Bloggen

Lions auktion

Av
den
8 juli 2019

Jodå, visst var jag där, på plats när auktionen drog igång

Auktionsgeneralen Lasse har värmt upp publiken och börjar själv komma i form

Han tittar ut över publikvimlet och konstaterar att uppslutningen är ungefär som förr om åren, tur med vädret har vi också, inget regn och ingen direkt invasion av mygg och knott
Det å andra sidan berodde kanske på att jag släpade med mig min nya kompis som heter Thermacell

Jag går in i ladan och tittar på utbudet, en fin gammal spinnrock och något färre möbler än ifjol men de är å andra sidan svårsålda

Det fanns ovanligt många cyklar i olika storlekar och trots att det blev budgivning så tror jag de flesta gjorde bra affärer.
Nämner som kuriosa att det fanns ett par schyssta barnvagnar som ingen lämnade bud på, inte ens ett korvöre lyckades Lasse få loss!
En gammal dockvagn däremot trissade igång budgivningen så spottet yrde, och priset landade på 400 spänn!

Fika och varmkorv fanns naturligtvis att köpa, det kan börja suga i tarmen när man suttit ett tag

“Vem köpte kälken tro?” Personalen hjälps åt så rätt köpare får rätt vara

Och vet ni vad, för första gången i världshistorien så handlade inte finnkäringen en endaste pryl!
Kan det bero på att hon har det hon behöver, för en gångs skull, för inte kan det väl bero på att hon hade bråttom hem till fotbollen, hon som inte ens gillar att kolla på fotboll!?!

TAGS
10 kommentarer
 1. Svara

  Eva-Lena

  8 juli 2019

  Jag gillar inte heller att titta på fotboll, men nog satt jag där framför TV:n både lördag
  och söndag! Och expert är jag också, skriker och gapar och har åsikter om spelet. Sverige hade tur som fick bronset, det är min analys. Mycket bra målvakt som dock lämnar målet väl mycket, men med ett bitvis uselt försvar så var hon så illa tvungen. Nilla Fischer, Kosovare Aslani samt flickan på vänsteryttern (nr 22) var bäst!

  Auktion är mycket trevligt, vi hade några ”äkta” auktioner (gårdsauktioner) nära oss i helgen, men insåg att åker vi så kommer vi alltid hem med något, och vi har fullt!!!

 2. Svara

  "LillaSyster"

  8 juli 2019

  Nä, jag brukar heller titta på fotboll, men brons och guldmatcherna såg jag. Dem gamla fönsterramen hade jag bjudit på, jag har en idé i huvudet….. Vi får se när jag hittar en ram som är till rätt pris! Ha det gott!

 3. Svara

  ibod11 - Ingrid

  8 juli 2019

  Det är kul bara att titta på allt som säljs. Det är länge sedan jag var på auktion men det var roligt. Men även om jag blev lite sugen på att köpa en del saker så brukade jag sansa mig och inse att jag inte behövde fler pryttlar som jag inte hade plats för 😀
  Det kanske inte bara var du som uppskattade din nya vän, Thermacell 😀
  Kram

 4. Svara

  bpz3

  8 juli 2019

  Älskade att gå på auktioner förut, men har aldrig varit på en utomhusauktion. Den påminner en aning om engelska Antikrundan. Himla mysigt och mycket folk. Gamla barnvagnar är “inne”, inte nödvändigtvis till bebisar men som blomlådor faktiskt.
  Å din Thermacell – genialiskt! Varför har inte alla en sådan manick…
  Åsså är sista bilden helt magisk:-)

 5. Svara

  Carina Larsson

  8 juli 2019

  Sist jag var på en auktion var nog i början på 2000-talet… är nog ca 17 – 18 år sen minst. Då följde jag med en kompis så jag ropade inte in något vad jag minns.
  Även jag har sett lite fotboll men i lördags var jag upptagen med annat så jag fick nöja mig med att höra resultatet. Sambon däremot såg på tv:n. Själv umgicks jag med mina föräldrar och mina bröder som båda var här i Alfta. Den ene på snabbvisit och den andre åker hem i morgon. Kul att träffas i alla fall och vi hade en del att prata om.
  Kramen.

 6. Svara

  Ditte

  9 juli 2019

  Ja, även om en inte gillar fotboll så kan man ju titta ändå och komma underfund med att det kan vara roligt.
  Auktioner gillar jag. Men nu var det så länge sedan jag var på en.Hade säkert kommit därifrån med några saker . Kälken t. ex. Men vad ska jag ha den till i Stockholm där vi knappt har snö. Kanske på balkongen som blombänk.
  Gillar din “Thermacell” . Tror nog jag ska skaffa en. Kan vara bra att ha i Spanien. Och sista bilden. Ja, Dalarna. Så vackert, Har ju slagit runt där i helgen.
  Kram!

 7. Svara

  Anki

  9 juli 2019

  Trevligt med en “riktig” auktion! Många, många år sen jag var på en sån … bra gjort att inte handla!
  Har funderat på en sån där ANTImyggmaskin – har ju inte så mycket mygg här, men kan ju vara bra att ha om vi åker norrut 🙂
  Även jag som aldrig ser på fotboll tittade … eller rättare sagt lyssnade! Vågade inte titta!
  Sista bilden är underbar … såå vackert!
  Kram

 8. Svara

  Ama de casa

  9 juli 2019

  Vilken vacker miljö! 🙂
  Jag har bara varit på ett fåtal auktioner, men aldrig köpt nåt där. Har helt enkelt inte vågat ropa ut nåt bud. Det kanske man inte tror, men i såna sammanhang blir jag ruskigt blyg. Kanske likaså bra det 😉
  Anders pappa satte en gång igång en budgivning och startade med fem kronor och vann utan att nån höjde. Vad ropade han in då? Jo, en råtta. Haha! Den bet också och blev inte långvarig i hemmet. Har frågat Anders hur han lyckades bli av med den, men han vet inte. Jag kan ha mina gissningar… 😉

  Jag kollade bronsmatchen – såå spännande! Grattis till tjejerna 🙂 Guldmatchen såg jag bara med ett halvt öga medan jag tittade på masterchef på min laptop. När jag inte har nåt lag att heja på (Sverige eller Spanien) så är det inte alls nåt kul att kolla på fotboll.

 9. Svara

  Veiken

  9 juli 2019

  Jag gillar Lions… trevligt att gå på auktion speciellt i den miljön ni hade. Sista bilden är ljuvlig!
  Det är baske mig en bedrift att komma hem utan att ha köpt något!
  Ha det bäst!

 10. Svara

  Anni

  9 juli 2019

  Kul med både auktion och fotboll, säger hon som gillar båda delar. Fast vid första anblicken tyckte jag kanske inte att där fanns så mycket intressant på auktionen. Eller?

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 66
 • 235
 • 1 654 711
 • 5 125
 • 66 106
Sök här