Bloggen

Vem litar på meteorologerna?

Av
den
14 juni 2006

Ja inte jag i alla fall!
Idag utlovades regnskurar och ca 15 grader…
I morse var det lite svalare och mulet, mitt på dagen uppsprickande, och på eftermiddagen tittade åter solen fram!
Jag hade ju räknat med att slippa vattna i trädgården några dagar, och dessutom kunna ta mig en rejäl skogspromenad. Suck!
Visserligen gick jag en sväng i skogen, för att plocka……..granskott, men det var varmt och svettigt och myggen trängde in bakom glasögon o in i örona på mej!
Attans, ska man gå skogspromenader får det inte vara varmare än att man kan ha långärmat på sig för att slippa insektsbetten.
Mätte upp mina granskott och det visade sig att jag endast plockat en liter, behöver minst det dubbla!
Jag ska prova göra granskottsdricka! Har även recept på granskottssirap och granskottsolja om jag nu känner för att plocka större mängder…
På tal om ätbart, någon som har förslag på bra o enkel mat i sommarvärmen?
Själv skulle jag kunna leva på småplock, kesomackor som min syster Tette älskar, kokta ägg, sallader o dylikt.
Men min arbetande karl vill har riktigt käk! Mat o potatis, haha!
Och jag vill då inte tillbringa någon längre stund i köket och inte har jag någon större aptit heller!
Grilla kan man ju inte göra varje kväll, eller hur?
Så uppslag mottages tacksamt!

Tänkte idag visa några foton från en av våra skogsturer. Det finns mycket att se “uppe på skogen” (som man säger i Säfsen)

markusfallet
Äntligen i skogen tycker Larissa, här nära Markusfallet

markusfallet
Stubbar som konstverk, varför inte?

markusfallet
En liten bäck där jyckarna kan svalka sig

härbre
Uppe vid Kölaråsen hittar vi ett gammalt härbre
för att se fler foton klicka här nedan!

pörte
Och ett underbart gammalt torp! Mitt ute i storskogen

skvaltkvarn
Jan-Erikes kvarn kallas denna skvaltkvarn

bäverhydda
Här har bävern byggt sin hydda

bäverträd
Och fällt en väldig massa träd…

granskott
Fler skott än såhär kan väl inte få plats på en liten gran?

gran
Granar är vackra!

kossor
Vid Frösaråsen på hemvägen hälsar vi på kossorna!

kalv
Och kalvarna på bete

Visst längtar du också efter en dag i skog och mark?

TAGS
5 kommentarer
 1. Svara

  mariannE

  14 juni 2006

  Ja du Paula, det kan du tro att jag längtar till skogen när jag ser sådana bilder. Riktig trollskog eller tomteskog … ( fast jag var i vår nästan lika fina i söndags och luktade på granskotten). Sirap och olja .. vad skall du ha den till? i sallader kanske eller baka med? har i alla fall aldrig hört talas om och måste rusa in på Googles och läsa hihi// Duuu här sinar verkligen mat menyerna i takt med sommarvärmen. Vi har haft fisk 2 dagar på raken nu ( Tobbe som fiskar i Åsunden .. Gös en dag och Abborre) Men jag vet inte om ni har tillgång på färsk fisk … annars är ju det ett förslag. Man kan ju också göra mycket med köttfärs .. mixa i lite olika saker var gång bara .. svamp, grönsaker …
  Ja ja jag överlåter det åt mästaren ( dej) är så dålig på att komma på och att fixa till. // Nä du jag kan ingen Holländska fast en del ord såg riktigt lika ut så jag fattade vad som stod på den där sidan hjälpligt… Nu ska jag tillbaka till korsorden ( Allersdag idag), på balkongen. Solen kom igen efter en liten regn skur … bara en droppe i havet! Kram/
  M

 2. Svara

  Anne-Lie

  14 juni 2006

  Ååååå vikka bilder… Där vill jag åkkså vara, å i torpet vill jag bo. Men antar att man skulle bli uppäten av mygg, dom älskar nämligen mig… Obs! Det är inte ömsesidigt.

 3. Svara

  Pia

  14 juni 2006

  Lilla vännen min vad jag önskar jag hade varit i dina tofflor och bara mysigt på härliga skogsstigar. Granskotten verkar piggt och alert.. du tar säkert vara på allt i din väg. Myggor ja du det florerar vilt.. i lördags anföll de mannen här och inte nådigt vad han blev rödprickig på hela lekamen på fem minuter max. Mej älskar de inte som tur är, men snart kommer getingarna.. de älskar mej och vill alltid vara mej sällskap. Hatar dom och så rädd att de finns i min närhet vid matdags. Likaså brukar de leka någon konstig lek på golvet, så det gäller att ha skodon på sej inomhus.
  Maskrosvin.. ha ha de var ett tag sen. Har du testat rödbetsvin?? Det har jag liksom vinbärsvin mm Det var för ett antal år sen och visst blev man lite flamsig i pannan..
  Nattelinassi po at o suss godis..

 4. Svara

  Anki

  15 juni 2006

  Aja baja klaga på solen. Solen ska skina o SMHI ska ha helt fel när de säger att det ska bli regn, så de så!! *ler*. Jag är i skogen varje dag/kväll inte gör de något om de e varmt, de finns ju vatten på flaska, myggspray och annat man kan tänkas behöva, ja ja klart där uppe du bor är väl myggen som våra bålgetingar…*fniss*

  Förslag på mat:
  Ja du kan ju fortsätta äta sallad o kalla rätter de e ju godast i värmen. Vad det gäller gubben så är ju gubbar sånna de vill ha rejäl mat, känner igen det.
  Så han skickar du helt enkelt antingen på restaurang för att äta eller till grannarna.
  Om Ni har några Ni inte gillar är detta ett bra sätt att bli av med dem. Ja vem står ut med att grannen kommer och äter upp ens middag varje dag…hihi.

  Nu fortsätter vi gotta oss åt solen.
  Oh du, himla vackra bilder, tack för jag fick titta!!

  Anki

 5. Svara

  Tina

  15 juni 2006

  Jag är faktiskt glad att jag inte bor där du bor just nu för mina myggbett blir som andras getingstick. Har en hel del mygg här oxå så det är till att svepa in sig i täcke om man ska sitta ute på kvällen 🙂
  Här slog det helt plötsligt om i gårkväll o vips var det 17 gr varmt bara några få regndroppar o idag är det lite småmulet men ganska varmt ändå. Känns som åska i luften.
  Kram

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 352
 • 450
 • 1 638 519
 • 5 097
 • 65 701
Sök här