Bloggen

Virtuella promenader…

Av
den
14 juli 2021

Så få steg som jag går dessa dagar har nog inte hänt i mannaminne!
Varken jag eller jycken orkar med denna värme, vi mår helt enkelt inte bra.
Daniel som ju äter hjärtmedicin har fått hosta, något han inte haft besvär av under flera månader, och jag tror det är viktigt att inte utsätta honom för ansträngande promenader.

Idag har jag gått 3705 steg och fler blir det inte!
Gårdagen såg likadan ut och avsaknaden av promenader gör mig rastlös och jag kan inte koncentrera mig på nånting.

Nu vet jag att detta inte pågår i all evighet, halleluja, men påfrestande är det, och nattsömnen blir lidande.

Härom kvällen när jag satt och slösurfade på Youtube hittade jag något som jag först tänkte:
Vad är detta för töntigt påhitt? Någon som är ute och går i en stad och filmar sin promenad, vem sjutton kan tycka att det är spännande…

Nu kan jag berätta att jag har blivit smått beroende av dessa virtuella promenader!

Hur svalkande och skönt är det inte med en promenad i regn och rusk när temperaturen inne är nästan 30 grader och luften står helt still trots att en stackars fläkt jobbar på övertid.

Nu har jag hittat denna finska promenadkanal och för mig är det extra spännande därför att personen gör många promenader i Helsingfors olika stadsdelar och jag letar efter igenkänning, något som inte är självklart då det gått 43 år sedan jag flyttade därifrån!
Men vissa äldre kvarter finns kvar och då tickar hjärtat lite fortare…

Självklart kan du hitta citywalks från olika städer i både Sverige och andra länder, bara att söka på youtube!
För mig funkar det bra precis stunden innan jag lägger mig för promenaden är ganska monoton och gör att man slappnar av.

I övrigt funderar jag på hur det kommer att kännas imorgon då jag går och handlar i vår lilla närbutik och inte ska plocka med mig en tomflaska ur en kundkorg vid ingången?!
För imorgon tas restriktionen för hur många som får vistas i affärslokaler bort.
I min lilla butik har man tillåtit 21 personer samtidigt och det har aldrig hänt att vi varit så många. Men, det har hänt att kundkorgen varit tom och kunder har blivit stående vid korgen och inte vågat gå vidare in i butiken.
Orsaken har dock varit att kassörskan inte hunnit gå ut i entrén med de flaskor som lämnats in vid kassan…

Hur känner du inför att man lättar på restriktionerna vad gäller shopping och restauranger?

En krollilja på rymmen får bli dagens blomma, den hittade jag långt ifrån närmaste trädgård!

TAGS
18 kommentarer
 1. Svara

  Minton

  14 juli 2021

  Just nu sitter jag på altanen nyduschad med en frotté handduk. Men det är fortfarande 25 grader.
  Stackars Daniel som far illa av värmen.
  Tycker det är fruktansvärt jobbigt med värmen.
  Kramar från oss

  • Svara

   Paula

   18 juli 2021

   Prognosen ser bättre ut för imorgon, ikväll orkade jag inte ens gå till badet, det fick duga med en dusch…Kramen

 2. Svara

  bpz3

  14 juli 2021

  Ledsen att du inte kan njuta av värmen. Vet inte om det är en tröst, men jag gissar att du inte är ensam.
  Virtuella promenader i ösregn – nja. Bättre än ett sömnpiller i alla fall. Men ingenting för mig…
  Tror det kommer kännas konstigare hos dig och hos alla som bara har “små butiker” i närheten. Hos min lokala ICA låg gränsen på 300 personer, och så många har jag nog aldrig sett därinne ens i normala tider. Så för mig blir det ingen skillnad.
  Det enda jag hoppas innerligt på är att Covid-fallen ökar igen som i så många andra länder som har “öppnat upp”…

