Bloggen

ortos-iga tider

Av
den
23 juli 2014

Jag vill börja med att be om ursäkt för att jag inte besökt mina kära bloggvänner..
Det beror, tro´t eller ej, på tidsbrist! 😀
Tiden jag kan utnyttja datorn dessa hiskeligt varma dagar begränsas betydligt av – solen!
Min stationära dator står i söderläge och när solen börjar pressa på är det ogörligt att sitta här!

Jag har inte glömt bort någon utan kommer igen – antingen en- eller två-armad så fort det bli lite svalare så inte min arm svullnar så mycket..

ortosarmbage

Tada, min nya “robotarm” som dottern kallade den 🙂
Igår när jag var på ortopedmottagningen tog dom helt sonika bort mitt tunga gips (efter att ha kollat ny röntgen som visade att allt låg rätt)och ersatte den med en ortos

ortosarm

SÅ NU DU GAMLA GIPS KAN DU SLÄNGA DIG I VÄGGEN, FINNKÄRINGEN LEVER MINSANN I HIGH-TECH-ERAN!

Har inte riktigt blivit kompis med denna manick ännu, det spänner o stramar eftersom armen är svullen.
Hemresan från Falun var vidrig, 80 grader i bilen utan AC, fattar inte att det ens är tillåtet för sjuktransporter 😯 , det åker många betydligt sjukare än jag, fönster fick inte öppnas under några omständigheter för då skulle chaffisen ådra sig nackspärr (o dö 😉 )o resan gick förstås runt halva Dalarna (lätt överdrivning, läs Smedjebacken) innan vi landade hemma efter drygt 14 mil i bastuvärmen. Då liknade min arm ett elefantben o jag fick lägga mi raklång o hålla armen i högläge så gott det gick.

Gipset har trots allt gett en viss säkerhetskänsla, ortosen lämnar mig mer oskyddad känns det som.Undrar vad som händer om Blinka i misstag råkar landa på armen :oki:

blinkahossaija1

FÖR NU MÅSTE JAG NOG SNART FÅ HEM HENNE, TIGGDE MIG TILL ETT NYTT FOTO IDAG, HON SITTER VID DOTTERNS FÖTTER O LÄMNAR KNAPPT HENNES SIDA (DÅ KANSKE HON OCKSÅ SMITER..)
Men de ögonen, visst ser hon både bedjande o en smula anklagande ut :oj:

Detta med versaler, jag tror jag helt skippar dem :angry: , dottern frågade igår “varför skriker du?” då jag skrev till henne på chatten med stora bokstäver 😆

Förutom all sveda o värk, möda o annat så håller hela denna historia på att ruinera mig totalt..
Högkostnadsskydd, ja jag vet, men dit har jag inte kommit än, o alla kostnader täcks inte, t.ex självkostnaden för transport, hittills 600 kr, ortosen anses vara ett hjälpmedel o kostade 150 att “hyra”, vilket dom snällt talade om när gipset redan var kapat o mojängen satt installerad :angel:
Sommarens planerade utflykter har “frusit” inne helt enkelt :yawn:

i kommande blogginlägg ska jag delge mina bästa tips som enarmad ensamstående överlevare, vilken cliffhanger va? 😉

svalka

I WISH I WAS A PIG… 😀

TAGS
18 kommentarer
 1. Svara

  Hönsakadorran

  23 juli 2014

  Hejsan Paula.
  Jag förstår mycket väl att du saknar din Blinka. Då är du en sån där enarmad bandit nu då. Skojar enarmad är du ju men verkligen ingen bandit. Det är varmt nu i skåne också, jag klagar inte gillar inte när det är -20, hellre lite varmt då, jag gör ju inte så mycket dom dagarna, när det är så varmt, det finns kvar när det blir svalare.
  Kram

 2. Svara

  åsa

  23 juli 2014

  Äckligt hett är det!
  Så hutlöst, att ta betalt för en grej de redan satt dit och som du behöver för att bli bra!
  Likadant med alla hjälpmedel nu för tiden, de hyr man ju bara och jag tycker det är bedrövligt!
  Förstår att du längtar efter Blinka och hon efter dig och jag hoppas du snart får hem henne.
  Förresten…trodde alla sjuktransporter/taxi hade AC?!
  Ha dé!/Kram

