Bloggen

Vad gjorde jag vintern 2008?

Av
den
7 februari 2018

Nämen titta, samma tjocka tant o samma lilla hund!!! Plus basseten Loppan som inte finns längre…
Inte så mycket som förändrats på tio år, jo boplats förstås, tänker inte räkna efter hur många flyttar dessa tio år inneburit, men så här i efterhand är det inte så väsentligt..

Bland det roligaste med att ha en blogg är tvivelsutan dessa minnesbilder från förr som poppar upp med jämna mellanrum.
Jag kan alltså välja att se vad jag skrev just denna dag ifjol, för två år sen osv. ända tills för 11 år sedan!
Som att bläddra i minnenas album!

Och som synes har inte motionsformen ändrat sig ett dugg, vinter, sparkföre, finnkäringen i sitt esse!
Tillbaks till år 2018

Följ med på ett litet motionspass vettja!

Vi följer skoterleden i skogen förstås

fast någon motor mer än egen kraft har vi inte, spark-hunden och jag..

Vackert som i en Bauer-skog, men också tungt att gå på det mjuka underlaget

När jag blir för flåsig så stannar jag….för att fota förstås…men samtidigt också för att hämta andan!

Idag blir det ingen långtur, vi vänder när vi nått den vackra öppna gläntan

Samma vackra vyer fast tvärtom, inte tokigt alls.
Sen är vi rätt nöjda med dagen, både matte och hund.

Tittut, Blinka kilar genom de smala uppskottade stigarna på gården.

Nä, trots att jag muttrade över kölden igår, så vill jag inte byta detta mot medelhavsvärme! Vill du?

TAGS
17 kommentarer
 1. Svara

  Mia

  7 februari 2018

  Nej, inte byta ut den vackra vintern mot gassande sol och hetta!!! Dina bilder visar hur underbar vintern verkligen kan vara….fast visst , det är klart att det är jobbigt när man måste skotta eller när termometern inte visar några lagom kalla grader utan långt under 🙂 men ändå….
  Kram på’re

 2. Svara

  Eva-Lena

  7 februari 2018

  Samma tjocka tant, var är hon? Jag kan inte se henne! Samma hurtfriska kvinna på en spark i vinterlandskap ser jag! Jag förstår att det är fantastiskt med en blogg och som är så detaljrik som din, en superbra dagbok!!!

  Nja, nog skulle jag trots att det är så oändligt vackert vinterlandskap i vårt land nu, hellre gå i sanden vid havet på Kreta! Men som sagt, det är så vackert ute, det är många år sedan vi hade så vackert snölandskap! Mina döttrar bor riktigt på vischan i en liten by som heter Untra, och du må tro att det var som att åka i kung Bores salar på den lilla vägen dit.

  Ha en fin dag nu, här är det f n minus 12 och SOL!

 3. Svara

  Astrid Larsson

  7 februari 2018

  Härliga foton
  Bor du i det vackra röda huset?
  Skoterspåren är så där fina hos oss också
  Men en aning för lösa jag gick igår en timme på skoterspår och attan så ont jag har i ena höften idag
  Men nu ska jag ut på en kissrunda i solen
  Det ha snöat under natten så det är så vackert vitt

 4. Svara

  Anki

  7 februari 2018

  Hm … någon tjock tant ser jag inte till!
  Härliga bilder från din promenad i vinterland! Klart du trivs nu… och snart börjar vinter- OS – då kommer du att flyga runt på små rosa lyckomoln 🙂
  Kram

 5. Svara

  Gunnel Moberg

  7 februari 2018

  Du har nästan omvänt en vinterhatare. Så tjusigt det ser ut, och vilken fin portal in i skogen.

 6. Svara

  "LillaSyster"

  7 februari 2018

  Ja, du känner ju mig – byter gärna till mig sol och värme!
  Men du vilken fin vinterstig ni har att gå på med snötyngda träd. Idag har jag varit ledig och det var välbehövligt….. ledig och ledig två sorters soppor kokade – den ena var din pumpasoppa, sen blev det en lasagne gjord och lite köttbullar till kvällsmat. Vart till affären, för det var meningen att jag skulle bakat bullar – men inspirationen tröt. Det får bli en annan dag. Inge idé att baka om man inte känner för det. Kram

 7. Svara

  "LillaSyster"

  7 februari 2018

  Svar : jo Elvis är piggare han äter bättre men är bara ute och gör det som behövs. Men det är ju inget kattväder precis. Han hälsar och tackar för omtanken ? kram

 8. Svara

  ibod11 - Ingrid

  7 februari 2018

  Nej, jag skulle inte vilja byta din fina vinter mot medelhavsvärme men här, där vintern mest är slaskig kan jag ibland tänka att det vore skönt att ge mig iväg, både söderut och norrut 🙂 Skoterspår och sparkar har jag inte sett till här så jag blir lite nostalgisk av dina bilder. Det är verkligen annorlunda vad som är vanligt i olika delar av vårt land. Jättehärliga bilder på ett vackert vinterlandskap och fina vovvar och tant 🙂

