Bloggen

En liten smygtitt..

Av
den
29 juni 2010

..ska ni få på vårt nya hem, men….

..först får ni se min vackra lurviga spira! 😉
Tack för alla snälla kommentarer om knott och annat elände, igår såg hela jag ut som på bilden, dock är det värst på armar och ben. Idag är betten om möjligt ännu mörkare i färgen, dock har klådan minskat något.

Här kommer så “gula huset” som vi smög fram till när förra hyresgästen åkte iväg med ett flyttlass. 😳

Den sorgliga rabatten bestående av brännässlor

Gräset hade inte blivit klippt i år, men nu såg vi att halva tomten var åtgärdad.

Här står jag bakom huset med den gamla gungställningen som ska bort

..och nu har jag vänt mig om och tittar ut mot ån som gränsar till tomten. Längst bort på ängen syns midsommarfirandet som vi deltog i

Här syns den delen av tomten där gräset nyligen blivit klippt, många trevliga buskar växer här men behöver tuktas

Rabatterna har som sagt sett sina bästa dagar, kanske går några liljor att rädda nästa år.

De här bilderna har jag tagit för att nästa vår kunna se vad som kommer att växa upp.

Jag gillar ängsblommor och vildvuxet men kanske kan man göra en kompromiss, hihi

Sista kortet påminner om vad som väntar i höst…vedhantering!

Idag ringde vi till vår gamla hyresvärd för att få bekräftat att de mottagit vår uppsägning som vi skickat med post. Men se nej, det hade dom inte för “hon som öppnar posten är sjuk!” Hallå, ligger all post i högar tills den stackars människan är frisk? Ja, det var nog bra att vi ringde, för nu skrev hon upp att vi ringt och hon har lovat att skicka oss en bekräftelse.
Punkt nummer ett på flyttagendan är därmed klar!

TAGS
21 kommentarer
 1. Svara

  Astrid

  29 juni 2010

  Oj så mycket bett du har fått, tur att du inte blev sjuk
  En del kan ju blir riktigt dåliga
  Men så läckert att få ta itu men den tomten
  Är det vedeldning eller anan uppvärmning också ?
  Där kommer ni säkert att trivas det ser ju ut att vara hur fint som helst

 2. Svara

  Bia

  29 juni 2010

  Men ååå…nu blir jag riktigt grön av avund!
  Vilket ställe! Och tänk när ni fått förädla tomten, det blir alldeles underbart!

  Tänk så betydelsefull brevöppnerskan ska känna sig när ingen klarar
  hennes jobb. Förutom hon själv.

  Kram!

 3. Svara

  annette

  29 juni 2010

  Har tittat tillbaks i Din blogg nu och konstaterat att det händer massor i Ditt/Ert liv, flytt igen, fast den här gången känns det som Ni verkligen gör ett lyft, så underbar plats Ni kommer till, både en stor trädgård och en sjö med badplats, kan det bli bättre. Precis ett sådant ställe har jag letat efter i många år, har väl hittat en del fina, men då har det varit små vägar kanske någon mil eller så från en stor väg och ingen garanti för att snönplogen skulle plgat tidigt på morgonen.
  Så nu har jag väl bestämt mej för att inte leta så aktivt utan vänta på pensionen som inte ligger alltför många år framåt i tiden, då gör det ju inget om vägarna inte är plogade. Fast dyker det upp ngt så drar jag;)
  Hoppas Du är bättre vad gäller alla mygg/knottbett, såg inte alls roligt ut;(
  Packa på nu;) Det måste ju gå fortare för varje gång!

  KRAMAR!

  annette

 4. Svara

  Malin

  29 juni 2010

  Är du säker på att du inte fått mässlingen? 🙄

  Det ser jättemysigt ut ert nya hem 🙂 där kommer ni säkert att stanna lääänge..fast du vågar nog inte lova ngt? 😉

  Kram

 5. Svara

  Punatukka

  29 juni 2010

  Det ser ju alldeles fantastiskt ut,såååååååå fint precis som det är tycker jag med alla vildväxande blommor,mmmmm! Men visst förstår jag att det är en del att göra också men det blir ett kärt “besvär” och tänk på alla goda middagar du o mannen kan njuta av med den utsikten som både förrätt och efterrätt,guuu så härligt 🙂 Skulle svara på nån fråga du ställde men nu har jag glömt den så det får bli nästa gång! Kramar om och önskar er alla härliga dagar 😀

 6. Svara

  åsa

  29 juni 2010

  Får hoppas, att nästa sommar blir bättre, att det inte blir så mycket mygg och knott..
  Men visst verkar stället och huset vara perfekt!
  Ni kommer säkert att trivas jättebra där, kanske så pass att det dröjer till nästnästa flytt…
  Ha dé!/Kram

 7. Svara

  catja

  30 juni 2010

  Alltså jag säger bara en sak…flytta IGEN??? NI ÄR TA MIG FAN INTE KLOKA NÅGONSTANS! 🙂 Äh du vet att jag tycker att ni är underbart tokiga!

  kraaaam från tokan i söder!

