Bloggen

Sommarplåga på första sommardagen

Av
den
22 maj 2012

Vaknade tidigt imorse, vid sextiden, kravlade mig ur sängen och tittade ut

Vilket otroligt ljus!
Jag som normalt sover till minst åtta missar oftast denna syn!

Medan jag står där känner jag något svida vid vänstra revbenen

Jag brukar inte visa min tjocka mage på bild, men det satt en fästing här, liten men naggande god! Nu är det en stor böld, röd och ilsken som sitter där istället…jäklars också!
Antagligen har den promenerat iväg från någon av djuren, alla tre låg i bingen när jag vaknade. Men hur sjutton ska man kunna tala om för pälsklingarna att dom är välkomna upp i sängen på vintern men inte på sommaren!

Förutom denna mindre behagliga upplevelse känns det som om det varit första riktiga sommardagen idag!
Nu får lönnen skynda sig lite och låta bladverket växa så jag har någonstans att ta vägen för att komma i behaglig skugga!
Någon soldyrkare är jag ju inte!

Nässlorna har jag ju redan avhandlat, detta blev dagens billiga lunch. Ut på tomten och leta maskros, harsyra, viol, gullviva och daggkåpa. Det såg lite magert ut så jag fyllde tallriken med keso, tomater och sojabönor också.

Dagens långpromenad blev kort, det var alldels på tok för varmt för stavpromenad klockan ett!
Liljekonvaljerna eller rättare sagt stjälkarna till dem poppar upp med en farlig fart nu, ifjol hade vi stora hav av liljekonvaljer och jag minns den fantastiska doften som låg i luften när man passerade. Och snart är vi åter där!

Gässmammorna gäckade mig idag och höll sig långt borta från kamerans räckvidd

Idag jobbar maken i Sala av alla ställen, där har han inte jobbat förut men det är inte mer än 10 mil bort.
Han fick många besök idag, så jag får förmodligen heja fram finska flickan själv i kvällens första schlager-semi.
Nu tror jag tyvärr inte att Pernilla lyckas få en finalbiljett, hennes låt är spröd och vacker men sticker inte ut i mängden bland ryska babuschkor och grekiska gudinnor.
Håll gärna en tumme du också, alltid roligare i finalen om alla nordiska länder är med!

TAGS
17 kommentarer
 1. Svara

  leila

  22 maj 2012

  Hej. Så mannen din är i min hemstad 🙂 Usch för fästingar, det är nåt vi får vara beredda på då vi har våra goa vänner i sängen. Olle sover i våran säng och inte har jag hjärta att säga nej för att det är sommar. Hoppas du inte får några men av bettet. jättefina bilder förresten.
  kram på dig

  /är det bara tio mil mellan dig och mig? trodde du bodde mycket längre bort, kanske ska ta en sväng någon dag upp till dig .)

 2. Svara

  Mia

  22 maj 2012

  Hoppas jag hinner hem till schlagern, ska på en demo av Enjo’s produkter, lite kul men jag kunde lika gärna stannat hemma *L*
  Usch fy fasen för fästingar, har sagt det förr, säger det igen! Hoppas nu att det inte blir nån följd av det bettet, eller vad man kallar det! 😯
  Ha det så gott i Pörtet, vännen!

 3. Svara

  Kicki

  22 maj 2012

  Va, äter du gullvivor?? Nog för att jag vet att det finns myckt som går att äta i naturens skafferi, men gullvivor hade jag ingen aaning om.
  Usch och fy fasen för de små äckliga krypen, håll koll på fläcken så det inte blir nåt elände av det.
  Kramen

 4. Svara

  Kajsa

  22 maj 2012

  Hade inte heller en aning om att man kan äta gullvivor.
  Håll koll på ditt fästingbett nu. Du kanske skulle kontakta läkaren nu,
  för det är ju alldeles rött runt bettet.
  Kram

 5. Svara

  Britten

  22 maj 2012

  fy fy för fästingar…
  Molly har inte fått någon ännu jag tror att ticklick funkar bra…

 6. Svara

  Nette Cecilia

  22 maj 2012

  😉 Nej men fy för fästingar ,hoppar du inte blir sjuk av den .Jag har nog samma åsikt som du om Finlands melodi tror inte jag orkar var uppe så länge .Fast nu har jag gjort en rabarberpaj så det blir att gott sig nu .Såg att du skrev i en kommentar om sommarstugan ,vi kör 60 km norrut till mina hemtrakter där har vi vårt sommarhus på en holme .Det har varit min mamma o pappas ,men nu huserar vi där dom kommer nog o hälsar på ibland.Det är ett ställe där man kan koppla av fullständigt .Andra veckan i juni är jag där hela veckan då har jag min göra ingenting vecka.kram Nette 😎

 7. Svara

  Malin

  22 maj 2012

  Som jag sagt tidigare så är jag helt novis, men nu ska du alltså plocka bort den däringa fästingen? Vad använder du för metod? Har som för mig att det förespråkas olika varianter.

  Vilken vacker morgon! Morgonar och kvällar ska ju vara bästa fototiden då ljuset är så mjukt.

  Eurovisionschlagern kommer jag inte att följa, såg knappt nå av den svenska heller.

  Jag har inte riktigt koll på vart dessa igelkottar bor som jag fotade, men de parade sig strax utanför vårt köksfönster, på grannens tomt.

