Läst

Söndags-smakbit # 19

Av
den
12 maj 2019

Bloggen Flykten från verkligheten ger oss varannan söndag chansen att publicera ett litet smakprov ur en bok vi läser.

Där får du många spännande boktitlar att kika närmare på.
En viktig regel: Inga spoilers!

Jag har nyss läst ut Vaggvisa av Leila Slimani, en bok som inte ingår i min favoritgenre, i ruskigaste laget!
Titeln är länkad till förlaget där du kan läsa mer om boken.

Smakbit sid.33
Hon syr i knapparna i kavajerna som de inte har haft på sig på flera månader eftersom de har varit för lata för att leta rätt på en nål. Hon lägger upp fållarna på kjolarna och byxorna. Hon tvättar gardinerna som har gulnat av tobak och damm. Paul säger med ett leende att hon påminner om Mary Poppins. Han är inte säker på att hon förstår komplimangen.”

sid.148
Och dessutom är mannen så alldaglig. Han har så lite som kan tilltala. För det första är han knappt längre än Louise. Muskulösa men korta ben och smala höfter. Nästan ingen hals. När han pratar drar han ibland in huvudet mellan axlarna som en blyg sköldpadda. Hon har noterat att han saknar flera tänder. Han är inte stilig. Han luktar gurka och vin.”

TAGS
14 kommentarer
 1. Svara

  Monika

  12 maj 2019

  “i ruskigaste laget” låter ju som något för mig 🙂

 2. Svara

  Ama de casa

  12 maj 2019

  Kan bara instämma med Monika, men tack för smakbitarna! 🙂

  Ha en ruskigt härlig dag 😀

 3. Svara

  Josefin

  12 maj 2019

  Tack för smakbitarna! 🙂 Jag har sett den förut men inte funderat vidare på den. NU gör jag det, låter som något jag kan tycka om. Ja en fin söndag!

 4. Svara

  Hanneles bokparadis

  12 maj 2019

  jag gillar alldagliga män, brittiska gentemän

 5. Svara

  Robert W

  12 maj 2019

  Mary Poppins är ett namn som inte dykt upp i min hjärna på länge 🙂

 6. Svara

  Åsa Carlsson

  12 maj 2019

  Ruskigt kan det gärna få vara, och boken är väl en sådan nominerad till Årets bok, inte sant? Tack för smakbiten!

 7. Svara

  Villa Frejas bokblogg

  12 maj 2019

  Tack för smakbiten. Okänd bok för mig.

 8. Svara

  Sara Pepparkaka

  12 maj 2019

  Den här kanske jag ska läsa för att orientera mig bland böckerna som nominerats till Årets bok.

 9. Svara

  Lottens Bokblogg

  12 maj 2019

  Luktar gurka? Hur luktar gurka? Ruskig gillar ju jag 😉

 10. Svara

  Cinnamon

  12 maj 2019

  Tack för smakbiten! Har sett boken lite överallt men inte läst något av författaren.

 11. Svara

  bokdamen

  12 maj 2019

  Tack för smakbiten, funderat på att läsa men inte kunnat bestämma mig, lite nyfiken är jag. 😉

 12. Svara

  A ROOM OF MY OWN

  12 maj 2019

  gillar ofta inte “i ruskigaste laget”
  men jag har faktiskt läst Vaggvisa
  Tack för smakebiten!

 13. Svara

  Ditte

  12 maj 2019

  Såg boken skymta förbi i min bokhandel idag. Men just nu vill jag inte läsa ruskiga böcker så den får hamna på väntelistan. Men tack för ditt smakprov för jag undrade just vilken typ av bok det var. Känner inte alls till författaren.
  Kram !

 14. Svara

  Pirjo Saloniemi

  12 maj 2019

  Den blir jag nyfiken på. Tack för smakbiten!

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 160
 • 497
 • 1 652 582
 • 5 119
 • 66 012
Sök här