Bloggen

En månad till julafton!

Av
den
24 november 2020

Om prick en månad vill jag att det ser ut så här!
Kan det gå i uppfyllelse tro?
Jag har bara två önskningar, fast jag kan nöja mig med en, att covid-19 kapslar in sig i en julgranskula och stannar där för evigt. I så fall kan jag kompromissa med vintervädret…

Hittills har snön visat sig mest som lite puder på marken

Det räckte dock för att ge livsandarna en rejäl skjuts

Strömmande vatten är vackert

..och kul att försöka fånga på bild

“Gå inte nära kanten” manar jag Daniel, jag vill inte hamna i en livräddningsaktion i den strida bäcken!

Nu borde våra vattendepåer vara välfyllda igen

Favoritfotot denna dag! Ystert virvlande…

Jag tycker att jag mer och mer hamnar i min egen bubbla. Följer nyhetssändningarna, bara det upptar ju rejält med tid varje dag, på morgonen plöjer jag samtliga nyhetskanaler, tror jag blivit något av en nyhetsknarkare…och till vilken nytta? Absolut ingen alls, sluta genast med det Paula!

Sen ska det verkliga lilla livet ta vid, och då hinner jag kanske gå en rejäl promenad och sen lägger sig mörkret som en våt filt över tillvaron.
Även om det inte går någon nöd på mig, ack nej, långt därifrån, så misströstar jag allt.
Denna pandemi bara luras med oss, den har inte en tanke på att överge oss.

Suck och åter suck…
Hoppas dina livsandar är pigga och mindre dystra än mina..

TAGS
19 kommentarer
 1. Svara

  Minton

  24 november 2020

  Vill också ha vitt på marken och några minusgrader. Strömmande vatten är vackert och bilden med stenen tycker jag också om. Jag tycker det är så jobbigt med pandemin. Vi har det bra men det känns som den aldrig tar slut.
  Va rädd om dig Kramar

  • Svara

   Paula

   25 november 2020

   Ja nog är det drygt…det ska bli kyligare mot slutet av veckan, men värst är nog mörkret…Vi får ta en dag i sänder och göra det bästa vi kan. Kram från oss

 2. Svara

  Anna-Lena

  24 november 2020

  Du tar så vackra bilder på dina promenader. Kolla tillbaka på alla dina blogginlägg. Det är roligt att se vad som hände för ett, två, tre år sen. Önskar dej mer positivitet. Kram!

  • Svara

   Paula

   25 november 2020

   Tack, nog försöker jag, ibland trillar man ner i ett hål och så får man kravla dig upp igen. Jag har ju bloggat här på min sida i fjorton år nu, det är så kul att titta tillbaka. Kram

 3. Svara

  ibod11 - Ingrid

  24 november 2020

  Jag delar dina önskningar helt och fullt. Här har det varit vinter två gånger och nu är det grönt igen. Men chansen är nog ganska stor att det kommer lite snö till jul.
  Fina bilder på snö och rinnande vatten 😀 Och så klart på din fina Daniel.
  Kram

 4. Svara

  tanthuset

  24 november 2020

  Men det där ser ju ut som en bra början på vintern i alla fall. Snön ligger kvar här än, minus 5 grader idag men nu ska det bli varmare igen innan minusgraderna återvänder. Egentligen gillar jag det som det är nu, 1 dm snö och lagom kallt….och sol! Jag håller tummen att snön ska komma till dig också, kram fina Paula <3

  • Svara

   Paula

   25 november 2020

   Tack, jag kan ju inte vara lika säker på en bra vinter som du däruppe, men hoppet kan ju inte lämna en innan ens december har börjat. Som jag njöt av Sessan i snön, påminde så mycket om alla härliga Blinka-minnen! Bamsekram

 5. Svara

  bpz3

  24 november 2020

  Vilka fantastiskt fina bilder! Gillade till och med första bilden, och det trots att jag inte tycker om snö.
  Vattenbilderna är helt suveräna – så mäktiga och jag som har stor respekt för vatten, inser varför.
  Ja, inte är det upplyftande just nu. Under våren och sommaren var det en helt annan sak. Då var det ljust och varmt. Nu är det mörkt och kallt och pandemin går åt helt fel håll här och i världen.
  Men en sak – sluta lyssna på corona-nyheterna och presskonferenserna. Jag satt som klistrad framför tv:n i början av krisen, men sedan insåg jag att det bara är destruktiv. Sedan dess läser jag på nätet någon gång på kvällen.
  Den här årstiden är nog ingen pigg direkt skulle jag tro, men jag håller med dig, det är värre i år…

