Fem en fredag

Fem-en-fredag # 5 Vardagsliv

Av
den
4 februari 2022

#5 Vardagsliv

Vilken aktivitet utför du varje dag?

Rastar Daniel förstås, minst 3 gånger, vanligen 4 gånger om dagen!

Vad gör du enbart på helgen?

Veckodagarna flyter ihop när man är pensionär, i alla fall är det så för mig.
Men en del helger är speciella, de gånger jag ska träffa mina tjejer!

Har du, eller har du inte magneter på kylskåpet?

Japp några på kylen, och sen en bedrövligt inaktuell lista över innehållet i min frys…

Vad för något går mest på automatik i din vardag?

Min morgonrutin, hinka kaffe och sätta mig vid datorn där ordningen är som följer:
-kolla väderprognosen på klart.se
-mailbox
-bloggen, kul att se tillbaka, 2015 skrev jag detta
-facebook
-dalarnas tidningar, e-tidning (fotot här ovanför mailade jag till dt förra veckan, o visst kom det med i tidningen några dagar senare!)
-Yle, finska nyhetssidan
-biblan, kolla nya böcker!
-booli, hus till salu! (whatever for…)
-sveriges radio, bokrecensioner

Vid det här laget är kaffet slut och hunden kissnödig!

Vad kallar du spontanitet en vanlig tisdag?

Avsteg från ovanstående lista !
ELLER

Om jag hittar något oplanerat smaskigt när jag veckohandlar, gärna till halva priset!

Flera svar på kluriga frågor hittar du hos Elisa där alla som vill är välkomna att delta!

För dig som inte hänger med i vintersportvärlden så började OS idag!
Jag överraskade mig själv med att titta på hela inmarschen för att få se mina två favoritländer marschera in i “fågelboet” som arenan kallas.

Imorgon klockan 08.45 går första skidloppet av stapeln, följt av skidskytte. Gissa vem som har klockan på väckning??

Och är du inte intresserad så hoppas jag helgen blir till belåtenhet i alla fall!

TAGS
31 kommentarer
 1. Svara

  Susjos

  4 februari 2022

  Underbart att läsa dina svar i “fem en fredag”, och så fint illustrerat med dina bilder! Gillar din härliga lista vad du kollar in på datorn på morgonen, grattis till att få ditt foto inlagt i dalarnas tidningar! Den där middagen skulle jag inte säga nej till ,mums så gott, och gärna på en tisdag!
  Kanske det blir lite OS för mej också nu när jag är sjukskriven, men jag ställer inte någon klocka i morgon bitti, men nu när jag vaknar så tidigt så kanske jag ska passa på att sätta på TV:n, om vi nu har den kanalen…måste kolla med maken!
  Ha en fin helg!
  Kram

 2. Svara

  p169sun

  4 februari 2022

  Blogginlägget från 2015 var häftigt. Fina bilder du har, det blir mycket roliga med bilder. Ha en skön helg!

 3. Svara

  ibod11 - Ingrid

  4 februari 2022

  Som hundägare har man alltid givna aktiviteter varje dag och det är nog bra både för hundar och deras ägare att det blir en del promenader. Visst flyter dagarna ihop men det är ju bra att du märker att det är helg ibland. Särskilt som det är roliga möten som skiljer ut helger från vardagar. Kylskapsmagneter finns hos mig också men kanske inte i lika stor mängd som när ungarna var små.
  Det var en rejäl lista du hinner med innan kaffet är slut och det kanske är tur att det går fort så att Daniel får komma ut innan det händer en olycka. Eller så ligger han och sover tills matte säger att “nu är det dags” 😀
  Kul med massor med OS men i morgon missar jag nog allt på förmiddagen eftersom det är dags att åka hem då.
  Kram

 4. Svara

  bpz3

  4 februari 2022

  Så jag skrattade när jag såg tummen upp på Noelle:-))))) Någon borde tala om för tjejen att det INTE är tummen upp eller okej att köra runt med “sonen” utan kläder när det är minusgrader ute. Bilden är helt obetalbar:-)))))