  Kram

 8. Svara

  AprilSus

  22 maj 2012

  Otroligt vacker morgon sken! Man kanske skulle börja ställa om sig till tidiga mornar istället för sena nätter. Fast så länge som jag är uppe så hinner det ju snart ljusna, 😉

  Jag hade ingen aning att gullvivor och viol är ätliga!? 😯 Tja, man är väl aldrig för gammal för att lära sig något nytt… 🙂

  Liljekonvaljer har varit en favorit blomma sen jag var barn, men fästingar är ingen favorit precis.

  Tack för fina bilder och nyvunnen kunskap.
  Kramisar! ?

 9. Svara

  BrittMarie

  22 maj 2012

  Ja, den finska flickan var bra, men inget slår väl de ryska babuschkorna? Hoppas du slipper besvär av fästingen, så du inte får en sådan där uschlig ring! Nu ska jag gå till tv:n och se hur det blev melodierna.
  Kram

 10. Svara

  Marketta

  23 maj 2012

  Antar att du inte sparade fästingen heller för att ta den till vc vid nåt tillfälle. Har för mig att dom skrev att man inte behöver åka in med den direkt. Har visserligen inte hört nåt i år om dom vill ha in dom.

  Prova med vitlökskapslar. Här ger jag olivolja med lite vitlök åt hundarna i maten. Det är bara Lizzie som har haft fästingar på sig hittills. Fast hon var ju i ett väldigt fästingrikt område när vi var till Värmland. Första kvällen efter kvällspromenaden så plockade jag 8 st som knallade runt på henne. Igår tog jag den första fästingen som satt fast på henne.

  Jag och maken är nog dom enda som inte tycker att den där Pernilla var nåt att hurra över. Jag hade ju helt klart sett en annan av låtarna från Finland där istället. Fanns en del som var bättre.

  Kramizzar
  Marketta

 11. Svara

  TT

  23 maj 2012

  Om han ska jobba neråt Surahammar får du åka med och vara med mej!
  Jag sover också gärna länge men… om det är så där vackert utanför fönstret kan det verkligen vara värt att kliva upp och se!

  Har aldrig haft någon fästing men jag antar att det är oundvikligt snart… tycker dom är sååå äckliga. Får se om katterna blir fulla nu när dom är ute.

 12. Svara

  Gun

  23 maj 2012

  Hej Paula!
  Du det ser gott ut det där, hade ingen aning om att man kan käka gullvivor, men är det verkligen gott?
  Numera orkar jag inte hänga med i melodifestivalen det tar ju en evinnerlig tid innan den är klar, så jag tappar intresset helt och hållet.

 13. Svara

  Ankii

  23 maj 2012

  Oh jag är alltid uppe tidigt o ser morgonens tjusning:) himla fin bild du lyckade få på din morgonhimmel.
  Uj, de var en elak fästing dom är inte roliga. Jag har faktiskt aldrig hundarna i sängen denna årstid, de tycker de är alldeles för varmt här uppe så de vill inte gå upp. Peppar, peppar har jag aldrig haft någon fästing på mig. Lite onödiga varelser de där.

  Du måste ha till o med billigare matkonto än mig, eftersom du hämtar maten i naturen. Jag är så billig i drift nu när jag har gubben iväg, gör knappt av med några pengar alls:) de e ju bra.

  Kramiz på dig

 14. Svara

  Cina

  23 maj 2012

  Dessa jäkla fästingar 😡 Hundarna drar in dom hela tiden.Hihi,du verkar kunna slänga ihop en gormérätt av ingenting.Här har vi haft sommarvärme hela veckan,men idag tycker jag nästan att det är lite väl varmt.
  Ps:jag har öppnat upp min blogg igen 😉
  Christina

 15. Svara

  Astrid

  23 maj 2012

  Aj det där såg inte kul ut med en fästing. Jag skulle få panik . Jag hittar en vart tredje år på hunden …cirka
  Så man kan äta daggkåpa det visste jag inte
  Boken såg intressant ut om Fjällkor
  Men du nu har vi nästan hunnit ikapp er i naturen ser jag
  Idag skulle vi ha sol men det blev mulet och kallt

 16. Svara

  Punatukka

  24 maj 2012

  Hahaha,du är modig du som visar magen 😉 och fy tusan vad det måste vara irriterande med fästingar,brrrr! Blir du inte orolig?! Jag är seriöst rädd för dom sen min mamma blev biten och jättesjuk med alla möjliga konstiga symptom plus ansiktsförlamning.

  Alltså…bilden på morgonljuset är sanslöst vacker,wow vilken känsla!
  Hos oss har alla växter och blommor fullkomligt exploderat i färg och prakt men jag tycker att det gått alldeles för fort och hinner inte med i svängarna.Skogen brukar vara full av liljekonvaljer men jag har inte varit där och tittat än.Kanske blir det en sväng idag? Om inte för annat så för att njuta av skuggan under bokträden.Den här plötsliga värmen vi fått tar nästan kål på mig,från plus 8 grader till 28 på ett par dagar,puh så trött man blir…Årets första dopp står på önskelistan men det är nog inte mer än 12-13 grader i Öresund skulle jag gissa!?
  Tills nästa gång…önskar er alla skööööna dagar,kram!

 17. Svara

  Ninni

  1 augusti 2012

  Fy för fästingar. Här har vi klarat oss bra även denna sommar och inte ens hittat en fästing på Snoozen.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 474
 • 770
 • 1 611 142
 • 5 045
 • 65 076
Sök här