 3. Svara

  Mia

  23 juli 2014

  Vilka mojänger det finns!!!! Hoppas du kommer överens med den och att den funkar bra :thumbsup:
  Jaså, du fick inte heller veta att det kostar med hjälpmedel?? Det enda jag fick låna var en duschstol (som jag aldrig använde) alla andra hjälpmedel fick jag KÖPA! 700 kr kostade det…. *sur*
  Men nu är det viktigaste att just DU blir bra och att du får hem lilla älskliga Blinka…. kram på er! :love: :love:

 4. Svara

  Doris Adamsdóttir

  23 juli 2014

  Förstår att du är lite tveksam över “robotarmen” men jag har haft patietenter med sådan om knät och det verkade tills att funka bra ( jobbigast för personalen när det skulle justeras 😉 ) om inte annat luftar det väl bättre om armen än med gipset ?
  Trist med alla extra utgifter :thumbsdown:
  Sköt om dig, kram

 5. Svara

  "LillaSyster"

  23 juli 2014

  Hur ofta vill de ha 150kr för den? Hela behandlingstiden / i månaden/ i veckan för det kan ju omöjligt vara om dagen. Den ser ju dock skönare ute i värmen än ett hett bandage av gips. Snart har du nog Blinka hemma igen, och jag tror nog att hon kommer att vara rädd om din arm. Det där med sjuktransporten låter ju helt orimligt, jag hade nog stigit a :coffee: och tagit vanliga bussen hem eller ringt någon vänlig själ. Glöm nu inte att dricka ordentligt i värmen! Vi hörs! Kram

 6. Svara

  Ingegerd Holmstn

  23 juli 2014

  Ja, högkostnadsskyddet är verkligen inte gratis! Och märkligt att inte sjuktransporten har AC, rent farligt både för chaufför och passagerare. Hoppas det funkar nu med armhållaren, ser inte sä kul ut. Vet att även en liten tass kan göra ont om den trampar på ömt ställe. Klart Blinka är besviken som inte får vara hemma hos sin älskade matte. Hon är så ljuvligt söt! Skinkar många krya-på-dighälsningar!

 7. Svara

  Anki

  23 juli 2014

  Hoppas du blir vän med din “robotarm”… verkar i alla fall bättre än varmt gips…
  Lider med dig (ja, jag vet… har sagt det förut…) trist med alla extra utgifter – pengar som du kunde haft bättre användning för. Hemskt med värmen i sjuktransportbilen – trodde de var moderna och utrustade med AC.
  Förstår att du längtar efter Blinka… tror hon längtar efter dig också 🙂
  Ta det lugnt… sköt om dig!
  Kram

 8. Svara

  Eva-Lena

  23 juli 2014

  Ja mycket ska man stå ut med…sjuktransporter trodde jag var gratis. I min värld så borde man inte straffas för att man råkar bo långt ifrån närmaste större sjukhus, och den transport du fick var väl knappt vård namnet. Tänk den som hjärt- och/eller lungproblem och åker i en bastu några timmar, verkar livsfarligt om du frågar mig.

  Vilken “spejsad” arm du fick (men 150:-, vad sysslar vården med), När de tog bort mitt gips efter 14 dagar så fick jag bara en mitella (band) att ha som stöd och vila, men blev tillsagd att ha den av så mycket som möjligt, detta för att inte armbågen skulle “stelna” till. Jag tyckte det kändes skitläskigt när jag “släppte” armen, och var rädd att den skulle ramla ur leden igen. Hur länge ska du ha den där makapären, det måste väl vara lika för dig att släppa på den mer och mer?

  KRAM och GOD BÄTTRING!!!

 9. Svara

  Bia

  23 juli 2014

  Ja, som om det inte räckte att ha blivit en-samstående, nu är du en-armad också! Hur klarar du allt? Toa? BH? Byxor? Mat? Du är i alla fall en-astående! Kram! <3

 10. Svara

  TT

  23 juli 2014

  Fy tusan att det ska kosta att skada sej så… och herre gud, även folk i så kallad glesbygd gör ju illa sej och blir sjuka!
  Hoppas nu att high-tech-mackapären blir bra! KRAM!

