Bloggen

Ingen bullmamma men matmamma

Av
den
28 oktober 2017

Om vi bortser från mina tidiga ungdomsår så har jag nog alltid ansetts vara en matmamma.
Jag började tidigt klippa ut eller skriva av matrecept ur tidningar utan att egentligen ha någon speciell anledning annan än att försöka variera maten.

Att jag sedan kom att jobba med mat var nog inget jag ens i min vildaste fantasi kunnat tro, men det var roliga år då jag lärde mig massor.
Barn och barnbarn blev genom åren trakterade så fort vi träffades.
Men nu, i ett singelhushåll som mitt lagas det inte så mycket mat, bara tillräckligt för att jag ska slippa gå ner ett endaste gram i vikt :oj:

Hundmat tillagas ju, och nu har jag ju också tillfälligt höns och kaniner att utfodra och då blir det lätt så att jag tillagar lite extra så jag kan vara säker på att få rester som passar djuren… :mrgreen:

Idag tillagas till exempel bönspagetti i pörtet, till den serveras en ugnsstekt kyckling men jag ska bespara de stackars hönsen från att bli kannibaler så jag väljer att ge eventuella rester till hund och katter 😀

Möttes i morse av denna förebrående min, “hur kan du bara tvinga mig att bära denna skämskudde runt halsen?”
Men nu är det ju så att när jag sover har jag noll koll om hon kliar eller slickar sig så jag tar det säkra för det osäkra.

Medan Blinka blir frisläppt från sitt gissel och går ut och kissar matar jag mina småfåglar. Ja en och annan större, nötskrika, hackspett och skata förekommer också..

Sen får de “utsvultna” katterna mat, mycket förnärmade över att ha fått vänta, och medan de äter skyndar jag mig att bädda, för sen kommer Torsten och ska vila sig på maten, och om jag inte bäddat så knöar han ner sig bland bolstren och då kan jag ju inte sjasa iväg honom..

Astrid håller som vanligt skrivaren sällskap och kan samtidigt spana ut på gården.

Efter några muggar kaffe traskar vi iväg till granngården och vem möter upp mig där om inte Rambo, Astrids stiliga son!

Han klagar högljutt på bristen på mat så jag skyndar mig att gå och fylla på matskålen, men medan jag hämtar torrfoder så har han hunnit smaka av hönsmaten i hinken, musli verkar vara minst lika gott som torrfoder…

Det som blir kvar i hinken (det mesta 😆 ) får hönsen picka i sig..

Sen återstår att mata kaninen, inte den på bild, för den går lös och äter i naturen utan en annan liten som sitter i bur. Men bägge får en morot att tugga på 😆

När vi traskar hemåt kan jag konstatera att det enda trädet som ännu har fina höstfärger är lärkträdet..

“Men matte, skynda dig nu, alla andra har fått mat utom jag!”
Och så är det, vi två är de sista som intar frukosten…

Omsorg och kärlek kan se ut på många vis, matmamman är för tillfället nöjd och det är förhoppningsvis också alla djuren!

TAGS
10 kommentarer
 1. Svara

  Bia Lidén

  28 oktober 2017

  För att ha ett singelhushåll har du många att ta hänsyn till! 🙂
  Laga mat gillar jag också. Vilket, tyvärr, syns på midjemåttet… Ha, ha…
  Ikväll blev det tacopaj med omelettskal. Pizzasallad därtill.

  Ha en fortsatt trevlig helg och hälsa till dina sambos! <3

 2. Svara

  Mia

  28 oktober 2017

  Oj, nu har du en riktig storfamilj att ta hand om!!! Men det är så tacksamt att mata dessa små, inga klagomål där inte 🙂
  Kram på’re :love: :love:

 3. Svara

  Lillian

  28 oktober 2017

  Åhhh så hyggelig du har det. Så mange gode småpelser som holder deg med selskap. Slett ikke noen ensomt hushold 😀

 4. Svara

  Anki

  29 oktober 2017

  Så bra … nu vet jag att du inte behöver ha långtråkigt! Tycker ändå Blinka kan vara nöjd som har en sån där “mjukiskrage” – de fanns inte på den tiden det var aktuellt här.
  Kyckling är billig och bra mat – en kyckling blir till två måltider för mig och Lasse och massor med mat till Sixten! Kokt kyckling med persiljesås första dagen och sen en god soppa av buljongen + rotfrukter och grönsaker 🙂
  Önskar dig en härlig söndag!
  Kram

 5. Svara

  Hanneles bokparadis

  29 oktober 2017

  det var många att många att ta hand om! Jag tyckte mycket om Ett brokigt band om renens horn.

 6. Svara

  "LillaSyster"

  29 oktober 2017

  Klart de är nöjda med den goda servicen! Tja, den enda som kan klaga då är Blinka som får mat sist. Kyckling är gott och bra, både för oss och katterna. Igår hade vi fisk och det var ett himla jamande på Elvis till det var lagom varmt för honom att äta. Han kunde ju fått rå fisk – men då behagade katten inte vara inne.
  Soligt och kyligt idag, det går åt en hel del solrosfrön nu, men det finns mer att köpa = )Här låter vi dem äta! Ha en fin söndag! Kram

 7. Svara

  Ninni

  29 oktober 2017

  Ja du är då en riktigt matmamma. Jag är nog mest en bullmamma för jag gillar att baka och ha fikabröd hemma då vi får besök. Mat är ofta något nödvändigt ont i vardan men lite roligare på helgerna då jag kan laga något riktigt gott ibland.
  Våra katter har valt ett bra hem vad gäller mat. Ska vi laga mat så är de alltid med och smakar innan vi tillagat det och blir det något över får de dela på det. Jag som ska bli katt i mitt nästa liv ska välja en husse och matte som är som vi. 😀 Här är det alltid katterna som får mat först och vi kommer sist förstås.
  Du har många att utfodra nu så Blinka och du lär bli riktigt hungriga innan ni får er mat.
  Nu har vi kollat färdigt på vintersporten så nu ska vi vila en stund innan vi får besök sent i eftermiddag. Men attans vad roligt att få titta på skidåkning igen.
  Blåser som attan ute idag. Hörde på radion att Bollnäs och några fler ställen hade strömlöst vid 10:30.
  Kram på dig!

 8. Svara

  Mia

  29 oktober 2017

  hehe… singelhushåll! OK, men många munnar att mätta har du ansvar för att vara singelhushåll.

  Laga mat gillar jag periodvis. Idag blev det vegetarisk carbonara. Helt OK, men tveksamt om det blir repris på.

 9. Svara

  Synnøve

  29 oktober 2017

  Singel och singel fru Blom….
  Astrid, Torsten, Blinka och alla småfåglar… nä inte är du singel inte.
  en härlig start på dagen har du, och hönsen, grannkatten och kaninen blev nog glada när du kom.
  Kram från ett blåsigt naboland.

 10. Svara

  Kicki

  31 oktober 2017

  Det är du tur för dina grannar att dom har en så omtänksam hjälpreda till sina djur.
  Och det verkar som det passar dig som hand i handske att få pyssla med alla dessa pälsklingar (och så hönorna och småfåglarna förstås).
  Han är stilig Astrids son.
  Kram

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 266
 • 388
 • 1 575 261
 • 4 983
 • 64 167
Sök här