 8. Svara

  Kicki

  30 juni 2010

  Första bilden ser förskräcklig ut, hur kunde de rackarna vara SÅ galna på dig.
  Men de nästföljande korten är härliga. Vilket toppenställe det verkar att vara. Vadå vedhantering? Är det vedpanna eller finns det “bara” en kamin?
  Jag känner nån som sagt att det är skönt att bo i lägenhet för att slippa trädgårdsarbete, jag säger inte vem ;-).
  Det ska bli spännande att få komma dit och se ytterligare en av dina boplatser.
  Kramen!

 9. Svara

  Ninni

  30 juni 2010

  Fy sjutton vad det måste klia!!! Stackare!

  Vilket härligt litet hus ni hittat. Och vad mysigt med trädgård även om det krävs en hel del jobb innan ni får den som ni vill men ändå är det bra när det redan finns växter så ni slipper köpa sånt. Bara att rensa undan det ni inte vill ha och spara resten. Jag hoppas det är någorlunda myggfritt där också så du slipper gå med prickiga ben nästa sommar. Och en liten å bredvid också, vilken härlig utsikt. Kan tänka mig att det blir många grillkvällar där.
  Vad glad jag är för er skull.
  Och du… nu kan du ha katt igen!
  Kram.

 10. Svara

  Ragnvi

  30 juni 2010

  Urk! Och Jisses! Förstår om ni har haft ett elände med klåda! Som du ser ut! Och fotot på knotten…det säger allt!! Hörde på radion att folk i dom där utsatta områdena börjar få psykiska problem…och det förstår jag!
  Men du…vilket gulligt hus ni flyttar till! Visst ska ni hyra det? Och ån…är ju en hel älv ju! Ska bli spännande o roligt att få följa er där!
  Kramen!
  Ragnvi

 11. Svara

  Nilla

  30 juni 2010

  Men hu, så du ser ut. Har du provat allergitabletter. Men de får du nog äta hela mygg/knottsäsongen i så fall, tror jag.

  När ska ni flytta då? Och flyttar ni till en annan by nu, och i så fall vart då? Så mysigt det blir med en å alldeles intill. Och tomten kan nog bli riktigt fin med lite arbete. Syrener har du ju och en hel del sommarblommor, riktigt fint tror jag det blir. Lycka till nu.
  Kram

 12. Svara

  messan

  30 juni 2010

  Usch för alla dom betten…tur att de inte kliar så mycket mer för jag kan tänka mig vad det måste klia. Har man väl börjat så går det liksom inte att sluta heller:)

  Här kommer ni att stormtrivas det ser jag det. Vad mysigt att få börja fixa och ordan och ta bort brännässlerabatterna:) för dom vill man ju inte ha. Vi skulle behöva fixa vår med…

  Varm och skönt vi har…Det är sommar!
  Kram

 13. Svara

  Menageriet

  30 juni 2010

  Men, HUVVA! Vad det måste klia! Det kliar bara jag tittar på bilden. Dom måste älska Dig ootrooligt mycké, så Du får kalla det för kärleksbett. :mrgreen:
  Första bilden blev jag inte avundsjuk på, men dom andra!!!
  Vilket HÄRLIGT ställe! Visserligen en massa jobb, men Rom byggdes ju inte på 1 dag, eller hur? Det ska bli intressant att följa det kommande året i trädgården och bloggen. Fast ved, med Era ryggar, verkar inte så kul förstås. Veden på bilden, ser inte så fräsch ut och är det björk, så är den säker rutten. 😐 Nån måste ju vara lite pessimistisk här också! 😆
  Många fina buskar och blommor verkar det finnas och nässlor är ju inte bara av ondo. Det tyder ju på kväverik jord och det blir säkert en god soppa till våren på dom dessutom. Jag önskar Er all lycka med huset och vad SKÖÖNT för Pälsklingarna att få husera fritt!
  Ett litet tips om kärleksbetten är att prova med aloe vera salva.
  Må så gott! 😎

