Fem en fredag

Fem-en-fredag # 18 Utrymme

Av
den
1 maj 2020

Utrymme

Vad skulle du göra med mer förvaringsutrymme?

Jag har både kallförråd och en stor klädkammare men ändå är det lite trångt. Kanske är det dock mer än organisationsfråga än verklig brist på utrymme..

Vad skulle du göra med en större bostad?

Jag har inte tidigare bott så smått som jag gör nu, men å andra sidan bor jag solo och behöver inte större. Då blir det bara mer att städa och hålla efter, och med tanke på att jag är “messy” o dålig på att plocka undan efter mig och det oftast ser ut som på bilden bortsett gitarren, så ska jag inte ha större utrymmen att förfoga över.
Inte har det blivit bättre nu under corontänen heller, ligger det på morgonen en katt i sängen så struntar jag i att bädda, det kommer ju ändå ingen in hos mig! Så mitt hem har nog blivit ännu rörigare än vanligt, och det vill inte säga lite…

Skulle du hellre ha större kök eller badrum?

Köket är det sämsta med min lägenhet, det får knappt plats två personer sittande vid köksbordet!
I mina tidigare boenden har jag haft stora rejäla bondkök, ett sånt vill jag ha!

Vad skulle du göra med ett större sovrum?

Absolut ingenting, jag tillbringar ingen tid i sovrummet utom när jag sover..

I vilket rum tillbringar du helst din tid hemma?

Vardagsrummet, där står datorn, där står teven, där finns läsfåtöljer och en soffa.

Flera som deltar i temat hittar du som vanligt hos Elisa

TAGS
20 kommentarer
 1. Svara

  Hanneles bokparadis

  1 maj 2020

  huvudsaken är ju att man trivs själv.

 2. Svara

  LillaSyster

  1 maj 2020

  Synd att du fått ett litet kök. Mitt är inte jättestort heller, men det är inga problem att sitta 4-5 runt bordet. Ha en bra fredagskväll =)

 3. Svara

  Minton

  1 maj 2020

  Har perfekt lägenhet och vill i te ha större.
  Minton är nöjd och vi gillar inte att städa.
  Kramar från oss

 4. Svara

  ibod11 - Ingrid

  1 maj 2020

  Lagom är bäst för det mesta och så är det även för utrymme. Vad som är lagom är olika för olika personer men det ska finnas plats för det nödvändiga och i mitt fall vill jag även ha plats för någon eller några gäster. Jag har inte heller städat lika ofta de senaste månaderna. Jag överväger att strunta i fönstertvätten också men jag har inte helt bestämt mig 😉
  Kram

 5. Svara

  bpz3

  1 maj 2020

  Du är en baddare att leta rätt på riktigt bra och roliga bilder! Stor eloge där.
  Ju större utrymme man har ju fler pryttlar samlar man på sig. Så ju mindre ju bättre.
  Att bädda sängen har vi aldrig gjort. Vill ju inte att kvalstren har partaj i sängen. Man slår upp täcket så får det “vädra”, åsså stänger man sovrumsdörren tills man lägger sig på kvällen.

  PS. Du kan få låna halva vårt kök. Vi som inte ens är speciellt roade av matlagning har världens största kök. Du skulle ha betydligt mera nytta av det än vi. DS.

 6. Svara

  tanthuset

  1 maj 2020

  Oj, är ditt kök så litet?? Då förstår jag att du skulle vilja ha ett större….älskar bilderna till inlägget förresten 😀 Kram goa du <3

 7. Svara

  bpz3

  1 maj 2020

  Svar: Nej, vi kör med laptops. Japp, vi har sol från cirka klockan 10 till 19. Sydvästläge. Dagens nybyggda lägenheter har nästan alla balkonger mot norr. Undrar varför? I Sydeuropa skulle jag förstå det, men inte på våra breddgrader.
  Pusselbiten på balkongbordet fick jag på en byggmässa för cirka fem år sedan. Den var grå från början, men jag målade den i grönt – såklart:-)

 8. Svara

  A ROOM OF MY OWN

  1 maj 2020

  klart att det inte går att bädda om det ligger en katt i sängen! och jag tycker att en bostad ska se bebodd ut. du städar säkert när/om det blir nödvändigt

 9. Svara

  Geddfish

  1 maj 2020

  Du bor ju perfekt för din egen skull. Och den katten, skulle jag vilja ha.

 10. Svara

  Ditte

  1 maj 2020

  Härliga bilder! Men, tänk – jag som trodde att du “kanske” spelade gitarr. Ofta har man alltför mycket saker som inte används och de vill ju också ha plats. Bra med kallförråd och klädkammare.
  Om köket är så litet kan jag förstå att du skulle vilja ha ett större men det får ju vägas mot annat. Vi har ett ganska litet och avlångt kök men med bra avställningsytor och skåp men har däremot en stor matavdelning där vi utan att flytta bordet får plats 5 och flyttar vi ut borde så kan vi sitta 6-8. Och vi har suttit 10. Men det är sällan vi är så många men då blir det trångt-
  Vardagsrummet är det rum där vi också är mest och det hänger ihop med matrummet och med många fönster så ljust blir det. Söderläge.
  Förstår att du trivs där du bor och det är allra viktigast.
  Kram

 11. Svara

  bokdamen

  1 maj 2020

  Härliga bilder! Det är trevligt med hem där det syns att det är liv och rörelse. Vardagsrummet är också den plats jag är i mest. Att en trivas är ju a och o och det låter som att du gör det.

