Fem en fredag

Fem-en-fredag # 44

Av
den
30 oktober 2020

# 44 Aldrig säga aldrig

Nämn ett band/artist du gillar men aldrig har sett live

Jag har aldrig varit en konsertdiggare. I tonåren gick jag på festivaler, men det slutade jag med redan i tjugoårsåldern och det är inget jag har saknat.
Masshysterin kring en idol har aldrig tilltalat mig…
Men, för att nu säga något så skulle jag kanske eventuellt kunnat tänka mig att se

The Boss, Bruce Springsteen live

Vad är en maträtt du aldrig testat?

Jag har aldrig ätit friterade gräshoppor eller andra insekter…
Kräsmagad har jag aldrig varit och gillar t.ex inälvsmat, men, nu då vi fått lära oss att corona-pandemin startat via djur

bland annat fladdermöss så har lusten för att inmundiga exotiska djur fallerat totalt! Snudd på att jag överväger att bli vegetarian, dock gillar jag ju kött. Att bara äta svensk-producerat kött kan i alla fall vara en början…

Vilket land tror du att du aldrig kommer besöka?

I “mitt tidigare” liv var jag mycket sugen att se mig om i världen, gärna åka till exotiska platser om tillfälle givits, nu har kanske förståndet kommit ikapp för nu är det rätt många länder jag inte känner någon dragning till att besöka…

Till exempel har jag ingen större lust att hälsa på Kim Jong-Un i Nord-Korea. Inte heller vill jag till varma länder då jag nu på äldre dagar tål värme mycket dåligt..

Vilken aktivitet tror du att du aldrig kommer testa?

Tyvärr, säger jag då..

..för jag hade så gärna velat testa dykning!
Jag har dessvärre hela livet haft problem med mina trumhinnor sedan jag var tvungen att sticka hål på dem otaliga gånger som barn då jag led av återkommande öroninflammationer. Dessa gav livslångt lidande vid lufttrycksförändringar, gäller även i flygplan men är mycket värre under vatten.
Livet under vattenytan slutar jag dock aldrig att fascineras av..

Vad är något du gjort men innan trodde du aldrig skulle göra?

Jag slutade röka för tio år sedan efter över fyrtio års intensivt blossande!
Jag har sedan tidiga tonåren sett mig som rökare, och jag måste tillstå att jag fortfarande är något av en motsvarighet till nykter alkoholist, jag ser mig fortfarande som en rökare som bara inte röker just nu…

Fler svar på kluriga frågor hittar du som vanligt hos Elisa

TAGS
21 kommentarer
 1. Svara

  tanthuset

  30 oktober 2020

  Jag tycker verkligen att ni som svarar på dessa frågor är så himla duktiga, jag blir bara förvirrad och vet inte vad jag ska svara….därför nöjer jag mig med att läsa era svar 😉 Det är mycket roligare!
  Kram finaste Paula <3

 2. Svara

  ibod11 - Ingrid

  30 oktober 2020

  Den första frågan skulle jag ha haft problem med för, precis som du, hade jag inte någon riktig idol. Det fanns många bra band och musiker men jag längtade aldrig efter att se fler än jag gjorde. Och de jag såg var i folkets park i Linköping (typ Pugh Rogefeldt). Han kanske var det närmaste en idol jag kom. Jag såg honom även på Yran för 10-15 år sedan 😀
  Jag älskar bilden på den dykande vovven. Vilken blick. Helt underbar. Sista bilden är också suveränt bra. Vi som har rökt kan nog alla räkna oss till kategorin rökare, men som inte röker nu.
  Kram

  • Svara

   Paula

   31 oktober 2020

   Ja tänk jag hittade ett härligt foto på en rottis hos “min” bildbyrå! Min rottis älskade vatten, så mycket att hon fick fukteksem av för mycket badande. Det var inte kul för då blev det badförbud…

 3. Svara

  Hanneles bokparadis

  30 oktober 2020

  har inte börjat röka än, har varit på mäktig konsert med Bruce Springsteen i Göteborg, utan hysteri, förr satt svenskar helt stilla på konserter, artisterna trodde att publiken inte gillade dem…

  • Svara

   Paula

   31 oktober 2020

   Då tycker jag du kan ägna dig åt andra laster, för det sägs ju att lasternas summa är konstant! Det finns mycket roligare laster…Jag tror kanske inte Brucan orsakar så mycket hysteri, hans publik är så varierad både i ålder och annat.

 4. Svara

  bpz3

  30 oktober 2020

  Kan väl börja med att “skryta” lite med The Boss, som jag sett live på Stockholms Station två gånger. Måste ha varit på 1980 och 1990-talet.
  På andra frågan svarade jag som du, inte helt otippat kan jag väl säga. Svenskt producerat kött – ja, det beror på lite. Tycker faktiskt att kött från Brasilien, Argentina och Uruguay smakar betydligt “mera” än svenskt kött.
  Dykning har aldrig varit min grej. Är ingen direkt vattenmänniska alls faktiskt.
  Ja, ja det där med rökning…
  Strongt av dig att sluta bolma efter så lång tid. Min man la av redan 1985. Kan ibland tänka på hur mycket pengar han sparade, eller tvärtom – hur många villor i Djursholm jag rökt upp;-)

  • Svara

   Paula

   31 oktober 2020

   Lyckost som fått se The Boss live! Jag tycker också om kött från sydamerika men jag tänker på miljön när jag säger att jag försöker köpa närproducerat och svenskt. Inga långa transporter mao. Jag älskar vatten men har stor respekt för djupt vatten. Det är aldrig försent att sluta bolma, kanske kan du få ihop till en en villa i Djursholm om du skyndar dig!