 14. Svara

  Christina

  30 juni 2010

  Vilket mysigt litet smultronställe ni har skaffat er.Mycket “potential” skulle garanterat en mäklare säga. 😉

 15. Svara

  Anki N

  1 juli 2010

  Who – nu hamnar ni precis där ni ska vara!! Underbart!!! Ser helt kalas ut o att ni kommer trivas där är jag bombis på “om” de inte spökar eller så. Fast huset ser ju inte ut att vara från “förr i tiden” så där bor nog inga elaka spöken…*ler*

  VARFÖR ska du ta bort gungan, de e ju jättekul att gunga. Vi fann en karusell igår vi inte kunde motstå och en gunga med fast….ja du får kolla hos mig själv!!!

  Nu ska vi åka uppåt några dagar, inte redigt fram till Dalarna den här gången men nog till gnällbältet, jag tänkte träffa lite djur o så – på håll.
  Kramiz o go helg
  Anki N

 16. Svara

  elisabeth

  2 juli 2010

  whoo vilket toppenhus – det här måste väl passa alla 2 och fyrbenta i familjen. , gillar verkligen den vildvuxna stämningen som känns på tomten. Bara ni fått bott in er och grejat lite och sätt er prägel lite här och där kommer det bli kanon. jag har inga rabatter själv man har kommit på att pallkragar är helt toppen. Man köper antingen på granngården eller annanstans och efter skaffat jord så kan man vips sätta några liljor eller en rosbuske som man önskar. I mitt fall har jag börjat i änden av grönsakerna, måste ha färsk sallad, dill och lite persilja sånt tar ju heller inte så stor plats och minimalt med rensning – toppen. Annars gillar jag just vildväxta blommor som aklejor och annat de verkligen smälter in så bra i naturen, för ert hus ger verkligen en rokänsla av lugn och harmoni med naturen. Härligt med utsikterna och lite vatten. Grattis till er nya hem ! och glad fortsatt sommar !
  kram elisabeth

 17. Svara

  TT

  2 juli 2010

  Vad fint!! Där skulle jag också kunna bo, och jag tycker det är bra hålligång att dona med ved.
  Grannar ser ni också ut att ha på behörigt avstånd, skönt!

 18. Svara

  Marketta

  3 juli 2010

  Nu blev jag ju väldigt nyfiken på vart det gula huset finns nånstans 😆 . Men jag antar att det kan vara nånstans mot Sunnansjöhållet till.

  Vet inte om det hjälper mot knott, men för mig hjälper det på myggbett dom här allergitabletterna. För dom där svullnaderna är ju en sorts allergisk reaktion. Brukar ta Clarityn, eller Kerastin tror jag den andra heter.

  Kramizzar
  Marketta

 19. Svara

  Marketta

  3 juli 2010

  Oj, då kommer ni bara närmare och närmare 😆 . En arbetslös har ju ingen semester. Nu var tvungen och säga ifrån på skarpen, det håller ju inte i längden att jag bara kör en eller 2 dagar i veckan. Har ju bara 75 dagar och spela med. Så kommer de inte med minst 3 dagars jobb under en vecka så säger jag nej.

  Men ni måste ju komma till Smedjebacken och titta på tävlingarna då v. 29. Vi börjar den 18 juli och slutar den 24, fast sista dagen är det bara klass 3 hundar. Onsdag är den enda dagen vi inte har nåt, annars är det tävlingar varje dag. Kommer närmare ca 800 hundar dit och tävlar. Vi tävlar dom 3 första dagarna, sen resten av tiden jobbar jag.

  Ni skulle ha åkt till Malingsbo och titta på midsommarfirandet där istället, där var det mycket folk.

  Kramizzar
  Marketta

 20. Svara

  Doris/doje

  3 juli 2010

  Härligt hus, många rum ? Hoppas verkligen att det inte är så mycket knott alltid på detta ställe för då lär ni väl inte bo många somrar där !?
  Ser fram emot innebilder när ni har flyttat, sköt om dig !
  Kramar, Doris

 21. Svara

  Turkulainen

  5 juli 2010

  Grattis till nya huset! Ser fint ut.

  Har ni bastu! Kära finnkärring på nätet, det måste ni ju ha!

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 157
 • 497
 • 1 652 579
 • 5 119
 • 66 012
Sök här