  Att ha en lista på frysdörren med saker som finns där i frysen är genialiskt. Det har jag aldrig tänkt på. Okej, det underlättar om listan är uppdaterad såklart, men här räknas faktiskt också tanken;-)

  Såg också invigningen och tyckte den var fantastisk i sin enkelhet. Stor eloge till producenten. Den “digitala delen” var enastående vacker. Äntligen en invigning som inte varade i fyra timmar, inga långa, tråkiga tal och lika långa och tråkiga uppträdanden. WOW säger jag bara.

  Sedan kan man diskutera de olika länders kläder när de marscherade in. Skrattade även där just när jag såg Sverige och Finland. Frågan är vilket av länderna som hade den tråkigaste outfiten. Lika trist båda två…

  • Svara

   Paula

   6 februari 2022

   Men nu protesterar jag, jag gillade de finska dräkterna skarpt! De var ju inte grå som grå utan grå som silver, en härlig lyster där. Och så snyggt skräddade. Sveriges var totalt fantasilösa. Det viktigaste var dock att många länder, däribland Finland hade anlitat inhemska klädesdesigner och tillverkare, medan Sverige, ja dom valde något stort multinationellt asiatiskt företag som fick ta fram de svenska dräkterna. Uselt tycker jag, nog borde vi också gynna våra egna duktiga företag!

 5. Svara

  LillaSyster

  4 februari 2022

  Underbara Noelle!
  Ja, imorgon blir det skidor, men sätta klockan behöver jag inte, vaknar nog senast 06.30, högst troligt tidigare. Ha en bra kväll!

 6. Svara

  Minton

  4 februari 2022

  Noelle är underbar men den stackars dockan måste frysa. OS visas inte på någon av mina kanaler.
  Kramar från oss

  • Svara

   Paula

   7 februari 2022

   haha, ja dagispersonalen kanske borde lära Noelle att alla behöver ha kläder på sig…Jag har tagit ett abonnemang över OS som jag avslutar när det är över.
   Kram

 7. Svara

  Anna-Lena

  4 februari 2022

  Vilken morgonrutin! Förstår att Daniel hinner bli extremt kissnödig!
  Få se hur mycket OS det blir. Stör mej då på att det går i ett sådant odemokratiskt land som Kina! Dumt… men så är det! Kram

  • Svara

   Paula

   7 februari 2022

   Det saknades alternativ då det bara var Kina och något forna Sovjetland som ansökte om att få anordna OS! Jag tycker tävlingarna ska anordnas någonstans där redan alla arenor finns så det inte behöver byggas nya varje gång.

 8. Svara

  Hanneles bokparadis

  4 februari 2022

  Trevligt besök, jag rastar mig själv tre-fyra gånger per dag, fin mat för halva priset är toppen.

 9. Svara

  Geddfish

  4 februari 2022

  Det var ett härligt inlägg!
  Jag såg lite av invigningen men det blir inte mer än så, idrott är inte min grej. Men jag såg på frågesport.
  Kram

 10. Svara

  Mirjam Halvarsson

  4 februari 2022

  Det är alltid så kul att läsa dina svar 🙂 Gullefjunet är ute på promenad med sin bebis, ser jag, hon är ju så söt, den lilla <3
  Ja i morron börjar allvaret, jag behöver nog inte ställa väckarklockan men jag hoppas tt jag inte blir sen från morronkaffet hos grannen 🙂
  Nu håller vi tummarna, kram på're!

