Bloggen

Tråkdag i pörtet

Av
den
21 oktober 2019

Oj så det har regnat och regnat…

En del träd står med fötterna nedsänkta i bäcken

Men det är ju bra för grundvattennivån!
Jag tänker ibland på hur mycket vi slösar med vatten!
Jag har aldrig själv varit beroende av att ha vatten i en egen brunn, jag har alltid kunnat öppna kranen och veta att vattnet finns där.
Ändå har jag alltid varit väldigt sparsam med just vatten.

Långt innan man börjat prata om att det inte är självklart med rent dricksvatten i kranarna så har jag varit försiktig.
Jag sköljer inte disken under ständigt rinnande vatten, jag låter inte vattnet rinna för att det ska bli kallt att dricka, istället har jag alltid en vattenkanna i kylen.

När jag duschar stänger jag av vattnet medan jag shamponerar och tvålar in mig.
Det har börjat talas om att vårt vatten är på tok för billigt och jag kan mycket väl tänka mig att priserna kommer att chockhöjas!

Då blir det många som får tänka om ifall de inte vill ha en ny stor utgift i hushållet!

Idag skulle jag planera för morgondagens begivenhet,

mammografitid beställd i Borlänge.
Tanken var att min nya granne och jag skulle göra gemensam sak, sen blev hon dessvärre sjuk.
Jag satte mig igår kväll för att kolla reseplaneraren och när jag var klar var jag inte så glad. Det skulle ta mig 9 timmar tur/retur!

Jag ringde och avbokade….väl medveten om att jag behöver göra undersökningen, den är viktig och jag har inte varit där på tre år just för att resan är så besvärlig!

Jag ska ringa och beställa ny tid, men just nu kände jag att jag inte pallade med att vara på väg en hel dag…istället beställde jag en läkartid nästa vecka, vilket kändes mer angeläget just nu.

På eftermiddagen träffades styrelsen på PRO för ett styrelsemöte där vi skissade på en överklagan på beslutet att stänga demensboendet på Säfsgården.
Oavsett att det förmodligen inte gör skillnad så vill vi markera och vi hoppas att många privatpersoner gör detsamma.

Ja det var den måndagen, ingen särskilt upplyftande dag, men så är det ibland, imorgon är en annan dag!

TAGS
12 kommentarer
 1. Svara

  Minton

  21 oktober 2019

  Underbara bilder på det strömmande vattnet. Fy vilken lång tid att resa. Jag är bortskämd med bil.
  Kram

 2. Svara

  Carina Larsson

  21 oktober 2019

  Fy sjutton att vara utan bil! Ändå är det rätt fungerande kollektivtrafik här men det tar för mycket tid för det är ju inte bara restiden utan väntan på bussar också.
  Synd att du missade din mammografitid men det går att få en ny tid när grannen piggnat på igen. Bra att du beställde en läkartid iaf. Hoppas du får den hjälp du behöver då. Jag står fast vid att bara man kommer till en specialist så brukar man få hjälp men vägen dit kan vara lååång.
  Jag känner igen mig själv på den nedersta bilden. Stämmer väldigt bra det där.
  Vi var till Bollnäs idag och häpnade över vilka överfulla vattendrag (bäckar och älvar) det är nu. Men det är ju inte konstigt då det regnat hur mycket som helst i minst en vecka. Och det är bra för grundvattnet.
  Jag är också en vattensnålis. Från födseln kan man nästan säga då vi hade egen brunn när jag växte upp och det var inte alltid vi hade vatten. Blev det för lite regn/snö och torra somrar så sinade brunnen så vi fick lära oss att snåla på vattnet för det skulle ju i första hand räcka till för djuren som behövde mycket att dricka.
  Vackra bilder med rinnande/forsande vatten.
  Kram på dig.

 3. Svara

  Ditte

  21 oktober 2019

  Vackra bilder från din trakt och så även i regn. Bedrövligt tycker jag det är att det ska ta dig nio timmar att ta dig fram och åter för mammografi. Vem tänker på era kommunikationer. Också gnället Stockholmarna om lite höjning på SL kortet. Vi som verkligen kan förflytta oss och billigt jämfört med övriga landet. Hoppas du får en läkartid snarast och som passar med bussarna.
  Hopoas ni kan påverka något angående planerna på att ta bort demensboendet. Sen en undran kan jag skriva på någon lista för att stötta.
  Många tankar och kram

 4. Svara

  Susjos

  21 oktober 2019

  Ja, vi borde verkligen vara mer rädda om vårt vatten, håller med dig!
  9 timmar för ett besök i Borlänge, näe va trist! Förstår att du avbokade tiden!

  Svar: Vi var högst upp i norra Irland där “landskapet” hette Donegal.

