Selfie med ord

Selfie med ord # 6

Av
den
7 februari 2022

Dags för den sjätte omgången av SELFIE, tolv “nyckelord” och svaren hänger ihop genom att sista bokstaven i första svaret blir första bokstaven i andra svaret o s v. Du kopierar och lägger in dina egna svar och är precis så kortfattad eller mångordig som du har lust med!

1. Min hobby: blogga!

2. På huvudet: askgrått
(tog en selfie när jag ligger och tar igen mig efter att skrikit mig hes under OS-skidåkning)

3. Tidsfördriv: Rastning av hund (tro´t om du vill)

4. Dryck: G&T

5. Bok jag aldrig glömmer: Tusen och en natt, det var min favorit-sagobok vid läggdags.

6. Älsklingsmat: Tournedos (minns inte ens när jag senaste åt det, men gott är det!)

7. Häftig person: Sara Hector är utan tvekan dagens häftigaste tjej! Grattis till guldet!

8. Dit längtar jag: Riksgränsen jag är så trött på denna vinter med varannandagsväder, mina fötter har vuxit fast i broddkängorna, det är halt hela tiden. Jag vill ha en vanlig hederlig vinter!

9. Plagg jag avskyr: Noppig tröja

10. Lagar aldrig: Aladåb

11. Pasta: Bolognese

12. Alltid i frysen: Entrecote (jag köper i bit, skivar och styckfryser, himla smidigt!)

Häng på du också!
Du tolkar naturligtvis nyckelorden på ditt eget sätt, med spelrum för alla fantasifulla infall! Man har som bekant inte roligare än man gör sig. Svaren hämtar du helst inte via Google utan letar upp dem inuti dig själv (det heter ju inte SELFIE utan anledning!)

När du svarat lägger du in en länk i kommentarsspalten hos Klimakteriehäxan så att alla kan hitta och läsa! Så klarnar bilden av dig lite grand.
Kanske får vi nya bloggbekanta eller veta nytt om gamla?
Välkommen hälsar Aina

TAGS
15 kommentarer
 1. Svara

  Anna-Lena

  7 februari 2022

  Dä ja! Entrecote i frysen. Har aldrig tillagat sådan. Maken gör det någon enstaka gång.
  Ja, blogga är förstås en hobby. Tänkte inte på det…. Kul att läsa dina svar! Kram

 2. Svara

  Primrose

  7 februari 2022

  Jättebra svar ,-) kul att kika in och se hur du och andra svarar ,-)
  Blogga bra svar, det gör ju jag också ,-) det är kul.
  Fin bild på dig , håller med man hejar och skriker när man håller på någon ,-)) Så fin hund, försöker gissa rasen håller med noppig tröja är inget kul alls. Ha det fint Primrose ,-)

 3. Svara

  Ditte

  7 februari 2022

  Jättekul att läsa dina svar! Bilderna är så härliga! Och visst hade en del kunnat stå för mig också, T.ex; blogga, Riksgränsen, aladåb, pasta bolognese, och Sara Hector . Plus G&T förstås.
  Men nu beror det ju på hur det blir med bokstäverna. Min “selfie” kommer i morgon.
  Kram

 4. Svara

  Klimakteriehäxan

  7 februari 2022

  Helt klart har vi en hobby gemensamt! Och tittar på tv-sport gör vi också, det har varit guldstämning i flera dagar nu, kan det hålla i sig tro???
  Kul att du hänger på med en SELFIE!

