Bloggen

Positiva nyårsvindar i pörtet…

Av
den
3 januari 2007

En glad nyhet:
Min sambo har fått nytt jobb!!
Ett riktigt bra jobb med fast grundlön och provision som grädde på moset.
Därmed slutar en era med tillfälliga jobb, timanställningar och rena provisionsjobb!
Och det känns så bra!!
Det är inte så lätt att hosta fram ett jobb när man bor i glesbygden och dessutom har fyllt femti….
Så härligt att upptäcka att det finns seriösa internationella företag som förstår sig på att uppskatta lång arbetslivserfarenhet och kunskap!
Nu ska han utbildas några dagar i januari på svenska huvudkontoret i Stockholm, och sen ska han ut på banan….

Och jag har beställt en ny dator!!
Ja egentligen min första egna dator, för den jag använt sedan jag började med hemsidan är egentligen mitt barnbarns…..som momi “lånat lite”, typ ett drygt år…
Nu är pojkarna så stora att de behöver var sin dator, och nu när den yngre av dom fyller 10 år i januari är det dags att han får en egen. Det blir ett hopplock där iaf delar av denna dator återanvänds.
Under dethär året har jag ju insett att jag absolut inte vill vara utan dator, utan alla goa bloggkompisar, utan kontakt ut i cybervärlden, så beslutet var enkelt!
Om ett par veckor byts alltså utrustningen ut, sen ska jag bara uppgradera hastigheten på bredbandet också och ni kommer knappt att hinna se röken av mig när jag fräser förbi i etern!

Uppiggad av allt positivt tog jag mig själv i kragen idag, trots ont i höften, nackspärr och andra krämpor, kallade på jyckarna, tog tag i gångstavarna o gick rakt ut i naturen!
Nu får det bära eller brista! Jag måste tvinga mig själv att röra på mig fast jag har ont.
Jag har också fått extra motivation av boken jag nyss läst ut: Naturkraft – om naturens lugnande, stärkande och läkande effekter.
En recension av den kommer i dagarna, så här står det bl.a.
“Även om läkarna medvetet skulle börja skriva ut naturvistelser på recept är det inte självklart att patienterna tar till sig det.
Den generella inställningen i samhället är att man ska ligga i sängen om man är sjukskriven! Och det kan man ju inte göra om man blivit ordinerad fysisk aktivitet!
Folk i omgivningen stör sig på att de som är sjukskrivna är ute o går eller springer i skogen. De tycker att det är omoraliskt!
Och när Försäkringskassan utökar sin uppsökande verksamhet för att kolla om folk fuskar kommer ännu fler att stanna inne hela dagarna!”
Så sant som det är sagt!
Och med facit i handen så har jag inte mer ont nu än innan jag gick ut, med undantag då för tummarna som inte klarar av att hålla greppet på stavarna utan att krampa, haha!

Såhär ser det ut i mina omgivningar just nu:


Halkigt värre!


Och lite “spooky” ute på frostklädda myrar

TAGS
12 kommentarer
 1. Svara

  Nilla

  3 januari 2007

  Vad skönt att du klarade av promenaden. Precis som du får jag kramp och domningar i händerna när jag går med stavar, tyvärr. Det där med utevistelse är ju lite kluvet när man är sjukskriven. På mina läkarintyg senaste åren har det stått: Vila, ute, sjukgymnastik. Men som sagt vågar man vara ute och röra på sig. Det är ju inte bara f-kassan som har koll på en. Även omgivningen kan ju se på en med ogina ögon. Kan man vara ute och gå så kan man minsann arbeta också. Inte är det lätt inte.
  Ska bli spännande att läsa om dina barndomsminnen så småningom.
  Kram

 2. Svara

  Helena

  3 januari 2007

  Jo tack naturens läkande kraft känner väl det flesta till utom FK.
  Har man sjukersättning ska man minsann inte hålla till i skogen, fråga mej!!!
  Men, men nu är det ju så här att rör jag mej inte så blir jag ännu sämre.
  Fast sen anmälan om fusk pga skogen så har jag varit hos läkaren (igen). Nästa gång FK ifrågasätter så ska
  jag hänvisa till honom. Jag måste röra mej för att hålla blodsockret i schack (diabetiker) plus att värkande leder och muskler mår bra av att få röra på sej.
  Men som sagt så länge det finns folk som medvetet fuskar kommer alla vi som inte gör det att få lida.
  Bara för det ska jag gå ut i fullmånens sken och kissa Sigge nu.

 3. Svara

  Saija (dotter)

  3 januari 2007

  Grattis Hasse till jobbet! Hoppas att det blir bra…

  Och så ett grattis, eller vad man nu ska säga, till datorn. *MUTTRAR* Vill också ha en ny dator!!!!!!!!!!
  Fast jag vill ju ha en bärbar!

  Nåja… tänkte tjata lite på sambon om ett jättefint dataskåp jag hittat på Blocket *vill ha*
  Och betsa mörkbrunt… vill vill vill

  Ska snart sova, är såå trött och en hel jobbardag väntar imorgon.