 11. Svara

  Kersti

  23 juli 2014

  Huvaligen vilket elände. Att de tar betalt för ortosen det trodde jag inte och så fräckt att inget säga förrän det var ett faktum. Man kan bli sur för mindre. Nu hoppas jag i alla fall att det fortsätter att läka som det ska och att står ut i värmen. Kramar från torpet där jag är och njuter av sommaren.

 12. Svara

  Ninni

  24 juli 2014

  Nog är det bra med högkostnadsskydd men det är många slantar som ska ut innan skyddet slår till. Förstår hur hårt det tar på din redan ansträngda ekonomi.
  Men nog lär det vara skönt att slippa gipset? Tror den där grejen skyddar dig bra och så kan du ju ändå klia vissa delar av armen vilket kan vara svårt med gips. Men varför ska de ta hyra för den? Knasigt! Inte behöver man väl betala för gipset? Fast det är klart… kan de klämma ur den otursdrabbade eller sjuke några kronor extra så lärer de ju ta chansen för det finns i regel inget val…
  Hoppas du återhämtar dig snabbt nu och får må lite bra i sommar också när värmen viker undan och det blir så man klarar av att andas utomhus även på dagtid. Kan tala om att det är en ljuvlig temeratur ute just nu.
  Kramen.

 13. Svara

  Gun Wiik Pils

  24 juli 2014

  Har aldrig sett en sån mojäng tidigare! Hoppas du kommer att trivas med den. Tycker nog att dom kunde rådgjort med dig innan dom tog gipset, tar dom för givet att alla har pengar för outförsedda utgifter?
  Baksidan av att bo så naturskönt är väl att det är förskräckligt långt om man behöver vård? Själv har jag vårdcentraler och lasarett bara minuter bort. Men så här långt har jag inte behövt deras service, men mannen tar regelbundna prover, så för honom är det ypperligt.
  Vad skall jag säga, antar att du önskar ett svalare väder, verkar vara 30 grader i hela landet just nu, för en solälskare som gärna vill ha mycket av den varan är det några grader för varmt. Hur klarar du att fixa mat förresten? Du som alltid presenterar så fina rätter, kan inte tro att du lever på mackor precis?

 14. Svara

  "LillaSyster"

  24 juli 2014

  Den egna stranden kommer an på att syrrans man är medlem i fiskeklubben som nyttjar denna lilla pärla till sjö. “Badstranden” och där man ska gå i är inget vidare, men vi är inte så kräsna! Bättre med lite sten och ensamhet än sand och pintjockt med folk! Sedan är det ju trevligt med blåbärsris precis vid fika filten :mums: Det är bara fiskeklubbsfolk som har koden till bommen….. Men imorgon kan det bli en sväng till saltare vatten. :thumbsup: kram

 15. Svara

  Charlotta

  24 juli 2014

  Usch vad trist att behöva lägga ut pengar på eländet också… Du har ingen olycksfallsförsäkring någonstans i gömmorna?
  Hoppas du kan få hem lilla vovven snart, hon är för söt på bilden! Och grisen… suck lika söt – och så SMART! ;D

 16. Svara

  Gunvor

  24 juli 2014

  Jag kan tänka mej att du längtar ihjäl dej efter lilla Blinka. Hoppas hon kan komma hem till dej snart. Jaa du viket elände för dej. Och nu mitt i denna värme. Du kan ju inte bada nu heller. Men hoppas den där grejen du fått låna, hjälper!
  Håller mina tummar hårt för dej. Kram Kram!

 17. Svara

  Gunnel

  25 juli 2014

  Det ser ut som nåt från Terminator, men det verkar vara betydligt svalare. Det kan knappast vara någon nackdel nu. Varma kramar,

 18. Svara

  Raija

  27 juli 2014

  En sån där robotgrej på armen måste vara skönare än gips, även om den ser lite klumpig ut. Hur länge ska du ha den där?
  Det kostar att bli sjuk eller drabbad av sjukhusbesök, vilket kan bli riktigt tufft för ekonomin.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 159
 • 505
 • 1 628 913
 • 5 076
 • 65 457
Sök här