 3. Svara

  Ditte

  14 juli 2021

  Ja, att ge sig ut öfr egen del och promenera “bara för att” kan man ju helt klart undvika. Jag gör det också. Mne tar görna en sväng på kvällen när det är svalare.
  Trevligt med virtuella promenader. Har nog aldrig testat det.
  Och visst hoppas och önskar vi att hettan snart ska bli mer “normal” . Avskyr att inte kunna röra mig ute utan att bli svettig,
  Så vacker krollilja. Såg flera av dessa när jag var hos barnbarnens farmor och har tränat på namnet. Så nu kan jag.
  kram

 4. Svara

  bpz3

  14 juli 2021

  Svar: Klart jag har fotbollsabstinens! Det har jag alltid efter stora mästerskap eller Champions League och Europa League.
  Å visst börjar OS i Japan snart med damlaget som redan är på plats i Japan, men med tanke på att Japan ligger sju timmar före oss och matcherna börjar klockan 02:00 är risken väldigt liten att jag följer damlandslaget.
  Ja, jag vet som panschis är det ju bara ställa om klockan, men nej, jag funkar nog inte så. Det gäller förresten de andra tävlingarna också. Älskar friidrott och simning till exempel. Får nog sikta in mig på highlights. Vet inte ens om jag har kanalerna som sänder OS live…

  • Svara

   Paula

   14 juli 2021

   Nu är jag väldigt dåligt orienterad i kommande OS märker jag. Friidrotten ser jag ju helst, kanske går finalpassen på lite kristligare tider. I mina värsta perioder har jag suttit dygnet runt och kollat, men det var länge sen nu. Intresset har falnat kan man säga. Simning har jag aldrig riktigt fallit för, tycker det är knepigt när de tävlande befinner sig under vattenytan största delen av loppen! nu måste jag googla på vilka kanaler som gäller, det hade inte jag tänkt på!

 5. Svara

  Susjos

  15 juli 2021

  Jo, de tär väldigt varmt nu, förstår att du och Daniel lider när man inte kan gå sina långa promenader, Jag lider lite i vår varma lägenhet, är glad att vi i alla fall har två fläktar som lindrar lite. Molly med sin päls lider nog en del av värmen, längtar till det blir vår tur att utnyttja stugan på landet där hon kan få vara ute!

  Du får göra en video med promenader från Falun, gissa om jag skulle titta!
  Ha det så gott du kan i värmen!
  Kram!

 6. Svara

  Mirjam Halvarsson

  15 juli 2021

  Nu räcker det med värme, tycker jag och faktiskt idag så regnar det, vilken lycka. Jag jublar och marken jublar. Nu kan björkarnas blad räta ut sig, de har varit hoprullade som skydd mot värmen.
  Såna där stadsvandringar hade jag inte en susning om att det fanns! Tänk vad folk hittar på men rätt kul 🙂
  Vad gäller de lättade restriktionerna så förstår jag inte hur man tänker? Den här pandemin är långt ifrån över och inte blir det bättre av att lätta på dom…. 🙁
  Kram på’re Paula <3

  • Svara

   Paula

   18 juli 2021

   Ja nog lär det bli en fjärde våg….och nu får ungdomarna skärpa sig o ta sina sprutor. Simon, barnbarnet, vägrar, han tycker det har gått för fort med vaccinutvecklandet. Har inte försökt prata med honom, men hoppas att man gör som i Frankrike, kräver vaccinintyg för att komma in på publikplatser på olika evenemang! Morr.,..
   Inte till dig, du får som vanligt en stor fet kram

 7. Svara

  Anna-Lena Larsson

  15 juli 2021

  Skuggläge gäller. Eller vattennära. Har varit i Halmstad några dagar, men man tröttnar på det också. Få se om jag tar mig till rn insjö idag…Ser fram emot svalare tider. Kram!

