Bloggen

Husvagnen full av monster!

Av
den
8 juni 2010

Det blev en kort en dygns tur i helgen som var.
Jag var lite sugen på att hitta något nytt ställe, men det var inte så lätt…

.. om man inte kör omkring i fiskbilen!

Det hade nog blivit problem med att förklara att Pärlan var en kamouflerad fiskbil, tyvärr, för det var vackert där!

Istället fick det bli en gammal favorit i repris, det var över ett år sedan vi var här sist. Vi fick verkligen vara glada över att hitta ett ställe för oss själva, för denna helg kändes det som om alla stadsbor var ute o luftade sig i naturen! Husbilar och husvagnar, cyklister och motorcyklister, alla hade hittat ut i skogarna!

Trots torkan hittade Loppan en lerig spa-grop så fort hon kommit lös..

..men vad gör det när det finns två stora sjöar att tvätta sig i!

En skön böna ute i det gröna – om Blinka får välja så håller hon sig på asfalten, haha
Måste berätta att på en av våra promenader hemmavid förra veckan så avvek jag från den asfalterade vägen och gick upp på en liten höjd, men se dit gick det inte att locka Blinka som fortsatte vägen fram rakt mot bilvägen utan att lyda mina inkallningsrop…detta resulterade i att jag försökte hasa mig nerför slänten för att koppla upp henne, halkade förstås till o åkte på ändan en bit och landade rakt i en nyponbuske!
Jag var inte på strålande humör när jag hemma fick plocka ut ett gäng rostaggar ur vaden och handen med pincett….

Såna små fadäser glömmer man totalt bort när man njuter av vacker sommarnatur!

Den blommande myren är i sin anspråkslöshet i mina ögon minst lika vacker som vilken prunkande trädgård som helst! Less is more!

Är det någon som vet vad denna tutte är för nåt. Den satt fast i berget framför vår husvagn, väldigt liten var den, som man kan se på bredvidliggande barr. Det står “skyddad enligt lag, Lantmäteriverket” på den, men vad är det som är skyddat?

Vi tog en promenad längs sjön och jag drabbades av svårartat ha-begär…JAG VILL HA STUGAN VID STRANDEN! Suck…

En vacker bild tagen i motljus.
Och nu ska ni få höra: När vi kommer tillbaks till vagnen som stått öppen och hör jag ett brummande som av ett helt gäng helikoptrar! På insidan av fönstret har det samlats en hel armé av monstruösa insekter stora som höghus! Jag förvandlas direkt till ett kvinnligt våp, ropar efter min riddare och ber honom snarast ha ihjäl varenda monster!
Ett helt gäng blev det, och vad värre var, när vi satte oss tillrätta med dagens första öl så fortsatte nya monster flyga runt öronen på oss så vi nästan fick sitta och ducka! Tack o lov försvann dom när kvällen nalkades och vi började grilla!

I husvagnen råder djungelns lag, sist uppe blir utan sängplats! Det var inte lätt att få plats i den bingen, jag lovar!

Loppan väckte mig klockan fem nästa morgon och skulle ut, hon var så ivrig så hon skakade.
Efter en stund hörde jag henne skälla, och det fortsatte hon med, i tre timmar…
Hon gick omkring alldeles i närheten av husvagnen men kom förstås inte på inkallning. Det var inget jaktskall, mera vaktskall, kanske var det några djur som hon inte ville skulle närma sig husvagnen.
När morgonfikat intogs var det bara att konstatera att våra monstervänner också vaknat så det blev en panikartad avgång efter en uslig frukost.
Det är inte alltid en idyll där ute i naturen, det kan jag lova…
När vi kommit hem försökte jag leta i min småkrypsbok och kom fram till att det sannolikt var fäbromsar vi råkat ut för. Så här står det:” En stor, klumpig fluga med snabb, brummande flykt. Honan suger blod på kreatur men angriper sällan människan även om den ofta cirklar skrämmande nära. Äggen läggs på gräs.”
Så har vi då stiftat bekantskap med ännu en art i i naturens mångfald…

TAGS
19 kommentarer
 1. Svara

  Doris/doje

  8 juni 2010

  Usch, det var ju ingen trevlig ny bekantskap … Ibland är det bra att bo på kalla Island där som vi slipper sådana monster 😉
  Helt underbar bilden på era små vänner i sängen 🙂 .
  Sköt om dig !
  Kramar, Doris

 2. Svara

  Synne

  8 juni 2010

  Monster i husvagnen ja…
  Klegg kallar vi dem här…
  Otäcka ena.

