Fem en fredag

Fem en fredag # 35 Hopp

Av
den
30 augusti 2019

Hopp

Vad behöver du göra dig fri från?

Samma svar som förra veckan, min värk! Nu har jag iaf en läkartid inbokad….

Vad är det högsta du har hoppat från?

Jag har som barn hoppat från tio meters höjd i hopptornet på Helsingfors Olympiastadion. Tror jag stod och velade där uppe minst en kvart! Gjorde aldrig om det!

Vad återhämtar du dig från?

ett långt arbetsliv

När hoppade du senast i någon typ av vatten?

Jag hoppar inte i vatten! Helst vill jag gå i vattnet från en bryggtrappa, då kan jag inte vela hur länge som helst vilket jag kan om jag ska gå från stranden ut i vattnet.

Vad för slags säng sover du på?

Kanske inte riktigt lika spartanskt som målningen av Vincent van Gogh men i paritet, en enkelsäng med resårmadrass

Visst skulle det vara häftigt med ett dylikt sovrum

men jag är inte så fancy av mig så här skulle jag trivas minst lika bra!

Flera inlägg på temat hittar du hos Elisa

TAGS
12 kommentarer
 1. Svara

  " LillaSyster"

  30 augusti 2019

  Värk är en stor energitjuv, hoppas att du får hjälp. Trevlig helg!

 2. Svara

  Minton

  30 augusti 2019

  Vackra bilder på sovrum. Värk är ett gissel för det slukar energi. Hoppas du får hjälp.
  Nu skall jag och Minton gå nattarundan.
  Kram

 3. Svara

  BP

  30 augusti 2019

  Först innan jag glömmer det: tusen tack för länken till svamphundbloggen. Otroligt!

  Hoppas också att du får hjälp mot din värk. Känner igen mig lite här – ryggeländet du vet;-)
  Är impad att du hoppade från tio meter. Imponerande. Det har jag aldrig vågat.
  Å precis som du stiger jag ned i vatten, hoppar aldrig.
  Å det där pampiga sovrummet skulle jag absolut inte trivas i. Sovrum ska vara “avskalade” enligt mig.

 4. Svara

  Ditte

  30 augusti 2019

  Ja, hopp är viktigt och finns av olika slag. Gillade dina hopp och har tänkt på mina. Önskar så att du ska få hjälp med din värk. För värk är tärande. Jag har också hoppat från 10 meter några gånger, men idag skull jag inte göra det. Oftast numer kliver jag ner i vattnet men det jan hända att jag tar ett hopp.
  Vad gäller sovrum vill jag att det ska kännas svalt och vara behagligt.
  Kram!

 5. Svara

  Susjos

  30 augusti 2019

  Hoppa från 10 meter, jösses! Näe det har aldrig jag gjort.
  Trist med värk, hoppas du får lite bättring.
  En ny säng är vi i behov av, men kommer aldrig till skott!
  Ha en skön helg!
  Kram

 6. Svara

  Anki

  31 augusti 2019

  Hoppas du får något bra som hjälper mot värken!
  Vilka härliga sovrum – där skulle även jag trivas!
  Kram

 7. Svara

  Mirjam Elisabet Halvarsson

  31 augusti 2019

  HOPPas att du får hjälp mot värken, den tar så mycket kraft och ork! Sista bilden är underbar, en dröm att vakna i ett sånt sovrum…Kram på’re

 8. Svara

  Kina Hellquist

  31 augusti 2019

  En skööön säng att krypa ner i, det är livet det! 😀 Men när man har värk så kanske inte det gör att man kan sova i alla fall, utan ligger där och vrider och vänder sig. Då är det tur att vi får ligga i våra sängar HUR länge vi vill!! Kram!

 9. Svara

  Mormor

  31 augusti 2019

  Bra att du har läkartid inbokad! Jag rekommenderar att du i förväg övar in vederhäftiga argument, så att du blir ordentligt undersökt och får rejäl medicin. Man måste stå på sig!

  Så är det i varje fall här i Finland. Boomen just nu är, att smärta och värk ska behandlas med annat än medicin. Till exempel motion. Jag förringar ingalunda de alternativa metoderna, tvärtom. Men för att kunna och orka motionera, för att ö.h. komma igång med något alls, så behöver man ju för farao värkmedicin först! Den kan man skippa senare, när motionen (eller vad det nu är fråga om) börjar verka.

  Värdesätter den finska hälso- och sjukvården högt, det ska sägas för undvikande av missförstånd. Men en paradoxal sanning är, att ”man får bra vård om man är ung och frisk”!

  Jee, jag har hoppat från sju meter! Flera gånger. Men det var nångång efter mitten av förra seklet. (Förra seklet? Hjälp.)

  Svampar? Sådana såg jag senast i förfjol. Här i våra trakter har det tyvärr varit kruttorrt. Inga blåbär eller hallon, ingenting.

  Och Amazonas brinner.

 10. Svara

  Helen

  31 augusti 2019

  Jag hoppas verkligen att du får hjälp med din värk. Det är så tärande med värk och du måste verkligen förklara för läkaren hur hemskt det är så de kan hitta hjälp till dig.
  Den där sista bilden är verkligen mysig och jag skulle också trivas i den miljön.

 11. Svara

  ibod11 - Ingrid

  31 augusti 2019

  Jag hoppar inte så mycket längre men det finns i stället massor jag hoppas på 🙂 FIna sovrum du visar men jag skulle inte kunna sova lugnt med så många fönster omkring mig. Då skulle jag behöva rullgardiner eller mörkläggningsgardiner i alla fönster för fy vad otäckt det är att tänka att någon kan titta in, även om det bara är en älg 😉 Men jag håller med om att det är ett fint rum 🙂
  Kram

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 333
 • 499
 • 1 641 024
 • 5 101
 • 65 744
Sök här