 6. Svara

  Ditte

  24 november 2020

  Jag gläds åt dina vackra bilder och den fina promenaden. Och visst fastnar mina ögon extra på sista bilden. Så fylld av kraft. En kraft vi behöver mycket av nu.
  Jag lyssnar en del på P1 och får då liten “kompakta ” nyheter om Corona. Men jag behöver inte veta mer. De tillför liksom inget. Läget är som det är. Tänker som BP här.
  Försöker göra en hel del av det jag tycker om varje dag men visst är det stora begränsningar och jag saknar mycket. Men inser också att vi varit lyckligt lottade här under hela mitt liv. Men visst önskar man att Covid 19 kunde stänga in sig och förbli där-
  Många tankar och stor kram

  • Svara

   Paula

   25 november 2020

   Jag ska försöka dra ner på corona-tiden på nätet, som du säger så tillför det absolut ingenting. Att dessutom bli kalenderbitare som jämför Sverige vs Finland vs övriga världen är ju verkligen överkurs! Till vilken nytta? Nej, roligare kan man ha det. Jag förstår att du känner dig rastlös som är van vid ett mycket mer flackande liv än jag, att ständigt vara på väg antingen bort eller hem…jag tycker du har klarat utmaningen att stanna på ett ställe otroligt väl. Du har verkligen gett Stockholm ett nytt ansikte!
   Kram

 7. Svara

  Bengtsson

  24 november 2020

  Åh, vad fint det är med lite vitt på marken! Tyvärr brukar det mest vara vit-brunt, åtminstone här hos oss. Ja, håll ordentligt i kopplet på Daniel. Jag tror inte han gillar att vinterbada. Det ser väldigt strömt ut där. Jättefina bilder!
  Kram

 8. Svara

  Justina

  24 november 2020

  Måste hålla med de andra Dina bilder är fantastiska Saknar vissa delar av Fredriksberg Här har vi ingen snö ännu Bara bra tycker jag

  • Svara

   Paula

   24 november 2020

   Det var länge sedan det var så lugnt på byn som nu. Björkåsen är i det närmaste tomt, i din gamla lägenhet bor ett par, övriga huset står tomt. Nästa hus står helt tomt men huset längst ner i backen där bor paret med de två hundarna kvar och lite annat folk till och från…Oroligheterna som var i somras o början av hösten har mattats av, det tackar vi för. Må så gott Justina!

 9. Svara

  LillaSyster

  25 november 2020

  Du det är segt nu. Jag brukar fylla på med solenergi fick mejl i måndags om att vår resa är inställd… suck suck suck hur ska jag orka. Men det är bara att göra det bästa av situationen. Har lagt in lite extra jobb istället. Nu dags att åka till jobbet. Fina bilder du tagit. Kram

 10. Svara

  Ama de casa

  25 november 2020

  Vilka fantastiskt vackra bilder! Jag brukar mana Anders till att hålla sig borta från kanter precis som du gör med Daniel. För min det går det sådär…

  Visst är det dystra tider nu, men vi försöker göra det bästa av situationen ändå. Vi har det trots allt rätt bra mitt i allt det här eländet.

 11. Svara

  Eva

  25 november 2020

  Efter att ha läst ditt inlägg och beskådat dina underbara bilder samt läst allas kommentarer konstaterar jag att det är en tröst att man inte är ensam. Det är ju lite positivt trots allt!?

 12. Svara

  Susjos

  25 november 2020

  Du har i alla fall en gnutta snö som lyser upp tillvaron! Men viss tär det rätt dystert nu.
  Fina bilder du lägger ut i alla fall, inte minst på vattenfallet!
  Kram på dej i novembermörkret!

 13. Svara

  kajsalisasblogg

  26 november 2020

  Brukar inte gilla snö, men på dina bilder blev det riktigt vackert. Första bilden var grym.

 14. Svara

  byblixtra

  26 november 2020

  Fina bilder och lite snö på marken. Här har det kommit ca 20 cm snö, lagom mängd kan jag tycka. 😉

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 5
 • 437
 • 1 579 546
 • 4 991
 • 64 331
Sök här