Bloggen

Såg du norrskenet inatt??

Av
den
15 januari 2022

Såg du norrskenet inatt?
Jag gjorde det inte, därför har jag fått låna fotot som är taget här i Sundborn av Marina Sernbring som var en av dem som idag publicerade norrskensbilder i vår lokala grupp.
Jag var vaken inatt när barnbarnet Paulina plingade på mig och skickade videosnuttar på hur norrskenet såg ut där hon bor i stan. Sen tillade hon att “nu kan jag dö lycklig för jag har sett norrsken” och det lät ju lite drastiskt i momis öron men hon menade förstås att nu har hon bockat av detta fenomen på sin “bucketlist”, dvs. saker hon vill uppleva innan hon dör…

Visserligen öppnade jag både altandörren mot söder och entrédörren mot norr och spanade upp i skyn men såg bara svart himmel….
Att ge sig ut i mörkret i halkan var inget alternativ!

Nu sägs det att det eventuellt kan synas även ikväll men det har mulnat på här så den chansen är nog förbi.
Hörde på radion att man sett norrskenet igår långt ner i södra delen av landet, häftigt!

Ja sen blev det lördag förmiddag och dags för en inte alltför angenäm promenad

Så jag tog på mig min rustning och gick…

…rakt mot solen!

En eloge till den som körde omkring med sand-traktorn igår för det såg betydligt bättre ut på vägen!

Det fanns andra sätt att ta sig fram på, hörde ett ihärdigt knastrande ljud och bakom mig kom en cyklist i full fart

Ett annat sätt att ta sig fram på är på en fyrhjuling, det vore väl käckt, jag rattandes fyrhjulingen och Daniel kutande bakefter…

Som avslutning idag bjuder jag på lite skitsnack, en bild på Daniel som alltid letar sig upp på högsta punkten när han ska bajsa.
Så sprider en rang-hög jycke sina dofter!
Tre gånger per promenad upprepas detta, tre gånger om dagen, det blir 9 bajspåsar per dag, tur att det inte är så dyra…

Trevlig fortsättning på helgen!

TAGS
21 kommentarer
 1. Svara

  Minton

  15 januari 2022

  Såg inte norskenet som tydligen synts även här. Hihi med den utrustningen kan du inte skada dej men kommer du upp om du ramlar. Daniel vill synas när han bajsar och Minton skall ner i diken om det finns.
  Kramar från oss

  • Svara

   Paula

   17 januari 2022

   Vet du, jag är så stel så jag knappt tar mig upp om jag ramlar utan utstyrsel! Jag måste då ha något att hålla i annars är jag som en fisk på land…
   Hoppas du klarade blåsvädret utan bekymmer= /Kram

 2. Svara

  LillaSyster

  15 januari 2022

  Oj så grön himlen är…. har aldrig sett norrsken. ¨
  Men Daniel då….tre gånger det är två gånger för mycket på samma runda.
  Gillar din utrustning =) Jag hoppas att cyklisten hade dubbdäck på. Här är det barmark och det är jag glad över! Ha en fin kväll och spänn på broddarna ordentligt så länge vägarna ser ut så där…..hu.

  • Svara

   Paula

   17 januari 2022

   Jag har skojat med dottern att om hon talat om för mig hur ofta han bajsar så hade jag tackat nej till att ta hand om honom…Tsss. Har aldrig haft en hund som fungerar så här, samtidigt är han bra i magen och väldigt regelbunden, så jag ska inte klagaNär det är barmark går vi mest i skogen o där kan han bajsa fritt, men i snön vill jag inte lämna några högar…
   Ingen barmark här, men snötäcket krymper med en farlig fart, lika halt som tidigare

 3. Svara

  bpz3

  15 januari 2022

  Såg inte norrskenet. Visste inte ens om att det var norrsken igår. Ska väl spana här ikväll/natt då. Det var ju soligt idag så… Själv har jag aldrig sett norrsken.

  Bilden på kvinnan med halkmundering – hahaha. Hon klarar sig nog på ett mjukt och fint sätt.

  Hur man kan cykla på den isiga vägen är en gåta för mig, men cykeln hade kanske dobbar. Det hoppas jag även att ATVn hade…

  Daniel kan nog inte stava ordet förstoppning. Ja, inte att han kan skriva, men ändå. Nio bajspåsar gånger 365 dagar blir 3 285 bajspåsar per år… Inte illa;-)

  • Svara

   Paula

   17 januari 2022

   Ja jag tror säkert att cykeln hade “vinterdäck” för farten var hög! Under barmarkssäsongen går vi ju mycket i skogen o där får naturen ta hand om bajset men vinterns alla kluttar får vi bära till soporna…Hans mage fungerar utmärkt, o det är jag glad för, haft hundar som ena dagen haft diarre o nästa dag förstoppning…

 4. Svara

  Mirjam Halvarsson

  15 januari 2022

  Va??? Har lille Daniel så mycket att göra sig av med?? Inte illa 🙂 Att gå i det där väglaget utan sand/grus är nog det värsta man kan tänka sig, livsfarligt! Men jag använder ju sparken och då är gruset inte så bra heller, hur jag än vänder mig så har jag rumpan bak! 🙂 Kram på’re!

  • Svara

   Paula

   17 januari 2022

   Går det inte lättare på grusat underlag med de extra plastmedarna? Ja inte verkar det bli något sparkföre att tala om. Hade varit så bra om kvällarna att ha något stöd i mörkret, men nu får pannlampan duga. Och tack o lov drar inte Daniel o även om han gjorde det så är han inte starkare än matte!! Under barmarkssäsongen får naturen ta hand om bajset men i snön ska det inte ligga kvar…är sur på dem som inte plockar upp. Massor av barn leker i snön och bygger snögubbar och så ligger det hundbajs där…Måndagskram

 5. Svara

  Anna-Lena

  15 januari 2022

  Det var norrsken här också. Tyvärr såg jag inte. Bara bilderna. Kommer ihåg att min mamma såg norrsken. Återkommer vart 60e år….Kanske.