  Förlåt att jag ler, fniss. Ser hur du hasar ner för slänten och ser den stackers nyponbusken hihi. Undrar vad Blinka tänkte ja hihi.
  Hoppas du fick ut alla taggar i alla fall.

  Undrar vad Loppan skällde på?

  Härliga bilder igen. Gillar motljusbilden.

  Nu ska se till att få med mitt onda ben uppför trappan. Sängdax.
  jag och guben var ute på promenad. Plötsligt satte någon en kniv i min vänstra vad…
  Kniven är kvar, jag kan inte gå…
  Det gör ont. Men strunt samma. Ont krut förgås inte så lätt…
  Hälsa resten av familjen i pörtet nu då.
  Kramen från halta nabokäringa :mrgreen:

 3. Svara

  Sigge Svamphund

  9 juni 2010

  Bravo Loppan!!!!!!!!!
  Tror du har lärt dej spaandets ädla konst med efterföljande bad.
  Du kommer att få superpäls nu!

 4. Svara

  Punatukka

  9 juni 2010

  Tack för att du skrev det sista för annars hade jag överträffat dagens regn och 😥 floder av hemlängtan och skär avund! Dina bilder gör mig snart galen 😉 En vacker dag tar jag kanske i ren desperation, cykeln, sätter GPS:en på Paulas Pörte o börjar trampa norrut,tssss! Lova att “prata förstånd” med mig om du märker dom tendenserna, 😉 “Tutten” är kanske ett skydd för själva “stenen” för att inte skada berggrunden eller nåt,hmmm?? Gissar vilt men vad skulle det annars vara ❓ Nu ska den här onsdagen “fångas” Regn eller inte så tänker iaf. inte jag låta mig nedslås…Eg. skulle syrran o jag till Sofiero,(andraförsöket ) men lika mycket som hon gillar rhododendron lika mycket ogillar hon regn så det är lagt på is t.v….kramar om och önskar er alla en sköööön dag!Puss på fyrbeningsnosarna 😀

 5. Svara

  Astrid

  9 juni 2010

  Jag tänktepå korm som angriper renar
  Men broms är inte så kul heller
  härliga foton och det är så kul att läsa det du skriver
  Fick du sova på golvet ?

 6. Svara

  Kicki

  9 juni 2010

  Jag förstår inte att du ska behöva springa på älgflugor, fäbroms och annat oknytt i dina trakter. Riktigt otrevliga lät de som de var. Men annars var ju omgivningen fullständigt bedårande vacker. Stuga vid sjön, jo, jag tackar, kan tänka mig att den ligger högt på önskelistan. Har du badat ute än då?
  Här tornar molnen upp sig, i morse vid 6-tiden var det jätteskönt och soligt ute, hade hoppats på en sån dag.
  Kramen

 7. Svara

  Christina

  9 juni 2010

  Det är nackdelen med sommar och skog.Alla dessa insekter och kryp.Vi bor ju precis vid skogsbrynet och det är många sköna sommarkvällar krypen jagat in oss.
  Vilka mysiga platser ni alltid verkar hitta.Och vad härligt det måste vara för hundarna.
  Djungelns lag råder i våran soffa här hemma.Den som inte hinner sätta sig får fotöljen som står med baksidan mot teven 😛

 8. Svara

  Britt-Inger

  9 juni 2010

  Ja, de där äckliga sakerna är stooora. Jag undrar om de inte heter “fäbromsar” för att de är typ stora som kor och inte bara för att de ger sig på kreatur … 😉

  kram

 9. Svara

  Ninni

  9 juni 2010

  Vackra bilder som vanligt! Åh vad avis jag blir på de vackra bilderna men bromsarna kan ni då få ha för er själva. Bromsar brukar vi ha härikring också men det är väl för att det är kor i närheten. Ännu värre brukar det vara där det går hästar. Nog sjutton biter de folk och de betten blir större än myggbett och kliar minst lika ihärdigt.
  Bilden på Blinka i gräset är då för söt och bilden i motljus är jätteläcker. Du får förstora den och sätta upp den som tavla på väggen.
  Att campa i skogen kan inte vara nån höjdare bland mygg och knott. Huvva. Jag ska köpa mig nåt som jag kan använda då jag blivit biten redan för trots att jag äter allergimediciner så får jag stora kliande bulor.
  Tack för den fint illustrerade bloggen. Det är alltid lika trevligt att läsa dina bloggar.
  Kram. ?