 8. Svara

  LillaSyster

  15 juli 2021

  Fina kroll!
  Jag är inte för lättnader i restriktionerna, det kommer att bli bakslag och ökad smittspridningen igen. Så länge inte alla fått dos 2 så är det i min meningen ingen mening med att ha lättnader. Det är ju bara att följa nyheterna från andra länder där de lättat och vad har hänt…..
  Nä, jag håller mig hemma på gården, handlar tidigt om morgonen då det är minimalt med folk i butiken. Ja, det är tråkigt men det är så mycket bättre än att bli sjuk. Ha en fin dag…. fast att den kommer att bli äckelvarm för dig, det är faktiskt så att jag också tycker att det börjar bli påfrestande….det är för klibbigt. Var ute i trädgården strax efter kl 06 idag och då var det hyffsat behagligt. Vid 09 var det omöjligt att fortsätta …..då var jag lika svettig som om jag kommit ut ur duschen. Kramen

  • Svara

   Paula

   18 juli 2021

   Jag har unga vaccinnobbare i familjen, blir så upprörd. Hoppas man inför samma regler som Macron gjort i Frankrike, du kommer inte in på en fotbollsmatch eller annat evenemang utan vaccinationsintyg. Basta…

 9. Svara

  ElisabetR

  15 juli 2021

  Visst är det kul med Youtubs live promenader och tåg där man ser det ur förarens utsikt. Jag brukar åka tåg i Norge eller Skottland, har även åkt buss i Honkong. Förstår också att din igenkänning av ex Helsinki ger en extra kick.
  Jag åker helst inte in till vår närmsta stad, Västervik, där är så mycket turister så det har aldrig varit förut. Vi var tvugna till besök härom dagen. Vi har ett litet kustsamhälle som 10 dubblar sin befolkning på sommaren. Bra för handlarna. Vi förändrar inte så mycket ibårt liv efter att vi frisläpts, är ju en skogsmulle.
  Stackars Daniel i värmen. Vår vildkatt har inte varit på nån kväll, orkar väll inte. Dom kan ju inte klä av sig pälsen. Var rädda om er i värmen.

  • Svara

   Paula

   18 juli 2021

   Åh lilla vildkisse, hoppas han har det bra! Jag har inte satt min fot i Västervik men har sett desto mer bilder och förstår att den kan jämföras med t.ex Nynäshamn som en riktig sommarkuststad! Och att ni inte vill dit o beblanda er kan jag också förstå, jag är redan trött på turisterna här! Åk hem, lämna byn till oss bofasta, tack! Samtidigt är det j u livsnerven i samhället och vi är helt beroende av turistinkomsterna. Ha en skön söndag, jag hoppas väderprognosen stämmer, fem grader svalare, jippi

 10. Svara

  Anki

  15 juli 2021

  Den här värmen är verkligen näst intill olidlig! De är synd om både folk och fä, som har det jobbigt nu! Virtuella promenader i regn låter helt OK, men jag skulle hellre ta dem i IRL 🙂
  Kram!

 11. Svara

  Ama de casa

  15 juli 2021

  Här tycker jag att dom tog bort restriktionerna alltför snabbt. Smittspridningen ökar både i Spanien och i vår Valenciaregion. Tyvärr! Fast här i Torrevieja håller det sig fortfarande på ganska låga nivåer… Men att ta bort dom nattliga utegångsförbuden var inte det bästa beslutet. Där spriten går in, går vettet ut. Det straffar sig när det kommit så många turister hit (både unga och gamla). Man borde ha släppt på restriktionerna mer stegvis.
  Ja, jag har nog blivit gammal, men att vara ute och svira hela natten? Jag återkommer till citatet “där spriten går in, går vettet ut”.

 12. Svara

  Kicki

  15 juli 2021

  Med lättnade restriktioner är det bara att hoppas att folk använder sitt sunda förnuft. Pandemin är ju inte på något sätt över.
  Kram

 13. Svara

  ibod11 - Ingrid

  16 juli 2021

  Jag förstår att du mår dåligt av värmen för den sätter sig i huvudet och hjärnan fungerar inte som den ska. Har man då redan innan en viss hjärntrötthet så blir det nästan olidligt. Jag klarar inte heller av de höga temperaturer som det kan vara sommartid. Promenadvideor får nog vara för min del. Men jag kan förstå att det kan vara avkopplande och trevligt om man känner igen sig.
  Kram

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 467
 • 520
 • 1 640 659
 • 5 101
 • 65 736
Sök här