Hoppa-på-tåget

Hoppa-på-tåget # 45 Fönster

Av
den
9 december 2023


Veckans ord att tolka är fönster

Fönster med utsikt vill vi helst ha oavsett var vi bor

För en storstadsbo kan denna vy genom fönstret vara fin

Mitt drömfönster ser ut såhär, nästan som ett öga ut mot skogen, i mitt nästa liv…

Många pyntar sin fönsterbräda så fint, har man katter i hemmet vet man att det är omöjligt då katter alltid ska sitta i fönstret och glo!

Vissa fönster kan man inte öppna även om man gärna vill

Så här veckorna före jul beundrar man gärna vackra skyltfönster

Till sist ett fönster jag tänkte visa på skyltsöndag, men nu tyckte jag att det passade bäst här
Finnkäringen i fönstret önskar alla en fin andra advent!
Flera tolkningar av veckans ord fönster hittar du hos lokföraren Karin som styr tåget vidare året ut.
Nästa vecka ska vi tolka ordet detaljer
Du är välkommen att kliva på tåget och delta!

TAGS
13 kommentarer
 1. Svara

  Minton

  9 december 2023

  Du visar många vackra fönster och du finns också i ett fönster.

  Kramar från oss

 2. Svara

  Mia

  9 december 2023

  Ett öga mot skogen vill jag också ha, en kulle i skogen med ett fönster åt varje väderstreck, vilken dröm 🙂 Katter och fönster, vi har ett fönster som är Luzzies, där ligger hon ofta i värmen från elementet. Stjärnfönstret som inte går att öppna, är det graffitti? Bilden på skyltfönstret är så vacker, den perfekta familjen på julskyltning i en drömvärld ju 🙂 Den sista bilden med ett budskap kan jag hålla med om men tyvärr inte efterleva men så är det ju att bo på vischan! Kram på’re

  • Svara

   Paula

   10 december 2023

   Nej, ska du åka kommunalt får du vänta ett bra tag….Det var ju därför jag har sökt mig till civilisationen, man måste ha bil på landet. Nu från imorgon dras hälften av turerna till/från Sundborn in, gissa om jag är glad att jag inte bor kvar! Nattbussar slutar också gå i Falun, men det drabbar inte mig som slutade som festprisse för bra många år sen, “ler”. Jag vet faktiskt inte om gallerfönstret är graffiti, jag hittade den på “min” bildbank o tyckte den passade, för de som sitter inne längtar ju ut, men kan bara se utsidan genom fönstret. Det gick inte så bra för tjejerna idag, Men man kan inte lyckas jämnt, lite synd bara när de var på hemmaplan. Andra adventskram!

 3. Svara

  Mormor

  9 december 2023

  Jag drömmer om ett rent fönster … Helst ska de alla vara rena på en gång, gnistra och skina utan och innan och emellan. Kanske en dag !
  Trevlig adventstid.

  • Svara

   Paula

   10 december 2023

   Har du många fönster att putsa? Jag har ju bara två, men de blir smutsigare här än i byn jag bodde förut, här har jag mycket trafik utanför. Dock blir inga fönter putsade till jul, det är för kallt. Man får passa på att se bra ut ändå…hihi

 4. Svara

  BP

  9 december 2023

  Otroligt fina bilder till temat. Speciellt den sista:-))))) Du är verkligen påpälsad, nåt jag förstår när det var så kallt ett tag.
  Som asfaltbonde väljer jag fönstret mot skyskraporna, mitt absoluta favvo fönster. Och tänk dig närheten till en massa restauranger där, apotek i huset (kanske), off license i grannhuset (gissningsvis) och så massvis med fördelar därtill;-)

  • Svara

   Paula

   10 december 2023

   Haha, jo nog har man varit en Michelingumma alltid, tur jackan är rymlig så flera tröjor får plats under. Nu har vi -3 och känns som vår! Jag kunde nog gissat att du gillade storstadsvyn. Visst finns det fördelar med att bo i storstad, men jag är dålig på utnyttja utbudet.

 5. Svara

  Äventyret Framtiden

  9 december 2023

  Jag kan också tänka mig att bo i en sån där lite koja i skogen mitt nästa liv. Kanske vi ska se till att bli grannar då Paula?
  Fina fönster fick du ihop…
  Jag kör tåget året ut men sen tar Åke över och drar iväg …roligt nog, Jättekul.

  Kram från gränden

  • Svara

   Paula

   10 december 2023

   Ja, jag vill gärna bo granne med dig! Tänk om du kunde överföra något enstaka grönt finger av dina alla tio? Vi ska bara välja skog då, en där det finns både vättar och troll! Kram

 6. Svara

  LillaSyster

  10 december 2023

  Skogshuset ser så mysigt ut=)
  Ja, har man katt får man “offra” lite fönsteryta. Tre vanliga fönster har Busan till sitt förfogande, men bara halva ytan i dem. Sedan har hon liggplats i balkongfönstret och i ett källarfönster- är man katt ska man ha det bäst!

  • Svara

   Paula

   10 december 2023

   Ja så är det, katten regerar! Och skulle man få för sig att pynta fönsterbrädan så har man snart krossad kristall på golvet…

 7. Svara

  Ibod11 - Ingrid

  10 december 2023

  Vilka fina fönster du har hittat och med olika vyer. Jag skulle gärna bo i den där mysiga grottstugan i skogen men om jag fick önska skulle en sjö och kanske ett fjäll synas genom det söta fönstret 😀 Finnkärringen i fönstret är ändå en favorit i den här omgången 😀 Fin andra advent önskar jag dig också.
  Kram

 8. Svara

  åsa

  13 december 2023

  Jag missade eller valde bort lördagens Hoppa på tåget då vi hade Flockfest (vi är en flock/inte en familj men står varandra nära) och jag prioriterade festens förberedelser ??
  Fina fönster och bäst är ju skogstema ? jag har blommor i ett fönster resten är kissmissarnas tillhåll ?
  Ha en fin fortsättning på veckan ?/åsa

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 37
 • 172
 • 1 654 284
 • 5 125
 • 66 098
Sök här