men själv har jag inte fått några…
  Godnattkram!

 6. Svara

  Åke

  26 mars 2019

  Elskoter så häftigt!!! Näcken: Han dröjer några veckor till om han inte får sitta i våtdräkt ? Långkalsonger använder jag mycket sällan (varmblod) ja ska vara nör jag åker skoter då… och du fräknar det hade jag massor av underuppväxtiden, jag var lite rödlätt i håret… söta hundbilder, de synns att de är lyckliga i den varmare årstiden ? Dina underbara bilder får en verkligen på gott humör, vackert med dina porlande vattendrag ?

 7. Svara

  Ama de casa

  26 mars 2019

  “En e”? Har jag aldrig hört talas om förut, men den var fin, liksom dom övriga vårtecknen 🙂 Kanske dags för Blinkas syrra att bli en nakenhund hon med? Det är säkert skönt om frissan kan ta bort den där långa, kliande pälsen. Även om det faktiskt såg rätt mysigt ut att rulla i snön 🙂

  Fräknar har jag aldrig haft, men jag tycker att det ser väldigt piggt ut när man har det.

  Ha en härlig vårdag!
  PS: Vårtecknen var som sagt var väldigt fina, men jag såg inga direkta bevis på att långfillingarna var borta? 😀

 8. Svara

  Kicki

  26 mars 2019

  Det var många vårtecken på en gång. Blev det inget rullande för Blinka nu när pälsen är avskalad?
  Men bäst var nog krokusen och lågskorna.
  Kram

 9. Svara

  "LillaSyster"

  26 mars 2019

  Och snart kommer vägrenen att vara kantad av tussilago =) Härligt med våren, men du man ska svettas in våren! Själv hade jag dubbla byxor på morgonpromenaden bara +3 och isande hård vind på det. Ha det gott! Kram

 10. Svara

  ibod11 - Ingrid

  26 mars 2019

  Nog är våren på gång hos dig alltid, det raddar du upp bevis för 🙂 Även snön visar att det är vår för den ser inte likadan ut som på vintern. Den verkar ha smält och frusit och smält och frusit igen. Det ser ut som om någon njuter väldigt mycket av att rulla i snön. Kul att titta på.
  Jag tror att skoter är det du sitter på och att det där är en scooter. En snabb googling på bilder visade att det nog är i stavningen skillnaden finns 😀
  Kram

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 162
 • 400
 • 1 717 100
 • 4 907
 • 63 146
Sök här