Läst

Jag har läst..

Av
den
18 juni 2014
En yxa åt Alice Bokomslag En yxa åt Alice
Inger Frimansson
psykologisk thriller
Norstedts förlag
2014
430

En kväll ringer det på bankdirektör Johannes Malms mobil.
Det är Evelinas signal, men det är inte dotterns röst som möter honom utan en främlings. Någon har tagit henne. Någon som kräver hans liv i utbyte mot hennes.
Evelina är pappas flicka, så har det alltid varit. Trulig, knubbig och förpubertal är hon långt ifrån den söta tjej som hennes mamma drömde om. Och det är mycket med Evelina som hennes föräldrar inte vet något om.
Bland annat hur hennes vänskap med den dödligt sjuka grannflickan Alice har utvecklat sig. Dessutom finns ju Aaron, Alices storebror.
Vänskapen med Alice, förälskelsen i Aaron och katten Cox betyder allt för Evelina.
Men det är också en hel del som hennes föräldrar inte vet om varandra. Samtalet från en kränkt människa som vill ha hämnd blir, vid sidan av katten Cox försvinnande, katalysator för en räcka händelser.

Jag har under ärens lopp läst många av Inger Frimanssons böcker.
Det flesta har jag tokgillat och en del har jag inte gillat alls. Tyvärr tillhör denhär boken dem som inte alls faller mig i smaken.
Jag fick ingen känsla för karaktärerna, även om den lilla huvudpersonen var den karaktär som var lättast att fånga.
I övrigt satt jag mest hela tiden och var ganska uttråkad och väntade på att något skulle hända, något som kunde rättfärdiga att boken sägs vara olidligt spännande.
Tyvärr fann jag inte det, inte ens upplösningen fick mig att lyfta på ögonbrynen. Gäsp

TAGS
3 kommentarer
 1. Svara

  Mia

  18 juni 2014

  Åh, så synd….har ju också läst några av hennes böcker och gillat dom, nåja det finns fler 😉
  Kram på dig :love:

 2. Svara

  BrittMarie

  18 juni 2014

  Om du blir imponerad av att jag badat ute, så blir jag verkligen imponerad över alla böcker du läst. Alla skriver du så bra recensioner till också. Nu var du visst inte så förtjust i just denna, men händer det att du träffar på böcker som är så tråkiga att du lägger dem åt sidan? Så är det för mig ibland, även om det är väldigt sällan.
  Vad bra att du kom lyckligt både fram och tillbaka på din resa! Jag tycker det kan vara mysigt att åka tåg eller buss ibland, men det är otroligt jobbigt att behöva byta så många gånger. Man kan inte precis luta sig tillbaka och somna, om man är rädd att missa nästa byte. Det vore bra både för miljön och annat om det vore smidigare att åka kommunalt. Ska du bada till midsommar??
  Kram

 3. Svara

  Elisabet

  22 juni 2014

  Va bra då behöver jag inte läsa den.Började som följetong i tidningn idag.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 320
 • 380
 • 1 635 191
 • 5 092
 • 65 629
Sök här