Bloggen

Småttingarna 2 veckor

Av
den
28 juli 2013

katter2v1

Med småttingar i huset blir tidens gång väldigt konkret.

katter2v5

Nu har även två jyckar fått stilla sin nyfikenhet och tagit sig en titt på de små underverken!

katter2v2

Fortfarande är de ostadiga i nacken och slänger och dänger med huvudet

katter2v3

Astrid är en exemplarisk mamma, hon lämnar inte sina ungar mer än för att gå på lådan och för att äta. När det blir för varmt och ungarna sover lägger hon sig strax utanför lådan med full koll!

citronisar

Olidligt varmt har det varit de senaste dagarna, efter första åskvädret hittade jag några citronslemskivlingar som fick följa med hem.

bjorkcollage

Precis då vi bänkat oss framför teven igår klockan 4 för att se Diamond League, då kom åskan åter!
Jyckarna hyperventilerade och låg och skakade bra länge, stackare! Finns ju inte mycket man kan göra, det bästa är väl att vara som vanligt och inte låtsas om något.
Idag när vi gick en promenad såg vi vad ovädret ställt till med. En riktigt maffig björk låg tvärs över vägen, det måste ha varit blixten som slog ner.

jyckarvilar2

Äntligen kan våra åskrädda hundar andas ut..

jyckarvilar1

..Blinka sover dock bara “hundsömn” och reagerar så snart jag rör på mig..

efterregnet

Ute var det djungelkänsla efter ovädret, det fullkomligt ångade i luften och dröp av fukt ur marken.

Nu puttrar en surkålsgryta med älgkorv i ugnen, maken tittar på simfinalerna och jag ska väl joina honom i tevesoffan!
Ha det gott du som tittar in!

TAGS
13 kommentarer
 1. Svara

  Mia

  28 juli 2013

  Lila Astrid, så duktig hon är med sina sötnosar! Visst är det märkligt att djur tar allt så naturligt när det gäller barnafödande och vi människor ska då krångla till det så in i Norden! Kram på er, hoppas ni slipper mer åska, skicka hit den istället

 2. Svara

  Sigge Svamphund

  28 juli 2013

  Ett tips Paula nästa gång du är p bibblan så fråga efter böcker av Linda Tellington om Tellington Touch. Det finns böcker på både svenska och engelska och handlar om en extremt avslappnade massagemetod. I böckerna demonstreras rörelserna tydligt ( på häst men det är samma för alla djurslag). Jag var på en endagskurs för ett par år sen och har sen läst lite mer. Jag använder det på Sigge ihop med bodywrap när det är fyrverkerier om han avskyr. Han blir avslappnad och alldeles lugn, nåt å enkelt är otroligt effektivt och skönt för djuret

 3. Svara

  Ingegerd

  28 juli 2013

  Det är helt fantastiskt att få följa en djurmamma och hennes ungar! Astrid är helt klart en supermamma. Att skydda sina ungar är en stark drift, snällt att hundarna fick nosa på dem. Våra hundar är inte åskrädda, men kan naturligtvis bli det. Låter som et intressant tips där, från Sigge Svamphund!

 4. Svara

  Sigge Svamphund

  28 juli 2013

  Paula eftersom din bibbla inte har dom be att de tar på fjärr från Eskisltuna. Där finns de vet jag säkert eftersom jag lånat dom där.
  Glömde grattis till svamparna, här r det dött pga torka men nu faller det svampvatten i form av fint strilande regn

 5. Svara

  "LillaSyster"

  28 juli 2013

  Kattungar… jag undrar om det finns något bättre??? Så mysiga och goa, busiga och nyfikna. Full av små rivmärken på händer och armar efter att man busat runt med dem… men vad gör det!! Det kanske blir en kattunge fram på hösten om inte lilla fröken kommer hem…. Imorgon ska jag nog gå till skogen och kolla om det kommit några kantareller, för nu har vi ju fått lite vatten från ovan och värmen den håller ju i sig, så det borde ha ploppat upp lite guld gula godingar! Kram

 6. Svara

  Kersti

  28 juli 2013

  Det är otroligt viken kraft det är i blixten. Hundarna har visst fog för att vara lite oroliga. Vilka fina kattungar ni har. Så söta så man bara smälter.

 7. Svara

  soffie

  28 juli 2013

  å vad de är fina.. är vovvarna snälla mot dem?
  va fint det är ute nu, idag är andra gången på 6 veckor som jag inte har badat ,här har dte spöregnat hela dagen, hoppas det kommer sol igen 🙂 kramen

 8. Svara

  Malin

  28 juli 2013

  Jag säger bara “hoija” så söta kattbäbisarna är!!

  Va kul att se hur vovvarna nosar försiktigt på dem. Vad “säger” Torsten då?

 9. Svara

  BrittMarie

  28 juli 2013

  Så jättesöta kattungarna är. Blinka tittar så vaket när Ashton nosar på det lilla livet. Här är också jättevarmt. Jag sitter nu vid fläkten och varvar ned efter att jagat upp och ned i trappan med lilla barnbarnet hela dagen.
  Kram

 10. Svara

  malin

  28 juli 2013

  Paula öppna inte mailet fr mig. Det är ngn skit som skickades till alla.mina kontakter i samband med att jag öppnade ett liknande från dottern.

  Har nu raderat alla mina kontakter för att förhindra detta framöver.
  Eg borde jag kanske stänga kontot oxå, men jag har kopplat min blogg till det.

  Så jag avvaktar lite o ser om det ger sig.

  Kram

 11. Svara

  Raija

  29 juli 2013

  Börjar baklänges i inlägget.

  Vacker bild på ångande landskap och ser lite trolskt ut.

  Stackars hundar som är åskrädda. Vi har bara vår stora Teo som är rädd och han brukar krypa in under Tobbes skrivbord och söka skydd när det åskar som värst.

  Så söta de är nu de små och jag ser att båda är ljusa runt ögonen.

 12. Svara

  Lisa

  29 juli 2013

  Vilka söta små tussar, med ögon så blå. Och voffarna får snufsa på dom små liven. Såg Torsten och hans svansföring. Lycka. Har inte hunnit skriva om det förut. Blev så glad. Jag och min syrra var o hälsade på vår kusin förra veckan. Vi fick varsin påse med torkad gul-röd trattkantarell. Smarrigt.. Ha det gott Paula. Kram Lisa.

 13. Svara

  Kicki

  29 juli 2013

  Det blir trevligt att få följa de små kissarnas utveckling.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 492
 • 520
 • 1 640 684
 • 5 101
 • 65 736
Sök här