  • Svara

   Paula

   7 februari 2022

   Grattis hojtar jag från pörtet, den sympatiska Sara fick äntligen till en medalj, o av den ädlaste valören, så väl unnat! Jag hade faktiskt inte planerat in att kliva upp så tidigt, men när jag slog på teven var det avbrott för någon som ramlat och sen var det dom bästa kvar! Ibland har man tur. Skidskyttarna får fila på formen, nu kan det bara bli bättre! Kram

 11. Svara

  Bokdamen

  4 februari 2022

  Roligt som alltid att läsa dina svar och se bilderna till. OS har jag inte kollat på, än iaf, ser på annan sport just nu. Ha det fint.

 12. Svara

  A ROOM OF MY OWN

  4 februari 2022

  fina bilder; jättesöt liten tös. tror minsann att jag ska följa en del grenar i OS. behöver inte ställa klocka

 13. Svara

  bpz3

  4 februari 2022

  Svar: Sushi kan de bli varje veckodag. Jag inte att jag äter sushi måndag till fredag, men en spontan beställning kan ske vilken veckodag som helst. När vi bli sugna helt enkelt.

  PS. Mitt minne är ju lika selektivt som ditt, så… Minns inte om jag kommenterade din nya header. Den är sååååå himla skräckinjagande. Isporr skulle Annika i Reston, Virginia säga. Jag nöjer mig med att se en krokodil med extra “starka” men inte spetsiga tänder;-) Hursomhelst så är den riktigt bra:-) DS

 14. Svara

  Ingrid

  4 februari 2022

  Kul att läsa dina svar Paula och så fint illustrerade som vanligt. Blogginlägget från 2015 var rätt fyndigt det också.
  OS bekymrar mig inte speciellt mycket.
  Ha en skön helg!
  /Ingrid

 15. Svara

  it_is/Anette

  5 februari 2022

  Roligt att läsa dina svar på veckans frågor.
  Det här med att hitta bra priser på smaskiga saker, det är man alltid lika glad över.

 16. Svara

  Anki

  5 februari 2022

  Roligt att läsa dina svar!
  Härliga, underbara Noelle!
  Du har en lång lista på saker att göra innan ni går ut … antar att Daniel är ännu mer morgontrött än du 🙂
  Ja, nu är det bråda dagar för den idrottsintresserade … sitter och funderar på om jag ska titta på tv – eller lyssna på radion istället …
  Önskar dig en fin lördag!
  Kram

  • Svara

   Paula

   7 februari 2022

   Daniel är van! Men jag har en vacker tanke om att försöka korta ner listan något och ta igen det senare under dagen…men listan är lagom för tre stora baljor kaffe och det är ett måste! Nu ska jag bege mig till Ankis för där tror jag det har hänt en del/Måndagskram

 17. Svara

  Ama de casa

  5 februari 2022

  Jag har liknande morgonrutiner som du även om jag är ute på lite andra sidor på nätet. Dalarnas tidningar har jag inte så stor glädje av och nåt hus behöver jag inte till exempel 🙂

  Kul att läsa dina svar!

 18. Svara

  Susie på Stjärnarve...

  5 februari 2022

  Först – medan jag kommer ihåg det! Min gäst i morgon säger att hon är vegan och laktosintolerant, men hon äter fisk och skaldjur!? Jag har faktiskt frågat om ingredienserna i en sallad som jag hade tänt bjuda på.
  Hon äter fisk och skaldjur, men inte maltvinäger som jag hade tänkt haft i. Men nu blir det ju en ceviche så det blir endast limesaft (från egna limefrukter – jag har massor) och grönsaker och lök. Och det var helt OK! Brödet säger Pågen att det inte är nån laktos i så det kan hon äta och vill hon inte det får hon väl äta bara ceviche…..
  Jag hade gärna bjudit på sushi, men det äter inte Rolle – och jag vet faktiskt inte om hon kan äta ris. Han kommer inte heller att titta på OS, ät totalt ointresserad av annan sport än motorsport, så jag får glo på det alldeles själv…..
  KRAM/Susie

 19. Svara

  Ditte

  5 februari 2022

  Jadå! OS är det. Och vi såg hela invigningen. Fick så fina minnen från Peking och OS 2008 när vi tittade. Jodå, vi var uppe i morse för skiatlon, skidskytte och senare freestyle-
  Alltid kul att läsa dina svar och det blir ett extra lyft med dels roliga svar och dels bilderna.
  Några av rutinerna stämmer in på mig också. Kanske med lite variation här och var.
  Fint nu att du är närmare dina flickor. Värdefullt.
  Bilden på Noelle är så fin.
  kram!