 6. Svara

  ibod11 - Ingrid

  15 januari 2022

  Jag har sett norrsken flera gånger men det var väldigt länge sedan. Drygt 20 år sedan senaste tillfället. Men trots att jag vet att det har synts till här flera gånger i vinter har jag missat det. Kanske för att jag inte ger mig ut och spanar efter det nattetid 😀 Men visst är det något alldeles speciellt och något jag gärna upplever igen.
  Utrustningen ser väldigt bra ut för promenader på is…men jag är inte riktigt säker på vem som döljer sig där inne 🙂 Skönt att grusbilen i alla fall har varit i farten. Det blir ju lite lättare att gå då.
  Kram

  • Svara

   Paula

   17 januari 2022

   Nej det var nog inte helt enkelt att se vem som var utklädd…tsss
   Blåsten har också avtagit nu, det ven ordentligt igår kväll och grejer på uteplatsen har bytt plats…annars inga skador vad jag vet. Minusgrader idag så tripp-promenaderna fortsätter, att få upp flås är inte att tänka på. Men livhanken är ju viktigare så flåset får vänta…Ha en fin vecka, kram från pörtet

 7. Svara

  ElisabetR

  15 januari 2022

  Tjusig mundering, då går du ju ganska säker, men verkar klumpigt att röra sig i.
  Sov som en stock inatt så inget norrsken. Såg när jag var liten och tyckte det var jätteläskigt för det sprakade som när man drog handen över en gammal TV ruta.
  Klart Daniel är en stor vovve så han kan ju bajsa högt upp :-).
  Trevlig söndag önskas

  • Svara

   Paula

   17 januari 2022

   Har inte sett att någon här har pratat om något sprakande ljud i samband med norrskenet. Jag tror jag vet hur det låter dock, eller kan fantisera om det.
   Ja Daniel han står högt i rang, han tror själv att han är en rottweiler…
   Ha en fin vecka, visst var det ett mysigt gäng amerkaner som presenterade sig igår kväll i Allt för Sverige?

 8. Svara

  Ditte

  15 januari 2022

  Tack för din bild av norrskenet. Så vacker!
  Jag såg det inte men vet att det var synligt även här i Stockholm. Jag har ännu aldrig lyckats att se ett norrsken. Men nån gång så kanske det blir av.
  Vad gäller fyrhjuling så tror jag det vore bra. Din skyddsmundering är rejäl men det måtte ta lång tid att ta den på och av.
  Bra att grustraktorn bidrog till att minska risken för olika typer av brott på armmar och ben.
  Varm kram

 9. Svara

  Susjos

  15 januari 2022

  Underbart med norrsken, jag missade det också igår, men såg det som 14-åring i Hofors, jösses så rädda vi blev jag och min kompis!
  Men oj så mycket Daniel bajsar varje dag, puh!
  Ha en fin kväll!
  Kram
  PS. Trodde först att det var du i skyddsutrustningen!!!

  • Svara

   Paula

   17 januari 2022

   https://paulaz.se/en-salig-rora/ Kolla länken! Hade lagt in ett foto enkom för dig från Stora Torget i stan!
   Kunde ha varit jag i munderingen. Men precis som någon skrev: hur hade jag tagit mig upp om jag då gått o ramlat, hihi. Kram

 10. Svara

  Justina

  15 januari 2022

  HEJ såg heller inte något norrsken för jag ligger i akademiska sen den 4 december

 11. Svara

  Ama de casa

  16 januari 2022

  Synd att du inte kunde se norrskenet, det är så fascinerande det skådespelet!
  Jösses vilken isgata! Bra att dom har sandat, men ta det försiktigt där ute!

  Ha en skön söndag 🙂

 12. Svara

  Ninni

  16 januari 2022

  Nej, jag missade norrskenet. Men jag har sett norrsken förr så det är inget jag sörjer. Jag var säkert vaken men måste ut om jag ska se om det är norrsken och jag satt inne vid tv:n och datorn.
  Det är tur de har grusat vägen hos dig. Jag har inte sandat eller grusat på vår stora plan men jag har saltat för att det ska luckras upp lite. Det finns isfria partier att gå på och postbilen behöver inte glida ifrån min postlåda heller. Nu får jag sällan post men jag måste ändå se till att det är lämpligt att ta sig dit ifall att..
  Vilket blåsväder vi haft nu i flera dagar. Inte ens katterna vill vara ute när det blåser. Natten till torsdag somnade jag inte förrän efter kl 5 på morgonen p.g.a. värken som blåsvädret lockar fram. Jag var inte ensam om att ha svårt att sova just den natten har jag hört.
  Fortsätt gå försiktigt du. Kramen.

  • Svara

   Paula

   17 januari 2022

   Hoppas det inte skedde några missöden under blåsovädret inatt? Här var det lugna puckar. Tack för påminnelse om vatten och telefonladdning. Allt var väl förberett men skönt att inget hände. Kram

 13. Svara

  Åke

  16 januari 2022

  Jodå jag såg det, men kunde inte ställa upp stativet för då hade det blåst omkull. Din klädsel hade också varit mycket lämplig på min gård 🙂 Det visade sig flera timmar här uppe. Cyklisten din hade förmodligen dubbdäck på.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 48
 • 172
 • 1 654 295
 • 5 125
 • 66 098
Sök här