Vårtecken del 10

Tänka sig, så många veckor jag redan har spanat, det har varit ovanligt segt men nu kommer belöningarna!

maj2

blommor..

maj1

blommor..

maj5

blommor..

maj3

och så flera blommor..

maj8

Den allra ljusaste skira grönskan i hängbjörkarna..

maj7

Knoppar som brister, är det inte ljuvligt så säg!

maj9

Också ett vårtecken: Fiskepremiär i Majatjärn lockade många

maj4

Förra veckan visade jag grodornas parningslek, nu har dom lagt äggen (rommen, ja vad säger man?) Många små grodbebisar på G i allafall!

Jag har varit och spanat på liljekonvaljkullen men ännu ser de mest ut som styva små grässtrån som sticker upp.
Jag har läst att en del av dem som varit med i utmaningen och bor i södra delarna av landet nu har slutat eftersom det redan är sommar , det kan man inte säga om södra Dalarna och det är inte heller något jag hoppas på, denna ljuva årstid får gärna dröja sig kvar ett bra tag till, nästa vecka påbörjas murkeljakten!

Ha en riktigt hänryckande pingstvecka alla glada!

0

20 Comments:

 1. Fantastiska bilder! Om värmen nu kommer snabbt efter denna långa och kalla vår får man sova ute i hängmatta för att hinna med innan allt är utslaget. Murklor redan – oj så gott det låter. Plockar du nässlor och späda björklöv också?
  Kram

 2. Efter en tid med skitväder har vi nu idag haft riktigt fint och man såg nästan hur gräsmattorna grönskade.

 3. :lol: Sommarväder har det varit idag i alla fall ,vi hade ju pappa med hem till mamma i dag ,det är svårt att se sina föräldrar gråta .Men det var ju 7 veckor sedan pappa for med ambulans hemifrån nu så känslan av att få komma hem fram och tillbaka var stark .Tyvärr måste han ju far tillbaka med stor motvilja .Det kommer tyvärr att bli så att dom inte får bo hemma tillsammans mera .Mamma är för dåligt i skick för att bo med honom han har en hjärnskada som gör att talet inte kommer tillbaka likaså närminnet .Ser att du haft en fin helg ,Kram Nette

 4. Den fantastiska blomningen med vårblommor är ju värd att vänta på. :)

 5. Vilka fina blommor, primulan var jättegullig. Och så grönskar det hos dig, baske mig mer än här även fast jag bor längre söderut.
  Agneta kram

 6. å va vackert du vsar det är verkligen underbart nu :)

 7. Nu har du väl slagit rekord i vackra bilder på blomster och barn! Skönt att det blev skapligt väder denna långhelg! :)

 8. Så mycket blommor Du har fotat! Det finns inte här, bara vitsippor och så några gula som jag inte vet vad dom heter. Tror våren kommer tidigare hos Dig också? Men nu verkar det gå snabbare med grönskan här och snart dags att klippa gräset. :|
  Roligt att se alla fina bilder hos Dig, för tyvärr ser jag inga såna vårtecken här!
  Tror nog att Famos tyckte det var skönt att bli av med pälsen, för han har fått lite mera fart nu. Inte för att det behövdes för han hade tillräckligt tidigare, men det märktes skillnad. Man känner inte igen honom när han är klippt? ;-)
  Vilken go’ liten kille i förra inlägget! Förstår att pappa måste vila? :lol:
  Ha en fin måndag och många kramar! :smile:

 9. Oj så mycket vårtecken du har hittat. Men det är allt lite senare uppe hos dig ser jag. Har försökt en lång stund att komma in på din blogg, och äntligen lyckades det, vet inte vad som var fel. Men nu har jag i alla fall fått njuta en stund av dina fina bilder. Kram

 10. Så fina bilder och våren ser ut att ha kommit lika långt där som här.

  Grodynglen hoppas jag få se senare :-).

 11. Tack för hälsningen!
  Hoppas verkligen att det är vår ett tag till och inte går direkt till sommar efter den långa vintern!
  Ha det gott!
  Kram Allis

 12. Visst är det helt underbart med vår. Och vad häftigt med grodäggen. Aldrig sätt förut.

  Tänkte fråga om lite hjälp. Jag och min dotter kan vinna en resa till Legoland. Det skulle betyda så mycket om du ville rösta på oss och hjälpa oss vinna. Vi behöver vara inom de 10 första placeringarna och just nu är vi nära att inte vinna. Du röstar här: http://bloggbussen.bloggportalen.se/top-list på Lottizdays Fotograferande fyrabarnsmamma genom att klick på +1 till höger om vårat namn. Har även skrivit inlägg i min blogg där man kan rösta via http://lottizdays.blogg.se/2013/may/deppade-ihop-gjorde-det-jag-behovde-och-nu-maste-jag-ta-till-fight-2.html Det skulle betyda oerhört mycket om du vill hjälpa oss och gärna be de i din närhet att rösta. Röstningen pågår till 16 maj. Tack på förhand.

 13. Så vackra bilder. Här har våren varit väldigt kort, vilket jag tycker är synd. Det är det som är tjusningen i naturen när man kan se hur det går framåt lite varje dag. Här blev det rena explosionen och nu är det sommar. Men det är skönt det med.

 14. Hej. Visst är det en underbar tid nu som gärna får stanna upp lite. Ni har kommit en liten bit längre då det gäller grönskan på björkarna. Men snart så….Ha nu en fortsatt fin vecka.

 15. Se där ja, nu har våren kommit till Paul oxå – de e gutt!!!
  Tänk vilka små saker som glädja oss och ge oss harmoni – blommor o grönt.
  Sååååå många fina bilder
  De e gott.
  Kramiz

 16. Jag gläds med dig att det äntligen börjar titta upp vårblommor även hos dig. Jag fortsätter med utmaningen maj-månad ut.
  Kram!

 17. Ja, nu är det bara så härligt ute, men det går nästan lite väl fort nu när värmen äntligen kom. :|

 18. Ojojoj, nu kommer vårtecknen på löpande band hos dig med, härligt! :smile:
  Synd bara att det går så fort nu, man hänger inte med!
  /Caroline

 19. C har hittat murklor redan… två stycken här på tomten. :smile:

 20. Vad mycket vårtecken du hade hittat! Bilden på tussilagosen riktigt lyser! Härligt. :) Ser att du även har hittat Blåsippor! Jag tror jag inte har sett det sedan jag gick på lekis vilket inte var i går. :) Haha

  Ha det gott!

  Kram Susanné

Kommentera