 5. Svara

  bpz3

  7 februari 2022

  Yipphhiiee! Vi har Sara Hector gemensamt i våra svar. Hennes seger var ju perfekt tajmad till dagens omgång av Selfie, och jag är hundra procent säker på att hon inte känner till temat;-)

  Älskar din selfie! Du ser helt nöjd ut på den bilden – Sara vann ju:-) Otippat enligt mig. Trodde ärligt talat inte att honskulle palla för trycket. Tur att jag hade fel där;-)

  Tournedos Rossini är ju kult! Minns under 1980-talet då den rätten serverades på en inte så lokal pizzeria i Stocksund. Deras Tournedos minns jag än. Detsamma gäller deras Planksteak. Å så himla sugen jag blev nu;-)

  Härliga svar! Love it:-)

 6. Svara

  LillaSyster

  8 februari 2022

  Japp, svaren stämmer in på dig! Jag har också entrécote I frysen. Fast nu sist jag lagade testade jag att ugnsbaka en stor bit på låg värme. Mums!
  Ishalka delux här idag, varnade syrran igår om dagens väglag och hon talade om att hon var framme på jobbet men att det varit blankis på sina ställen. Ha en bra tisdag!

 7. Svara

  Mirjam Halvarsson

  8 februari 2022

  Goa fina du, det var en riktigt fin selfie du fick till där, på bilden också!! 🙂
  Idag blir det både skidskytte (när kommer medaljen?) och sprint, svettigt värre 🙂
  Ha en fin dag i spåret, kram på’re!

 8. Svara

  Ama de casa

  8 februari 2022

  Snygg selfie igen – särskilt den på dig själv där du vilar ut efter TV-pärsen 🙂

 9. Svara

  Kina Hellquist

  8 februari 2022

  Härliga bilder på både dig och din lilla komps! Bloggar gör ju jag också, men inte särskild mycket. Då äter jag hellre en tournedos och dricker det som är i glaset, Fast det passar nog bättre med lite rött vin! Ha det gott framför TV:n, och var rädd om rösten!

 10. Svara

  Minton

  8 februari 2022

  Du har så häftiga svar. Jag försöker få ihop mina men inte klar ännu.
  Kramar från oss

 11. Svara

  Susjos

  8 februari 2022

  Hej där! Så härligt att läsa dina svar, och se en lycklig Paula efter guldet, och idag blev det ju mer yra på medaljfronten, och minsann tittade jag också!!!! Underbart med både guld och silver för tjejerna i sprint! Å så gick Sveriges tjejer vidare i hockeyn också, hurra!
  Mums med gott kött på tallriken och i frysen, hm, dags att börja med middagen tror jag! …och jodå, jag jobbar med min selfie, det tar ju ett tag!
  Ha en fin tisdagkväll!
  Kram

 12. Svara

  ibod11 - Ingrid

  8 februari 2022

  Alla här har vi en sak gemensamt och det är att vi gillar att blogga…och att titta in till våra bloggvänner 😀 Sara Hector är fantastisk, precis som många av de andra i den svenska truppen. Men jag sitter inte och skriker för mig själv. I stället sitter jag och svänger fram och tillbaka tillsammans med Sara 😀
  Kanske är det till Riksgränsen man ska flytta om man vill ha riktig vinter framöver. Än så länge är det skapliga vintrar här men de blir kortare och sämre med åren.
  Kram

 13. Svara

  Vilt og vakkert

  9 februari 2022

  Heisann, heisann. Tusen og en natt er en favoritt, absolutt. Eventyr til å drømme seg bort fra en grå hverdag! Takk og pris for litteraturen… Med hund er man sjelden i ro, alltid et eller annet som får en opp av stolen. Ha en fin dag ;:OD)

 14. Svara

  Ingrid

  9 februari 2022

  Så roligt att läsa dina svar Paula! Vi har samma härliga härfärg och samma blåa färg på glasögonen och jag har absolut inte något emot en GT, även om det inte händer så ofta sedan jag blev ensam. Det är mest när jag är på resande fot som jag lyxar till det med den ädla drycken.
  Ha en fin fortsättning på veckan!
  /Ingrid

 15. Svara

  Åke

  10 februari 2022

  Askgrått jo så kan man tyda ja på en själv också. Men vilken bedårande söt bild på din 4 bente vän. Undra hur mycket tid man lägger ned på rastning egentligen… Tournedos, Sara och entrecote vilja bra svar. Det sistnämnda är klart min favoriträtt nr 1.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 121
 • 596
 • 1 636 065
 • 5 093
 • 65 655
Sök här