Bloggen

Spretigare än vanligt

Av
den
12 juni 2012

Igår såg jag en ny kändiskock på teve.
Han heter Hester Blumenthal och driver en krog som heter The fat Duck som har tre Michelin-stjärnor!
Igår handlade hans program om ägg, och jag älskar ägg i alla former!
Han visade hur man kokade det perfekta ägget:
Lägg ägget i kallt vatten, låt koka upp, dra av värmen, lägg på lock och låt stå exakt 6 minuter

Mina frukostägg kokar jag i exakt tre minuter och då har jag stängt av plattan när vattnet kokat upp men kastrullen står kvar utan lock på den heta plattan.

Vad tror ni? Var äggen enligt Hester-metoden bättre?
Svar: ett rungande NEJ! Löskokt var det precis som jag önskar men även vitan var lös, alldeles för lös….nej, jag kokar det perfekta ägget även i fortsättningen på mitt lilla vis!

Lite rolig kille var han dock, experimentell kemist skulle man kunna säga, han lagar inte mat med känsla utan med perfektion!
Bland annat tillagade han ägg- och baconglass!
Vem vill ha det, kan man undra…

På tal om mat så har jag haft en magkatarr från “hell” de senaste dagarna, innan jag fattade….det var förstås min anti-inflammatoriska medicin som magen sparkade bakut åt!
Efter några dagars pinande har jag nu börjat ta min magmedicin tre gånger per dag dvs. lika ofta som jag tar anti-inflammatoriska, och si, det hjälpte!
För tillfället intar jag därmed 14 mediciner per dag, och knäet, ja det ömmar ännu!

Igår var Blinka ganska uttråkad, det ser man ju på långa vägar hur hon bölker anklagande på mig!
Men, vad gör man då regnet bara vräker ner!
Jo, man skickar henne ut o jobba med att passa bilen medan Hasse är på kundbesök!

..för att det skulle regna även idag stod utom allt rimligt tvivel, jag fick göra ett skutt för att komma torrskodd till brevlådan!

Nu kläcks myggen så det står härliga till, tänkte plantera några blommor igår kväll efter att regnet upphört men det var omöjligt att vistas i trädgården för alla flygande monster.
Jag läste förresten att man kommit fram till att höga kolesterolvärden lockar till sig mygg 🙁
Så om du liksom jag lider av myggor mer än andra, gå genast och kolla kolesterolvärdet!
Mitt var ju som bekant skyhögt, men efter att ha ätit medicin och ändrat kosten så har jag nu perfekta värden!
Vilket enligt min slutledningsförmåga torde innebära att myggen struntar i mig i år! :mrgreen:

Jag fick ett mejl med nya fräscha foton som jag gärna vill dela med mig av

“Lillebror” har vuxit massor

Melissa är lika söt som vanligt. Vi hoppas få se dem “live” i pörtet efter midsommar

Lucas med glimten i ögat! Han kommer också på besök i sommar, förmodligen i juli.

Ja det är väl så man känner sig…

Nu ska jag avsluta denna spretiga blogg med helt onödigt vetande, jag älskar onödigt vetande!

Vet du vad ordet HEXAKOSIOIHEXEKONTAHEXAFOBI är???
Tror du jag skämtar?
Nej det gör jag inte, jag lärde mig ordet i en artikel som handlade om mannen som inte längre får ha registreringsplåten med nummer 666 eftersom det är “Odjurets tal” och det roliga ordet betyder just fobi för det numret!
Så nu har du lärt dig det du också, och minns det säkert imorgon också, bara att gå o mumla det högt några gånger så sitter det som en smäck!

TAGS
10 kommentarer
 1. Svara

  Ankii

  12 juni 2012

  Haha de hjälper nog inte hur mycket jag skulle mumla de ordet, jag skulle aldrig komma ihåg de ändå:)

  Koka ägg – ja de kan ju vara en kost. Jag kokte nydligen två stycken, men jag har en liten äggkokare, den är bra. Oh äggen blev precis som jag ville ha dem. Jag har ätit nästan midsommarmat idag jag. Nypotatis, ägg, gräddfil, gräslök, en skinkbit och lite sill – gutt!!

  Vi har inte haft mycket regn här, men idag kom ett skyfall som hette duga. Men de slutade ganska snabbt o nu är de regnfritt igen. Mygg gillar inte mig, jag får sällan myggbett o vi har inte alls ont av myggor här. Knott kan däremot bita mig på fötterna ibland, de kliar.

  Fina bilder på de små. Ja sommaren är en bra tid, för då träffas man mer än på vintern – allt är liksom lättare sommartid.

  I övermorgon ska jag ut och åka buss, de var inte igår jag steg ombord på en buss:) ska åka till Södertjälje där min man (förhoppningsvis) plockar upp mig:) Spännande:) vi har begravning på fredag:( i Sörmland.

