Söndags-smakbit # 19

Bloggen Flykten från verkligheten ger oss varannan söndag chansen att publicera ett litet smakprov ur en bok vi läser.

Där får du många spännande boktitlar att kika närmare på.
En viktig regel: Inga spoilers!

Jag har nyss läst ut Vaggvisa av Leila Slimani, en bok som inte ingår i min favoritgenre, i ruskigaste laget!
Titeln är länkad till förlaget där du kan läsa mer om boken.

Smakbit sid.33
Hon syr i knapparna i kavajerna som de inte har haft på sig på flera månader eftersom de har varit för lata för att leta rätt på en nål. Hon lägger upp fållarna på kjolarna och byxorna. Hon tvättar gardinerna som har gulnat av tobak och damm. Paul säger med ett leende att hon påminner om Mary Poppins. Han är inte säker på att hon förstår komplimangen.”

sid.148
Och dessutom är mannen så alldaglig. Han har så lite som kan tilltala. För det första är han knappt längre än Louise. Muskulösa men korta ben och smala höfter. Nästan ingen hals. När han pratar drar han ibland in huvudet mellan axlarna som en blyg sköldpadda. Hon har noterat att han saknar flera tänder. Han är inte stilig. Han luktar gurka och vin.”

0

14 Comments:

 1. “i ruskigaste laget” låter ju som något för mig :)

 2. Kan bara instämma med Monika, men tack för smakbitarna! :-)

  Ha en ruskigt härlig dag :-D

 3. Tack för smakbitarna! :) Jag har sett den förut men inte funderat vidare på den. NU gör jag det, låter som något jag kan tycka om. Ja en fin söndag!

 4. jag gillar alldagliga män, brittiska gentemän

 5. Mary Poppins är ett namn som inte dykt upp i min hjärna på länge :)

 6. Åsa Carlsson

  Ruskigt kan det gärna få vara, och boken är väl en sådan nominerad till Årets bok, inte sant? Tack för smakbiten!

 7. Tack för smakbiten. Okänd bok för mig.

 8. Den här kanske jag ska läsa för att orientera mig bland böckerna som nominerats till Årets bok.

 9. Luktar gurka? Hur luktar gurka? Ruskig gillar ju jag ;-)

 10. Tack för smakbiten! Har sett boken lite överallt men inte läst något av författaren.

 11. Tack för smakbiten, funderat på att läsa men inte kunnat bestämma mig, lite nyfiken är jag. ;)

 12. gillar ofta inte “i ruskigaste laget”
  men jag har faktiskt läst Vaggvisa
  Tack för smakebiten!

 13. Såg boken skymta förbi i min bokhandel idag. Men just nu vill jag inte läsa ruskiga böcker så den får hamna på väntelistan. Men tack för ditt smakprov för jag undrade just vilken typ av bok det var. Känner inte alls till författaren.
  Kram !

 14. Den blir jag nyfiken på. Tack för smakbiten!

Kommentera