 9. Svara

  BP

  7 februari 2018

  Har också svårt att upptäcka en tjock tant på någon av bilderna. Å Blinka är sig lik tycker jag.
  Visst är det roligt att gå tillbaka till alla blogginlägg (själv började jag blogga 2008). Jag menar bloggen är ju en slags dagbok, och där finns ju alla “fakta”.
  Klart förresten att du går på skoterleden. Den verkar vara den enda som är plogad;-)

  Nu gillar jag ju inte vintern, så jag skulle absolut föredra Medelhavet så här års. Den här vintern är bara andra vinter på x-antal år som vi har varit hemma. Anledningen var att grannarna som äger lägenheten som vi brukar hyra var där själva – oooooops;-)

  Men jag måste än en gång säga att det är en fröjd att titta på dina bilder – framför skärmen:-)

 10. Svara

  Lillian Flaskerud-Lillegård

  7 februari 2018

  Ingenting er så flott som skikkelige vinterlandskap, tung skog med masse snø, Barndomsminner dukker opp med spark og hunder som var med. Har blitt dårlig med sparkkjøring de senere årene.

 11. Svara

  miatankar

  8 februari 2018

  Sååå himla vackert. Vinter är vackert, när det är “riktig” vinter. Med det menar jag att det kommer snö som sedan ligger så där vackert som på dina bilder, eller för all del, som vi har det här i Småland, Vi har faktiskt vacker vinter just nu. Många gånger kommer det snö här, sedan slaskar någon dag efter, fryser på därefter, det blir glashalt och det gillar jag inte.

  Jätteläckert på dina bilder, men det var riktigt mycket snö ni har! Vackert som på julkort!

 12. Svara

  Pernilla

  8 februari 2018

  Just nu har vi det perfekt. Ett par, tre minus och ca 2cm snö. Men medelhavsvärmen är inte så tokig den heller. Så för min del….. vet i tusan om jag inte väljer värmen?
  /P

 13. Svara

  eva g

  8 februari 2018

  Hej Paula, jag börjar med att flabba (som vanligt när du skriver kul med humor)
  tjockt tant var !? ha ha . . . vadå ? det vackra kommer inifrån och det har du.
  ‘Men vi är som vi är, när vi inte blev som vi skulle’, brukar jag säga, huvudsaken är att man mår bra och är snäll, hihi . . . söta är ni där ni kommer på sparken.
  Hur gammal är Blinka nu ?
  I min barn – ungdomstid gillade jag snön för den varade hela vintern, jag åkte skidor i skogen i backar hem ikring och man hade så roligt.
  När jag ser dina fantastiska vinterbilder blir det en minnenas återblick för mig, vilka härliga skogsvägar jag bara njuter av dem.
  Så ska en vinter se ut, men nu för tiden hinner man inte glädjas länge innan det blir slabb och ‘fram&tillbakaväder’. Massa kläder ska på och det tar tid att komma ut.
  Vid denna tid punkt på året längtar jag som mest efter våren, jag beundrar dina fina bilder men vill inte ha mer snö nu.
  I choose the Mediterranean for a few weeks mith their special good food with wine.

  Må så gott kram/ Eva

 14. Svara

  Ama de casa

  8 februari 2018

  Vilka underbara vinterbilder! 🙂
  Visst är bloggen perfekt att ha som dagbok, fast jag började inte att blogga förrän i april 2009, så vad jag gjorde för precis 10 år sen har jag ingen aning om – inte ännu i alla fall 😉 (Fast i bildarkivet kan jag nog bli varse ändå 🙂 )

  Och du – vad glad jag blev nu! Stod idag och höll i ett paket med färdighackade pumpabitar och tänkte på den där soppan. Men kunde för mitt liv inte komma på var jag hade sett det frestande receptet så jag la tillbaka dom. NU vet jag – jag har sparat länken, så nästa gång… 🙂

 15. Svara

  BrittMarie

  8 februari 2018

  Ha, ha ser jag lidande ut när jag är ute i snöyran! Jag koncentrerar ju mig på att ta bästa selfin, förstår du väl 😉 Det är väl otroligt vad mycket snö ni har. Här får man vara lycklig för det lilla.
  Kram

 16. Svara

  "LillaSyster"

  9 februari 2018

  Svar: Soppan var god, när jag smakade av kom jag ihåg smaken…. jag har tydligen gjort någon liknande tidigare, men som sagt jag lagar ganska mycket mat och i synnerhet soppa eftersom maken har med det till jobbet varje dag. Jag ska mejla ett recept till dig på kycklingsoppa, men det blir nog inte idag. Nu mot simhallen och träna. Ha en bra dag! Ps när man ska fånga språng och hopp så får man chansa med avtryckarknappen, ibland lyckas man =)

 17. Svara

  Ninni

  11 februari 2018

  Vintern är så härlig! Då behöver jag inte tänka på pollen och sånt skit som jag är allergisk mot heller så det är bara att kolla termometern, sticka ut huvet och känna efter och sen klä på sig det som behövs för att gå ut.
  Kramen.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 247
 • 770
 • 1 610 915
 • 5 044
 • 65 073
Sök här