Tvättdag…

Allt förberett, dra-maten fullastad, det är tvättdag idag

Oh så tjusig himlen är, men säger man inte: “Aftonrodnad vacker natt, morgonrodnad slask i hatt” ?

Medan Blinka gör sina morgonrutiner: rulla runt i snön, gå och nosa, hitta lämpligt ställe, sköta toaletten, så tittar jag på termometern -22!!!!

“Lägg undan kameran och släpp in mig då!”
Blinka har upptäckt att det är isande kallt, och hoppar på tre tassar…

Jag öppnar dörren, Torsten tittar ut och vänder på en femöring, det finns ju kattlåda…
Men fåglarna måste matas, stackare…

Och matte har förstånd nog att inse att tvätten får vänta till en annan, något varmare dag…

0

16 Comments:

 1. Klokt att du inte tvättat idag
  Det är för kallt, vi har -28 idag
  Du får göra med trosorna som de skriver på FB, vända dem ut och in
  När vi var till fjälls förut (tält) och vi var flera och man inte kunde byta trosor dagligen
  Så brukade jag köpa tros inlägg och byta under dagen
  En eld brann ju ofta så jag smög iväg det in i elden och brände upp det
  Nu har vi en bastu där vi håller till så nu är hygienen på topp

 2. Ja fy 17 vad kallt det är idag!!! Jag lider med dig som har så långt till tvättstugan, men nu blir det bättre snart <3 Jag är hundvakt idag och ingen av de små liven vill gå ut mer än nödvändigt….det är bara Ozzie som blir ute 5 sekunder längre än hundarna….Fåglarna måste matas här också….
  Kram på're

 3. Snart slipper du dessa promenader till tvättstugan! Lider med dig som måste gå i denna kyla! -22 är ju inte mänskligt! Vilken lyx med kattlåda – det har inte Sixten :)
  Kram

 4. Jahaja? Det gick inte att kommentera hos dig nu?

 5. Jo det gjorde det, men den förra försvann – POFF bara…

  Skrev nåt om att jag ibland kommer ihåg varför jag flyttade till Spanien och att du gjorde klokt i att skippa tvätten :-)

 6. Här är det bara två halvtrappor ner så är finns tvättstugan. Här var det bara 15 minus i morse räckte det.
  Hundträffen den är det gångavstånd till. Är hemma hos allra bästa Ossy och han bor bara ca 1 km bort alltså alldeles perfekt.

 7. flera som säger att de inte kan kommentera, testing testing

 8. Fy så kallt! Smart att vänta med tvätten annars kan du väl göra som jag snötvätta lite =) Fast det funkar ju bäst på mattor och det hade du nog inte stuvat ner i “dra maten” Oj är nya stället så litet – det ser inte så litet ut. Du får nog hjälp ska du se. Kram

 9. Det kan ändå inte ha varit alltför hemskt för Blinka som ju rullade runt i snön och säkert njöt en stund :) Men man behöver ju inte vara ute längre än nödvändigt i alla fall ;) Du är klok som väntar på bättre tider. Tvättmaskin i bostaden är en lyx som de flesta uppskattar när det är nytt. Sedan blir det en vana och kanske en självklarhet. Snart har du det också så :D

 10. Härliga vinterbilder- att titta på!Det första jag tänkte på var “herregud, hoppas hon skipper tvätten. Att gå en kilometer i 22 minusgrader – over my dead body”. Ja, och det är precis vad du gjorde. Smart tjej! Å snart har du din egen tvättstuga:-)

 11. Klokt att ställa in tvättdagen.
  Oj, så kallt du har det. Men det är fina bilder att titta på- Men jag med mitt sargade/behandlade/solskadade/ ansikte hade inte kunnat gå ut.
  Och när ena kattenväljer lådan i stället, ja då är dte kallt.
  Skönt för dig att du snart får det lite mer bekvämt med tvättsuuga närmare.

 12. Det var klokt att inte vandra iväg till tvättstugan tycker jag. Kallt hade du i alla fall. Förstår Blinka som ville in och Torsten som inte ville ut.

 13. Blinka har nog upptäckt att det är kallt att gå ut utan skor! Men vackert att titta på är det förstås. Var har du tvättstugan? Är den inte i ditt hus? Eller bor du i lägenhet/radhus? Ska man ut i den kylan du har haft idag då gäller det att klä sig ordentligt, förstår jag.

 14. Min kommentar försvann också, men jag gör ett nytt försök.
  Bra att du väntar med tvätten. Att gå nån längre bit i den kylan ska man nog låta bli om man kan.
  Köldkramp är inte kul för hundarna att få, det gör nog ont.
  Kram

 15. Fy sjutton så kallt! Och så mycket snö! Tackolov ska vi få plusgrader igen redan imorgon, det längtar jag efter. Så klok du var som gick in igen.

 16. Smart av dig att stanna hemma när det var så kallt.
  Ja, jag hörde om att det var riktigt kallt här hemma när jag var i Gävle så jag slapp fundera på det i alla fall. Visste att fåglarna hade mat för jag fyllde på rejält innan jag åkte för jag kan ju inte lita på att “nån annan” kommer ihåg dem och det var väl tur det för “nån annan” blev ju liggande i feber och lunginflammation själv.
  Skönt för dig sen när du kanske kan ha egen tvättmaskin.
  Här har tumlarn sagt upp sig så vi lär försöka införskaffa en sån innan det blir för mycket pollen ute. Jag vädrar ju täcken och kuddar i tumlarn under den årstiden jag inte kan hänga ut något. Men just nu kan jag hänga ut och frysa ur tvätt innan jag hänger det inne. Fick tvätta C:s täcke, kudde och madrass-överdrag efter att han svettats floder (mellan feberfrossa-attackerna) nu när han fick lunginflammation. Det fungerade jättebra att frysa ur grejerna för de torkade snabbt inomhus sen. Jag har inte gjort det sen de två äldsta var jättesmå och vi bodde ovanpå mina föräldrar i deras hus.
  Kramen.

Kommentera