 10. Svara

  Monica

  9 juni 2010

  *hahaha* förlåt, men att hamna i en nyponbuske kan nog se roligt ut 😉

  Åååå så underbart den där stugan låg – förstår att du skulle vilja ha den.

 11. Svara

  åsa

  9 juni 2010

  Du blev inte “som en nyponros” efter att ha hamnat i busken..?
  Tur, att du inte skadade dig, det kan vara lätt gjort.
  Fina bilder som vanligt och jag vet vad du menar för flygande otäckingar, de är ju stora som helikoptrar och väldigt “på” tycker jag..
  Ha dé!/Kram

 12. Svara

  Malin

  9 juni 2010

  Hmm det där med monstrena och nyponbusken lät ju mindre skoj, men motljusbilden är underbar 😛

 13. Svara

  elisabeth

  9 juni 2010

  Vad duktig du är att dokumentera och få ihop berättelser…. och det är så njutbart. De ser så nöjda vovvarna 😉 man undrar ju var låg du….ha ha på golvet. Ja det gäller vara rätt person med med tålamod och se glimten i ögat att vara ute med husvagnen, inte alltid så bekvämt och alla saker som man i lägenheten har. Det är nog också väldans nyttigt att kunna vara ute så här, sen njuter man i veckan av lite ombyte…. 🙂
  kram kram till dig och resten av familjen två som fyrbenta.
  elisabeth

 14. Svara

  Mia

  10 juni 2010

  😆 Härliga du…du får ursäkta, men trots alla monster så sitter jag här och skrattar högt för mig själv…
  Jag förundras ständigt över att ni kan lukta er till alla underbara smultronställen…och jag är faktiskt benägen att hålla med dig…naturen skapar fantastiska rum utan att krångla till det så mycket…så himla vackra bilder du har i inlägget…!
  Hann inte ta bild på ludna bilen. För när den torkade, så virvlade fröna vidare i en vild dans!! Det ser nästan ut som om det snöar!! =))

 15. Svara

  Nilla

  10 juni 2010

  Härliga bilder…även på Loppan efter spabadet 🙂 Men som sagt, det är inte bara en dans på rosor att vara ute med husvagn. Monster kan man vara utan. Bättre lycka nästa gång.
  Kram

 16. Svara

  Ragnvi

  11 juni 2010

  Morning! Fy sjutton för både insekterna o rosentaggar! Men ska erkänna att jag fnissade lite också…vilket jag gjorde åt en del foton också! Loppan den Loppan…
  Näpp, vill inte ha nån spruta! Inte säkert den hjälper sa doktorn, kanske måste opereras….näpp där också! Inte än! Fast inatt hade jag kunnat amputera axeln…
  Trist med vädret som väntas i helgen…hade lika gärna kunnat vara hemma i helgen men 50-åringen ska ju uppvaktas…
  Kramen!
  Ragnvi

 17. Svara

  TT

  13 juni 2010

  Kan du inte skriva dit ett N på skylten, då får du ju vara där! 🙄

 18. Svara

  Marketta

  14 juni 2010

  Massor av snygga bilder du tagit igen. Jo, det vart stryket här. Utställningen gick lite sisådär.

  Heter hon din granne Gun, eller nåt åt det hållet?

  Kramizzar
  Marketta

 19. Svara

  Bia

  16 juni 2010

  Vilka ställen ni finner! Underbara bilder. Verkligen! Den där knappen var intressant, jag kollade lantmäteriets sida men hittade ingen info om den. Men något slags mätmärke är det väl. Skriv till dem och bifoga bilden! Har du upptäckt http://www.ifokus.se/ ? Där, tex i gruppen “svensk natur” kan säkert någon svara på vad det är för knapp. Jag använder mig ofta av den sajten.

  Jag håller med TT! Sätt dit ett N på skylten så kan ni stå där! 😛
  Kram, kram!

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 474
 • 499
 • 1 641 165
 • 5 101
 • 65 747
Sök här