Fem en fredag

Fem en fredag # 50 Häng

Av
den
13 december 2019

# 50 Häng

Dagen till ära illustrerar jag dagens inlägg med Lucia trots att ingen koppling mellan temat och Luciadagen finns…

Våra fina tjejer sjöng idag på Coop, på PRO:s grötfest och på Säfsgården

Vart skulle du kunna gå där alla visste ditt namn?

Inte för att skryta, men här på orten tror jag de allra flesta vet mitt namn. Jag har bott här tjugotalet år och jobbat både på postkontoret/kassaservice (på den tiden det fanns!), biblan och korvmojen som vi drev några år. Sen kanske en del fortfarande kallar mig frimärksPaula, lucknucka, grilltant….ler

Vart går du för att vara runt folk men utan att behöva prata eller bli igenkänd?

Jag behöver bara sätta mig på bussen och åka till stan så blir jag absolut inte igenkänd så sällan som jag är där. Sommartid är det mysigt att sätta sig på ett utefik och bara glo på folk!

Vart kan du gå för att känna dig hemma, utan att det är ditt eget hem?

Jag känner mig hemma i hela Säfsen men om du menar ett hus så är det bara hemma i pörtet jag känner mig riktigt hemma.

Var äter du mat när plånboken är tunn?

Självklart hemma, billigare finns inte, frysen är välfylld liksom skafferiet, det går alltid att trolla fram något ätbart

Vad är ett känt ställe du önskar fanns i närheten av dig?

En vårdcentral och ett inomhusbad!

Flera tema-inlägg hittar du som vanligt hos Elisa

I Ludvika dök en annorlunda Lucia upp!

Trevlig helg!

TAGS
15 kommentarer
 1. Svara

  Mia

  13 december 2019

  Bra svar på (i mitt tycke) ganska svåra frågor…. eller svåra men jag hade svårt att relatera till dom. Eller så fick jag hjärnsläpp! Tjusiga lucior du visar, jag har inte sett en enda… Kram på’re

 2. Svara

  Hanneles bokparadis

  13 december 2019

  Fin staty. När barnen var mindre och gick i skolan, spelade fotboll och sånt, då kände jag många föräldrar här. Jag gillar inte att hamstra mat… nu är vi ju bara två… min faster som säkert var skadad av kriget, hamstrade alltid mat, kylskåpet fullt och två matkällare… fast hon var ensam.

 3. Svara

  Minton

  13 december 2019

  Ungefär som jag skulle svarat. Så fint luciatåg ni haft.
  Puss till lilla Blinka ?

 4. Svara

  Geddfish

  13 december 2019

  Allt har ju att göra med var man bor. Liten by, stor stad. Hur öppna folk är, eller anonyma
  Jag är den som säger Hej, andra tittar bort.
  Annars svar som låter lite som jag.

 5. Svara

  bpz3

  13 december 2019

  Hahaha! Sista bilden är en absolut höjdare, henne känner nu alla igen – i Ludvika alltså:-)

  Eloge för att den lokala COOP anordnade ett luciatåg, det är mer än vad vår lokala ICA gjort, om det inte var klockan 9 i morse alltså;-)

  Att du har bott såååååå länge i Fredriksberg visste jag inte. Då är det är klart att alla känner igen dig. Du har ju dessutom en väldigt stark personlighet (positivt menat!!!), dig glömmer man nog inte i första taget!

  Ja du, en vårdcentral/sjukstuga borde verkligen finnas på din ort. Det håller liksom inte att behöva åka sju mil eller så till närmaste läkare.

 6. Svara

  bpz3

  13 december 2019

  Me again: Glömde ju fråga hur Blinka mår.

 7. Svara

  Ditte

  13 december 2019

  Alltid roligt att läsa svaren och fundera på mina egna. Känner igen mig i flera av dem. Stämmer med vad jag skulle svarat. Eller snarlikt. Gillade den lite annorlunda lucian. Och så tänker jag på Binka.
  Kram

 8. Svara

  Susie på Stjärnarve...

  13 december 2019

  Kul staty! Vi har inte firat alls, jag hade t.o.m. glömt bort det där med Lucia när jag vaknade i morse. Och min gubbe som nästan alltid brukar tända ett ljus vid min matplats på morgonen, han hade tydligen också glömt det. Däremot hade en god vän varit förbi jättetidigt och ställt en flaska hemgjord (stark) glögg nedanför vår brevlåda. Han tyckte vi skulle ta varsin mugg ikväll. Men den är så vansinnigt stark att vi måste köpa en flaska Blossa alkoholfri och blanda ut den med. Den är faktiskt så stark att den smakar illa…..
  KRAM/Susie

 9. Svara

  Anki

  14 december 2019

  Kluriga frågor den här veckan … bra svar från dig.
  Någon eller några hade nog en rolig stund när de klädde lucian 🙂
  Kram

 10. Svara

  "LillaSyster"

  14 december 2019

  Vilket fint Luciafölje =) Minns då man själv lussade från morgon till kväll , det var många ställen som skulle besökas, mest uppskattat var det på dåtidens ålderdomshem. Men vi gjorde även hembesök till gamla, jag undrar om de stängde av motorn på bussen vi turnerade runt med i samhället och landsbygden. Ha en fin lördag och jag tänker på dig och Blinka. Kram

 11. Svara

  Ama de casa

  14 december 2019

  Jomen Luciatåget står ju och hänger där framför charken och den sista figuren har ju nån hängt på ett Lucialinne, så visst har bilderna med temat att göra 🙂

  Jag känner mig hemma typ överallt dit jag kommer. Som det sägs “Hemma är där jag lägger min hatt”. (Fast jag har sällan hatt med mig…). Jag går hem till hotellet, hem till båten, hem till campingplatsen…

  Ha en fin dag! Jag fortsätter att hålla mina tummar – hårt! – för Blinka!
  Kram

 12. Svara

  ibod11 - Ingrid

  14 december 2019

  Det låter som ett bra liv att kunna bli igenkänd när du vill och att vara ifred när du vill det. Jag håller helt och hållet med om att ens hem är den plats man känner sig mest bekväm i. Jag kan trivas på många platser men hemma är jag helv avslappnad och det är nog likadant för de flesta 🙂
  Fina luciabilder! Den sista är kanske inte så populär bland ansvariga för hur det ska se ut i kommunen men många ler nog lite extra vid den synen 😀
  Kram

 13. Svara

  Ingrid Käfling (@Musikanta2)

  14 december 2019

  Önskar också att jag hade en affär och en vårdcentral närmare. Som det nu är måste vi åka en mil för att köpa lite mjölk. Det är klart, med ett sådant yrkesliv som du har haft, att folk känner igen dig. Det är väl bara roligt.
  Ingrid som önskar dig en skön tredje advent.

 14. Svara

  A ROOM OF MY OWN

  14 december 2019

  en väl fungerande vårdcentral på nära håll är verkligen något att önska. och en husläkare som lyssnar och förstår vad en säger

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 475
 • 520
 • 1 640 667
 • 5 101
 • 65 736
Sök här