Matrecept och kökstips

Nu blir det mat! /Gnocchi med spenat och svamp

Av
den
22 januari 2025

Mina matvanor ändras successivt ju äldre och latare jag blir..
Borta är tiderna med långkok, nu har jag varken andra människor eller djur att ta hänsyn till…
Jag har också insett att jag egentligen inte sparar så mycket genom att handla på stormarknaderna där det mesta säljs i just storpack.
När jag flyttade i september och började bekanta mig med min lokala Hemköps-butik tyckte jag allt var så dyrt, jag jämförde med Willys där jag handlade förut och visst var det prisskillnad…
Men, nu har jag hittat en hel del matvaror som är prisvärda ändå, framför allt slipper jag handla storpack som fyller min frys.
Det ligger en del industrier i området, därför finns här också prisvärda färdigrätter och sallader som passar till lunchmat.
Och visst får man bli lat när man blir gammal? Jag har visserligen ett välfungerande kök trots att jag bor smått, men lusten att stå och kocka är lika med noll de flesta dagar.
Självklart gör jag ibland fyra portioner mat och äter ett par dagar och fryser resten, men föredrar att kunna variera måltiderna lite mer än tidigare.

Jag har en gång ätit gnocchi och blev inte förtjust, men det var längesen och nu då jag såg en förpackning i butiken slog jag till. Två minuters koktid, det passar väl en stressad finnkäring, ”ler”
Jag valde att följa ett recept, gnocchi med svamp och spenat enligt receptet i länken.

Jag använde färdig gnocchi, något annat var inte ens att tänka på, och så hade jag torkad karljohan och fryst spenat istället för färska ingredienser.
Jag krönte rätten med stekt bacon.
Vad tyckte jag då?
Nja, inte så pjåkigt, men, jag har lite konsistensproblem med gnocchin, den liksom växer i munnen…lite samma fenomen som jag upplever med tortellini, men då brukar jag göra en tomatsoppa med tortelloni som slinker ner lättare
Mycket mat blev förstås över, men det finns plats i frysen…
Tipsa mig gärna om du har något annat recept på gnocchi, gillar att det går snabbt att tillaga!

TAGS
6 kommentarer
  1. Svara

    LillaSyster

    22 januari 2025

    Stek den utan att koka och gör fusk kroppkakor dvs du steker på gullök, bacon och gnocchi och kryddar på med kryddpeppar och salt. En klick lingonsylt till det och det smakar som kroppkakor . Blir inte samma konsistens då du får stekyta.
    Helt rätt att vara lat! Ha en bra kväll. Kram

  2. Svara

    Mia

    22 januari 2025

    Gnocchi som i pasta eller potatis? När det är konsistensen du inte gillar, så vet jag inte vad som skulle passa, möjligen att steka (om det är potatis) då får du i alla fall en krispigare yta. Kram på´re

  3. Svara

    Ditte

    22 januari 2025

    Enkelt och gott ska det vara. Om du tittar in på köket.se och söker efter gnocchi får du en del bra förslag att testa. Och man jan snabbt steka dem efter att de kokats så blir det en annan yta på dem.
    Att äta liknande mat dagar i rad undviker jag, men att göra om rätterna lite blir roligare. Och en kan ju ta varannan dag.
    Kram!

  4. Svara

    Susjos

    22 januari 2025

    Gnocchi har jag också lite svårt för, men blev bjuden på en god maträtt med just gnocchi hos våra kompisar i deras sommarstuga för nåt år sedan, tror jag fick receptet, får kolla lite!
    Kram!

  5. Svara

    Äventyret Framtiden

    22 januari 2025

    Man får vara lat …och du är ju ensam om matlagningen, så då gör du ju precis som du själv vill. Gnocchi och jag fungerar, men mycket sällan…så något recept har jag inte på lut men du har fått många goda tips här ovan. Svamp och spenat är gott..

    Kram från gränden

  6. Svara

    BP

    22 januari 2025

    Är vi klonade tro’????? Du och jag har precis samma inställning till matlagning, alltså ställa sig vid spisen och tillaga maträtter som man sedan ska äta upp i flera dagar.
    Gnocchi gillar jag och det är stor skillnad mellan olika sorter. Klart bäst och en som ”glider ner” är Lidls färska variant. Den kan jag verkligen rekommendera.
    Kolla Jamie Olivers recept här: https://www.jamieoliver.com/recipes/potato/super-easy-gnocchi/. Stryk att han gör gnocchin själv.
    Överlag måste jag medge att jag har svårare för kött, speciellt marmorerat, fett kött som jag älskade, typ entrecôte till exempel.
    Jag beställer ofta hem restaurangmat, mest asiatisk. Är det dyrt? Nej, egentligen inte. För portionerna är för det mesta så stora att det räcker till minst tre, ibland fyra måltider. Lunch äter jag aldrig, eller jo, en macka går väl ner eller nåt du brukar se på min blogg – baguette med serranoskinka och mozzarella till exempel.
    Sa du lat???!!!! Absolut! Det får man vara som panschis i vår ålder;-)

    PS. Din gnocchi såg himla god ut. Gillar blandningen med svamp och bacon. Har aldrig handlat storpack, int ens när vi var två. Inte värt besväret, och inte billigare heller. DS.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
  • 393
  • 181
  • 1 689 817
  • 5 288
  • 68 411
Sök här