  Tack för tipset förresten (mailet du vet)

  Pyzz o natti

 4. Svara

  Kicki

  3 januari 2007

  Halloj!
  Vad kul att sambon fått jobb. Hälsa honom lycka till!
  Jag ska precis som du också skaffa ny dator, har pratat med kunnigt folk idag. Jag håller på att få noja på min dator som bara blir slöare och slöare.
  Håll tummarna för Tapiol på lördag, han startar på V75, sköter han sig så har jag till min dator.
  Jag har anmält mig till skolan idag. Datakurs i bildbehandling på Vuxengymnasiet i Säter. Det du.
  Kram
  Kicki

 5. Svara

  leila

  3 januari 2007

  Hej, massor av grattis och kramar till er för sambons nya jobb. Ge han en lyckospark i rumpan från mig 🙂 . Sen säger jag grattis till nya datorn, jag köpte en egen bärbar för några månader sen, en ny en som ingen annan haft, bara min alldeles egna, det är så skönt. Nu slipper jag dela dator med gubbe och ungar. Sen vill jag berätta för dig att på min läkarintyg så står det dagliga promenader. Naturen har en läkande kraft, så är det bara och jag stupplar på med mina stavar. Nu går jag varje dag då jag är ledig, ska arbetsträna senare i januari. Visst finns det folk som rynkar näsan, det ska gudarna veta men det får stå för dom. Skulle vi stänga in oss för att vi är sjuka på ett eller annat sätt så skulle vi snart inte orka resa oss. Synd bara att vi dras ner av de som fuskar, men fuskare finns det överallt. Inte bara inom de som är sjukskrivna, det får vi leva med, kramen till dig /leila

 6. Svara

  Monica

  3 januari 2007

  Så roligt att “guben” fått jobb – grattis! Det stärker en att veta att vet vad man ska göra och inte duttas hit & dit.

  Roligt för dig Paula att få en splitter ny dator *jihiiiii* så roligt! Åsså snabbare bredband – kan det bli bättre?!

  Visst är det så – sjuka ska ligga i sängen och int ska de dra på smilbanden heller ….”ligg still å lid” Jag tror naturen kan göra underverk för både kropp & själ – så fortsätt stava på du, paula.

  Kram

 7. Svara

  Anki

  4 januari 2007

  Idag blev man så där extra glad när man kom till Paula. Hela datorn lyser rosa av POSTITIV anda!!
  Grattis till gubben, grattis till Paula som ska få ny dator…!!

  Men vad de gäller “att inte få vara ute när man är sjuk” skitprat!! Den bästa medicin är just frisk luft, lite go i benen glädje o skratt. Vem sa att folk som blir sjuka ska sitta hemma o vara sura. Ge mig namnet på den tjänstemannen ska jag kontakta vederbörande. Jag kan förstå om folk reagerar när de står en värkabruten människa, långtidssjukskriven för trasig rygg och kapar ved hela dagen. Då kan man kanske undra. Men frisk luft o försöka göra så mycket man kan o orkar. Så bara ut med dig i naturen när du känner o orkar med det – de e en bit mot friskhet!!

  Kram Anki

 8. Svara

  Lotta

  4 januari 2007

  Oxå jag vill gratta mannen. Det är svårt att hitta jobb,speciellt i glesbygd. Han kan vara stolt. Att vara ute och röra på sej är lika självklart som att äta för människan. Det måste väl även FK förstå… Naturen helar. Vi människor är byggda för rörelse, i smått och stor, allt efter förmåga. Även om det tar emot ibland, skäms att säga att utan några krämpor stannar jag hellre inne om vädret ruskar 🙂
  Fiffigt tisdagstema!
  En egen dator och snabb uppkoppling, lyckliga du. Avundsjuk på iaf uppkopplingen.
  //Lotta

 9. Svara

  Ninni

  4 januari 2007

  Ack så rätt du har! Jag borde själv ge mig ut med stavar…jag också skitont just nu, hela ryggen protesterar.
  Har grejat och lyft alldeles för mycket..men det går över så småningom!
  Ha en skön dag och hälsa maken och gratulera!
  /Kram

 10. Svara

  "Ninni"

  4 januari 2007

  Vad kul för dig med egen dator och snabbare uppkoppling. Då får du förnyelse på jobbet också liksom sambon som får nytt jobb. Hälsa och gratulera honom från mig!!!
  Det här med jobb är knepigt men det finns jobb även om det inte är heltider och så bra betalt. Mina båda vuxna barn hankar sig fram på deltider (eg. sånt som andra ser som extrajobb). Den ena som “telefonförsäljare” (det heter inte så nu för tiden, jag vet!) och den andra på Max där hon kränger hamburgare. Men de har jobb som de, om det blir tillräckligt många tillfällen, lyckas försörja sig på. De blir inte feta på lönen men det går oftast runt iaf. Då får man vara glad för det.
  Vi som är hemma p.g.a sjukdom av olika slag får vara tacksamma så länge vi får tillåtelse att vara sjuk. Kan bli jobbigare för oss om vi ska hitta jobb när vi knappt klarar av vardagen hemma ens. Nu ska jag inte skriva mer om det för då eldar jag upp mig i onödan.
  Kram.

 11. Svara

  Gunvor

  4 januari 2007

  Man blir som en ny människa när man varit ute o gått.Man behöver lite ljus också varje dag.
  Vad mycket trevligheter det händer hos dej. Härligt!
  Ha det bra.

 12. Svara

  Sylvia

  4 januari 2007

  Jag blir glad när jag läser ditt inlägg. Grattis till nya jobbet för gubben. Och till att du är så duktig och går ut i blötmarkerna trots att det tar emot.
  Ny dator är så spännande – och frustrerande! Fråga mig. Allt det som fungerade som smort på den gamla (utom när den krånglade) skall man göra annorlunda på min nya. Men jag lär mig snart den här också.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 507
 • 574
 • 1 610 417
 • 5 044
 • 65 064
Sök här