 12. Svara

  Kicki

  1 maj 2020

  Jag skulle nog inte kunna bo så smått som du gör i din “skokartong” (uttrycket är ditt eget). Men heller inte större än vad jag har. Usch och fy för mer att städa, och onödig plats för sånt som jag faktiskt inte behöver.
  Kram

 13. Svara

  Justina

  2 maj 2020

  Jag har ett stort kök trots att jag är ensam Mitt sovrum är också stort Bara jag som sover där Men bädda sängen måste jag göra varje morgon när kliver Och på med överkast vardrum dår står TV sitter på kvällarna där En önskan är att vard.rum kunnat varit större Men jag trivs här

 14. Svara

  Carina Larsson

  2 maj 2020

  Ja, jag skulle gärna ha ett lite större kök. För övrigt så är jag nöjd med de rum jag har och även storleken på dem.
  Både sambon och jag är duktiga på att plocka undan efter oss, är nog jag som är lite mer slarvig ibland. Det går ju så mycket lättare att städa om man slipper börja med att plocka undan tidigare använda prylar
  Trots att ingen kommer över tröskeln här nu i coronatider så bäddar jag varje dag och det är mest för att jag inte gillar att katterna ligger i våra sängar med skitiga tassar och skräpiga pälsar. Nån dag har jag faktiskt struntat i att bädda men då har jag haft dörren till sovrummet stängt hela dan. Dammsuger gör jag varje vecka för att få undan den kopiösa mängden med katthår/tussar som Mumlan släpper ifrån sig. Hennes päls är galet konstig. Jag kan kamma och kamma och hur mycket jag än kammar så får jag ett par nävar full av ull och hår. Jag måste ju låta henne vara till sist så hon inte blir en nakenkatt. Den risken är nog väldigt liten iofs och hon gillar att bli kammad. Trots idogt kammande så har vi katthår överallt. När vi sitter och äter så plockar vi katthår ur maten och ur munnen. Fy vale vilken konstig päls hon har.
  Kram.

 15. Svara

  Anki

  2 maj 2020

  Vilken rolig bild! Jag tycker din lägenhet är perfekt! … förutom köket då, kanske 🙂
  Självklart bäddar men inte om det ligger en katt i sängen! inte startar man dammsugaren heller 🙂
  Ha en fin dag!
  Kram

 16. Svara

  Susie på Stjärnarve...

  2 maj 2020

  Jag har alltid trott att jag var slarvig. Kanske beroende på att min pappa var pedant och därefter gifter man sig med en (typiskt!). Båda tyckte jag var slarvig…men nu vet jag att jag absolut inte är det. Jag är nog normal, t.o.m. ganska ordentlig. Här hemma har vi aldrig saker och ting liggandes framme, men det jag kan vara slarvig med är sånt som ligger i lådor eller hänger i skåp. Där är jag nog en anings slarvig i iaf! *fniss* När det gäller papper och böcker så är jag däremot jätteordentlig!!
  Det där med gästrum är perfekt. När vi inte har några gäster, som nu t.ex., så används rummet som en extra stor garderob – sån där” walking-in-closet”. Till gästerna har vi satt upp en stång mellan väggen och dom inbyggda garderoberna där dom kan hänga massor av kläder – för i dom fasta garderoberna har vi sängkläder & handdukar. Så rummet kommer till nytta året runt….. 🙂
  KRAM/Susie

 17. Svara

  Ama de casa

  2 maj 2020

  Du har stort du som får plats med ett bord i köket, det finns inte en chans att få in ett sånt i vårt kök. Så ett större kök skulle jag gärna ha. Bordet spelar ingen roll, vi äter oftast på terrassen eller framför TV-n, men jag skulle gärna få in en diskmaskin utan att bli av med dom få skåputrymmena jag har.

 18. Svara

  Karoleen

  3 maj 2020

  Visst är det jobbigt med ett litet kök, jag skulle inte må bra där. Har alltid haft kök där jag ”fått plats” men mycket vill ha mer ?? Jag förstår det där med att vara messy, det är ett konstant plockande efter mig själv, maken och hunden.

 19. Svara

  Ingrid Käfling (@Musikanta2)

  5 maj 2020

  Underbara bilder – ungefär så ser det ut ibland hemma hos oss. Eftersom vi vilar oss efter maten varje dag är det heller ingen idé att bädda. Det räcker med att dra till lakanen. Jag bäddar när det kommer gäster, men nu för tiden gör det ju inte det så då kan man ta det lugnt.
  Ingrid

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 276
 • 341
 • 1 688 484
 • 4 811
 • 62 116
Sök här