Fem-en-fredag # 43 Hopkok

# 43 HOPKOK

Vad är det närmsta du kommer ren magi?

Vinterns första ymniga snöfall när snökornen dansar i vinden och hela världen blir vit och vacker….även kärleken är ren magi, bara föremålen för kärleken som växlar!

Vilket är det största misstaget du gjort i köket?

Jag har gjort massor av misstag i kök, framför allt under perioden när jag “lekte” kock på vårt värdshus och resultaten gick från katastrof till jättebra…

Det mest dråpliga som har hänt är dock när vår basset Loppan kände vittringen av en nystekt hel lammstek som stod på avsvalning på köksbänken.
Hon lyckades ta hjälp av en av katterna som puttade steken ut till kanten av bänken där Loppan kunde sträcka på sig och bita tag i steken….kvar blev….ingenting, hon åt upp hela steken!

Om du skulle få ett ärligt svar på en valfri fråga, vilken fråga skulle du ställa?

Vad händer när vi dör???

Om du skulle begrava en skatt, var skulle du gömma den?

Svår fråga, kanske bland mina underkläder, tror ingen skulle leta bland mina tant-trosor…
Men, jag kan berätta en historia ur verkliga livet. Min mamma ärvde en gammal tant, ja hon fick ärva lösöret som det hette, dvs. bohaget…Jag tror jag var i tonåren när detta inträffade och jag följde med mamma till hennes lägenhet för att röja och se efter vad som var värt att sparas.
Vi kollade i byråer, hyllor, garderober och bland annat hittade vi ett stort antal garnnystan. Hade jag fått bestämma hade de åkt i soporna direkt, men mamma handarbetade en hel del så hon tog vara på nystanen. Längre fram tog hon vid något tillfälle fram kassarna med garnet för att välja ett garn till något hon tänkte sticka. När hon så valt och påbörjat stickningen ramlade det plötsligt ut en brosch ur nystanet…en guldbrosch…Överraskningen var total, vad händer? Hon plockade snabbt fram alla nystan hon tagit med sig och började sprätta upp dem. Och tänk, tanten hade gömt alla sina smycken i garnnystanen…Var inte det en trevlig historia. Nämnas kan att jag ärvt en del broscher och halssmycken efter tanten i min tur…

Vad skulle dina nära och kära tro att du gjort om du skulle bli anhållen av polisen?

Förhoppningsvis skulle de förstå att jag brottat ner och tagit stryptag på någon som inte var snäll mot ett djur!

Flera som deltar i temat hittar du som vanligt hos Elisa

5

14 Comments:

 1. Härliga svar! Gillar garnnystan-historien skarpt, vilken skattgömma! :-)

  Snöoväder… Såna är jag helst utan.

  Ha en fortsatt fin helg!

 2. här är det soligt och varmt, första tjuvarna kollar så är det bland tanttrosor :)

 3. Åh Paula, jag älskar de där svaren :D
  Vilket samarbete mellan kissen och Loppan, det var bra gjort måste jag säga ;)
  Syster har fått en massa restgarner av folk som vill bli av med det men inte fasen har vi då hittat några smycken!! Vilken härlig historia ur verkligheten :) <3
  Folk som inte är snälla mot djur brukar inte vara snälla mot andra människor heller….min åsikt!
  Kram på're finaste Paula <3

 4. Underbart inlägg i ett Hopkok!! Fint hopkokt!

 5. Underbara svar och skattgömman ?.
  Om någon är elak mot djur förtjänar dom stryk.
  Just nu sitter det en lurvig lite pokje och vill ut i trädgården trots regnet. Vilka sura blickar jag får.
  Kramar från Minton och mej

 6. Roliga frågor med lika roliga svar :D Vilken fantasi det måste krävas för att komma på idén att gömma dyrbarheterna i garnnystan. En finurlig tant. Undrar om det fanns fler kluriga gömställen med andra smycken eller pengar. Kul att du har en del broscher kvar som minnen. Jag skrattar åt att katten och hunden samarbetade med steken :D Men han fick nog lite ont i magen efteråt efter det skrovmålet.
  Är man inte snäll mot djur så är man inte värd mycket i mina ögon och jag skulle gladeligen ha hjälpt dig i brottningsmatchen.
  Kram

 7. Vilken historia! :) Smart gömställe ändå. Och vad jag saknar snöfall i minusgrader, något helt annat än snöfall i ett par plusgrader. Det ska knarra under skorna och ryka ur munnen :)

 8. Din sanna historia tar priset, helt klart! Smart att gömma smycken i nystan, nåt jag aldrig ens tänkt på.
  Härliga svar, och jag skulle gärna vilja se dig brotta ner någon;-)

 9. Underbara svar och himla bra gömställe tanten gjort =)

 10. det var roliga svar! fantastiskt samarbete mellan hunden och katten. naturligtvis undrar en vad som väntar efter döden

 11. Jätteroligt att läsa dina svar och med fina illustrationer till. Och några fniss blev det också.
  Fastnade extra för berättelsen om smyckena dom var gömda i alla garnnystan. Ett perfekt gömställe. Tyvärr är mina nystan både små och få.
  Önskar dig en fin kväll.
  Kram

 12. Hm, roliga svar, djurens samarbete är ju härligt att läsa om.. Och om smyckena i garnnystan. Snöfall kan vara väldigt vackert, här har det mest regnat, inte kul men vill inte ha snö än.

 13. Vilka härliga svar! Njöt när jag läste dom! Och trots att jag inte är så förtjust i vintern så var den första bilden jätteskön! Ditt sista svar fick mig att skratta högt! Allt gott! ?

 14. Pingback: Fem en fredag v. 44: Aldrig säga aldrig - elisamatilda.se

Kommentera