 20. Svara

  Helen

  5 februari 2022

  Roligt att läsa dina svar och se dina fina bilder. Vilket fint skidspår på isen, där skulle jag gärna åka. Något OS-tittande blir det inte här, en fördel att vara frånskild numera, nu väljer jag helt själv vad som ska visas på TVn.?

 21. Svara

  Ninni

  6 februari 2022

  Va? Hinner du göra allt det där INNAN du går ut med Daniel? WOW! Det första jag får göra när jag vaknar är att ge katterna mat så de kan gå ut. Sen blir det lugnt hänne a’.
  Men vad söt och stolt hon ser ut Noelle.
  Jag såg också hela invigningen men jag tittade i efterhand eftersom jag var iväg med sorteringssopor och sen hämtade jag min beställda mat vid ICA. Inte sjutton tänkte jag på att det skulle bli invigning precis vid den tid som jag bokat in mathämtningen. Då var jag glad för att jag tog Discovery+. När jag sen bänkade mig och börjat titta så ringde äldsta dottern och var väldigt pratsjuk så jag pausade… i 1½ timme! 😀
  Nu måste jag lägga mig om jag ska orka upp i morgon för att se skidåkningen.
  Kramen.

 22. Svara

  Kicki Fredlund

  6 februari 2022

  Jösses vad du hinner med innan du druckit klart ditt kaffe.
  Jag kan bara hänga med på att jag kollar bloggar, även tillbaka i min egen.
  Kollar Facebook,
  Kollar e-posten
  Kul att läsa från 2015 vad du inte gör. Där skulle min lista kunna bli hur lång som helst.
  Underbar bild på knubbiga barnbarnsbarnet.
  Ha en fortsatt fin helg, här skiner solen.
  Kram/Kicki

 23. Svara

  LillaSyster

  6 februari 2022

  Grattis till dagens bronsmedalj- så bra gjort att hålla ihop det enda in i mål!

 24. Svara

  Kina Hellquist

  6 februari 2022

  Va härligt att det är fler som har inaktuella listor! Och din morgonrutin heter verkligen duga. Men det är skönt när man kan göra saker i lugn och ro, och det hoppas jag att du gör. Men du kan väl inte sätta klockan på ringning bara för att titta på sport?! Ja, jag vet! Jag är hopplös! Inte ett endaste dugg intresserad av sport! Ibland önskar jag att jag hade hund, så jag var tvungen att gå ut. Som det är nu, så blir det alltför sällan.
  Och du, visst är det underbart med dessa små människor!! Mina har blivit lite större, men dom är fina dom också!
  Hoppas det blev en bastuvända i helgen….för doftens skull! ? Ha det gott! Kram!

  • Svara

   Paula

   7 februari 2022

   Haha, jag har faktiskt blivit lugnare med åren, jag var totalt fanatisk tidigare i livet med att följa fri-idrott och skidor. Tog semester vid stora mästerskap för att inte missa ett ögonblick. Och visst ringde klockan imorse också och det var det värt när Sara Hector tog guld! Utan hund vet jag inte hur aktiv jag skulle vara heller, nu har jag inte varit utan hund sedan 1997 men räknar nog med att Daniel blir min sista vovve. Dina tror jag inte alls har blivit större, Noelle på bilden är ett av mina tre barnbarnsbarn! Hur många kan du stoltsera med, hihi? Ha en fortsatt solig måndag och vecka, det ser lite lovande ut!

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 153
 • 497
 • 1 652 575
 • 5 119
 • 66 012
Sök här