  Kramiz på sig, nu ska jag greja siffror en stund igen

 2. Svara

  annette

  12 juni 2012

  Lite spretigt men ändå lättläst och underhållande;)
  Säger ju sunda förnuftet egentligen att inte ett ägg kan bli ätbart om man “kokar” på det sättet, själv kör jag numer äggkokare och det passar mej.
  Försöker förtvivlat att uttala Ditt ord, och det går INTE;)
  Här regnar det av och till, riktiga störtskurar med åska ibland, den slog förresten ner och slog ut en hel del utrustning i helgen på den plats jag skall arbeta på imorgon, skall bli spännande att se hur mycket som blev förstört.
  PÅ banan igen vad gäller datan igen, men mycket återstår.
  Tala om för myggen när dom anfaller att Du numer har normala kolesterolvärden, hoppas oxå att knät ger med sig, kan ju ta lite tid!

  Kramen!

 3. Svara

  AprilSus

  12 juni 2012

  Jag gillar spretiga inlägg, då får man ju så mycket mer att läsa. Tror din blogg är bra läsning om man vill lära sig något nytt och det vill jag ju. 🙂

  Ägg kan jag inte äta längre, de gör mig illamående, tyvärr. Jobbigt med krånglande mage. Jag fick en ny värktablett, som min mage inte alls gillar trots magmedicinen. Den ena medicinen ger biverkningar som man får ta någon annan medicin för och då kan det ju bli en hel del, men några 14 är jag inte upp i ännu. Hoppas verkligen att ditt knä bättrar på sig snart och vädret också, så du kommer ut på promenader som ger oss läsare fina foton att beskåda. Men bedårande djur och barnfoton är inte helt fel, men den där regna bilden var ju mindre rolig. 😉

  Myggen älskade mitt blod när jag var yngre, men med åren har de tappat intresse för mig och mitt blod. Kanske mina dåliga blodvärden gör smaken sämre? Dessutom har det varit dåligt med mygg här, sedan vi flyttade hit, vad nu det kan bero på? Med alla småsjöar och vattendrag, så borde det finnas mera mygg tycker jag, men jag är glad att slippa dessa surrande blodsugare.

  Stor kramis till dig, vännen. ?

 4. Svara

  AprilSus

  12 juni 2012

  Hmm!? Mitt hjärta blev ett frågetecken. Mysko!?
  Göre ett nytt försök.
  Kramis! ?

 5. Svara

  AprilSus

  12 juni 2012

  Nää, det vill sig inte. Så du får nöja dig med en KRAM! 😉

 6. Svara

  Kicki

  12 juni 2012

  Nu har jag läst ikapp, efter att ha varit frånvarande en halv vecka.
  Dom är för goa ungarna!
  Rödbetssoppan verkade jättegod, den ska jag absolut prova. Jag är också barnsligt förtjust i soppor. Ofta enligt devisen “man tager vad man haver”.
  Vi har inte så mycket mygg här i V-hyttan, trots närheten till dammen. Men på brukshundklubben, där jag varit ikväll, är det olidligt mycket, även knott.
  Kramen

 7. Svara

  BrittMarie

  12 juni 2012

  Ett ägg ska koka i 8 min, och varken vita eller gula får vara det minsta lösa, så det så! 😉
  Nu ska jag svara på frågor: Det gamla vambadhuset i Västervik har inte tjänstgjort som badhus sedan 1975, alltså innan vi flyttade hit. Senast har det varit Turistbyrå i huset. Nu är det nyrenoverat och jag tror inte det är bestämt vad som ska hända med detta. Enligt uppgift ska den gamla kaklade bassängen finnas intakt under ett trägolv. Det skulle vara kul om det kunde bli något med detta.
  Angående kameror och zoom tror jag jag har ungefär samma åsikter som du. Var är andungarna….Fråga det du. Kanske man kan se någon om man har ett förstoringsglas 😕
  Kram

 8. Svara

  Marketta

  13 juni 2012

  Nä, det där köper jag nog inte. Ang myggen och kolesterolet. Jag har alltid varit myggens favorit, och har inte hittills haft högt kolesterol vid nåt prov.

  Jag vill däremot inte ha nån del av ägget löst. Nä, hårdkokt skall det vara. Men kanske inte i en halvtimme eller så. Det har väl hänt nån gång att jag glömt bort att jag har hållt på och kokt ägg 😳 .

  Kramizzar
  Marketta

 9. Svara

  Mia

  13 juni 2012

  Mmm, jag älskar också onödigt vetande, speciellt ditt, för det är så förbaskat underhållande 😛
  Hade du inte haft nöjet att träffa Heston tidigare??? Jag har sett honom några gånger och det kan vara underhållande, det också 🙂
  Skit med katarren då, men du löste det ju på ett bra sätt…
  Så hoppas jag att du har rätt i det där med kolesterolet/myggen, i så fall klarar jag mig i sommar 😉
  Många sötnosar har du på bild idag, både två-och fyrbenta…Kram på er, håller tummen att regnet ska sluta, men att det inte blir alltför varmt för dig!

 10. Svara

  Ninni

  31 juli 2012

  Inte en chans att jag skulle minnas det ordet. 🙂
  Du stoppar i dig en hel del mediciner du med förstår jag…
  Kram.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 156
 • 505
 • 1 628 910
 • 5 076
 • 65 457
Sök här