Bloggen

Äntligen torkväder!

Av
den
13 juni 2012

Snudd på en vecka har min tvätt hängt ute och bara blivit blötare och blötare i dimman och regnet.
Men idag har vi äntligen växlande molnighet utan skurar och dessutom en bris som torkar även den suraste tvätten!

Annars har himlen mest varit blygrå eller rentav hotfullt mörklila så lite vita molntussar upplevs som befriande!

Vi upplevde lite campingnostalgi i söndags då vi drog ut på skogen en sväng och besökte gamla favoritställen där vi stått med husvagnen.
Dock är vi rörande överens om att tjusningen med husvagn mest berodde på hundarnas glädje att få vistas okopplade i naturen!
Nu har vi en ovanligt lydig och mammig lite tjej som kan gå lös överallt där det inte är trafik och då är behovet av husvagnen borta.

Allt har sin tid med andra ord, och på lördag ska vi åter undersöka hur framtiden skulle kunna se ut…say no more!

Under gårdagens stavpromenad fick jag syn på dessa söta små blommor längs vägkanten. Jag kände inte alls igen dem utan fick fota dem och sedan leta i min växtbok.
Jag har hittat mina första åkerbär ever!
Enligt Wikipedia hittar man sällan åkerbär nedanom Dalälven men i Finland finns den i hela landet.
Då kom jag på att jag visst stiftat bekantskap med den, i flytande form! En finsk likör som heter Mesimarja-likööri är mycket omtyckt och nog har man smakat av den alltid!
Nu tror jag inte att dessa bär som växer alldeles vid riksvägen är värda att ta tillvara när den dagen kommer men kanske kan man hitta fler längre in i skogen!

Imorgon bitti lämnar maken mig åt sitt öde och drar till Stockholm för firmafest med femkamp på Grönan och middag och övernattning.
Skojade med honom idag och sa att utan sushi är han inte välkommen hem ikväll, så nu hotade han med att sova på hotell inatt också, haha

Något gott måste jag få i kompensation tycker jag som får sitta och känna mig ensam och bortglömd i pörtet, eller hur?

TAGS
8 kommentarer
 1. Svara

  Nette Cecilia

  13 juni 2012

  😎 Skrev en kommentar en kväll till dig men glömde fylla i mina uppgifter ,sitter ju vid en annan dator nu .Tryckte på fel ruta så försvann alltihop .Kul att du fått bättre väder här har det varit sol en hel vecka ,idag tom 25 grader nu är det spegelblankt på havet .Vi hade ut näten ikväll o fick abborre till morgondagens mat. 😆 kram Nette

 2. Svara

  Cina

  13 juni 2012

  Du ville se lite av mina smycken sa du.Men det får nog vänta lite för jag har inte så mycket att visa upp ännu.Snart har jag fått hem alla leveranser och nästa vecka har jag en veckas semester så då ska det tillverkas smycken på löpande band i min lilla smyckesverkstad 😉
  Alla smycken jag gjort htills har bara bestått av silverpläterat och har mest varit”övningssmycken” och det mesta har Susanna fått.Nu ska jag göra av äkta silver som är betydligt dyrare så det gäller att ha tungan rätt i mun så att man inte klantar till det.

 3. Svara

  AprilSus

  13 juni 2012

  Attans skönt med lite solsken idag, men enligt kvällens väder rapport så ser vi ju ut att molnigt igen. En dag känns ju lite i fjuttigaste laget. 🙁

  Hoppas du hunnit få tvätten torr och in under tak, för vädret känns inte så pålitligt. Fina bilder bjuder du på som vanligt. Jag har noll koll på växter, så jag hade inte ens reagerat på om jag stött på ditt blomfynd.

  Hoppas du får något gott att äta som plåster på såret, när gubben din rymmer till storstan. 😉

  Kramisar!?

 4. Svara

  TT

  13 juni 2012

  Jodå, den drycken har man smakat av! ;o)

  Så fina bilder i det tidigare inlägget men visst saknar man de varma kvällarna… fasen här har man guldläge att sitta ute men icke sa nicke.
  Fast jag ska köpa en sån där eldkorg så man kan värma sej lite i alla fall… det är en känsla att vara ute på kvällarna eftersom man är inne hela vintern.

  Sonen har bott här nu i snart tre veckor… det tog tydligen slut med tjejen i Norrköping så han flydde hit som han uttryckte sej. Hade bara en föreläsning som han lånade bilen ner till.
  Än så länge bor han inne men när värmen kommer vill han bo i gäststugan och det passar ju eftersom han ska börja köra ut tidningar mitt i natten snart! 😉

 5. Svara

  Marketta

  14 juni 2012

  Visst har det varit härligt idag.

  Men hade du inte kunnat begära nåt godare än sushi nu när du ändå var i farten. Rå fisk känns inte så där lockande. De skall förresten ha en sån där salladsbar här på vår Ica också. Hoppas han är förståndig nog att beställa en med dörrar. Såg en i Värmland som också hade dörrar för, och det känns ju mycket mer hygieniskt än dom där som är utan.

  Kramizzar
  Marketta

 6. Svara

  Mia

  14 juni 2012

  Klart du får sushi! Fattas bara annat 😉
  Meeen vad kul att du hittat åkerbär! Men jag tror ändå inte på nån större skörd, fast hoppas kan jag ju…ett helseke att rensa är det, men ljuuuvligt att äta. Ja, dricka också, jag köpte en Mesimarja en gång på färjan, den hittade min bror och drack upp!
  Tror du jag var förbaskad????? 👿
  Ska på besök hos farbror dr i morron igen, få se vad det ger…Kram på dig!

 7. Svara

  Malin

  14 juni 2012

  Ahh du har hittat Rubus Arcticus!!! Det är ju vår landskapsblomma 🙂

  Anledningen till att vi norrbottningar känner till det latinska namnet är att blomman med sitt latinska namn förgyllde mjölkpaketen under massor av år.

  Mörka himlar blir iaf snygga på foto!!

  Och vilken cliffhanger du ger oss nu.

  Kram

 8. Svara

  Kicki

  15 juni 2012

  Sicken tur att du fick tvätten torr till slut. Jag har ju torktumlare, men det är ju bedrövligt att man ska behöva använda den mitt i sommaren.
  Fick du nån sushi i går kväll?
  En maträtt som jag inte ens vågar prova en gång till, sen Berra blev så himla sjuk av att ha ätit det i Marocko. Jag blev ju också dålig, men inte på långa vägar som han.
  Ta hand om dig nu i din “övergivna ensamhet” medan Hasse slår klackarna i taket 😉
  Kramen

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 332
 • 770
 • 1 611 000
 • 5 044
 • 65 073
Sök här