 5. Svara

  Minton

  30 oktober 2020

  Det var svåra frågor. Tycker du svarat bra och bilderna är fina. Har också slutat röka där är vi lika.
  Kramar från oss

 6. Svara

  Tove Olberg

  30 oktober 2020

  Bra illustrationer till dina svar 🙂
  Trevlig fredagskväll och fin lördag

 7. Svara

  A ROOM OF MY OWN

  30 oktober 2020

  Bruce Springsteen kunde jag tänka mig att avlyssna live. han är så sympatisk

 8. Svara

  Ditte

  30 oktober 2020

  Det är alltid lika roligt att läsa dina svar om fredagarna. Och just illustrationerna till gillar jag extra mycket.
  Bruce Springsteen har jag sett på Ullevi men han hade absolut annars funnits på min lista.
  Inälvsmat hoppar jag över liksom insekter. Och Nordkorea avstår jag från.
  Dyka har jag ägnat mig åt en del förr. Men nu länge sen.
  Stor eloge till dig som slutade röka efter så många år och nu hållit uppe så länge.
  Kram!

  • Svara

   Paula

   31 oktober 2020

   Har du också sett Brucan live?? Det är säkert ett mäktigt minne! Så du gillar inte inälvsmat? Och insekter tänkte jag att du hade testat i Kina! Där ser man…
   Och dykningen? Det är nog lättare att räkna upp vad du inte har gjort! Kram

 9. Svara

  Kina Hellquist

  30 oktober 2020

  Skulle inte heller ha något emot att se/höra Bruce Springsteen live. Har också slutat röka. Började röka när jag var 13 år och slutade vid 50, efter min vistelse i England. Det värsta var att jag gick upp så mycket i viktig efteråt, p.g.a. småätande av allehanda godsaker. Och allting smakade och doftade så mycket bättre!

  • Svara

   Paula

   31 oktober 2020

   Jag var överviktig redan medan jag rökte och försökte bortförklara varför jag inte kunde sluta röka, för då skulle jag bli ännu tjockare… Det blev jag visserligen med några kilo, fem av dem har hängt kvar men det får man stå ut med. Ha en fin fortsättning på helgen

 10. Svara

  bokdamen

  30 oktober 2020

  Nordkorea hoppar jag också över liksom sniglar och insekter. Bra gjort att du slutade röka efter trettio år och hållit upp så länge!

 11. Svara

  Karin Eklund

  31 oktober 2020

  Jag skulle nog ha svarat som du gör på första frågan. Bruce Springsteen.
  Nordkorea hoppar jag också och insekterna får fortsätta hoppa utan att jag tänker ingripa…inälvsmat? Leverpastej äter jag nu och då..
  Dyka kan jag inte heller, men en önskan har jag haft att lära mig. Kanske jag hinner ännu.
  Givetvis är du nykter nikotinist. Så fungerar det. Tar du en cigg är du där igen! Strongt av dig att låta bli men jag har förstått att du bara måste klara av det. Strongt, strongt! Heja, heja, Paula!

  • Svara

   Paula

   31 oktober 2020

   Jasså du vill inte ha friterade gräshoppor? Men i Finland har man ju insektsmjöl i brödet numera. Har ni det på Åland också? Tycker inte alls att det är några konstigheter med det. Vi behöver nya proteinkällor….
   Självklart ska du passa på att dyka om det intresserar dig. Vatten är ju ingen bristvara där du bor! Ha en fortsatt fin helg

 12. Svara

  LillaSyster

  31 oktober 2020

  Nej tack till att äta insekter och maskar mm, hu så hemskt jag ryser över hela kroppen bara jag tänker på det. Synd att du inte fick din dröm att dyka. Himla bra gjort att sluta röka, själv har jag aldrig testat. Men jag antar att det är som att be mig avstå helt från att äta godis……. Så all respekt till dig=)
  Ha en fin lördag. Kramen

 13. Svara

  Ama de casa

  31 oktober 2020

  Nordkorea känner inte jag heller nån längtan till.

  Dyka vill jag inte göra, det finns så mycket läskigt där nere i djupet. Fascinerande att se på film, men fy för att vara där nere i det mörka okända. Har en oerhörd skräck för exempelvis hajar. Därför överraskade faktiskt mig själv när jag simmade bland hajar och stingrockor på Bora Bora:

  https://amacasa.wordpress.com/2017/08/26/%e2%99%ab-%e2%99%ab%e2%99%aa%e2%99%aa-under-ytan-%e2%99%ab-%e2%99%ab%e2%99%aa%e2%99%aa-2/

  Men min tanke var att eftersom dom kör dit turister så bits nog inte hajarna 😀

  Jag nöjer mig dock med att snorkla och plaska runt lite vid ytan 🙂

  Ha en fin hall-å-vin! 🙂

  • Svara

   Paula

   31 oktober 2020

   Du borde absolut läsa boken jag håller på med nu, Havsboken – eller konsten att fånga en jättehaj från en gummibåt på ett stort hav genom fyra årstider! Hajar som inte bits, de måste väl vara tandlösa, precis som Daniel! Hall-å-vin blev (h)öll-o-vin…funkar bra det med!

 14. Svara

  Boklysten

  5 november 2020

  Jag skulle nog också gärna se Bruce Springsteen live. Insektsmat är jag också tveksam till trots att maken testar gräshoppor och tyckte det var gott.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 562
 • 590
 • 1 641 843
 • 5 101
 • 65 753
Sök här