  …och fy för onda kroppar…Kram till dig!

 5. Svara

  bpz3

  21 oktober 2019

  Helt fantastiska bilder du la upp! Vilken (natur-)fotograf du är!!!
  Vad gäller vatten är jag inte ens i närheten av din sparsamhet. Jag “slösar” nämligen med vatten, då jag under hösten och vintern lägger mig i ett skumbad varje kväll. Å det är jag faktiskt beredd att betala för. Vatten ingår i vår hyra, så då får HSB väl chockhöja hyran.

  Förstår att du avbokade tiden för mammografin. Innebär det sådana katastrofalt dåliga kommunikationer så orkar man helt enkelt inte. Skulle ha gjort likadant.

  Ändå verkar du aningen “under the weather” så du bokat tid hos läkare. Hoppas det inte är nåt allvarligt…

  PS. Här slapp vi “riktigt” regn, bara lite duggregn. Å det gick nedför efter 50, inte redan id 35-års åldern som tur är;-) DS.

 6. Svara

  Ama de casa

  22 oktober 2019

  Bilderna var verkligen allt annat än tråkiga! Jättefina ju 🙂
  Jag brukar också vara försiktig med vatten. Utom en gång då jag glömde kranen i handfatet på när jag gick till jobbet på morgonen (måste ha haft väldigt bråttom!). När Anders kom hem blev han rädd av skvalandet, men lättad när han såg vad det var. Tur att vi hade ett bra avlopp ändå…
  Fy tusan vilka resvägar du har! Väldigt tråkigt – i dubbel bemärkelse – att väninnan blev sjuk. Ni kan kanske passa in en annan gång?
  Hoppas din bokning hos doktorn inte beror på nåt av det allvarligare slaget…
  Kram på dig!

 7. Svara

  Åke

  22 oktober 2019

  Så fina bilder på vattnets framfört. Rörligt vatten är något vist. Jag har egen borrad brunn så jag får alltid tänka mig för av naturliga själ.

 8. Svara

  "LillaSyster"

  22 oktober 2019

  Du och grannen får samboka en ny tid för mammografi. Så det forsar i bäcken. Här har också regnat en del tycker att jag tömmer regnmätaren var och varannan dag på 10-12mm åt gången. Asfalten var blöt såg jag då jag släppte ut katterna. Hoppas att du får en bra tisdag. Kram

 9. Svara

  miatankar

  22 oktober 2019

  Vatten, vatten, vårt fina vatten ska vi vara rädda om, livsnödvändigt. Jag slösar inte heller med det, tror att vi i äldre generationen över lag är sparsamma… eller, kanske inte!?

  Jag förstår inte hur det kan läggas ned äldreboende eller demensboende. Det är väl känt att behovet kommer att öka lavinartat. Alla kan inte bo “hemma” till livets slut, så krasst är livet.

  Bor man på landsbygden är man nog nästan tvungen att ha egen bil!? Jag tänker på trakten där mitt föräldrahem finns, tror inte det är så hög frekvens med bussar där heller. Om det anses onödigt med att köra tomma bussar där regelbundet så kunde man väl finna ett annat system, med förbeställning… å andra sidan det kanske trots allt är bättre med fasta turer!? Att få göra en mammografi ska ta en hel arbetsdag är inte riktigt acceptabelt, kan jag tycka.

 10. Svara

  tanthuset

  22 oktober 2019

  Vilket elände med resvägar. Det här med kommunala färdmedel, som vi ska kunna ta när som helst, det funkar bara inte överallt, tyvärr så inser inte de styrande att det ser ut på det viset… Det klassiska uttalandet att “alla kan ta tunnelbanan” stämmer inte alls! Hoppas nu att allt löser sig inför nästa resa och att du snart kommer till mammografin, kram på’re

 11. Svara

  Kicki

  22 oktober 2019

  Vackra vattenbilder!
  Fy fasen att det ska behöva ta sån tid att ta dig t.o.r. Borlänge.
  Hör av dig när du fått ny mammografitid, så kan jag åka till Borlänge och vi kan ses över en kopp kaffe nånstans.
  Kram

 12. Svara

  ibod11 - Ingrid

  22 oktober 2019

  En tråkdag kan vara ganska skön. Dina hundpromenader måste du ju ut på i ur och skur men mellan de turerna kanske det inte är så dumt att kunna ta det väldigt lugnt.
  Jag skulle också ha avbokat tiden om jag hade möjlighet att få skjuts en annan gång. Men, som du skriver, det är viktigt att göra mammografi så glöm inte bort det.
  Kram

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 104
 • 497
 • 1 652 526
 • 5 119
 • 66 012
Sök här