Lyckad skogstur

Nu har skjutandet avtagit i skogarna, många jaktlag har nästan fyllt sina kvoter av älg.
Vi beslöt oss därför för en tur “ut på skogen” även om vi inte förväntade oss att göra några fynd.
Svampkorgarna är sedan länge förpassade till vinden denna bedrövligt dåliga svampsäsong, men ett par plastkassar hängde med, Just in case..

hygge1

Den här synen mötte oss överallt, det har huggits ut skog som bara den, alla våra gamla favoritställen för trattisar är skövlade.

hygge2

Det enda positiva med kalhyggen är att de ibland öppnar upp vackra nya vyer i området. Här syns sjön Närsen

trattis2

Till slut hittade vi en skogsremsa som såg rätt bra ut och tadaaaa, det dröjde inte länge innan mina trattisögon hittade ett gäng!
Maken hade glömt sina trattisögon hemma idag, han kunde stå nästan mitt ibland dem utan att se…

hygge3

Vi kom iväg ganska sent och det stod inte på innan det började skymma bland träden..

trattis

Hemkomna med dagens skörd, nu har man sysselsättning framför teven ikväll!

rambonyvaken

Visst ser han helt oemotståndigt oskyldig ut?
Kan berätta att han härjade på bordet och ägnade sig åt att med tassarna skicka iväg svamp ner på golvet såpass många gånger att vi blev tvungna att stänga in svampen i sovrummet eftersom vi saknar dörr till vardagsrummet!

liggasked

Nu hoppas jag att han “ligger sked” med farbror Torsten under kvällen så jag får rensa svampen ifred!

0

14 Comments:

 1. Ja, nog kan hyggen skapa vackra vyer…men det finns ju nackdelar också…trots det så hittade ni ju ofantliga mängder trattisar, vilken lycka!!!!!
  Kram på er i svampriket! ;-)

 2. Finns inget vacker med denna skövling. Sjöar upplevs bäst i djupa skogar.
  Tänk vilka enorma värden som försvinner och aldrig mer återkommer när sån där skövling sker.

 3. Så fint att du hittade lite till slut! Tack för alla fina vyer o bilderna/berättelserna om lillRambo o underbara farbror Torsten!

  Kram

 4. Jag säger också tack för fina utflykter i tassemarkerna. Härligt att hitta trattisar nu. Tänk att dom skövlat dina trattmarker också. Så är det i stugan också. När jag kom till mitt ställe så möttes ju även jag av avverkad skog. Det blir så ödsligt o kalt. Men jag hittade också lite på ett annat ställe som tur var.
  Men jag blir avis när jag ser dina.
  Han verkar busig din lille vän. Men väldigt söt när han ligger där med farbror Torsten.
  Ha en fin Halloweenhelg.Kram på er i Pörtet!

 5. Kanske det blir fina murklor på hygget om något år? Det är inget ont som inte har något gott med sig och som Du skriver så är ju utsikten underbar. Jättefina bilder!
  Torsten måste vara en snäll katt som tillåter buset att ligga bredvid? Det kommer väl att bli tomt efter honom när han flyttar?
  Önskar Er en fin söndag och kram! :smile:

 6. Kan bara säga grattis! Har varit sjuk sedan i torsdags kväll – och är väl inte riktigt bra än, men nu ser jag att jag bara måste ut ett varv… och jag som inte ens gillar trattisar :)
  Inte ens den vackraste vy ursäktar denna totala avverkning – blir lika ledsen varje gång… så kortsiktigt tänkt, bara pengar som räknas…
  Så goa de är där de ligger tillsammans – den lille busen och farbror Torsten :)
  Kram

 7. ;-) Så trevligt med svampskörd i november .katterna tycker nog väldigt mycket om varandra ,kram Nette

 8. Bus bus bus det är livet det när man är en liten katt! Ge honom en okokt pasta penne! Han roar sig själv i en halvtimme och då har du väl med flinka fingrar rensat igenom svampen?? =) Själv har jag varit försjunken i sista boken av Mons Kallentoft, köpte den i fredags em och nu är den slut. Men mest skrämmande av allt, medans jag läst om mord så har ett dubbelmord begåtts ett stenkast här ifrån – jag hade inte en aning förrän jag besökte en blogg nu på lunchen. Så jag har verkligen släppt tid och rum bara för att få veta hur boken skulle sluta. Ha en fin söndag trots det gråa vädret. Kram

 9. Fina bilder och svampen skulle jag ju gärna ta. Busiga katter är nog gulliga ändå, just nu ligger nog min som en ängel på soffan :)

 10. Det gäller verkligen att ha “rätt” ögon med sig när man är på trattisjakt. Ibland har man det, ibland inte. Vi har inte hittat någon svamp i år. Inte ens oätlig. Jag får snylta på syrrans, hon har haft bättre jaktlycka :).

 11. Vilken busig katt! Men man tar det ju så gärna när dom är så söta som dom är!
  Trattisögon måste man ha, jag hittade idag, inte så många, men tillräckligt så jag fick lite och kände att jag var ute och plockade – det är ju det som är så kul! Din hög var inte dålig, och det ögonblicket när man får syn på dom, visst är det nåt speciellt!
  Vilka vackra vyer!
  Agneta kram

 12. Men så busig katt, som lockar till skratt
  Men nu får ni murklor istället på kalhyggena och en massa bär
  Det gröna kommer väldigt snabbt
  Vi brukar köra där det finns kalhyggen för att spana efter djur

 13. Det var skapligt mycket svamp och dom såg fina ut. Kanske får jag också ge mig ut igen.
  Vilka fina ställen ni hittar för era söndagsutflykter.
  Kramen

 14. Så fina bilder och jag blir nästan avundsjuk på dig, som har en sån fin miljö runt dig. Och trattisarna känner jag likadant för ;-), för jag har inte hunnit ut och kika alls efter några.

Kommentera